Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Maga a kivitelezés mindenképpen szép. Bár nem értem minek kellett AC oldalon agyon ónozni a vezetősávot.
A működése már kérdéses. Ami biztos, hogy a hűtés kevés lesz. Ránézésre már 500mA körül forrósodni fog és borul a stabilitás. Persze feszültséget függvénye, de biztos, hogy kevés a hűtés. Ilyen bumszli diódák helyett miért nem használtál kész hidat?
Helló! QUAD-405 reload. Nem én kezdtem el, csak befejeztem, javítottam. Link
Sziasztok! Elkészült egy kb 2 éves projektem. 2 db aktív kis toppláda elég szépen tudja azt amit elvárok tőle . A 270 Wattos Monster fetes végfok került bele, trafók Beag APT-100- ból származnak ezeket szeretném cserélni nagyobb feszültségűre és nagyobb teljesítményűre. Mély hangszóró Porkoláb Audio 300 Watt 8 Ohm, magas sugárzó Beyma driver és somogyi tölcsér.Hamarosan készen lesznek hozzá az aktív mélyek is, de sajnos nem sok időm van rá
Még két kép.
Jól nézi ki, mindkét ládában lesz erősítő? Milyen hangváltót alkalmaztál?
Persze mind a kettőbe van, a mélyen nincsen semmi az rögtön megy a végfokra a magason pedig "L"váltó van gyári Beyma rajz alapján amit ajánlanak a magashoz 1db 4,7mikós kondi 1db 4,7 Ohm 10watt és egy 8,2 Ohm 10Watt.
Köszönöm, a kivitelezésre próbálok ügyelni. Mondjuk, hogy az agyon ónozás azért van, mert így sikerült. Végül is kell valami fogódzó a kritikának is
A bumszli diódák oka: van belőle néhány, hidam meg egy se. Működése pedig nem kérdéses, használni úgy kell, ahogy az IC-t megtervezték. Biztos lehetne nagyobb hűtőbordát is alkalmazni, de minek? Méretezni kell (!) a felhasználáshoz a megtáplálást, és úgy választani. Ha valaki ilyet épít, vagy ilyet szeretne használni, biztosan segítek neki a méretezésben, konkrétan folyamatban is van egy ilyen levelezésem. @sargarigo Köszönöm neked is. A kondi 2200µF / 50V. Logikusan azért nem látható, mert pont így sikerült; felfoghatjuk tervezési hibának is. Megnézni sem egyszerű, mert oda van ragasztva. A csavar biztosan imbusz (átmenő) bár valóban nem látszik túl jól a képeken. Nem mintha különösebb jelentősége lenne Lehet, mikor össze szerelték (mint írtam, én már hűtőbordára szerelten szerelten vettem a táp IC-ket) a kulcs nyomot hagyott a csavaron, ezért tűnik torxnak.
Ügyes munka, jó hangoskodást hozzá!
Elkészítettem unalmamban egy gyors Wifi antennát. nem nagy dolog, de hát én csináltam. A hátlap egy vinyó teteje. nem a legjobb, de nagyon jól működik. ))
Mit jelent, hogy jól működik? Messzebb sugároz, vagy gyorsabb az átvitel? A méretekről egy linket tudnál adni?
Bővebben: Link
Itt a mérés. A régi antennával 2 mb/s volt. ezzel 3,8mb/s A feltöltés ugyan az maradt 2mb/s.
Egy kicsit még egyengetni kellett volna a drótokat. Nem tudhatom, mert vannak csodák a nagyfrekvenciás átvitelben, de nem tűnik nagyon jónak.
Hát este volt molt, és nem volt jobb drótom, de hát legyen is bármien jobb mint az eredeti. Amugy a drót egy tápnak a tekercsében volt. De jobb lenne ha az eredeti kábelből több lenne, mert a többit rendes antenna kábellel pótoltam hogy elérjen a gépemig.De az eredeti kábellel akár 28-48 ms - t is el lehet érni.és a letöltés növekedik 4,5 mb/s ra a feltöltés vagy 3.5 mb/s ra.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Köszönöm szépen! Szoktak örülni a szomszédok
Bocs lehet hülye kérdés , de most ez végülis mihez és hogyan van csatlakoztatva ?
Tényleg az, mert fogalmunk sincs, mire gondoltál. Tudod, van egy "Válasz" link, ha arra kattintasz, sokkal egyszerűbb mindenkinek.
Az egész KIT valami 8ezer volt, kérdeztem hol készült a lemez, persze senki se tudta megmondani.... ;D
Meg érted, előlap készítés is van, 900-as modul, készíthettünk volna ehhez...
A panelt ezek szerint nem Te tervezted?
Egy valamire való szakember ezt a kütyüt kapcsirajzból le tudja gyártani. Nem kell hozzá gyári nyák meg hasonlók. Sőt lehetne bontott cuccokból is építeni aki ügyes annak sikerülne szépen is, és akkor már alkatrészek mérését is kéne végezni. Plusz amúgy se folyamatos használatra épül. Nálunk is van egy rakat vizsgamunka mondhatni új alkatrészekkel. A KIT-ek szerintem tuti Egerbe készültek. (hogy senki nem tudja hol az meg valószínű azért van mert valaki megint nagyon jól járt)
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Nem, mi nem tudhattuk, hogy mit kell majd összeépítenünk. Meglepetés volt.
Storm: Tény, hogy valamire való szakember, hulladékból is tud működő dolgot varázsolni, de vizsgamunkának azért nem illik bontott alkatrészeket felkínálni
"A régi antennával 2 mb/s volt. ezzel 3,8mb/s"
Ha ölben hordod a biteket lehet nagyobb átviteled lesz (, mint 2milli bit )
Sziasztok!
Régi kép, most találtam meg. Még régebben készítettem, nem igazán ide illik, de érdekességképpen gondoltam megosztom Egy 555-ös IC-vel felépített "fake autóriasztó" ami 6mp-ként felvillan, mintha riasztó lenne az autóban. A kárpit alá lett berejtve (azért kellett takarékoskodni a panelmérettel) és a tetőlámpa kapcsolójáról kapja a tápot.
Erre mondta azt Tannenbaum bácsi, hogy ne becsüljük alá az autópályán száguldó, DAT kazettákkal megpakolt furgon sávszélességét.
Szerk: leesett, nagyot csörrent. (M kontra m) A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2013
Szia érdeklődnék hogy ezt a már meglévő wi-fi routerhez csatlakoztadod és ha igen akkor hogyan? Köszi a választ előre is .
Hajrá.
Egyébként erre szokták mondani, hogy "nem túl szép, de ronda". De attól még működhet (valamikor hiradástechnika mikrohullámú szakon végeztem). A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2013
Ha már szóba került ez a quad biquad wifi antenna, megmutatom az enyémet is ha nem gond.
Mára nyugdíjaztam, de amíg nem került a falra egy 3 antennás TP-Link router, az udvaron csak ezzel a kis csodával volt esély a vételre. Elég kényes bizony a hosszakra, reflektor távolságra és tápvonal illesztésekre. Jó a nyeresége, csak az erős irányítottsága miatt kényes a helyzetváltoztatásokra.
A tegnapi termásem! Vízkő mentesítő,másik pedig rágcsáló riasztó.Menyire válik be az pár hónap mulva kiderül.
Ez egy univerzális cucc lehet ! Vizkőmenesítő és rágcsáló riasztó ? (a két kép azonos!)
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |