Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Lehet a BF tranzisztor mindennek az okozója?
Annyit észleltem mikor terheltem a bemenetet 1kHZ szinusszal 1-3v,akkor elért 1,5v ig a bemenet és onnan nem erősitett semmit beállt a végleges kimenő fesz, míg a másik ameddig tekertem a generátor potiját addig erősített. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Ebben akkor lenne ráció, ha hídban is rosszul viselkedne. Miben különbözik a jelgenerátorod és a fázisfordítód kimenete?
A kondi, a visszacsatoló az nem 47uf mint a rajzon hanem 100uf ez nem lehet hiba?
Ha egy max 200w RMS 8 ohm erősítőt akarok mérni akkor a műterhelésem milyen vastag legyen? Pl rezsóból kiszedett huzalellenállást használhatok? HA nem elég a vastagsága akkor csinálhatok olyat hogy két 16 ohmos részt kimérek elvágom és párhuzamosítom?
A kondenzátor értéke sem befolyásol. Majd meglátod milyen hatású lesz a kis tranzisztorok cseréje.
Az lesz, felkötöttem 2x75vDc re de nem javult a helyzet, mintha volna benne egy stabilizátor ami ennyit enged és nem többet.
Viszont legalább full 0 az alapzaj és a kimeneti egyen fesz is -0.05mV lett 2x75v on,meg melegednek a meghajtók rendesen. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Szia! Igen jó lesz a rezsó, mivel akár kilówatt teljesítményűek is lehetnek. Mérd meg multival, hogy a rezsó csatlakozóinál mekkora impedancia mérhető?! Ha túl kevés, akkor még egyet köss sorba vele.
Az is lehet, hogy a BF tranzisztorok miatti viszonylag alacsony bemenő impedanciát a jelgenerátorod épp nem tudja eléggé meghajtani.
Lehet,most már megvárom a BC tranyókat,vagy van valami ajánlásod a BF helyére?
Az tény 2x75vDc vel szebb hangja van és abszolúte semmi alapzaja nincs A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Akkor kis lábtekerés, és mehet,veszek ebből is
Sziasztok!
Nem találtam olyan kapcsolást amire szükségem lenne ezért megkérdem hátha van valami ötletetek. Olyan cuccra lenne szükségem, ha az erősítő torzít, vagy nem bírja a hangfal a hangerőt, akkor egy piros led jelzi ezt nekem. Tehát egy túlvezérlésjelzőre lenne szükségem, de sehol nem találtam kapcsolást a guglin. Az erősítő egyébként egy 2X300W dolog.
Sziasztok! Van egy Sony VA8ES erősítőm. Van hozzá egy 5 hangfalból álló Sony szettem meg egy autós mélyládám. Ezeket szeretném úgy bekötni hogy mindenkinek jó legyen. Mellékelek egy képet a jelenlegi állapotról és a gép hátuljáról. Hogy lenne jó? MOD.: Ami nincs jelölve a képen az normálisan van kötve ahogy lenni kell.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy 9v-ról üzemelő kis helyigényű telefon (3,5 jack) kihangosítót 2x5-10w teljesítménnyel remélem tudtok segíteni. Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Szia Reloop!Kérdezném hogy ezekhez a végtranzisztorokhoz van e valamilyen jó kapcsolásod?
MJL21193-94. Köszönöm
Szia! Ime. Reloop engedélyével küldtem.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Köszi ehhez bővebb doksid van?Megvakulok mire leolvasom róla.Mit tud ez?
Ez lett módosítva. Meg nyomtatható verzióban küldtem a lay-t. Van a progiban zoom és egyből olvasható lesz.
Ez nem a 80V változat?Amit Reloop csinált?
Ez a 60 Voltos jól működő változat.
Akkor megy rendesen ezek szerint.Én még mindig kínlódok a tegnapi panellel.Ma vettem észre hogy kisebb hangerőn torzít, valószínű a nyugalmi kevés de nem tudom hova nyúljak,lassan kidobom ezt a vackot
Igen. Ha nem menne, akkor a kukában lenne. Jó pár éjszakám ment el vele. Nem búg, nem sistereg, erős és tiszta.
Több infót Relooptól kaphatsz. Ő volt a szellemi atyja az összes építésemnek.
Ha fent lesz majd kérdezek.Milyen hangja van?
Gábor két sorral feljebb írtam, hogy nekem tetszik, a fülünk nem biztos, hogy egyforma. Akinek mutattam azoknak is tetszett. A Reflex hangládákat szépen hajtja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |