Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC táp átalakítás
Szívesen, tényleg jó a módszer és nekem is itt a fórumon mondták.
Sziasztok!
A legtöbb "normál" ragasztó maximum 110-120 fokot bír. Esetleg még egy óvatos hőlégfúvós megoldást is el tudok képzelni. Vagy a másik véglet a fagyasztás. Sok ragasztó azt sem szereti, meg ha a vas is picit összehúzódik az is eredményezhet szétlazulást. Egy próbát megér.
Jó módszer az összeragasztott ferritek törésmentes szétválasztására az alábbi:
Hőszabályzós vasalót talpával felfelé fordítani, hidegen ráhelyezni a ferrites szerelvényt úgy hogy minél nagyobb felületen érintkezzen a ferritmag és a vasaló talpa. 2-3 as fokozaton melegíteni, időnként megfordítani. Óvatosan kezelni mert egyszer csak magától szétválik a két féldarab, természetesen ott ahol ragasztva volt.
Idézet: „Vagy a másik véglet a fagyasztás.” Sajnos ez esetben még törékenyebb lesz a mag. A hideg nem jó erre a célra. Az előbbi inkább, ha kellően nagy a légszállítása a készüléknek amivel csinálod. Mezei hőlégfúvós állomás nem jó, mert kevés levegőt szolgáltat.
Köszi szépen mindenkinek, aki ajánlotta a főzöcskézést, nálam IS bevált.
Próbáltam megcsavarni kézzel a vasmagokat, de nem repedtek szét, teszteltem, hogy 15 perces forralás után mennyire törékenyek, vagy mennyire nem. ..akarom mondani hideg csapvízbe pottyantottam bele(és forrástól számított 15perc), de úgy, hogy ne közvetlen a vasmag alja legyen a lábas aljánál, mert azt szerettem volna, ha egyenletesen a víz melegíti fel, nem a láng a lábas belső felén keresztül. Nem is kellet feszegetnem. ..megint találtam egy EI magot(mert a tegnapit hagytam is, ami széttört), és csak sikerült. Köszönöm mégegyszer. Közlök majd képeket egészen addig, még fel nem sikerül töltenem a 36V-os 12Ah-s bicigliakkukat 42V, 1A-rel kb ezzel az átalakított masinával.
Már ha a trafó a téma nem tudjátok, hogy rézdrótot hol a legolcsóbb venni pctáp trafójának az áttekeréséhez?
Faternak motortekercselő ismerőse van, de ha neked nem ismerősöd, mert biztos, hogy találsz motortekercselőt, legalábbis szerintem, akkor pár métert biztos, hogy kapsz ingyen is, de ha nem, akkor sem drága pénzért.
Ő gondolom nagyobb tételben vesz rézdrótot, de ha nem is nagyban, biztos, hogy veszi valahonnan.
Köszönöm a tippet . Van errefelé is motortekercselő üzem.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2013
Üdv!
Szerintem próbálkozz náluk: Metalloglobus . Én rézlemezt (igazából vastag fólia) vettem tőlük kb 4200Ft/kg áron. Huzalt a neten úgy látom hogy csak 0,5 ös és 1 -es van, de nem tudom hogy lakkozott-e.
Villért -nél. Az M0 és az 3 -as út kereszteződésénél. Minimális mennyiség fajtánként 200g. Orsót is kell venni (árát felszámítják) / vinni és még áttekercselési díjai is felszámolnak.
...vagy itt.
..bár nem tudom, hogy mennyire pénztárca barát.
Jónapot indenkinek
Hogyan kel egy pc tápot beindítani? Melyik kábelt kel összezárni? A válaszokat előre is köszönöm
Szia! Ps/on -t leföldeled. Konkrétan zöld+fekete összezárva.
Üdvözletem!
Én is átalakítanék egy ATX tápot (Mercury 450W / AP-2450) szabályozható feszültségüre, de az lenne a problémám, hogy nem az általában használt vezérlő IC van benne (TL494 / KA7500), hanem a mellékelt képen látható másik fajta "2005Z KAG46110740H". Elvileg a mellékelt *.pdf fájlban van (a második *.pdf -ben jobbak a képek) a kapcsolási rajza, viszont mivel angolból szinte 0 vagyok, nemigazán tudom kitalálni, hogy ez az alkatrész hogy szabályoz, és melyík lábain kellene módosítani a feszültségosztó kört. Ha valakinek esetleg volna kapcsolási rajza erről a tápról, azt megköszönném, mert a barátommal (google.hu) nem találtam. Vagy ki tudná deríteni, hogy melyík lábakon van a visszacsatolás, már az is jó kiindulópont volna.
Hali!
az oldal felső részén van egy lefelé mutató kacsacsőr, abban a"csak ebben a témában keresés" a csillag helyére írd be 2005. Ha mégsem menne : Bővebben: Link
Azokra a lábakra koncentrálj, ahol "feedback" megnevezést találsz.
Szerintem nem ártana legalább egy kapcsolási rajzot találni, ami erre az IC-re épül... az adatlap alapján én azt tippelném, hogy az IC-be épített TL431-szerű söntszabályzó Vref lábára kötött ellenállásosztóval megy a szabályozás.
Igen, a General Descriptionban említi is a 431 -est. Ezt a rajzot találtam, ha végigkövetem a 11 láb alkatrészeit, így vannak bekötve...
DR-C2002 Azt hiszem, a DR-C2002 IC még lábkompatibilis is lesz a tápomban lévő 2005Z -vel...
Igazad lehet, csak a lábkiosztás nem stimmel azt hiszem.
Akkor első lépésben most azt kellene kitalálni, hogy melyík ellenállás cseréjével lehetne kideríteni, hogy a 12V helyett, a maximális feszültségre (kitöltési tényezőre) be lehessen állítani...
Itt a képe...
A 11-es lábra kötött két 1%-os ellenállást piszkáld.
Ha jól emlékszem a 2005 hasonló a 2003-hoz és annak van itt fenn rajza.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a PC tápok -12V-os ágát hogyan lehet kicsit megizmosítani? Volna egy 400W-os tápom ami +12V esetén 15A-ert tud, de a -12V -os ága csak 0,8A. Meg lehet oldani, hogy ezis tudjon kb 10 Ampert? Erősítőbe szeretném beépíteni..PC táp van itthon elég, de egy 100VA toroid tuti van vagy 5000Ft ez meg ugyebár adott. A válaszokat előre is köszi Üdv! Inox A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
Szia!
Elméletben ugyanazt tudnia kell mint amit a pozitív ág tud. A dióda miatt tudd csak 0,8A-t. A trafó utáni részt kövesd végig a szekunder oldalon és megérted a dolgot. Próbáld meg kb ugyanazt megépíteni negatív ágon mint ami a pozitívon van. Nyilván figyelve a megfelelő polaritásokra. Viszont valószínű csak a pozitív ág van megfigyelve, ezért ha mondjuk leterheled a + ágat, de a - nem, akkor valószínű, hogy a -12Vod el fog mászni. De erősítővel valószínű nem fog ilyen előfordulni.
Érthető, és nem is akarok belőle 120W-ot kivenni, persze jókora pufferkondit adnék még neki.
Nagyon köszönöm a tanácsot
Nincs mit. Természetesen a puffer kell neki na meg a tekercs sem árt. Állítólag az jócskán megnöveli a kondik életét. Kondit olyat rakjál bele ami bírja a nagyfrekis töltögetést.
Átalakítottam egy 400W-os PC tápot a piros/feketével ábrázolt képnek megfelelően, ahol tl494-IC-t alkalmaznak, de nem nagyon működik a dolog.
Most koppant a dolog nálam, ha én is kicserélem a diódát a -12V-os oldalon erősebb fajtánál, akkor egy tápnál kapok 24V-ot (ha a -12V lesz a negatív, a +12V a pozitív), kettőnél 48-at, amit egy FET-es szabályzóval le tudok szabályozni a kívánt 41V-ra a 3x12V-os bicikli akkupack töltéséhez. Ez sikerülhet? ) Így mindenfajta átalakítás nélkül sikerülhet a dolog mindenfajta tápegységnél, mindenféle rajz nélkül. Van itthon működő táp is. Igaz így sehogy nem fogom megtanulni, hogy is kell egy PC tápegységet "rendesen" átalakítani külső szabályzás nélkül, de ha ez sikerül ha nem is egy álom válik valóra, de jó kedvem lesz hosszú ideig, az biztos. |
Bejelentkezés
Hirdetés |