Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   377 / 1149
(#) VIM válasza coyote55 hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Szia! Hogyan kell ügyelni a sorrendre? Mikor indul a rendszer, mindjárt az elején megáll és kész. Kezdjük ott, hogy össze kell csatlakoztatni a vezetékeket a HDD-knél és elindítani a bootolást és figyelni, hogy mit ír ki a képernyőre?
(#) sastas01 válasza VIM hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Szerintem először válaszolj az első kérdésre, az is sokmindent elárulna.

Idézet:
„SATA, vagy IDE a winchester?”
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
(#) VIM válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Nincs rajta jumper, szerintem satás. Barracuda 7200 40GB.s.
(#) sastas01 válasza VIM hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Ezt egyszerű eldönteni. Milyen kábel megy bele? Egy 40 vagy 80 eres szalagkábel(IDE) vagy egy sokkal keskenyebb általában piros vagy fekete színű kábel aminek "L" alakú csati van a végén(SATA)?
(#) VIM válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Szalagkábel és kb. 5cm szélességű szürke és le van párhuzamosítva a két HDD csatlakozási lehetőségre.
(#) nedudgi válasza VIM hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Barracuda SATA
Barracuda IDE
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
(#) coyote55 válasza VIM hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Nagyon egyszerű dolgod van már.
Az eredeti winchester 7-8 tüskepárjára tegyél egy jumpert (a tápcsatlakozótól legtávolabbi pár :::: ....) az új winchesteren pedig ne legyen sehol jumper.
Indítsd el így a gépet.
A négy pont .... a tápcsatlakozó, a négy :::: a jumperek!
(#) VIM válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Szia! Mégis csak IDE, mert 7200.7, csak a vezetékektől nem láttam a ".7" jelölést és 40 eres csatlakozója van.
(#) VIM válasza coyote55 hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Ezidáig ezen a műveleten fáradoztam és nem megy sehogyan sem. Az első hibát ott követtem el. hogy a port kábelét fordítva dugtam össze. Ez annyit jelent, hogy a szalagkábel végét dugtam a "slave" HDD-be, mert így volt egyszerű összedugni, de NEM volt így jó! Megfordítva a kábelvégeket felállt a rendszer de most ott tartok, hogy csak a biosban látja az "új" HDD-t, a Windowsban nem ismeri fel, csak a mellékelt képen lévőnek. A jumpert mindegy, hogy rajta van slave-ben vagy nem hagyom rajta egyáltalán, a "total commandert" kikapcsolva sem ismeri fel az XP. Majd most XP CD lemezes formattálás lesz eszközölve. ...vagy van még valami boszorkányság?

HDD.JPG

(#) Szebence hozzászólása Máj 24, 2013 /

Sziasztok!

Van már korábban írtam, hogy probléma van a PC-mel mait újratelepítettem. Kifagyott elég sűrűn. Eggy álló PC házról van szó és meg kellene oldani, hogy ne legyen "giroszkópos" Ugyanis most az van, hogy ha rendesen állva helyezem el a PC-t akkor el sem indul, képet sem ad. Ha lefektetem az oldalára, akkor nincs vele semmi probléma. Valahol kontaktos lehet, de mi okozhat ilyen hibát?
(#) eyess válasza Szebence hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

A függőleges helyzet miatt a tápra , illetve a processzor hűtésére gyanakodnék .Mivel a borda ha nem megfelelően van rögzítve kimozdíthatja a processzort a helyéről , és akkor nem fog elindulni.
(#) Szebence válasza eyess hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Most épp formázás alatt van az egyik winchester, de ha végzett, akkor megnézem a hőtést.
(#) Szebence hozzászólása Máj 24, 2013 /

A proci tut fix nem mozdul. A biztonság kedvéért kiszedtem, megmozgattam, lehajtottam a CPU foglalat kallantyúját de az fix, nem engedi mozdulni. Fektetve megint jó volt, állítva a win töltése közben kifagyott.
A tápnál mire gondoltál? Mit kellene átnézni, mert elindulni elindulnak a ventilátorok.
(#) tiggersoft válasza Szebence hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Engem hasonló tünetekkel egy nVidia-s kártya szívatott. Kicsit csavarni kellett a hátlapján(a csavar már nem engedett többet), hogy picit feszüljön a pci-e foglalatban. Soha többé nem jött elő ez a hiba...
(#) Szebence válasza tiggersoft hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Integrált videókártya van. Azt vettem észre, hogy a VGA csatlakozójánál a két rögzítő, aminek az a feladata, hogy tartsa a csatlakozót és ne a vezetők forrasztásain legyen a teher mikor a kábelt csatlakoztatjuk, szóval a rögzítő kapcsok a két szélén el vannak törve. Ha meg is tudom forrasztani, akkor csak az egyiket tudom, mert egybe van építve a foglalat az rs232 és az LPT porttal.
Ez okozhat ilyen hibát, vagy nincs köze a dolgokhoz?
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Mivel mind a kettő rögzítő el volt törve, így simán lesikerült húznom a műanyag foglalatot a PIN-ekről. Szóval most kiforrasztom a pin-eket és kábellel kivezetem a VGA aljzatot
(#) tiggersoft válasza Szebence hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Nem hiszem, hogy ilyesmi okozhatja, de PC-n már semmin se lepődök meg...
(#) eyess válasza Szebence hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

A táp csatlakozóra nem e húzódik stb , vagy biztos , hogy érintkezik e a dugóban lévő tűskék az alaplap tüskéivel stb.

Slave esetén nem kell jumper!
Azt nézd meg légy szíves, hogy a winchesterek kábele melyik alaplapi csatlakozóba van bedugva.
Sokat segített volna, ha közlöd az alaplap típusát, de még nem késő.
Ez így ugyanis nem jó! A winchesterek kábele - amennyiben IDE 0; IDE 1 a nevük - mindig a kisebb számú "Master" csatlakozóba kerüljön, azaz a "0"-ba. Természetesen ha IDE 1; IDE 2 a két csatlakozó, akkor az IDE 1-be.
Még egyszer leírom a jumpereket: a jelenlegi winchester a "MASTER", ide kell jumper a 7-8 tüskékre. Az "új" winchester "SLAVE", tehát egyáltalán ne legyen rajta jumper.

Szia! Hát eddig szenvedtünk vele, mármint a HDD formázással de nem hajlandó sem egymással (master és slave), sem DVD/CD RW párosításban külön-külön működni csak külön adatkábellel külön porton hajlandó felfednie magát ez a Barracuda 7200.7 HDD. Tehát XP alatt megformázva sem hajlandó együttműködni más hardverrel csak külön porton. Hát köszönöm az eddigi jó tanácsokat de magam sehogyan sem boldogultam volna és még a hozzáértő segítségemnek is feladta a leckét, mert még Ő sem találkozott sűrűn ezzel a problémával.

Akkor ez tényleg gáz...
Ha külön kábelen van, és "Master"-nek van beállítva, akkor sem tűri el maga mellett a CD/DVD-t?
(#) Gabó válasza VIM hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Honnan vetted a vinyót? Használtad már régebben, vagy neten vetted, állítólag működik címszóval? Ill próbáld meg csak azt a vinyót használni amivel szenvedés van.

..... még úgy sem! Mondta a cimbi, hogy nem túl sűrűn de volt már rá példa azért is próbálta ebben a formában párosítani de így sem ment. Még annyit lehetne megpróbálni, hogy másik operációs rendszerrel hadra fogható-e vagy csak a saját helyén (eredeti házában) újra felállítani, de csak 40GB-s az egész. Az én 60GB-s HDD-hez jól jött volna kiegészítésnek, tárhelynek, de nem jött össze a dolog.
(#) Szebence válasza eyess hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Holnap fogom már csak megnézni, mert kiforrasztottam a VGA aljzatát. Többszört szét lett szedve és össze lett rakva a gép, ezért nem gondoltam "táp" hibára, mert többször úgy összerakni, hogy kontaktos lesz kicsi a valószínűsége, de a tüskék jó ötletnek tűnik. Holnap leellenőrzöm ezeket is!
(#) VIM válasza Gabó hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Szia! Ezt a csontot lerágtuk. Ez egy működő gép volt XP oprendszerrel és erőforrás felújításból vettem, gondoltam jól jöhet még a maga kis 40GB-ja. Megformáztuk, települ is rá az új oprendszer de más hardvert nem tűr meg a saját portján csak egy különállón, mondjuk a lemezmeghajtókén. A probléma ekkor adódik, hogy akkor mit csináljak a két meghajtómmal, mert a floppy helyére nem lehet csatlakozni és kész.
(#) Gabó válasza VIM hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Régebben én is találkoztam olyan vinyóval, ami semmi mást nem viselt el maga mellett:S Sehogy, semmilyen jumper állásba. De viszont egyedül a mai napig fut a tesztgépbe, 100/100as sentinellel. Ezek az élet rejtelmei...
(#) coyote55 válasza Gabó hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Erre nyugodtan lehet mondani: "Ghost in the Machine"
Pár évtizede már nyűglődök hardverrel (és nem csak PC-vel) de ilyennel még - szerencsére - nem találkoztam. RAM már tett a szopóágra, de ilyen HDD nyűgöm még nem volt.
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

A probléma még mindig nem oldódott meg...
Most lefektettem a gépházat bekapcsoltam a gépet és nagyon picit elkezdtem mozgatni minden irényba a CPU hűtőjét. Nem érzem, hogy elmozdulna, de ettől fagy ki a PC. Ilyen esetben mit tudok tenni? Már kivettem a processzort mindne lába egyenes, ha belerakom a foglalatba és lehajtom a kart, ami leszorítja, akkor érezhetően mozdulatlan a processzor. De ha elkezdem mozgatni a hűtőjét, akkor mégis kifagy a gép.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 26, 2013 /

szaisztok.

Egy nagyon nagy hibát követtem el.

A HP USB storage formattert vettem használatba, hogy leformattáljam a 8gigás pendrájvomat. Kijelöletem, a kingstone DT pendrájvot de valamiért egy HDD kezdett el törölni, amin nagyon fontos adatok voltak, persze azonnal leállítottam a folyamatot.

A Partition Magic BAD státusszal jelölte meg az egész lemezt.
Van oylan megoldás amivel a hibás státuszt kitudom zárni, és meglévő "érintetlen particiót tudnám használni? Gyakorlatilag törölt párszáz szektor nem érdekel, hanem a meglévő adatok kellenek. Tudom negy eszerű művelet mert a fájlredszer egy része nullás adattal van felfrissítve.
További probléma, hogy 750gigás a lemez ami ebből 160GB nagyon fontos adat, a többi nem érdekel.

A HDD -n kettő partició van (volt).
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
(#) pittti válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Idézet:
„Gyakorlatilag törölt párszáz szektor nem érdekel...”

Nem ott van a legnagyobb gond. A probléma, hogy a zerofill (amit csináltál), törölte az MBR-t, a partícióstáblát, és ha voltak további logikai partícióid, azoknak a bejegyzéseit is (ezek mind a lemez elején vannak, a 63-ik szektortól kezdődően).

Tehát az MFT-nek, a fájlrendszernek annyi. Amíg a fő partícióstáblát helyre nem állítod, addig a lemezzel semmit nem tudsz kezdeni - ehhez viszont egy hexaeditor kell, és persze sok sok gyakorlat.

Javaslom, ha az adataid fontosak, inkább vidd el hozzáértő szakemberhez.
Következő: »»   377 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem