Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   57 / 117
(#) eyess válasza oriza hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Ha a szilikon gumit nézem ,akkor lehet mert , hogy most használatban van , de ha megint pihentetve lesz , lehet elő fog jönni megint a hiba.
Nem nagyon szokták már a használt port áttölteni , mert tele lehet szennyeződéssel papír szöszökkel stb..És az nem használ az új tonernek.
(#) Pulyka hozzászólása Máj 17, 2013 /

Köszi szépen a 3 kollégának, akik segítettek engemet a nyomtatóválasztásban a véleményükkel.
Egyébként HP-n, és a Canon-on gondolkozok, utóbbitól félek, mert ő inkább a fényképezőgépeknél jeleskedik, a HP-t jobban el tudom képzelni, hogy több tapasztalatuk lehet a nyomtatók terén, de a canon tudja azokat a dolgokat, amik nekem kellenek, igaz ez dupla annyi, mint az a HP, amit én kinéztem, igaz az nem is tud olyan sok mindent. Mindkettő lézeres, szkennelős.
A lényeg, hogy szerintetek se vegyek tintasugarast.
Köszi mégegyszer.
Off vége.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
(#) oriza válasza eyess hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Köszönöm a türelmet!
(#) pika75 válasza oriza hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Sziasztok, ez a tema mar tul van targyalva. Blade hiba kizarva, ha nem fekudne fel az opc-re, a teljes keruletet nem torolne le. Az A4-es lapon jelentkezo 4-5 csik jellemzoen az opc hibara utal, azon a reszen csokkent az opc erzekenysege, bar szemmel nem biztos hogy latni lehet. Opc csere nelkul nem jon helyre a dolog. Udv.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Máj 18, 2013 /

Csatlakoznék az előttem szólóhoz, blade hiba kizárva.
Mindenképpen töltési hibáról van szó, ami bármitől lehet.
A dob átmérő 24 mm, a töltőhenger 12, tehát kettőt fordul a töltő, miközbe 1-et a dob.
De akkor miért nem ismétlődik minden fordulatnál?
lehet azért, mert azon a részen a dob kicsit gyengébb állapotú.
Ha jobban megnézitek a képet nem csak azok a csíkok láthatók, hanem egészen halványan több csík is látszódik.
Na erről kéne egy közeli, nagy felbontású fotó.
A dobot és a töltőhengert is át kéne vizsgálni, szennyeződés és sérülést keresni.
Mert valamelyikőjükkel van a gond.
Üdv
(#) pika75 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Valoban, tobb halvany csik is latszik, de ezek is ugyanolyan tavolsagra vannak egymastol, mint a sotet fekete csikok>>> ez is az opc hibaja. Samsungoknal nem szokott meghibasodni a toltohenger, amugy is annak 2x gyakrabban kellene latszania. Udv.
.
(#) oriza válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Tehát készítsek egy teszt lapot és szkenneljem be a csak az egyik vonalat, vagy az egész lapot tegyem fel sokkal jobb minőségben?
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2013
(#) oriza válasza oriza hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

(#) epapeer hozzászólása Máj 18, 2013 /

Jó estét! Nos, olyan problémám lenne egy HP PSC1410-es géppel, hogy tiszta, új patronokkal(színes és fekete) azt írja, hogy nincs patron. Ez miért lehet? Lehet-e rá megoldás? Mert minden nyomtatásnál ezt csinálja.
(#) pika75 hozzászólása Máj 19, 2013 /

Sziasztok, meg tudja mondani valaki, hogy HP P3005 nyomtatoba hol lehet a preshengerhez sikcsapagyat kapni? Esetleg egy part no. ? 3 darabom van ebbol a nyomtatobol, mind3 nagyon morrog, es nalunkfele nem talalok sikcsapagyat. Meg a HP sem teljesen idiota, hogy a nyomtato leggyengebb alkatreszenek part no.-t adjon hiszen akkor teljes kemencet senki sem fog vasarolni.
(#) bencsi01 válasza pika75 hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Szervusz!
RC1-3610-000, RC1-3609-000 számon keresd. Google a barátod. Vélhetően a morgást nem fogja megszüntetni.
Üdvözléssel: Bencsik
(#) zsoltee0001 válasza oriza hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Ha nem hozott eredményt a töltőhenger tisztítás próbálj meg dobot cserélni.
(#) pika75 válasza bencsi01 hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Szia, pedig nagyon remelem, mert a fogaskerek oldali sikcsapagy nagyon el van kopva. Halas koszonet a part nr.-ert. Udv
(#) oriza válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Vettem ma ujjat. A Samu hengert cserélt volna 7.500-ért. Az új 8.000 péz volt. Egy irodai technikus ismerősöm mondta, hogy a cégénél készleten lévő, bontatlan csomagokból is 5-10% hibás kerül elő. Ezek között van 2 éves is. Főleg HP és Samu. Tehát állás közben is tönkre mehet. Ez a programozott avulás!
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
(#) kérdező hozzászólása Máj 26, 2013 1 /

Sziasztok!
Van egy régebbi, '90-es években gyártott Canon tintasugaras nyomtatóm. Festékpatront nem érdemes venni bele, de mielőtt kidobnám (pontosabban szétszedném) arra gondoltam, hogy újratöltöm a patronokat. Van itthon ruhák számozására használatos fekete vegytinta. Hátránya, hogy büdös. Kék tintám is van, töltőtollhoz. Elég híg, de szerintem az is jó lenne, főleg ha szerzek feketét. Előnye, hogy nem büdös, és szintén filléres. A készülék patronjaiban szerencsére semmi elektronika, "nem tudja a gép, hogy mi van benne". Egyszerűen belefecskendezném egy injekcióval, ha egyáltalán szükséges.
Nem szánok neki sok jövőt, de mégis megér egy kísérletet.
(#) eyess válasza kérdező hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Felejtsd el a nyomtató patronban lévő tinta összetétele egyáltalán nem olyan, mint amit te bele akarsz tölteni .Be fog tőle dögleni a patron , de te tudod.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
(#) lukovicsek hozzászólása Máj 27, 2013 /

Sziasztok.
Problémám lenne egy Lexmark nyomtatóval ami nem nyomtat semmit csak sima lapot, próbáltam meleg vizbe áztatni a patront és alul elkezdtek szivárogni a festékek de igy sem nyomtat egy csikot sem, lehet kevés benne a festék de legalább valami halványat nem kellene neki nyomtatni?

Előre is kösz mindenkinek a segitséget. Laci.
(#) gyulank hozzászólása Jún 1, 2013 /

Sziasztok!
SCX 3205-el fóliára akartam nyomtatni, de ráolvadt a fűtő hengerre, ami gondolom, emiatt nem tudott forogni. A nejlon darabokat már sikerült kiszednem, de továbbra sem fűt fel, és nem enged nyomtatni. Ebből gondolom, hogy vagy leégett a motor, vagy valami biztosíték, de nem tudom szétszedni. Már minden csavart kiszedtem, de semmi nem mozdul. Szedett már szét ilyet valaki? Hol vannak összepattintva? Nem nagyon akarom feszegetni, sokszor sikerült már letörni az összepattintókat.
(#) pika75 válasza gyulank hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Szia, kapasbol nem tudnam megmondani, hogy a hataval vagy az oldalaival kell kezdeni, nezd meg melyiknek a szele fekszik ra a maiknak a szelere. Ha vegul sikerul szetszedned, eloszor a kemencet vedd ki, es ovatosan, mindenfele szuro-vago szerszam nelkul hamozd le a foliat. Lehetseges, hogy a kemencet is szet kell szedd, de ezt maajd meglatod, ha a kemence mar a kezedben lesz. Azert nem nyomtat, mert valamelyik papirszenzor meg erzekeli a folia egydarabjat. A jovoben pedig ha barmilyen mas feluletre akarsz nyomtatni, mint a sima 80gr-os papir, valaszd ki a megfelelo opciot a nyomtato drivereben. Sok sikert Udv.
(#) gyulank válasza pika75 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Nem. Eddig, ha bekapcsoltam, hangosabban zúgott, büdös lett, aztán, ha volt benne papír, akkor zölden világított, jelezve, hogy készen áll. Most csak a szkenner pozicionál, rövid ideig zöld, aztán magától pirosra vált, és nem melegszik, meg semmi. Felülről sajnos kicsit megkarcoltam, mikor leszedtem. Alig fértem hozzá. De már se alul, se felül nincs. Azon a hengeren amire ráolvadt, van egy fogaskerék is, de nem mozdul. És az olvadáskor fulladó hangot adott, azóta meg nem fűt, és nem zúg. Tény, hogy nem szabályszerűen használtam, mert egy akármilyen fóliára akartam, de egyszer már sikerült, és lehet, hogy pont azért történt, mert most írásvetítő fóliát állítottam be, máskor meg sima papíron volt. De a lényeg, hogy nem tudom, hogy kell szétszedni.
(#) zaza99 hozzászólása Jún 8, 2013 /

Sziasztok!
Samsung SCX-4521F-hez tudna valaki "Service Manual"-alt adni vagy segítséget nyújtani? A tápegység része érdekel főleg /kapcsolási rajz/. Nem ad ki feszültséget /5V 24V/ biztosítékok jók.

Köszönöm.
(#) pika75 válasza zaza99 hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Szia, az elektrotanyan keresd, ott megvan http://elektrotanya.com/samsung_scx-4521f_sm.pdf/download.html
(#) zaza99 válasza pika75 hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Szia! Köszönöm! Ez sem az egész és pont a tápegység kapcsolási rajza nincs benne, de közben megtaláltam az egészet. Ha valakinek kell akkor írjon nekem.
(#) sargarigo válasza zaza99 hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Ha már megtaláltad, nem linkelnéd ide? Hogy ne privátban kelljen. Biztosan akad más is, akinek szüksége lenne rá.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) zaza99 hozzászólása Jún 9, 2013 /

Valaki tudna segíteni, hogy miért nincs a körben jelzett trafó egyik felén se fesz? A C10-en van 10V.
(#) zaza99 válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

(#) sargarigo válasza zaza99 hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

És ez hogy jön le innen?

kerdes.jpg

(#) tgeza válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Mondjuk az ingyenes letöltés linkre kattintva?
Nekem működik.
(#) szeva000 hozzászólása Jún 9, 2013 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy a HP CLJ4650 nyomtatáskor a sárga színt kb 0,5cm-el jobbra eltolja.Ezt mi okozza?Az elején ugyanekkora távon hiányzik és a kép túllóg sárga színben pont ennyivel...
(#) szeva000 válasza szeva000 hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Nah,annyi kiderült,hogy kiszedték a lézer egységeket kitakarítani,azóta van ez...
De akkor miért nem akarja magát kalibrálni rendesen a nyomtató?
Következő: »»   57 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem