Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Mondjátok már el nekem légyszi ,hogy kell ezeket a képeket megnézni?
Hogy lehet nagyítani ?
Én a középső egérgombbal szoktam megnyitni, kép új lapon nyílik meg és hamarabb is betölt, ott lehet nagyítani is.
Szia!
Kösz. A kijelzőn a szegmens és oszlop vezérlők vannak rajta. Ez 6db HD61200 a szegmenseknek és 1db HD61200 az oszlopoknak. A mostani vezérlőt egy pic18f4550 hajtotta meg ráérő idejében. Először én is direktbe akartam meghajtani, de rájöttem hogy akkor a mikrovezérlő mást sem tud csinálni, és még mindig nem olyan gyors a frissítés mint amilyet szeretnék.
Igen, az enyémhez is van vezérlő, SED1336, de Magyarországon nem is lehet beszerezni (legalábbis mikor néztem régen, nem találtam, azóta nem néztem), továbbá ez is EL fóliás...
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Megérkezett! Ebay-en vettem 10 db-ot 690Ft-éert.
Az elsütő gomb, nagyon ötletes, már nekem is itt van egy mikrotrafó, készen az átalakítsra, szerintem énis kipróbálom ezt a relés megoldást. Nekem már csak heggesztőkábelt kell vennem.
A végére az mi amit felraktál?
Ne haragudj, semmi 'offenz', de ahogy megláttam a hozzászólásodban, rögtön eszembe jutott a régi gépészet tanárunk előszeretetten használt mondása: csak a hátsó felünket írjuk két g-vel...(segg)
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Anno én is szerettem volna csinálni, aztán vettem egy AWI hegesztőgépet.
Nagyon szuper.
Erre az előlapra, vaslással szép felirat készíthető, de fotózással is.
Egy másik cucc is ami gyakorlatilag késznek tekinthető , szintén csak a feliratozás ami hiányzik róla .
Egy labor tápegység Alkotó tervei alapján készültek a panelek hozzá mind a kijelző /ICL7107 / és a táp panelek is , a tervek magukért beszélnek szinte tökéletesek , első bekapcsolásra minden totálisan üzemkész némi kis beállítás beüzemelés és máris használatra kész állapot . A Táp eredetileg 2X50Volt 5A -ra tervezett de a hálózati trafóm alkalmas volt a nagyobb kimeneti feszültség elérésére így 2X60Volt 5 A lett belőle . Több kép / Az oldal lapokat a fénykép kedvéért nem csavaroztam fel / A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013
Ez nagyon profi lett, az 5 amper nem csak elírás?
Ennél többet nézek ki belőle, úgy értem "izmosabbnak" tűnik. Üdv
Valóban izmos lett ez a táp és nagyon korrekt a kivitelezés, elismerés CIROKL fórumtársnak.
Viszont ha belegondolsz itt nincs előszabályzás és alacsony feszültségen ha kiveszed belőle az 5A-t akkor bizony ott közel 300W-ot kell eldisszipálni, ami nem kevés!
Tudna akár több ampert is de nem akarom feljebb állítani hisz a meleggel nem tudnék mit kezdeni , egy labortápnál ugy is csak valami szerkezet beüzemelése a cél az áramkorlát végett nem az üzemszerű használat . Értem arra hogy nem labortápról fogok mondjuk egy hordozható hűtőgépet üzemeltetni folyamatosan ,így nekem nincs értelme a nagyobb kimeneti áramnak .
Még a meglévő ventilátoron kivül fog kapni kettőt jobb és bal oldalra közvetlen a félvezetők fölé.
Nagyon igényesen kivitelezett munka, gratulálok hozzá.
Egyben szeretném megkérdezni a doboz forrását, eléggé gyárinak tűnik.
Köszöntem !
Idézet: „doboz forrását, eléggé gyárinak tűnik.” Totálisan házi gyártmány , minden cucchoz saját kivitelezés saját házi gyártmányú dobozolás. Bővebben: LinKis leskelődni való házi dobozoás. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013
Idézet: „alacsony feszültségen ha kiveszed belőle az 5A-t akkor bizony ott közel 300W-ot kell eldisszipálni” Bár nem néztem utána, de ha így van, akkor feleslegesen van túlbonyolítva ez a táp. De ettől függetlenül biztosan megállja a helyét. Idézet: De akár aluminium maratással, vagy cnc gravírozással is Én régebben a gyorsmaratót, amivel panelt martam ugyanúgy használtam előlap maratására is. felcsiszoltam szálra, aztán jött a maszkolás, vagy lakkfilces felirat és a szabadon hagyott helyeken marta matt felületűre a sav. Így szálcsiszolt és mart matt felület adta a kontrasztot. Ha sokáig maratod, teljesen 3D lesz a felirat. Akkor kis festékkel és vékony ecsettel meg is festhető, de a maszkolás is rajta maradhat - vagy éppen alkohollal eltávolítható. Kinek mi tetszik. „Erre az előlapra, vaslással szép felirat készíthető, de fotózással is.”
Le a kalappal! Még végignézni is temérdek idő ennyi szép munkát! Gratulálok a dobozokhoz! Gyanítom, van valamilyen CNC a dolgok mögött, mert szépen, szabályosan vannak megmunkálva a felületek. Az MDF előlap is nagyon ötletes. Ha doboz kell tudom, kihez forduljak !
Igen néha használok CNC-ét is .
MDF Előlapot még nem csináltam azt hol találtad?
Ez tűnt MDF-nek - bár lehet, hogy csak a PC-n tűnik annak és bükkfa? Akkor még szebb lehet élőben. Én ránézésre mart, fóliázott MDF-nek véltem a csillogás miatt.
Gőzölt bükk.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013
Elképesztően profi munkák. Emelem a kalapom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |