Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szúnyogriasztó készítése
Lapozás: OK   8 / 53
(#) johny999 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Ha nyomtatni akarod akkor a felesleges layereket ki kell kapcsolni. Nyomtatás az nyomtatás, ha képet akarsz akkor exportálni kell.
(#) vladcepes válasza johny999 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Na igen nyomtatni akarom vasaláshoz! Csak azért kérdem mert ha meg van nyitva a file amin ugye rajta vannak az alkatrészek és File>Nyomtatást csinálok akkor gondolom azt fogja kinyomtatni amit majd vasalni tudok. Csak azért kérdem hogy ne nyomtassak fölöslegesen,mert volt egyszer egy ilyen program aminél külön kellett valamit beállítani hogy ne legyenek rajta az alkatrészek. Akkor a layereket hol kell kikapcsolni?
(#) johny999 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Bal oldalt az i betű alatt. Csak a Bottom, Pads, Vias, Dimensiont hagyd kijelölve. Vagy nyomtathatod egyből a mellékelt pdf-et is.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013

szunnyog.pdf

(#) vladcepes válasza johny999 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Köszönöm.Így már érthető.Most majd megnézek róla egy Tutoriált is. Egyébként hogy lehet létrehozni ilyen PDF-et belőle?Ha nem hosszú és van kedved megosztani azt megköszönöm.
(#) lac08 válasza johny999 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Ezt a nyáktervező programot, ha jól működik - és készen van vele a huzalterv, hogyan nyomtatjátok ki, illetve mire - amiről aztán valami "átvasalással" de egyből fólián van a cucc?

Megtudhatnám?
(#) vargaf válasza lac08 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Szia!

Mellékelem a Hobby Elektronika eredeti cikkét.

Üdv.: Feri
(#) johny999 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Beinstallálod ezt a programot Bullzip PDF Printer, ez létrehoz egy virtuális nyomtatót és nyomtatásnál kiválasztod hogy ezzel nyomtasson.
(#) johny999 válasza lac08 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Én a tervet egy reklámújság lapjára nyomtatom ki lézeres nyomtatóval, majd vasalóval rávasalom a nyákra. De erről többet megtudhatsz itt Bővebben: Link

Szia! Odáig eljutottam hogy feltelepítettem,létre is hozta a virtuális nyomtatót. A kérdésem az hogy amikor meg van nyitva a nyáktervező és kész vagy a dologgal már csak nyomtatnád hogy akkor hogyan mented el PDF-be mint amit be is linkeltél. Köszönöm.
(#) _BiG_ válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Kinyomtatod PDF-be. A nyomtatónak kiválasztod a feltelepített pdf-csináló progit, ott lesz a nyomtatók között az ikonja. Utána már a progi rákérdez a filenévre, megadod, hogy hova és milyen névre és meglesz
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Na sikerült elmenteni is meg rendesen kinyomtatni egy próbát,úgyhogy túl hamar felraktam a kérdésemet .De végül lenne még kérdésem: A körülötte lévő fekete részt meg a két halat azt még a nyáktervezőben rakod be képként?

Rámész a nyomtatásra és a nyomtatók között megkeresed a BullZip PDF Printert. Nyomsz egy OK-t előjön egy ablak ahol beállítod hova mentse és még egyszer OK-t nyomsz.

BD680 helyett tudtok ajánlani valami más típust? Sajnos ilyet nem tartanak ott ahonnét rendelem a többi alkatrészt.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013

Ő, milyen fekete részre gondolsz? Hogy ki van töltve a vezetők közötti rész? Az polygon.

A halak meg bmp-ből voltak importálva.

Köszi az infót! Esetleg ez? BD680 Vagy gondolom nem itt laksz! Esetleg nincs kedved járkálni.

TO220-as tokozásút tudtam volna helyette de az már túl nagy. Ameddig megjön a többi alkatrész meg a piezo majd beugrok városba körülnézek valahol.

Végül melyik lesz beletéve?Az is nagy amit én linkeltem?Ez a TO-126 ez gondolom kisebb azért. (annyira nem vágom)
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013

TO-126-os tokozású.
(#) PiperR hozzászólása Máj 9, 2013 /

Hali. Sajnos nem kapok BD680-at, meg semmilyen hasonló Darlington tranyót. FET-tel esetleg lehet helyettesíteni? Ha igen mondana valaki egy fajtát (szerintem to92-es tokozású elég lenne). Amúgy egy sima mezei tranzisztor (pl bc212) nem tudná kihajtani?
(#) Laslie válasza PiperR hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Szia!
Ha pesti vagy akkor itt biztosan kapsz.
Üdv
Laslie
(#) PiperR válasza Laslie hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Hát nem vagyok Pesti, vidéki vagyok, a környéken 2 bolt van egyikbe sincs , ezért kérdem.
(#) vladcepes válasza johny999 hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Hello! Megjöttek már az alkatrészek? Én 8-án rendeltem meg a hangszórót,és ma kaptam sms-t hogy majd csak keddtől vehetem át az árut ! Kicsit lassan dolgoznak Con.-dék . Üdv.
(#) Laslie válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Szia!
Én 7.-én rendeltem tőlük, és 14.-én már el is hoztam az üzletből. Mondjuk én előtte való nap rákérdeztem, hogy megérkezett-e már.
Üdv
Laslie
(#) PiperR hozzászólása Máj 17, 2013 /

Nekem pont ma érkezett meg a piezzó a konrádtól. Hétvégén beüzemelem, megvan már a bd680-as tranyó is! Most lesz szúnyog rendesen...
(#) johny999 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Hello,
sajna még nem. 10.-én kaptam mailt hogy persze hogy nincs nekik raktáron és kb 14 nap amíg kapnak. Hétfőn jön meg a többi alkatrész Thaiföldről. BD680-asokat is sikerült szereznem de nem tudom mostanában nagy divat hogy nem adnak számlát. 3db-ért fizettem 1,5€-t kicsit átqrásnak érzem a dolgot..
(#) vladcepes hozzászólása Máj 17, 2013 /

Sziasztok! Nekem egy BD682 est adtak helyette,remélem ugyan olyan jó lesz. Majd kedden én is összerakom a cuccot, vagy még hétvégén,aztán azt az egyet kihagyom addig(vagyis a hangszórót).
Nálunk még nincs szúnyog csak nagyon ritkán, de 3 napja azt mondták a rádióban hogy 10 éve nem volt ilyen szúnyog invázió mint most. Na kíváncsi leszek. Üdv.
(#) BPuma hozzászólása Máj 19, 2013 /

Végig olvastam a fórumot, de nekem nem derült ki, hogy végül is melyik hangszóróval érdemes megépíteni?

Ezzel vagy ezzel?

Előre is köszönöm a válaszokat!!!
(#) johny999 válasza BPuma hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

(#) BPuma válasza johny999 hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Köszönöm!
Lenne még két kérdésem.
Ennek a megépítéséhez jó az NE556-s időzítő? Vagy inkább TLC556-al csináljam?
(Na jól értelmezem akkor az NE556: max 0,1MHz, míg a TLC556: max 2,1MHz)

4016-s IC-nek az CD 4017 -t használjam?
(#) johny999 válasza BPuma hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Szerintem tökmindegy milyen 556-ös IC-t használsz, én is NE556-ot vettem hozzá.
Milyen az a 4016-os IC? 2x4017-es van a rajzon.
(#) BPuma válasza johny999 hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Elírtam.
4017-s IC-nek az CD4017 -t használjam?
Következő: »»   8 / 53
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem