Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   226 / 378
(#) lortnok hozzászólása Máj 8, 2013 /

http://www.biztradeshows.com/hookah-fair/

egy ilyen szenzor mennyire bírja a nedvességet? Az problémát jelenthet ha nagy a páratartalom körülötte?

Előre is köszi!

O.S.
(#) proli007 válasza lortnok hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Ha lehetne tudni miről van szó, lehet válasz is lenne. Mert a link..
(#) Gafly válasza mate0120 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

A bal oldali egy ISA buszos deszkamodell.
ISA buszról kapja az áramot. +12 volt az biztosan kell neki.
Talán +5 V is (főnököm gumicicája volt, hogy a CMOS IC-k mennek 15V-ig. Az enyém meg hogy MINDEN logikai áramkörnek 5V kell ).
Internet segít az ISA busszal kapcsolatban (meg hogy az ISA buszon hol van a tápfeszültség)...

A jobb oldali meg egy ACORP Voice Fax modem (sponored by Sebi ).
Internet ebben is segít...

Minden ilyen készüléknek van olyan RJ11 bemenet ahová kell dugni a telefon vonalat (to Line).
Nem kötelezően olyan is hogy to Tel, ahová a telefont.
Mindkettőn jól fel lehet ismeri ezeket...

3.5 mm jack aljzat is felismerhető mindkettőn. Az egyiken kijön, a másikon meg bemegy a hang...

A deszkamodellen van még egy soros kábel. Ezen minimális vezérlés van (relé meghúzás a hurok felvételhez, csengetés érzékelés). Ki lehet sakkozni...

Hogy a faxmodemhez milyen tápegység kell, jó kérdés. A fene tudja...
Ugyanakkor, általában a "tüske" szokott lenni a "+" és a "hüvely" a "-".
Valamint ha szétszeded, akkor az első alkatrész egy 78xx analóg stabilizátor kocka szokott lenn, ami minden kérdésre választ ad....
Ha tippelnem kell, akkor 12V dc adapter kell hozzá, aminek a "tüske" a pozitív pólusa...
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
(#) boris92 válasza boris92 hozzászólására (») Máj 8, 2013 1 /

Az én problémámra nem tud senki segíteni ?
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Én sem találtam meg...
(#) mate0120 hozzászólása Máj 10, 2013 /

Nekem Pci-s csatlakozó tüskesor kellene hozzá át lehet valahogy alakitani??
(#) reddot hozzászólása Máj 11, 2013 /

Szevasztok!
Keresek róka adó és vevő kapcsolást.
"Öreg szakik" előre is köszönöm!
(#) mindenes válasza reddot hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Üdv! Remélem nem leszz probléma belőle hogy közzéteszem, szóval az RT újságokban találni jó néhányat .. Lásd melléklet tájékoztatásul
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013

rt_resize.jpg

(#) reddot válasza mindenes hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Köszi!
Rákeresek.
(#) mindenes válasza reddot hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Innen letöltheted, egy hátrány van csak hogy ehhez viszont regisztrálni kell. Üdv.Bővebben: Link
(#) Szpisti válasza mate0120 hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Nem lehet.
Keress rá az ISA busz szabvány csatlakozójára, és az alapján ki tudod bogozni, melyik kártyakivezetésnek milyen funkciói voltak.
Nem kell azt a kártyát feltétlen számítógépbe dugni, lehet hogy elegendő a tápfeszeket odaadni, és a hang ki/bemeneteket is megtalálod a hátlapon a teló RJ11 csatlakozókkal egyetemben.
Mi is volt az eredeti terved vele? Telefonbeszélgetést egy rádió stúdió keverőjén keresztül beadni.
Elvileg a kártyán minden funkciónak ott kell lennie.
(#) zoltansz hozzászólása Máj 14, 2013 /

Üdv mindenkinek!

Kaptam egy Skytronic amp-218 bk erősitőt. A probléma az, hogy hiányzik a végfokozatból a négy végtranzisztorból három. Az az egy amelyik benne van az D 718 -as. A neten nem találtam semmilyen kapcsolást ehez az erősitőhöz. Tudna valaki segiteni egy linkel, vagy kapcsolási rajzzal, vagy hogy milyen végtranzisztorokkal van megépitve?

Segitségeteket előre is köszönöm.
(#) Szpisti válasza zoltansz hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Kapcsolást nem tudok, de a végtranzi nagy valószínűséggel a 2SD718 tipus, egy 140V 8A tipikus hangfrekis végtranzi.
Ki kellene deríteni a kapcsolásból, hogy komplementer vagy kvázikomplementer lehetett.
Ha komplementerrel ment, akkor ennek a párja a 2SB688 lenne.
De ha katalógusban keresel hasonló fesz/áram tűrésű helyettesítőket, nem fontos ragaszkodni a típushoz.
(#) hajdu patrik hozzászólása Máj 14, 2013 /

Üdv minden fórumtagnak!
Szeretnék egy akku töltőt csinálni a telefonomhoz mivel a töltőjét még kisebb koromba elrontottam. A problémám az, hogy akármilyen tápegységre csatlakoztatom rá magát az akkut nem marad meg benne semmi töltés. Ezt akár az is okozhatja hogy nem jó az akku vagy valami köze csak van a harmadik lábnak. Ha valaki le tudná adni a telefon kapcs. rajzát azt megköszönném. A telefon típusa Siemens c35 A segítséget előre is köszönöm.
Üdv: Patrik
(#) zoltansz válasza Szpisti hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Szia!
Köszönöm a segitséget, kapcsolás hiján ezt fogom tenni.
(#) zoltansz válasza hajdu patrik hozzászólására (») Máj 14, 2013 / 1

Tessék.
(#) hajdu patrik válasza zoltansz hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Köszi a gyors válaszodat. Az a megoldás hogy az akku pozitív és negatív részére rákötöttem a tápot nem bizonyult valami jó megoldásnak. A harmadik ( középső) láb nem tudom hogy pozitív vagy negatív de lehet van valami köze a töltéshez. Nem tudnál esetleg valami tanácsot adni, hogy mit kössek rá?
(#) zoltansz válasza hajdu patrik hozzászólására (») Máj 14, 2013 / 1

Szia!
Hogy őszinte legyek nem nagyon értek a mobilokhoz, nézz be a ''mobiltelefon hiba'' topikba.
(#) hajdu patrik válasza zoltansz hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Oké megnézem hátha találok valamit. Köszönöm a fáradozásodat.
(#) keszi62 hozzászólása Máj 17, 2013 /

Sziasztok.Segítsetek,van egy 97-es swiftem,amibe klimát szereltem,de a klima köteg a motortérben három vezetékes - az autómban pedig négy vezetékes csatlakozó van.
(#) endrusz válasza keszi62 hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Szia! Hátha a kapcsolási rajz segit valamit. üdv pali
(#) silent15 hozzászólása Máj 18, 2013 /

Sziasztok, keresném egy R&M UPS MN600N szünetmentesnek bármilyen dokumentációját, de főleg a kapcsolási rajzot, olyan mintha ez nem is létezne, pedig itt fogom a kezemben :S
KsöZ!
(#) Balu424 hozzászólása Máj 21, 2013 /

sziasztok egy egyszerű tranzisztorvizsgáló rajzára lenne szükségem
(#) morgo válasza Balu424 hozzászólására (») Máj 21, 2013 1 /

Szia!
Ha megfelel egy "megy-nem megy" típusú teszter, akkor ez jó lehet. Garantáltan működik!
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
(#) Balu424 válasza morgo hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

kösz. A tranzisztor bármilyen benne?
(#) bubuszoft hozzászólása Máj 23, 2013 /

Sziasztok, Lg DR-7500 hoz keresek szervizkönyvet.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
(#) Hx-2 hozzászólása Máj 25, 2013 /

Hi!
Egy Bontempi B30-as orgonahoz keresek kapcsolasi rajzot.
(#) Prome hozzászólása Máj 26, 2013 /

Egy olyan kapcsolási rajzot keresek ami egy ledet úgy villogtat hogy közben szabályozható a frekvencia is és a kitöltési tényező is.
Pl. pótméterrel.
555-re gondoltam, de azt az információt kaptam hogy ehhez 2 db 555 kell vagy esetleg egy db. 556-os.
Ha valaki tud ilyen kapcs. rajzot kérem segítsen.
Köszönöm.
(#) Frankye válasza Prome hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

A "pótméter" egy olyan méter, ami a normált helyettesíti, mert "pót". A potenciméter rövidebb alakja a potméter (sic!, rövid "o"-val).
Erre tökéletesen alkalmas egy 555-ös IC-vel felépített kapcsolás, de a frekvencia-határok azért kellenének. EGyébként van saját témája is:Bővebben: Link.
(#) Moderátor hozzászólása Prome hozzászólására (») Máj 26, 2013

Légy szíves, tartsd magad a HE szabályaihoz, mert hamar kívül találhatod magad az oldalon!
Következő: »»   226 / 378
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem