Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Hogyan kell ügyelni a sorrendre? Mikor indul a rendszer, mindjárt az elején megáll és kész. Kezdjük ott, hogy össze kell csatlakoztatni a vezetékeket a HDD-knél és elindítani a bootolást és figyelni, hogy mit ír ki a képernyőre?
Szerintem először válaszolj az első kérdésre, az is sokmindent elárulna.
Idézet: „SATA, vagy IDE a winchester?” A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
Nincs rajta jumper, szerintem satás. Barracuda 7200 40GB.s.
Ezt egyszerű eldönteni. Milyen kábel megy bele? Egy 40 vagy 80 eres szalagkábel(IDE) vagy egy sokkal keskenyebb általában piros vagy fekete színű kábel aminek "L" alakú csati van a végén(SATA)?
Szalagkábel és kb. 5cm szélességű szürke és le van párhuzamosítva a két HDD csatlakozási lehetőségre.
Nagyon egyszerű dolgod van már.
Az eredeti winchester 7-8 tüskepárjára tegyél egy jumpert (a tápcsatlakozótól legtávolabbi pár :::: ....) az új winchesteren pedig ne legyen sehol jumper. Indítsd el így a gépet. A négy pont .... a tápcsatlakozó, a négy :::: a jumperek! A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Szia! Mégis csak IDE, mert 7200.7, csak a vezetékektől nem láttam a ".7" jelölést és 40 eres csatlakozója van.
Ezidáig ezen a műveleten fáradoztam és nem megy sehogyan sem. Az első hibát ott követtem el. hogy a port kábelét fordítva dugtam össze. Ez annyit jelent, hogy a szalagkábel végét dugtam a "slave" HDD-be, mert így volt egyszerű összedugni, de NEM volt így jó! Megfordítva a kábelvégeket felállt a rendszer de most ott tartok, hogy csak a biosban látja az "új" HDD-t, a Windowsban nem ismeri fel, csak a mellékelt képen lévőnek. A jumpert mindegy, hogy rajta van slave-ben vagy nem hagyom rajta egyáltalán, a "total commandert" kikapcsolva sem ismeri fel az XP. Majd most XP CD lemezes formattálás lesz eszközölve. ...vagy van még valami boszorkányság?
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Sziasztok!
Van már korábban írtam, hogy probléma van a PC-mel mait újratelepítettem. Kifagyott elég sűrűn. Eggy álló PC házról van szó és meg kellene oldani, hogy ne legyen "giroszkópos" Ugyanis most az van, hogy ha rendesen állva helyezem el a PC-t akkor el sem indul, képet sem ad. Ha lefektetem az oldalára, akkor nincs vele semmi probléma. Valahol kontaktos lehet, de mi okozhat ilyen hibát?
A függőleges helyzet miatt a tápra , illetve a processzor hűtésére gyanakodnék .Mivel a borda ha nem megfelelően van rögzítve kimozdíthatja a processzort a helyéről , és akkor nem fog elindulni.
Most épp formázás alatt van az egyik winchester, de ha végzett, akkor megnézem a hőtést.
A proci tut fix nem mozdul. A biztonság kedvéért kiszedtem, megmozgattam, lehajtottam a CPU foglalat kallantyúját de az fix, nem engedi mozdulni. Fektetve megint jó volt, állítva a win töltése közben kifagyott.
A tápnál mire gondoltál? Mit kellene átnézni, mert elindulni elindulnak a ventilátorok. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Engem hasonló tünetekkel egy nVidia-s kártya szívatott. Kicsit csavarni kellett a hátlapján(a csavar már nem engedett többet), hogy picit feszüljön a pci-e foglalatban. Soha többé nem jött elő ez a hiba...
Integrált videókártya van. Azt vettem észre, hogy a VGA csatlakozójánál a két rögzítő, aminek az a feladata, hogy tartsa a csatlakozót és ne a vezetők forrasztásain legyen a teher mikor a kábelt csatlakoztatjuk, szóval a rögzítő kapcsok a két szélén el vannak törve. Ha meg is tudom forrasztani, akkor csak az egyiket tudom, mert egybe van építve a foglalat az rs232 és az LPT porttal.
Ez okozhat ilyen hibát, vagy nincs köze a dolgokhoz? A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Mivel mind a kettő rögzítő el volt törve, így simán lesikerült húznom a műanyag foglalatot a PIN-ekről. Szóval most kiforrasztom a pin-eket és kábellel kivezetem a VGA aljzatot
Nem hiszem, hogy ilyesmi okozhatja, de PC-n már semmin se lepődök meg...
A táp csatlakozóra nem e húzódik stb , vagy biztos , hogy érintkezik e a dugóban lévő tűskék az alaplap tüskéivel stb.
Slave esetén nem kell jumper!
Azt nézd meg légy szíves, hogy a winchesterek kábele melyik alaplapi csatlakozóba van bedugva. Sokat segített volna, ha közlöd az alaplap típusát, de még nem késő. Ez így ugyanis nem jó! A winchesterek kábele - amennyiben IDE 0; IDE 1 a nevük - mindig a kisebb számú "Master" csatlakozóba kerüljön, azaz a "0"-ba. Természetesen ha IDE 1; IDE 2 a két csatlakozó, akkor az IDE 1-be. Még egyszer leírom a jumpereket: a jelenlegi winchester a "MASTER", ide kell jumper a 7-8 tüskékre. Az "új" winchester "SLAVE", tehát egyáltalán ne legyen rajta jumper.
Szia! Hát eddig szenvedtünk vele, mármint a HDD formázással de nem hajlandó sem egymással (master és slave), sem DVD/CD RW párosításban külön-külön működni csak külön adatkábellel külön porton hajlandó felfednie magát ez a Barracuda 7200.7 HDD. Tehát XP alatt megformázva sem hajlandó együttműködni más hardverrel csak külön porton. Hát köszönöm az eddigi jó tanácsokat de magam sehogyan sem boldogultam volna és még a hozzáértő segítségemnek is feladta a leckét, mert még Ő sem találkozott sűrűn ezzel a problémával.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Akkor ez tényleg gáz...
Ha külön kábelen van, és "Master"-nek van beállítva, akkor sem tűri el maga mellett a CD/DVD-t?
Honnan vetted a vinyót? Használtad már régebben, vagy neten vetted, állítólag működik címszóval? Ill próbáld meg csak azt a vinyót használni amivel szenvedés van.
..... még úgy sem! Mondta a cimbi, hogy nem túl sűrűn de volt már rá példa azért is próbálta ebben a formában párosítani de így sem ment. Még annyit lehetne megpróbálni, hogy másik operációs rendszerrel hadra fogható-e vagy csak a saját helyén (eredeti házában) újra felállítani, de csak 40GB-s az egész. Az én 60GB-s HDD-hez jól jött volna kiegészítésnek, tárhelynek, de nem jött össze a dolog.
Holnap fogom már csak megnézni, mert kiforrasztottam a VGA aljzatát. Többszört szét lett szedve és össze lett rakva a gép, ezért nem gondoltam "táp" hibára, mert többször úgy összerakni, hogy kontaktos lesz kicsi a valószínűsége, de a tüskék jó ötletnek tűnik. Holnap leellenőrzöm ezeket is!
Szia! Ezt a csontot lerágtuk. Ez egy működő gép volt XP oprendszerrel és erőforrás felújításból vettem, gondoltam jól jöhet még a maga kis 40GB-ja. Megformáztuk, települ is rá az új oprendszer de más hardvert nem tűr meg a saját portján csak egy különállón, mondjuk a lemezmeghajtókén. A probléma ekkor adódik, hogy akkor mit csináljak a két meghajtómmal, mert a floppy helyére nem lehet csatlakozni és kész.
Régebben én is találkoztam olyan vinyóval, ami semmi mást nem viselt el maga mellett:S Sehogy, semmilyen jumper állásba. De viszont egyedül a mai napig fut a tesztgépbe, 100/100as sentinellel. Ezek az élet rejtelmei...
Erre nyugodtan lehet mondani: "Ghost in the Machine"
Pár évtizede már nyűglődök hardverrel (és nem csak PC-vel) de ilyennel még - szerencsére - nem találkoztam. RAM már tett a szopóágra, de ilyen HDD nyűgöm még nem volt.
A probléma még mindig nem oldódott meg...
Most lefektettem a gépházat bekapcsoltam a gépet és nagyon picit elkezdtem mozgatni minden irényba a CPU hűtőjét. Nem érzem, hogy elmozdulna, de ettől fagy ki a PC. Ilyen esetben mit tudok tenni? Már kivettem a processzort mindne lába egyenes, ha belerakom a foglalatba és lehajtom a kart, ami leszorítja, akkor érezhetően mozdulatlan a processzor. De ha elkezdem mozgatni a hűtőjét, akkor mégis kifagy a gép.
szaisztok.
Egy nagyon nagy hibát követtem el. A HP USB storage formattert vettem használatba, hogy leformattáljam a 8gigás pendrájvomat. Kijelöletem, a kingstone DT pendrájvot de valamiért egy HDD kezdett el törölni, amin nagyon fontos adatok voltak, persze azonnal leállítottam a folyamatot. A Partition Magic BAD státusszal jelölte meg az egész lemezt. Van oylan megoldás amivel a hibás státuszt kitudom zárni, és meglévő "érintetlen particiót tudnám használni? Gyakorlatilag törölt párszáz szektor nem érdekel, hanem a meglévő adatok kellenek. Tudom negy eszerű művelet mert a fájlredszer egy része nullás adattal van felfrissítve. További probléma, hogy 750gigás a lemez ami ebből 160GB nagyon fontos adat, a többi nem érdekel. A HDD -n kettő partició van (volt). A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
Idézet: „Gyakorlatilag törölt párszáz szektor nem érdekel...” Nem ott van a legnagyobb gond. A probléma, hogy a zerofill (amit csináltál), törölte az MBR-t, a partícióstáblát, és ha voltak további logikai partícióid, azoknak a bejegyzéseit is (ezek mind a lemez elején vannak, a 63-ik szektortól kezdődően). Tehát az MFT-nek, a fájlrendszernek annyi. Amíg a fő partícióstáblát helyre nem állítod, addig a lemezzel semmit nem tudsz kezdeni - ehhez viszont egy hexaeditor kell, és persze sok sok gyakorlat. Javaslom, ha az adataid fontosak, inkább vidd el hozzáértő szakemberhez. |
Bejelentkezés
Hirdetés |