Fórum témák
» Több friss téma |
Hogy lehetne azt megoldani hogy egy régi játékportos kormányt rá lehessen kötni USB-re? A mai alaplapokon nincs már játékport de van olyan aminél még a játékport tüskesora megvan ilyen pl az enyém is szereztem rá átalakítót de még így se jó.
Vegyél bele pci-os kártyát! Azokon van ilyen gameport, + nem túl drága.
télleg mintha a rgéi hangkártyákon lett volna. Nem bízok benne nagyon de szerzek eggyet
Pedig szerintem bízzál benne! Én már kettő ilyet is élesztettem ismerősök gépein, és rögtön tökéletesen ment!
Sajnos nincs. Nem a saját gépembe tettem őket.
Ehhez a témához én annyiban szólnék hozzá, hogy pont a napokban kezdtem (volna) el átalakítani egy SAITEK X-36 + X-35 combo joystickot USB-sre. Régóta vágytam egy fullos joyra, és az X-36 nekem tökéletesen megfelelt, de sajnos - lévén, hogy gameportos - eljárt felette az idő (7 éves), és a saitek nem csinált hozzá XP-s drivert/konfig szoftvert. Van ennek eredetileg USB-s változata is, de olyat sem lehet szerezni már, mióta behozták az X-45-öt, majd X-52-t. Utóbbiak ára 25000 és 35000 között mozog.
De mivel nem akarok ennyi pénzt kiadni egy joy-ért és, mert az X-36-om szerkezetileg egyben van -leszámítva a potikat-, úgy döntöttem, hogy megpróbálom átalakítani USB-sre. Első körben az az ötletem támadt, hogy egy meglévő SAITEK Cyborg EVO joy belét teszem át az X-36-ba. Az EVO tulajdonságai: 4 axis 12 gomb 8 irányú hatswitch. Ezzel szemben az X-36: 6 axis 7 gomb (eredetileg mód kapcsoló van rajta, amivel a 7-ból 6 gombot három különböző módba lehetett kapcsolni, tehát 18+1 gomb) 3 darab négyirányú hatswitch 2 darab 3 állású kapcsoló látható, hogy az EVO elektronikájával nem lehetne kiszolgálni a cuccot. Találtam viszont egy leírást itt: http://www.flightsim.com/cgi/kds?$=main/howto/mind.htm Ez nagyon megdobta a fantáziámat, mert így gyakorlatilag majdnem teljes egészében ki lehetne használni az X-36 összes funkcióját. A kérdés tulajdonképpen a következő lenne. A fent belinkelt oldalon van egy rajz az áramkörről, de nincs megadva, hogy milyen potik használhatóak. Ez jelentheti azt, hogy a hat darab poti bármilyen lehet? Ez a kérdés azért foglakoztat, mert az X-36-ban van 3 darab, ami 100K-os (az EVO-ban minden poti 50K-os), és van három, amiről eddig nem állapítottam meg, de az egyiket nem is fogom, mivel ketté tört. A másik, hogy -amennyiben megvan a szükséges érték- lehetséges-e valahonnan beszerezni a joy-ba passzoló potit. Ez azért fontos, mert az X-36-ban pl. a három darab 100k-os poti nagyobb, mint pl. az EVO-ban lévő 50-es. Lomex-ben rákérdeztem a nagyobb méretű, de 50K-s potira, de azt mondták, hogy olyat (már) nem lehet kapni, csak azt, amilyen az EVO-ban is van.
Elnézést az előző hozzászólásomért, de közben ráakadtam ennek az MJoy project-nek egy újabb verziójára:
http://www.mindaugas.com/ A leírás nagyon részletes. Két verzió is van. Az egyik ATmega8, a másik ATmega16 IC-vel. Itt nálam már csak az a kérdés adott, hogy hol találok megfelelő méretű potikat.
Ma csináltam képet a két potiról:
Kép: Hivatkozás Kép: Hivatkozás A kisebbik az, amit a legtöbb helyen találtam, a nagyobbik pedig, amilyen kellene, mivel a joy szerkezetén sokat nem lehet változtatni.
Sziasztok!
Szerintetek ha veszek a laptopomra egy usb-s game portot (merthogy gyárilag nincs benne), akkor azt a gép ugyanúgy ismeri meg mintha egy szabványos port lenne? Részletekbe most nem kívánok belemenni, csak annyi érdekelne hogy ijen usb gameporttal ugyan úgy tudok-e MSWLogo alól ellenállást mérni? Fontos hogy a gép hordozható legyen, tehát nem szetnék magammal egy ups-t meg egy bazi nagy gépet monitorral cipelni.
Igen úgy ismeri fel mint szabványos X tengelyes játékvezérlőt.
Esetleg ezek közül valamelyik hasonlít?
Régi tv, rádiókban szokott ilyen lenni. Ezeket vastelepről hoztam.
Sziaszok! Egy USB to GAMEPORT kapcsolási rajzot keresek. A midi ki/bemenet nem kell. És nem olyan fontos, hogy ezért vegyek 1-et készen, de jó lenne, ha tudnám használni a GAMEPORTOS eszközeimet. Az új alaplap miatt a gameport-kivezetést sem tudtam bekötni. Köszi előre is a válaszokat.
Ez engem is erdekelne ! Nekem is van gameportos cuccom ! csak nem tudom hasznalni !
Ha visszaolvastok egy oldalt, ott vannak a megoldások. Még válogathattok is közülük.
Dehát AVR meg a többi. Én egy kifejezetten erre a célra gyártott ic-re gondoltam. na mind1 majd valamit öszzehozok az itt található rajzokból.
Vásárolsz a legprimitivebb hangkártyából egyet, amin van Game port, akár használt is lehet (1200Ft pcbonto.hu).
Garantáltan olcsóbb mint ha vásárolsz egy IC-t és megépíted a körítést. Már csak a csatlakozó miatt is.
Erre a célra gyártott IC van a hangkártyákban, vagy veszel egy USB-GamePort átalakítót...ez megint az a kategória amit nem éri meg házilag építeni...
Üdv Inhouse
Én nem megoldásokat kerestem, hanem kapcs rajzot! 2 PCI helyre mit dugjak? Lenne egy ősrégi hangkari a 8.1-es mellett, 1 ATA kivezetés kártya, egyszer vennék 1 TV tunert (belsőt, ami serintem nem PCIE 1x-en csatlakozik), aztán azt már hova raknám be? Amúgy van itthon régi hangkártyám, de nem szívesen raknám bele az új gépbe.
Tudjuk, hogy mit kerestél, de ha egyszer nincs... Nincs cél-IC, csak lehetőség, mikrokontrolleres projekttel. Ha meg nincs hely a gépedben, de sok minden menne bele, másik alaplapot kell venni...
Ne hőbörögj!
USB sincs rajta? Üdv Inhouse
Sziasztok! Rá lehet kötni a Gameportos eszközt USB to PSX átalakítóra? Mert nekem van itthon.
Sziasztok!
A gondom a következő: van egy midi billentyűzetem amit rá szeretnék kötni a gépemre. A billentyűzet kábelje midi<->szabványos gameport. A hangkártyám egy SB Audigy, amin nincs gameport. Van erről valakinek esetleg kapcsolási rajza?
Hi én találtam egy ilyet. Elvileg egy usb ->gameport átalakító.
Én még nem építettem meg szal nem tudom hogy milyen. Bővebben: Link
Üdv.
(remélem még nem halt ki a topic) Van egy (régi) korményom amin kinyírtam valahogy a procit ami összefüggésben lehet azzal hogy kb 7 éves de venni nem szeretnék mert van jobb dolog amire pénzt spórolok. Nah szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne egy átalakítót készíteni hozzá? (egyébként van egy talán hangkártyám vagy nem tudom mi amin van egy gameport,de nem jó a gépembe mert már azt is kb 2000ben gyártották) Megoldható lenne egy átalakító készítése hozzá? A válaszokat előre is köszönöm.
Tudna valaki segíteni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |