Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
http://www.biztradeshows.com/hookah-fair/
egy ilyen szenzor mennyire bírja a nedvességet? Az problémát jelenthet ha nagy a páratartalom körülötte? Előre is köszi! O.S.
Ha lehetne tudni miről van szó, lehet válasz is lenne. Mert a link..
A bal oldali egy ISA buszos deszkamodell.
ISA buszról kapja az áramot. +12 volt az biztosan kell neki. Talán +5 V is (főnököm gumicicája volt, hogy a CMOS IC-k mennek 15V-ig. Az enyém meg hogy MINDEN logikai áramkörnek 5V kell ![]() Internet segít az ISA busszal kapcsolatban (meg hogy az ISA buszon hol van a tápfeszültség)... A jobb oldali meg egy ACORP Voice Fax modem (sponored by Sebi ![]() Internet ebben is segít... Minden ilyen készüléknek van olyan RJ11 bemenet ahová kell dugni a telefon vonalat (to Line). Nem kötelezően olyan is hogy to Tel, ahová a telefont. Mindkettőn jól fel lehet ismeri ezeket... 3.5 mm jack aljzat is felismerhető mindkettőn. Az egyiken kijön, a másikon meg bemegy a hang... A deszkamodellen van még egy soros kábel. Ezen minimális vezérlés van (relé meghúzás a hurok felvételhez, csengetés érzékelés). Ki lehet sakkozni... Hogy a faxmodemhez milyen tápegység kell, jó kérdés. A fene tudja... Ugyanakkor, általában a "tüske" szokott lenni a "+" és a "hüvely" a "-". Valamint ha szétszeded, akkor az első alkatrész egy 78xx analóg stabilizátor kocka szokott lenn, ami minden kérdésre választ ad.... Ha tippelnem kell, akkor 12V dc adapter kell hozzá, aminek a "tüske" a pozitív pólusa... A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Az én problémámra nem tud senki segíteni ?
Nekem Pci-s csatlakozó tüskesor kellene hozzá át lehet valahogy alakitani??
Szevasztok!
Keresek róka adó és vevő kapcsolást. "Öreg szakik" előre is köszönöm!
Üdv! Remélem nem leszz probléma belőle hogy közzéteszem, szóval az RT újságokban találni jó néhányat .. Lásd melléklet tájékoztatásul
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013
Innen letöltheted, egy hátrány van csak hogy ehhez viszont regisztrálni kell. Üdv.Bővebben: Link
Nem lehet.
Keress rá az ISA busz szabvány csatlakozójára, és az alapján ki tudod bogozni, melyik kártyakivezetésnek milyen funkciói voltak. Nem kell azt a kártyát feltétlen számítógépbe dugni, lehet hogy elegendő a tápfeszeket odaadni, és a hang ki/bemeneteket is megtalálod a hátlapon a teló RJ11 csatlakozókkal egyetemben. Mi is volt az eredeti terved vele? Telefonbeszélgetést egy rádió stúdió keverőjén keresztül beadni. Elvileg a kártyán minden funkciónak ott kell lennie.
Üdv mindenkinek!
Kaptam egy Skytronic amp-218 bk erősitőt. A probléma az, hogy hiányzik a végfokozatból a négy végtranzisztorból három. Az az egy amelyik benne van az D 718 -as. A neten nem találtam semmilyen kapcsolást ehez az erősitőhöz. Tudna valaki segiteni egy linkel, vagy kapcsolási rajzzal, vagy hogy milyen végtranzisztorokkal van megépitve? Segitségeteket előre is köszönöm.
Kapcsolást nem tudok, de a végtranzi nagy valószínűséggel a 2SD718 tipus, egy 140V 8A tipikus hangfrekis végtranzi.
Ki kellene deríteni a kapcsolásból, hogy komplementer vagy kvázikomplementer lehetett. Ha komplementerrel ment, akkor ennek a párja a 2SB688 lenne. De ha katalógusban keresel hasonló fesz/áram tűrésű helyettesítőket, nem fontos ragaszkodni a típushoz.
Üdv minden fórumtagnak!
Szeretnék egy akku töltőt csinálni a telefonomhoz mivel a töltőjét még kisebb koromba elrontottam. ![]() ![]() Üdv: Patrik
Szia!
Köszönöm a segitséget, kapcsolás hiján ezt fogom tenni.
Köszi a gyors válaszodat. Az a megoldás hogy az akku pozitív és negatív részére rákötöttem a tápot nem bizonyult valami jó megoldásnak. A harmadik ( középső) láb nem tudom hogy pozitív vagy negatív de lehet van valami köze a töltéshez. Nem tudnál esetleg valami tanácsot adni, hogy mit kössek rá?
Szia!
Hogy őszinte legyek nem nagyon értek a mobilokhoz, nézz be a ''mobiltelefon hiba'' topikba.
Oké megnézem hátha találok valamit. Köszönöm a fáradozásodat.
Sziasztok.Segítsetek,van egy 97-es swiftem,amibe klimát szereltem,de a klima köteg a motortérben három vezetékes - az autómban pedig négy vezetékes csatlakozó van.
Szia! Hátha a kapcsolási rajz segit valamit. üdv pali
Sziasztok, keresném egy R&M UPS MN600N szünetmentesnek bármilyen dokumentációját, de főleg a kapcsolási rajzot, olyan mintha ez nem is létezne, pedig itt fogom a kezemben :S
KsöZ!
sziasztok egy egyszerű tranzisztorvizsgáló rajzára lenne szükségem
Szia!
Ha megfelel egy "megy-nem megy" típusú teszter, akkor ez jó lehet. Garantáltan működik! Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
Sziasztok, Lg DR-7500 hoz keresek szervizkönyvet.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
Egy olyan kapcsolási rajzot keresek ami egy ledet úgy villogtat hogy közben szabályozható a frekvencia is és a kitöltési tényező is.
Pl. pótméterrel. 555-re gondoltam, de azt az információt kaptam hogy ehhez 2 db 555 kell vagy esetleg egy db. 556-os. Ha valaki tud ilyen kapcs. rajzot kérem segítsen. Köszönöm.
A "pótméter" egy olyan méter, ami a normált helyettesíti, mert "pót". A potenciméter rövidebb alakja a potméter (sic!, rövid "o"-val).
Erre tökéletesen alkalmas egy 555-ös IC-vel felépített kapcsolás, de a frekvencia-határok azért kellenének. EGyébként van saját témája is:Bővebben: Link.
Légy szíves, tartsd magad a HE szabályaihoz, mert hamar kívül találhatod magad az oldalon!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |