Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1309 / 2519
(#) blasz hozzászólása Máj 9, 2013 /

Lehet a BF tranzisztor mindennek az okozója?
Annyit észleltem mikor terheltem a bemenetet 1kHZ szinusszal 1-3v,akkor elért 1,5v ig a bemenet és onnan nem erősitett semmit beállt a végleges kimenő fesz, míg a másik ameddig tekertem a generátor potiját addig erősített.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Ebben akkor lenne ráció, ha hídban is rosszul viselkedne. Miben különbözik a jelgenerátorod és a fázisfordítód kimenete?
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Gondolom feszben,
(#) blasz hozzászólása Máj 9, 2013 /

A kondi, a visszacsatoló az nem 47uf mint a rajzon hanem 100uf ez nem lehet hiba?
(#) Szabi1 hozzászólása Máj 9, 2013 /

Ha egy max 200w RMS 8 ohm erősítőt akarok mérni akkor a műterhelésem milyen vastag legyen? Pl rezsóból kiszedett huzalellenállást használhatok? HA nem elég a vastagsága akkor csinálhatok olyat hogy két 16 ohmos részt kimérek elvágom és párhuzamosítom?

A kondenzátor értéke sem befolyásol. Majd meglátod milyen hatású lesz a kis tranzisztorok cseréje.

Az lesz, felkötöttem 2x75vDc re de nem javult a helyzet, mintha volna benne egy stabilizátor ami ennyit enged és nem többet.
Viszont legalább full 0 az alapzaj és a kimeneti egyen fesz is -0.05mV lett 2x75v on,meg melegednek a meghajtók rendesen.
(#) voodoo válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Szia! Igen jó lesz a rezsó, mivel akár kilówatt teljesítményűek is lehetnek. Mérd meg multival, hogy a rezsó csatlakozóinál mekkora impedancia mérhető?! Ha túl kevés, akkor még egyet köss sorba vele.

Az is lehet, hogy a BF tranzisztorok miatti viszonylag alacsony bemenő impedanciát a jelgenerátorod épp nem tudja eléggé meghajtani.

Lehet,most már megvárom a BC tranyókat,vagy van valami ajánlásod a BF helyére?
Az tény 2x75vDc vel szebb hangja van és abszolúte semmi alapzaja nincs

A BC640 szépen becsusszan az A1015 helyére, feszültségtűrésben a 2N5401 a megnyugtató tranzisztor. Az utóbbit választanám.

Akkor kis lábtekerés, és mehet,veszek ebből is
(#) bazsi33 hozzászólása Máj 9, 2013 /

Sziasztok!
Nem találtam olyan kapcsolást amire szükségem lenne ezért megkérdem hátha van valami ötletetek.
Olyan cuccra lenne szükségem, ha az erősítő torzít, vagy nem bírja a hangfal a hangerőt, akkor egy piros led jelzi ezt nekem. Tehát egy túlvezérlésjelzőre lenne szükségem, de sehol nem találtam kapcsolást a guglin. Az erősítő egyébként egy 2X300W dolog.
(#) reloop válasza bazsi33 hozzászólására (») Máj 9, 2013 / 1

Szia! Íme
(#) kamaro hozzászólása Máj 9, 2013 /

Sziasztok! Van egy Sony VA8ES erősítőm. Van hozzá egy 5 hangfalból álló Sony szettem meg egy autós mélyládám. Ezeket szeretném úgy bekötni hogy mindenkinek jó legyen. Mellékelek egy képet a jelenlegi állapotról és a gép hátuljáról. Hogy lenne jó? MOD.: Ami nincs jelölve a képen az normálisan van kötve ahogy lenni kell.

dsc08398a.jpg

(#) MusicMan hozzászólása Máj 9, 2013 /

Sziasztok!
Szeretnék építeni egy 9v-ról üzemelő kis helyigényű telefon (3,5 jack) kihangosítót 2x5-10w teljesítménnyel remélem tudtok segíteni.
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
(#) blasz hozzászólása Máj 10, 2013 /

Szia Reloop!Kérdezném hogy ezekhez a végtranzisztorokhoz van e valamilyen jó kapcsolásod?
MJL21193-94.
Köszönöm
(#) Koncsar válasza blasz hozzászólására (») Máj 10, 2013 /

Szia! Ime. Reloop engedélyével küldtem.

Blasznak.LAY

(#) blasz válasza Koncsar hozzászólására (») Máj 10, 2013 /

Köszi ehhez bővebb doksid van?Megvakulok mire leolvasom róla.Mit tud ez?

Ez lett módosítva. Meg nyomtatható verzióban küldtem a lay-t. Van a progiban zoom és egyből olvasható lesz.

Ez nem a 80V változat?Amit Reloop csinált?

Ez a 60 Voltos jól működő változat.

Látom, nézem az irásokat

Kép róla.

IMAG0578.jpg

Akkor megy rendesen ezek szerint.Én még mindig kínlódok a tegnapi panellel.Ma vettem észre hogy kisebb hangerőn torzít, valószínű a nyugalmi kevés de nem tudom hova nyúljak,lassan kidobom ezt a vackot

Igen. Ha nem menne, akkor a kukában lenne. Jó pár éjszakám ment el vele. Nem búg, nem sistereg, erős és tiszta.

IMAG0575.jpg

(#) Koncsar hozzászólása Máj 10, 2013 /

Több infót Relooptól kaphatsz. Ő volt a szellemi atyja az összes építésemnek.

Ha fent lesz majd kérdezek.Milyen hangja van?

Gábor két sorral feljebb írtam, hogy nekem tetszik, a fülünk nem biztos, hogy egyforma. Akinek mutattam azoknak is tetszett. A Reflex hangládákat szépen hajtja.
Következő: »»   1309 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem