Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem le, hanem az egésznek a tetejére rá kéne tekerni kb. 30 menetet.
Már úgy,hogy ott hagyom a 22V -s tekercset, és tőle függetlenül egy másikat kéne rátekerni? A szigetelést nem is kéne megbontanom? Illetve milyen vastag rézvezeték kéne rá? Jó sok kérdést írtam.
A 22V-os kihasználatlanul marad - egyelőre. 0,5-0,6mm-est szoktam a ventinek feltekerni.
Ok. Értem. Azt a kb. 30 menetet osszam el körbe, vagy csúnyán egy két cm- ben is jó ha feltekerem? Lehet kapni 0.5mm es műanyagszigetelt tömör rézvezetéket, ilyenből is megcsinálhatom?
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
A menetek mehetnek egymás mellé. Nagyon csekély a terhelés.
Feltekerhetem 0.5mm-s szigetelt villanyszerelők által használt drótból? Tömör vezeték.
Teljesitménynövelési céllal. A kérdés, hogy vajon elég-e hozzácsapni még egy pár végtranyót, növelni a táp teljesitményét, pufferkondik kapacitását, vagy a meghajtó fokozaton is kéne változtatni, hogy kiszolgáljon még 2 tranyót?
Picit jobb eredményeid lesznek, de vigyázz azzal ha növeled a tápot még jobban csökkenni fog a kimeneti terhelő impedancia, mivel a meghajtók is csak 15030-ak így érdekes lesz alap búgóáramhangmentesen megépíteni azt. Nem lesz egy szép hangja. Oda már kelleni fog valami izmosabb alapra épített pl 340-350 pár, amiket jobb ha még 2-2 pár újabb A92/42 kiszolgál. Nem tudom érdemes-e még mindig ugyan ezt az erősítő tervet átfabrikálni sem mint egy készenlévő nagyobb teljesítményre tervezettet 1:1-be megépíteni...
sziasztok!
Van egy erősítőm, azaz építettem egyet. Szeretnék bele tenni egy LED-et, és egy hűtőventilátort. Az erősítő üzemi feszültsége 18V szimpla táp. Van egy KA7912-es táp-fesz reduktorom. Szeretném megkérdezni, hogy hogy kell bekötni? Rajzoltam egy sematikus rajzot. Megnéznétek, hogy jól gondolom e? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
Üdv! Szerintem neked 7812 kellene.A bekötés az jó,csak az alkatrész nem.A 7912-őt másként kell be kötni,mint ahogyan a rajzodon fel tüntetted.Ez a rajz a 7812-höz jó.
ezt találtam a kacatos-dobozban
Hát ez nem lesz jó amire te szeretnéd.
A 7912-höz szimmetrikus táp szükséges.
Köszi a segítséget! Akkor megy vissza dobozba...
Rendeltem egy 7812-est a hestortól.... Még egyszer köszi!
Nincs mit szívesen.
Led elé kell egy ellenállás is!
Köszi, tudom. Beteszek egy 1k féréteget, meg egy 47µF kondit is.
Autóba szeretném subot hajtani, ezért szeretném csak az egy hangszóróra használni és a lehető legnagyobb teljesítményt kivenni 4 ohm -ra kb.:50W.
A meglévő IC-hez használj 2x4 ohm hangszórót. Ha egy adott 4 ohm-os hangszóród van és nem akarod dupla tekercsesre cserélni, akkor alakítsd át az autó feszültségét nagyobbra. Így már széles határok között növelhető a kimenő teljesítmény.
A toldozás-foldozás maradjon végső megoldásnak. Válassz olyan kapcsolást amelyik teljesítményben és kimeneti impedanciában megfelel az elképzelésednek.
Nem tudom, hogy jól láttam-e, de mintha nem lenne benne rövidzárvédelem. Én ilyen kapcsolást kerülnék.
Ez nevetséges, csak azért kerülni, mert nincs benne rövidzárvédelem?
Lehet, hogy nevetséges, de jobb felkészülni a legrosszabbra, mint egy buli közepén nézni, hogy miért nincs zene. Én kerülöm az ilyeneket, és ha tervezek valami kapcsolást, azt is úgy teszem, hogy mindenféle védelmet beépítek. Rosszul teszem?
Lehet, hogy igen. De ebbe is lehet rakni rövidzárvédelmet!
Azt szeretném kérdezni, hogy 2 darab tda 7294 hidat építettem, inkább hangosításhoz kontroll ládákhoz kellene, és szerintetek a hangerőszabályzót két mono potival oldjam meg, vagy egy darab sztereóval (a clip miatt a gyári erősítőkbe 2 monot raknak)? Milyen árnyékolt kábelt ajánlotok hogy minél kevesebb zavar kerüljön a jelre a készülék belsejében?
Én csak segíteni szerettem volna egy kezdõnek, mert lehet, hogy ő nem vette észre a rövidzárlat védelem hiányát. Erre meg én vagyok kinézve, hogy minek rövidzarlat védelem erõsítõbe.Furcsa világban élünk, ez biztos.
Szerintem nem vagy kinézve, egy erősítőbe jó ha van zárlatvédelem. Azzal viszont egyetértek hogy csak azért mert nincs benne, nem kell kerülni a kapcsolást. Kezdőnek meg aztán pláne jó ha van benne. Nem mintha egy vérpfofival nem eshetne meg egy ilyen baleset
Teljesen igazad volt! A legtöbb erősítő védi a végtranzisztorait. Sajnos ezek között akad igen nívótlan megoldás is ( szükségtelenül beavatkozik, esetleg még oszcillációra is képes). Talán innen ered sokak idegenkedése, az amúgy filléres áramkörtől.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |