Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   285 / 581
(#) 954karpitos hozzászólása Máj 19, 2013 /

Üdv mindenkinek!
Bakelites rádiókat mivel lehet tisztítani és fényt adni ,ami tartós fogdosás álló.
(#) gkari válasza 954karpitos hozzászólására (») Máj 19, 2013 / 1

A bakelitfelület fényesre polírozható polírpasztával. Ha fogdosás éri, finom denszeszes ronggyal meg kell törölgetni.
(#) 954karpitos válasza gkari hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Köszönöm a segítséget megpróbálom autó polírozó pasztával.
(#) Lázár Péter hozzászólása Máj 20, 2013 /

Egy kis segítségkérés újra. A mellékelt kapcsolási rajzon lévő csatlakozási pontot hol keressem a készülékben. A 100P lába megvan csak szabadon lóg...
(#) 954karpitos hozzászólása Máj 20, 2013 /

A denaturált szesztől matt lett az egész.Az autó polír pasztától kicsit kifényesedett de a karcok látszódnak.Csiszolásra(VIZES 1000 papír) egy sárga valami lejön de matt marad,mincs fénye.
(#) 954karpitos válasza gkari hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

A denaturált szesztől matt lett az egész.Az autó polír pasztától kicsit kifényesedett de a karcok látszódnak.Csiszolásra(VIZES 1000 papír) egy sárga valami lejön de matt marad,mincs fénye.
(#) gkari válasza Lázár Péter hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

A jelölt pont az antennakör KF szívó komplexuma(a 100pF+a vele soros tekercs), azért van, hogy a KF freki ne jusson ki az antennára. Ha a készülékben benne vannak, akkor az antennacsatlakozó közelében kell lennie, ha hiányzik, ma már az sem nagy baj, akkor okozhat zavart, ha a közelben más is pont a "Kossuth"-ot hallgatja KH.-n.
(#) gkari válasza 954karpitos hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

A polírozás persze, hogy a karcokat nem tünteti el. Csodálkozom, hogy a bakelit a denszesztől mattul, nekem még ilyen tapasztalatom nem volt(pl. ősi "Magyar Királyi Posta" bilétás bakelittelefont is így pucoltam, addig volt csak matt, amig koszos volt).
(#) Janó bácsi válasza 954karpitos hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Sajnos már késő, az eredeti ráégetett felületet lecsiszoltad róla valószínű. Nem lett volna szabad csiszolópapírral nekimenni. Le kell ez egészet fújni szilikonnal, vagy még jobb gépolajjal átkenni, majd száraz ruhával jól áttörölni.
(#) Lázár Péter válasza gkari hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Köszi. Pont ezért furcsállottam a dolgot, hogy hová kössem, de nincs benne ez a tekercs, így változatlan marad.
(#) thehunter hozzászólása Máj 22, 2013 /

Keresek R636 Velence rádióhoz forgatógombot. Tud valaki segíteni?

r636.JPG

(#) gkari válasza thehunter hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Vakerán, Zsibvásáron gyakran találni ilyeneket.
(#) thehunter válasza gkari hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Köszi. Vakerálok kicsit.
(#) belaradio válasza thehunter hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Szerintem a képen nem az eredeti gombokat látod.
(#) thehunter válasza belaradio hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Szerinted hogy nézhetett ki az eredeti?
(#) frecsko válasza belaradio hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Kevered szerintem a R646-tal.
Bővebben: Link
A Velencének sok változata volt/van.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
(#) frecsko válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Igazad lesz.
thehunter által belinkelt képen a rádió gombja a Videoton R035F -éra hasonlít.
Helyesbítek.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
(#) zolika60 válasza 954karpitos hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Szerintem mosd le még egyszer denaturált szesszel és fújd be színtelen lakkal. Az visszahozza az eredetihez hasonló fényt.
(#) frecsko válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Előtúrtam a régi képeimet, még az Orion mánia előtti korból és az én Velencémnek is az általad belinkelt gombja volt.
(#) thehunter válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Nagyszerű!! Akkor már nem egy, hanem kettő forgatógombot kell szereznem!
(#) Janó bácsi válasza thehunter hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Igy néz ki az eredeti R646-os gomb
(#) wadember válasza frecsko hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Vagy itt is az az érvényes hogy szerelték azzal ami volt raktáron. Szerintem ez sem hagyható figyelmen kívül. Akkoriban a motorok is jórészt így készültek számtalanszor előfordult, hogy belefutottunk ebbe.
(#) thehunter válasza wadember hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Ezzel messzemenőkig egyetértek! Dolgoztam szerelő üzemben hajdan a cocializmus fénykorában. Építettük be azt ami volt. Bármi megtörténhetett.
(#) frecsko válasza wadember hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Ez igaz!
(#) Jubilate hozzászólása Máj 26, 2013 /

Sziasztok!
Valaki segíteni tudna abban, hogy Junoszty 301 típusú lemezjátszóban melyik állásban van faszültségválasztó gomb 220 volton?
Esetleg akinek van ilyenje az ha lehet fotózza le.
(#) hatvanasjocó válasza Jubilate hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Általánosságban: Feszültségmentesen is kimérhető. A 220-as állásban a hálózati dugaszon a fesz.váltó egyéb állásához képest a legnagyobb ellenállást mérheted. A kisebb feszültségű állásokban a kisebb menetszámok és nagyobb huzalátmérők miatt kisebb ellenállást mérsz.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
(#) thehunter hozzászólása Máj 27, 2013 /

Legújabb szerzeményem. PHILIPS Princes de Luxe táskarádió 1975ből. Működik. kicsit recsegősen, de megy. Kis idő és olyan lesz mint az új.
(#) Gafly válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Máj 27, 2013 /

Kivéve, ha 240-es állás is van rajta. De abból meg nagy baj nem lehet...
(#) hatvanasjocó válasza Gafly hozzászólására (») Máj 27, 2013 /

Igaz, de nem akartam ennyire bonyolítani.
(#) Lázár Péter hozzászólása Jún 3, 2013 /

Szerintetek a mellékelt képen lévő kékes TV-t érdemes megmenteni az utókornak. Már csak azért kérdezem mert nem rég jutottam hozzá egy ezresért, alkatrésznek szántam eleve. De egy gond ütött lehet nem érdemes szétszednem. A tv-ket nem gyűjtöm csak mégsem hagyhattam ennyiért ott az előző tulajnál. Aki szerint persze lehet működik, na ki is próbáltam, betettem a hiányzó biztosítékokat. De semmi, nem sültek meg a biztosítékok valószínűleg a sok por meg ez az miatt érintkezés hibás lehet sok helyen. Nem is bonyolódtam bele tovább csak felmerült a kérdés bennem, hogy szerintetek mennyi az esélye, hogy valakit találjak a környéken aki gyűjti a tv-ket és adna érte rádiót? Mennyire ritka ez a készülék? A hangszóró membránját valószínűleg egy egér elrágta a 3/4-ét, de pont van belevalóm...

IMG_3525.JPG

Következő: »»   285 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem