Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   121 / 313
(#) pipi válasza sanka74 hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Nyomógombot kimérted, panelját letakarítottad? Sokszor "analóg" jellegű, ellenállás osztót kapcsolgatnak a gombok...
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Mert felesleges stabilizálni, és túl sok teljesítmény veszik el rajta.

Sanka

Valószínű, hogy a nyomógomb döglött rajta és nem is volt más hibája.
(#) sanka74 válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Próbáltam összeértetni a forrpontokat, de nem változott semmi. A nyomógombon 3,2 V fesz van, amikor megnyomom rövidre zár. Lehet átforrasztom.
(#) Buvarruha válasza sanka74 hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Kikapcsolt állapotban szokott átvezetni és bármelyik másik gomb átvezet, akkor már nem működik az egész.

200kohm méréshatárban mérd meg a kapcsolókat, teljesen szakadtnak kell lenniük.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2013
(#) sanka74 válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Igazad volt!!! 3 kapcsoló is rossz volt, a kikapcsoló mellettiek,kiforrasztva őket a ki-be kapcsoló tökéletesen működik. Kicserélem majd ezeket, és remélhetőleg jó lesz. Köszönöm a segítséget!!
(#) DRAWS válasza 1984white hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Szia! Ezt nem nagyon értem. Sajna nem ismerem ezt az alkatrészt. Ez kapcsolná a 12 voltot?
(#) gordonfreemN válasza DRAWS hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Az invertert kapcsolo "magas" szint tudja majd kapcsolni ezt a 12V-os stabilizatort. Szoval igen.
(#) 1984white válasza DRAWS hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Idézet:
„Szia! Ezt nem nagyon értem. Sajna nem ismerem ezt az alkatrészt. Ez kapcsolná a 12 voltot?”

Ez az ic egy festab, aminek tiltható a kimenete. A pinout-ot (pdf) ha megnézed van egy be/ki és egy kapcsoló része is. Ha a kapcsoló részre 0,8V tól nagyobb feszültség jut, akkor az ic kimenetén megjelenik a 12V stabilizálva. E kimenetre kötöd a ledszalagot/univerzális invertert.
A kapcsoló részt pedig a monitor on/off pinje vezérli.
Hidd el hogy így jó lesz, mert már vagy 10 monitort megcsináltam ezzel a módszerrel. Olyat is ami ledes lett bár én általában meghagyom ccfl-esnek. (invertert cserélem utólagosra ha az javíthatatlan) Egy darab ic-nek amúgy is jobban van hely mint egy "komplett" panelnak tranzisztorral ellenállásokkal stb.

A veszteség meg elhanyagolható, főleg ledes terhelésnél.
(#) DRAWS válasza 1984white hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Köszönöm a válaszokat. Így már érthető.
(#) LaciSupreme hozzászólása Máj 1, 2013 /

Sziasztok!

Egy olyan "problémám" volna, hogy vezérlőpanelt keresek a következő monitorba: Beline 102005.
MST9251 a vezérlőchip, és egy kép a panelről.
El tudnátok igazítani?

Köszönöm,
László
(#) Buvarruha válasza LaciSupreme hozzászólására (») Máj 1, 2013 /

eBay talán, de amúgy felejtsd el. Mik a tünetek?
(#) LaciSupreme válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 1, 2013 /

Ilyen vezérlőchipesből van most kettő ebayen, de pont ilyet sajnos nem találtam. Egyelőre. (Hátha itt valakinek!)

Tünet? Feljött a RAM BGA-ja, próbáltam hőlégfúvózni, de egyre rosszabb lett, mostanra vége van már, csak az új panel jöhet szóba.
(#) pauli hozzászólása Máj 1, 2013 /

Sziasztok. Karmaim közé került egy HP 2035 monitor. A kép két oldalán egy-egy kb. 4 cm széles kék, ill. zöld áttetsző sáv látható. Mögöttük látható ugyan a tartalom, de hát nem jó. Tudna valaki valami tippet, hogy merről közelítsem meg a problémát?

monitor1.jpg

(#) Buvarruha válasza pauli hozzászólására (») Máj 2, 2013 /

Kijelzőcsere, más nincs.
(#) 1984white válasza pauli hozzászólására (») Máj 2, 2013 /

Szia! Nem túl jó a képminőség sajnos. Az a kis fehér ablak mozog a képen?(mi van rajta?)
Lehet hogy service menüben van a monitor. Nézd át a gombsort hogy nincs e átvezetés (1M ohm környékén) és utána lépj ki a service menüből, már ha tényleg abban van.
Számítógépre kötve milyen képet ad, ezt?
(#) boris92 hozzászólása Máj 2, 2013 /

Üdv. Van egy fujitsu x180f típusú monitorom. Olyan gondom van hogy ha bekapcsolom szép tiszta a kép , de bizonyos idő után kivilágosodik olyan szinten alig lehet nézni , úgy tudtam megoldani hogy a gépbe visszavettem a fényerőt. Szerintetek mi lehet a problémája ?
(#) bbalazs_ válasza boris92 hozzászólására (») Máj 2, 2013 /

Nem egeszen vilagos, hogy a fenyero vagy a kontraszt megy-e el.
Ha a fenyero, akkor valoszinuleg valami gond van annak a szabalyozasaval, kontakthibara gyanakszom, mert ilyenkor egy alapszintrol (kikapcsolt allapot) emelkedik lassan.
Tapasztalatom szerint meg a kisaramu vezerlopanelen levo kis smd tranyo hibaja is lehet.
Kovesd visszafele a kisaramu panelon at a proci labaig.

Ha a kontraszt, akkor viszont LCD panelen levo elektronika hibaja.
(#) mr.Cara hozzászólása Máj 2, 2013 /

Üdvözlök mindenkit ! Tanácsot szeretnék hozzáértőktől ! LG Flatron 2234 S monitor a beteg neve.
Bekapcsoláskor semmi kehe szépen teszi a dolgát. Háromnegyed órás-egyórás használat után ,egyszer csak beadja a fekete képernyőt a nagy LG logót kiteszi és fekete képernyő.... Rájöttem ha kihúzom a hálózatból és hagyom pihenni 4-5 percet , megint használható egy ideig. Csak egy idő óta a tónust is megpirosítja , de azután egy perc múlva visszaáll . Olyan az egész mintha túlmelegedne benne valami. Szétkaptam nagy nehezen.., és a hálózati nyomógombját rossznak ítéltem. Viszont lenne egy kérdésem . Ebben a tipusban nem 1000µF/25V-os kondik vannak hanem 6db 470µF/25V és 2db 680µF/25V -osak. A jutyubon ( ) van néhány javítás ahol ezeket cserélik, ezért már előre megvettem a kondikat 1000µF/35V-osakat Illetve 2200µF/35V-osakat Az ezresek nagyjából el is férnének , a magasságuk megegyezik a 680µF-ossal, csak kicsit kövérebbek. Azt néztem két-két 470 van párhuzamosan , illetve a két 680µF is párhuzamos. Tehetek be mind helyett ezrest ? A 2200µF 3mmrel magasabb nem biztos hogy elfér. Vélemény ? Érdemes még egyszer szétszedni a kondik miatt a kávát ? Igen csak mert megint elment a kép... Egyéb javaslat ? Köszi a választ ! Gábor
(#) pauli válasza 1984white hozzászólására (») Máj 2, 2013 /

Nem, normál módban van a képen, csak nem volt jelforrás, azt írta check video cable. A mérést még nem csináltam meg, csak egy gépre tettem, így is lefotóztam.
(#) 1984white válasza pauli hozzászólására (») Máj 2, 2013 /

Így már biztos a diagnózis. Sajnos tényleg az lcd panel hibás. Rossz a kijelző. Javíthatatlan csere nélkül. Panelek és csövek még jók lehetnek bontani. Előttem is írták már ezt a diagnózist neked.
(#) pauli válasza 1984white hozzászólására (») Máj 2, 2013 /

Igen, figyeltem, de hátha... mindegy, köszönöm szépen a segítséget, feladom a további vizsgálódást.
(#) boris92 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 2, 2013 /

A fényerőt kellet lejjebb vennem ,akkor lett jó ,a kontraszthoz hozá se nyúltam , a monitoron gyári beállítás van.
(#) bbalazs_ válasza boris92 hozzászólására (») Máj 2, 2013 /

Ok, akkor merd ki, hogy a fenyeroszabalyzo vezeteken no-e a feszultseg az idovel. Vannak, ahol csokken, de mindenkeppen valtozik. Ha igen, akkor a kisfesz panelon van a hiba, ha nem, akkor az inverter-resztol kell keresni a bibit.
(#) Buvarruha válasza mr.Cara hozzászólására (») Máj 3, 2013 /

Abból, hogy újraindul, mivel csak induláskor mutatja a logo-t kondikra tippelnék, viszont a pirosodás a csövek öregedése miatt van és amiatt lehet piros egy idő után, mert akkor gyújt csak be a hibás cső. Ez előbb utóbb tönkreteheti az invertert, viszont újraindulnia azért nem kellene emiatt, bár megterhelheti a tápot a hibás cső miatt is.
(#) Tomsa válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 3, 2013 /

valamennyire látszik az alján a lednyaláb de egész jó nem??akkor ez már ledmonitor??
(#) Buvarruha válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Olyan nem létezik, ez max ledes háttérvilágítású monitor és iszonyatosan látszik a fénnyaláb még a fényképen is, ez így borzalmas.
(#) pipi válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

a ledek fejét lehet hogy érdemes lett volna megköszörülni hogy jobban szórja a fényt, esetleg valami matt fóliát is elétenni
(#) Tomsa válasza pipi hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

kösz a tippet ,lesz időm meg kedvem majd megpróbálom a fóliát!!!!
(#) RieN hozzászólása Máj 4, 2013 /

Sziasztok!
Légyszives segitsetek abban hogy mi lehet az LG Flatron L1953TR monitorom baja.
A probléma a következő:
Pár hétig nem használtam a gépet és mikor kapcsolnam be a monitor nem ad ki semmi jelet a kis led is elaludt. Kihúztam és 1-2 perc után visszadugtam akkor a kis kék led megvillan de el is aludt. Gondoltam ennek annyi de másnap bedugtam és jó volt gondolom lehült valami benne vagy nemtudom. Este kikapcsoltam reggel ugye szokás szerint a kis led sàrgàn világított készenlétbe de mikor kapcsolom a gépet újra kialudt.
Szétszedtem de nem látok benne semmi hibát. Ha 2 percenként bedugom megvillan a kis kék led de utána tovább halál.

A segítséget, tippeket előre is köszönöm. Bocsi a helyesírásert de telorol írók :/
(#) 1984white válasza RieN hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Szia! Két eset van: egyik, puffer elkó kondenzátorok kiszáradtak. Először ezeket cseréld ki, akkor is ha nem púpos. Szinte biztos, hogy ez előbbi a hiba!!
Másik: Ha továbbra sem működik a monitorod, akkor szekunder köri zárlat is lehet. Ez esetben lehúzod a "kis" panelt és diódavizsgáló műszerrel végignézed a szekunder kört, zárlatos alkatrészt keresve. A javítás után nézd meg az egyes kimeneti feszültségeket, hogy jó e táp. Ha a táp rendben, akkor a scaler ("kis") panel feszültségstabjait/elkókat azon is is át kell nézni.
Egyelőre ennyi röviden.
Szia!
Következő: »»   121 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem