Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   805 / 1275
(#) BarnaPili válasza ELKO26 hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Ha van szkópod,meg leírásod a tV-ről,amiben vannak jelalakok,akkor meg lehet nagy eséllyel határozni,hogy jó-e.
Multiméterrel max a táplábak és bemenetek zárlatvizsgálatát tudod elvégezni.
István
(#) dave500 hozzászólása Máj 12, 2013 /

Sziasztok!
Ma kaptam egy Philips 29PT5407 72 CM-s tv-m. A képe jó lenne, ha nem "púlzálna". A sarkok teljesen kicsúsznak a képből, se a korhatár karika, se a logó nem látszik egyetlen csatornán sem, világos képnél pedig ugrál, illetve például középen egy egyenes vonal hullámos. Ez mitől lehet?
(#) mihist4 hozzászólása Máj 12, 2013 /

Sziasztok!
Van egy 51cm-es Elektra képcsöves TV-nk. Csattog a nagyfesz a képernyőn. Szerintetek ez a képcső már full rossz, vagy lehet javítani rajta. Elektrolit kondikat kívülről szemlélve nem láttam rossznak.
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
(#) devero hozzászólása Máj 12, 2013 /

Sziasztok urak!

Egy kis segítségre lenne szükségem javítom a következő tvt phillips 21pt 1546/58 as az lenne a hiba bekapcsolom bejön a kép kb 3mp re de szivárvány jellegűen összefolyva a színek sötét kép rossz minőségű azután vissza vált standbybe.Televiziókban még kezdő vagyok de a következőket tettem meg már.Tápok rendben elkók cserélve szekunder oldalon sormeghajtó tranyók cserélve kb ennyi.Mit kéne még tennem a segítségetek előreis köszönöm.

Üdv
(#) baloghzsolt81 válasza dave500 hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Próbáld meg a zavarszűrő kondik cseréjét,ha továbra is megmarad a jelenség akkor mérd ki a sorkimenő tápot.
(#) deccser válasza devero hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Szevasz devero. Eggyenlőre cseréld ki a PTC ellenállást a tápban, utánna majd meglátjuk.
(#) ligyakeli hozzászólása Máj 15, 2013 /

Hi mesterek,adot egy sony KV2521D TV.Hangoláskor mindig az utolso csatornát mentiel de azt minden csatornára,pl:tv1 egyes csatorna,keresem tv2-öt megvan memoria és utána a tv1 helyénis tv2 van meg minden csatornán.Mitöl lehet a hiba A válaszokat elöreis köszönöm,
(#) kadarist válasza ligyakeli hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Szia!
A megtaláláskor adj egy csatornasorszámot az adásnak.
(#) ligyakeli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Köszi a választ sikerült
(#) soos csaba hozzászólása Máj 15, 2013 /

Sziasztok!, van nálam egy LG tévé LG32LG2000-tipusu, az érdekesség az vele hogy ez a tévé már volt nálam ja-vitatni, minden ment a tévén de kép nem volt a gazdája szerint!. Mikor el hozták hozzám a tévét ment, és be kapcsolt egyből!, kontóakt hibára gyanakodtam, és az inverter részben az összes alkatrészt át forrasztottam, arra gondolván hogy ott a hiba. Akkor ment is a tévé a gazdájánál egy napig, és megint panaszkodott hogy nincs kép, el hozta hozzám, be dugtam a konnektorba és o előtte be kapcsoltam és el indult, 10-szer kapcsolta be és ki, és mind a 10-szer el indul, és be kapcsolt a kép is!, azt mondja ö ezt nem hiszi el, nálam megy a tévé, nála meg nem. Akkor ö haza vitte és most egy pár napja megint mondta hogy csak kellene csinálni a tévével valamit, ma el mentem hozzá, és nála tényleg nem ment a tévé, most el hoztuk a tévét hozzám, első bekapcsolásra el indult!. A hálózati feszültségre gyanakodtam hogy vagy túl alacsony lehet nála a feszültség, vagy túl magas, nálam meg mértem volt 239V, náluk meg mértem volt 251V!, ami szerintem túl magas!. A kérdésem az volna hozzátok hogy olyan lehet hogy a túl nagy feszültségre a táp le tilt és azért nem kapcsolna be az inverter részt, vagy mi lehet a probléma?, valaki tudna nekem adni erre a problémára választ?. Mit lehetne csinálni a tévének a tápegységével hogy kapcsoljon be nagyobb feszültségnél is, már ha ez a probléma?.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2013
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Szia!
Milyen táp-IC van benne?
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Szia kadarist!, a táp icé-NCP1396AG és SMD.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2013
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Növeld meg az R8-nak megfelelő ellenállás értékét. Adatlap.
(#) roymen hozzászólása Máj 15, 2013 /

Sziasztok!Van egy Panasonic TX-29PM1 tv nálam CP521F sasszéval.Sorkimenőt cseréltem benne mert a gyárinak kilyukadt a hasa.Az a gondom hogy beletettem egy újat és nem fűtenek a katódok a csőben. Nagyfesz hallhatóan megjön,RGB panelre a 185V megérkezik,de nem világít egyik katód sem.Mi lehet a gondja?

Üdv.:Roymen
(#) roymen hozzászólása Máj 15, 2013 /

Megoldódott.A Komplett crt board-ot cseréltem egy bontottra és megjöttek a fűtések.Már csak a sugáráramot kell beállítani és mehet útjára.

Üdv.:Roymen
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Szia!, mennyivel növeljem meg az értékét annak az ellenállásnak, ha most 1Kohm az ellenállás értéke?.
(#) csabee hozzászólása Máj 18, 2013 /

Szép napot mindenkinek!
Össze akadtam egy "sanyo 32fwh2f-c" névre halgató tv-vel. Az a gondom vele, hogy beakarom kapcsolni akkor párat villog a piros led és semmi. Szeretném magam megjavítani de nem tudom, hogy merre keresem a problémát és egy kis segítséget szeretnék kérni hozzá.
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Fussunk neki még egyszer. Tehát azt kellene elérni, hogy kevesebb feszültséget lásson a kontroller a hálózat felől. Van itt egy rajz. Ezen a rajzon lévő R2 ellenállást növeld meg olyan 600kohm körülire. Ha ettől nem lesz jobb, akkor a feszültségfigyelésre (5-ös láb) kötött ellenállást vagy ellenállásokat növeld meg 5%-al.
(#) merga hozzászólása Máj 19, 2013 /

Sziasztok egy olyan problémám lenne hogy van egy Philips tv 14pt1563/58h készülékem. Az a baja hogy nem reagál semmire bekapcsolom és nincs osd se csatorna szám se semmi csak a hangyák és semmit nem lehet rajta kapcsolni. Se a tv gombján se a távval. Csak magába megy. Eleinte néha elindult rendesen akkor várni kellett de nem volt kép csak a piros led világított aztán egy idő után rendesen ment. Mostanra pedig már semmit nem csinál az összes fényt ráadta magától. Valami vezérlési hibára gyanakszunk ic hiba vagy kondi de nem tudjuk hol keressük a hibát. Mit kellene cserélni benne tudna ebben valaki szaki segíteni előre is megköszönném. Kapcsolási rajzot sehol nem találtunk.
(#) kadarist válasza merga hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Szia!
Ellenőrizd a vezérlő (kontroller) 5V-os tápfeszültségét. Lehet, hogy valahol nyák vagy forrasztáshiba van és ezért vezérelhetetlen a készülék.

Oké köszönöm és azt hol találjuk meg körülbelül???

A vezérlő az egy soklábú IC és hátulról nézve a panel bal oldalán szokott lenni, a készenléti LED-el, infravavővel és az előlapi gombokkal szoros kapcsolatban.

Végignéztük sajnos a hiba továbbra is fennáll. Elképzelhető hogy akkor a vezérlő IC ment ki? Mert tzeljes fényen van a tévé úgy hogy még a csíkok is bent vannak a nagy fény miatt.

Meg van az 5V?
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2013

Nem tudom azt hogy derítem ki?

Azt hogy tudnám ki deríteni műszer nélkül?

Sehogyan.

Akkor valószínű hogy Ic hiba lesz vagy a körülötte lévő kondenzátorok valamelyike? De nincs a kondi kipúposodva egyík sem. Forrasztási hibát nem láttunk.

Fel tegyek egy képet neked bekapcsolt állapotban hátha úgy többet tudsz te is?

Valahogy így néz ki a dolog. lehet hogy ezzel többet tudsz. Mondani.
Következő: »»   805 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem