Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Na mindegy majd lessz valahogy azért köszönöm mindenkinek.
![]()
Idézet: „az egyik izzó szinte kiég és egy biztositéknak is nemsokára annyi.” Ez olyan költői volt ![]()
Sziasztok!
Egyszer hallottam olyan merülőforralóról, ahol a vízben nem volt fűtőszál, hanem a vízben folyt az áram, és csak üvegedényben lehetett használni. Létezett valamikor ilyen? Én elég valószínűtlennek tartom több okból is: a fém oldódna, ami mérgező, valamint elbontaná a víz egy részét, (ha váltóáram van akkor is, csak mindkét póluson keletkezik hidrogén, és oxigén) ami még robbanásveszélyes is a hidrogén miatt, és az ellenállás is függ a víz minőségétől. Ezen kívül érintésvédelmileg sem felelt volna meg még a leggyengébb érintésvédelmi szabványnak sem, mert bárki belenyúlhat a vízbe, és ott van a 220V. (Amúgy se nyulunk 100 fokon forró vízbe, bár áramütés nem lenne, csak égés, de azt túl lehet élni.)
Ebay el van gond. Most néztem meg jobban a "címet". Abból valóban látszik h 10 db os kiszerelés. Köszönöm. Oly kedvesen hívtad fel rá a figyelmem, hogy nem tudom szavakba önteni.
![]() ![]()
Valóban létezik ilyesmi. Anno a szuból hoztak ilyen kancsókat. Vízbontás nem következik, mert 50Hz-nél rekombináció jön létre. Keress rá az "ion kazán" szavakra.
Üdvözletem mindenkinek!
Egy pc tápban lévő ellenállás egyik fele elfröccsent de a másik fele tökéletesen látszik. A probléma az hogy akárhogy próbáltam megállapítani az ellenállás értékét nem sikerült(az ellenállás érték számolóval sem). Az ellenállás színezése:barna-zöld-arany-arany sárga.
Ezek szerint van ilyen. Jó lenne szerezni egyet, bár meg nem innám a benne forralt vizet. Készíteni se lenne nehéz, csak nem tudom, hogy milyen fém kell a lapokhoz. A kémiához nagyon nem értek.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
Szia!
Annak idején a téeszben így főztük a kukoricát. Volt egy fémvödör, arra kötöttük a nullát, egy belelógatott horganyzott fémlemezre meg a fázist. Ahogy melegedett a víz a kukoricacsövekkel, egyre több áramot vett fel a rendszer, tehát pozitív visszacsatolásos jellegű volt, ezért vigyázni kellett, hogy nehogy leverje a biztit. De senkinek nem ajánlom ezt az összeállítást, mert áramütésveszélyes.
Majd egy üvegedényben megpróbálom két acéllemez között. Körül-belül mekkora távolság kell a két fém közé? Ha meg is próbálom, akkor is csak leválasztótrafóról.
Azért a horganyzott lemez nem semmi, még mérgező is rajta a cink, bár nem tudom, mennyire oldódik ennél az eljárásnál. Érdekes az is, hogy a víznek melegen kisebb az ellenállása. A melegítés hatásfoka milyen? Jobb mint a sima ellenállásos megoldásé, vagy semmi jelentősége nincsen. (Szerintem nincs, mert P=UI, akárhogyan is csináljuk.) Mindenesetre nem adok ötletet senkinek, mert nem szeretnék temetésekre járkálni. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
A seregben a kantinos korán kelt, hogy lefőzzön egy csomó kávét. Mire a tömeg megrohamozza, csak porcióznia kelljen. Először rezsón tartotta melegen a lefőzött adagokat, de az veszteséges volt. Jó része elpárolgott. (nem sok esze volt neki, targoncás volt az Oh-i üveggyárban, le is fedhette volna.) Akkor kitalálták ezt a melegítő módszert. Lapos elemből kihúzott szénrudat dugtak vasalócsatlakozóba. Ez a két elektróda merült a kávéba. Így melegítették fel a pohárban. Pár másodperc alatt felforrt. Böááá. Szerencsére nem élek KV-val.
Amiről beszéltem műanyag kancsóban két ónozott lemez van kb. 7mm-re egymástól.
sziasztok! akkumulátort szeretnék bekötni egy régi motorba amibe eredetileg nem volt, azért hogy amikor gyújtást kapcsolok a helyzetjelző világítson,duda és az indexek is múködjenek a motor üzemelése nélkül, de sajnos nem tudom hova kell bekötni az akksit, a generátorból 5 vezeték jön ki
köszi.
Most látom, hogy az oroszok gyártanak is ionkazánt. Csak azt nem értem, hogy hogyan választják le a hálózatról? Vagy egyszerűen benne van a fázis, és a fémtest a 0?
Az oroszoknál nincs fázis. Gondolom a külső házat lehetne védőföldre kötni. Belül egy cső a nulla, azon belül egy rúd a fázis.
Azt nem ismerem. Simson!
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
és ha holnapra megnézem és leírom melyik vezeték hova megy ... szóval a tőlem elvárható legjobb kapcs. rajzot megcsinálom akkor esetleg tudsz segíteni?
![]()
A váltakozóáramú táplálás miatt kevés fémion kerül a vízbe. Ráadásul a cink annyira nem is mérgező. A hatásfokról annyit, hogy itt is az átfolyó áram melegít, de a fémekkel ellentétben itt ionok szaladgálnak és nem elektronok.
az enyém 2002-es és mindenféle fajta motorból lett összetákolva
nahh** kb ugyan ez csak 3assal jelölt "valami" nincs az én motoromon
Inkább a nagybetűváltót nyomd, mint a felesleges h betűt! A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
![]()
Szia!
1,5 ohm lesz, mert a négysávos jelölést kell nézni.
Sziasztok !
Tegnap írtam a következő kérdést ? Most megismétlem, hátha tud valaki segíteni. Előre is köszönöm . "Sziasztok ! Teljesen kezdő vagyok és szeretnék egy olyan kapcsolást építeni, ami kapcsol pl egy ledet, ha megszakad az áramkör. Ténylegesen arra akarnám használni, hogy őrizzek vele kaptárakat és ha megszakad az áramkör , akkor kezdeményezzen mobil hívást (van egy telefonom, ahol a hívás gomb ki van vezetve). Az alapkapcsolások között találtam egyet, ami akkor kapcsol ki, ha zárom az áramkört . http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/elektronikai_alapkapcsolasok_...z.html Ezt fel tudnám használni stabilan, biztonságosan, kevés áramfelvétellel a fenti célra ? " |
Bejelentkezés
Hirdetés |