Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Hivatalosan a Pickit2 támogatási listáján nincs rajta. A Pickit3-nak szerintem mindent kéne vinnie.
Hp41C-nél megkérdezheted, hogy az általa szénné tuningolt verzió tudja-e kezelni.
Köszi írtam neki!
Mindenhol összefutunk ?
Szia!
MpLab-nak a PICkit3 -mal kellene tudnia programozni. A PICKit2 önálló applikáció és a PICKit3 Scripting host nem tudja programozni. Idézet: „... az általa szénné tuningolt verzió tudja-e kezelni..” Tudja... A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
Sziasztok ! Mikrokontrollerben kérnék segítséget autóelektronikához!
Szükségem lenne egy elektronikára amely a dőlésszöget érzékeli, elég egy tengely szerint, (a robotikában láttam ilyen szenzorokat) és ennek segítségével két lámpa szint állító motor segítségével vízszintbe hozza a lámpa fényét. Visszajelzés nincs természetesen a lámpák felől. ami nehezíti a feladatot, hogy állíthatónak kellene lennie az elmozdulásra adott feszültségválasznak, amit utánna kézzel állítanék be. ( Hogy a motorok megfelelő elmozdulással válaszoljanak.) Persze minden megoldás érdekel. * Elnézést hogy itt írok, csak az érintetteket szerintem így tudom leggyorsabban elérni. (Emiatt nem nyitnék topicot). A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
Szia !
Én ezzel oldottam meg a hasonló problémát. http://azsiacenter.com/merestechnika/3464-mma7361-szogerzekel-hajla...l.html Egy PIC 3 analóg bemenete veszi az xyz értékeket, melyet egyelőre egy LCD kijelzőre íratok. A többi felhasználói igény és "kézügyesség" kérdése. Üdv mgy
Sziasztok!
16f877-be próbálok belegyötörni programot k150-es programozóval de minden próbálkozásom végeredménye a "ROM programming error at address 0x0001 / Good 0x0183 / Bad 0x0000" hibaüzenet. Próbáltam ICSP módban is, továbbá az adott program korábbi verzióival, ugyan ez az eredmény. A ROM-ot rendben kiolvassa, illetve más 16f84-be korábban égetett programot is látja. A leírtak, illetve ehhez hasonló eset alapján hol lehet a hiba? Nagyjából átnéztem a hozzászólásokat, de nem találtam választ. Előre is köszönöm a segítséget, ötleteket.
877-el nekem is hasonlót dob egy willem programozó, de a pickit2 tudja programozni... engem is érdekelne a válasz.
Sajnos nekem ezzel az (utángyártott) panellal kellene sikerre vinni a dolgot, ezt is kölcsön kaptam, mert nagyon ritkán van szükségem égetésre. A tulaj viszont sok sikeres programot beírt már különböző típusokba ezért jó lenne valami megoldás (ő sem tud egyenlőre okosat mondani, mert nem találkozott a jelenséggel). Az elképzelhető, hogy a program hibás?
Mit olvas ki a program flash-ből a "sikertelen" programozás után? (PIC-ben nincs ROM(esetleg EEPROM), és a ROM nem írható...) A program nem védett?
A másik, hogy ebben a témában jó hogy nem találtad meg a választ, miután programozásról szól, nem az "égetésről". Van a "PIC égetési hibák, problémák, kérdések " ami erről a kérdéskörről szól. A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
Szia Watt!
Az EEPROM ablak tartalma végig F-ek, kivétel a 0000 címen ott a két utolsó karakter nem FF hanem 00. A program nem lehet írásvédett mert korábban már beégettük (pontosabban az ismerősöm), amúgy erről a programról lenne szó (v 1.6.5). (A ROM-al kapcsolatban nem pontosan fogalmaztam, a DIY K150 program ROM ablakában megjelenő adatokat értettem). Üdv, várom válaszod/kérdésed, mert ahogy olvasgattam a fórumot sok emberkének tudtál már a baján segíteni.
Szia! Az írásvédett programot is be lehet égetni, csak kiolvasáskor 0-kat olvasol, illetve az erre nem kellően felkészített égetőszoftverek nem tudják ellenőrizni, hibát adnak, miközben a program jól beégetődött.
Nehéz úgy segíteni, ha nem a nevén nevezik a dolgokat (A PIC-ben csak Flash és EEPROM van. A ROM egyszer sem írható, fixértéktár, gyárilag felprogramozva. A PROM egyszer írható fixértéktár...), a DIY K150-et nem ismerem sajnos, nem tudom hogyan kellenet viselkednie.
Sziasztok!
Adott egy 10F204-es PIC, amit MPLAB-ból PICkit3-al kéne felprogramozni. A PICkit3 kiválasztása után ez a hibaüzenet fogad: Idézet: „The target has invalid calibration data (0)” Mindjárt kipróbálom PICkit2-vel is, hogy az mit ír ki.
Szia!
A PICKit programja ki szeretné olvasni a kalibrációs adatokat. A kontroller rá volt csatlakoztatva a PICKit -re amikor az MpLab csatlakozott a programozóhoz? A kontroller csatlakoztatása után egy újabb Connect kiadásával megtalálja az adatokat?
Szia!
Reconnecttel se akarja megtalálni, pedig a PICkit3 látja el tápfesszel a PIC-et. Viszont a PICkit2 gond nélkül felismeri, írja-olvassa... Ez a kalibrációs érték ugye elvileg az OSCCAL gyári értéke lenne. Viszont a PICkit3-nál a Read-nél is csak annyit ír, hogy Reading Failed (vagy valami ilyesmi.. nincs nálam ez a programozó, csak egyik ismerősömnek segítek).
Közbe megoldódott a probléma, egy oda nem illő elenállás volt az áramkörben...
Sziasztok.PIC18F25K80 at szeretnék programozni,de a PICkit2 ben nincs benne.Még is hogyan tudnám felprogramozni?Olvasom hogy Hp41C fórumtárs klónja mint írja tudja égetni a nem felsorolt tipusokat is.Vagy milyen égetővel lehetne égetni?Valami ötlet?Nekem a klón is jó.Köszönöm.
Szia!
Cseréld ki ezt a fájlt arra, amit csatoltam (azért a biztonság kedvéért a régit nevezd át, hogy meglegyen). C:\Program Files\Microchip\PICkit 2 v2\PK2DeviceFile.DAT Szóval amit ott van a mappában fájl, nevezd át, hogy pl. "régi PK2DeviceFile.DAT", és rakd be azt, amit csatoltam. Szerk.: most nézem, ebben a devicefileben sincs benne a 18F25K80. Hát akkor sajnos PICkit2-vel nem tudom hogy lehet felprogramozni. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2013
Hát hiába dolgozik az ember? Bővebben: Link
Hú köszönöm.Épp írni akartam hogy a 25-ós nincs benne csak a 26-os.Na akkor cserélem,
Hú köszönöm.Épp írni akartam hogy a 25-ós nincs benne csak a 26-os.Na akkor cserélem,
Nem tudom mit csinálok rosszul,de amit zenetom adott dat filét,ki tudtam cserélni,jó is lett,de amit te adsz nem megy.Megnézem ott van benne,de nem azt adja ki.Már töröltem,újra raktam,de a te beállításodat nem adja ki.
Nem tudom mit csinálok rosszul,de amit zenetom adott dat filét,ki tudtam cserélni,jó is lett,de amit te adsz nem megy.Megnézem ott van benne,de nem azt adja ki.Már töröltem,újra raktam,de a te beállításodat nem adja ki.
Sziasztok!
A következő lenne a problémám, a pickit2 valamiért nem találja meg a rácsatlakoztatott PIC-et... "No device detected." Próbáltam több fajta PIC-kel is, de ugyan ez. Kontakthiba nincs átméregettem mindent. Gyakori ez a hiba? Esetleg mitől lehet? Vehetek új égetőt?
Műszered van? Lecsekkoltad a menüben a feszültség szinteket és a lábak működését? Ha a PK2 ment tönkre, meg kell javítani...
Szia!
Mindenek előtt a Tools / Troubleshoot menüpont végigmérését végezd el programozandó kontroller nélkül, feszültségmérővel és ha van, oszcolloszkóppal. Milyen PIC? Milyen bekötés? Új PIC vagy már volt programozva? Vdd milyen feszültségre van állítva? Belső oszcillátor és letiltott reset?
Az MCLR lábra ad 5V-ot, ha bekapcsolom, a feszültségszint 5V-on van, de ha változtatom, akkor változik, meg mértem.
Próbáltam új PIC-el és programozottal is, egyszer működött, sikerült kiolvasnom az őres PIC-et de hibásan, mert nem teljesen üresnek írta. VDD 5V-on van.
Ha csak ennyi adatot adsz meg, nem tudunk segíteni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |