Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
...és tényleg.
Akkora égést, hogy 7 év tagság alatt ilyet nem tanultam meg. (de szerintem nem is 2006-tól vezették be itt a képek közzétételét.) Köszönöm.
Ez nem semmi!
Jól értem, csináltál egy dobozt amihez majd később szerettél volna beépíteni? Szerintem lenne rá vevő az apróba
Köszi!
Igen, jó érted. Én is az eladáson gondolkozom, de szerintem senki nem fogja megfizetni a belefektetett munkát sajnos... Ha az anyagköltséget visszakapom, már örülhetek.
Én még sose voltam annyira előrelátó, hogy a dobozt készítsem el először
A-osztályú JLH-t már építettem (az volt az első erősítőm), Hiraga-t is összedobtam már deszkán, úgyhogy igazából az volt a terv, hogy megépítem a dobozt (ezeknek az erősítőknek a helyigénye kb egyforma), aztán majd próbálgatom, melyik kacsolásnak tetszik a legjobban a hangja, és azzal építem véglegesre.
Építettem egy kis vonalkövető robotot MSP430 Launchpad-del kb. 5-6000 Ft-ból, főként HeStore-os alkatrészekből. Lehet hogy cikket is írok róla ide a hobbielektronikára is. Addig is az angol nyelvű cikk a Let's Make Robots weboldalról:
SiLi LiLa BOT
Nagyon tetszik a robotod, és a cikked. Tökéletes,profi és mind e mellet ötletes megoldás. A CD test kifejezetten tetszik. Én még csak nemrég kezdtem ismerkedtem az MSP430-al , egyre több project készül én úgy látom.
Gratulálok!
Szia!
Nagyon jó, részletes leírás van a honlapon! Bár csak átrohantam fölötte, de első ránézésre feszültség méréssel állapítod meg, hol van sötétebb, és aszerint vezérled a motorokat?
Igen, fehér LED + a 22kOhm-mal ellenállásosztó kapcsolásban lévő fotoellenállásból áll a vonalérzékelő. Ennek a kimenetén lesz a fényerősséggel arányos feszültségjel. Ezt dolgozza fel a mikrovezérlő ADC-vel.
Sziasztok!, nagyjából nekem is kész van az ESR mérőm, már csak a tekercs és egy 2N3819-es tranzisztor hiányzik belőle, és kész. Gondoltam meg osztom veletek ezt a két képet
Készítettem egy hármas akkupackot a szeretett morzsaporszívóm számára(nyák csiszolásánál keletkezett maradványának felszívásához pont jó.) és a másik 7-est az akkus tűzőgéphez.
Igazából a tűzőgépnek eredetileg 8 cellája volt, de tök mind1, így is felhúz, és a hiányzó cella helyére teszek egy kis időzítőt. Lehet, hogy jobb lenne egy normál akkutöltő kapcsolás, de még mindig jobb, mint a porszívóé, ha azt elfelejtem kihúzni, akkor cumi van finoman szólva. ..majd keresek arra is valamit, ami elketyeg 3V-ról is akár. Egész jól sikerült a ponthegesztés, ehhez a munkához képest sokat javultam, a linken pár cella ki is lyukadt, annyira melegítettem, rossz áthidaló lemezt választottam, az volt a baj. ..de sikerült begyűjtenem kábelkötés alkalmával pár tekercsnyi acélköpeny félét, ami pont annyira vékony, ami jó ide. Itt van a ponthegesztőm is. (már változott, de a trafója, és a tekercselése ugyanez, a tekercselése még változni fog, és úgy, ahogy pár embernek a topikjába, nekem se lesz most már dobozban.) ..és aki olyan kíváncsi mint én, annak lefényképeztem az akkus tűzőgép belvilágát. Meglepődtem, hogy motoros mechanika van benne, valami elektromágnes félére gondoltam. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
Szevasztok.
Régóta terveztem hogy veszek egy biztosítékos elosztót, amiben miután megvettem ki is csaptam a biztosítékot. No de nem ez a lényeg hanem hogy ez egy hármas elosztó, és én azt szerettem volna ha mindháromnak külön biztosítéka van különböző max. amper értékekkel. Így hát átépítettem. Üdv.
De jó lesz szétszedegetni ha kiveri Én külső beépíthetőt raktam volna bele.De régi fénymásolókban vannak is automaták, amiket vissza lehet nyomni, az is elfér bele még.
Nem lett volna egyszerűbb, ha valami ilyesmibe teszed a biztosítékokat? Foglalat
egyszerűbb lett volna, de én nem vagyok lusta szerelgetni
Én egy elosztótól azt várom, hogy a lehető legnagyobb teljesítmény elérést tegye lehetővé, méghozzá ezt több fogyasztóval egyszerre. Ameddig el nem olvad a kábel, addig bírjon ki bármit.
Ide beépíteni egy ilyen típusú "védelmet", az szinte már merénylet.
Amúgy valami céllal készült? Mert én ha nem akarom, hogy a hálózat menjen le, a kismegszakítós aljzatba dugom.
Természetesen céllal készült, méghozzá azzal hogyha egyszer kicsapja a biztosítékot akkor ne legyen az hogy mindhárom aljzat használhatatlan a bizti cseréjéig. Igaz kivitelezhettem volna egyszerűbbre okosabbra de nekem így is megfelel.
Az a helyzet , hogy lehet , így is használhatatlan lesz .Ugyanis van olyan is nem kevés , hogy ha elszáll a biztosíték , akkor rendre szokta lőni a kismegszakítót is , és hát hiába lesz neked másik aljzatba épp biztosíték mégsem lesz delej .
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Tiszteletem !
Elkészült egy forrasztóállomásom amit csak ugy seftében csináltam alig egy pár nap alatt , ebben benne van a panel készitéstől a doboz készitésig minden , nem nagyon érdekelt most ebben az estben a külalak csupán a működését tartottam fontosabb szempontnak , ezért nem is sokat foglalkoztam a dobozolással , csupán annyit hogy a lehetőségekhez képest a leg kisebb méretet elérjem . Köszönet a kapcsolási rajzért és a panel tervért az alkotójának Attila 86 -nak ,s az Andris -nak a vasmagért illetve a panel gyártásban a gyors és korrekt munkáért ! Kicsit több kép A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Szép lett ! Gratula !
A sefte az egy helység ?
Szia szeretném megépíteni segítenél hogy le írod milyen ellenállások illetve további anyagok kellenek pontosan hozzá?bocsánat ha tolakodó vagyok
Ő aztán jó rég volt már itt.
Sziasztok,
készülőben van egy előerősítő, ez távirányítós lesz, és hogy ne kelljen a végfokokat külön bekapcsolni ezért készült bele egy relés panel, biztosítékokkal, az előerősítőhöz lesznek csatlakoztatva a végfok tápkábelek, így az előerősítő bekapcsolásával a végfokok is bekapcsolnak.
Sziasztok,
Most regisztráltam az oldalra, de már régóta olvasom a fórumot és a cikkeket. Úgy gondolt jó kezdés lenne valamit fel is tölteni, és pont most lett készen a hangfalam amit Jax ötletei alapján építettem (JAXTECH).Gyakorlatilag minden egyezik a cikkben leírtakkal csak pár dolog lett kihagyva belőle pl.: ütemre villogó led nincs benne. Még annyit megjegyeznék, hogy első komolyabb munkám volt ez a hangfal és sok hasznos dolgot tanultam belőle, pl.: a zsugorcső nagyon hasznos és szebb mint a szigetelőszalag!!! Remélem tetszeni fog a művem és várom a kritikákat! A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
Sziasztok!
Volt egy kis időm a munkahelyen és sikerült összehozni egy remek óntartót. Igaz nem elektronikai dolog, de azért hasznos segédeszköz.
Ezt pont kiszúrtam a műlyelyes topicba, jól néz ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |