Fórum témák
» Több friss téma |
Hogyne lenne préselhető szemes saru: Bővebben: Link. Ha megfelelő bélyeget használnak hozzá, akkor tökéletesen lehet préselni ezeket is.
Köszömön, ilyet vettem én is, csak nekem forraszthatónak adták el.
Ez forrasztható és préselhető is, ezért nem hazudtak az eladók.
Én a préselést ugy oldottam meg, hogy egy M14-es anyát az egyik átlónál kettévágtam és satuba fogva a szemes részt összepréseltem, tökéletesen sikerült, nagyon fontos a rézsodrony tisztasága, visszalapozva a fotómon is jól látható a préselés és nagyon olcsó, ujabban, 1mm-s falvastagságu rézcsőből készitettem a sarut ez is jól látszik a fotón.
Sziasztok!
Nos a saruprobléma megoldódott. Vettem két 35-ös csavarokkal rörzíthető sarut, rendesen megpucoltam a kábelvéget és rátettem. Annyira azért nem volt drága 400HUF/db. Most festettem le az eddig elkészült cuccot, holnap lesz fotó az eddigi eredményekről (mechanikai kivitelezés). Sajnos még elektródám nincs, de feldobtam itt egy hirdetést, háha.
Jó ötlet a préselésre,de jobb eredményt érsz el,ha az egyik félanyába készítesz egy zsákfuratot 3-4mm átmérővel,ebbe behelyezel egy csapágygolyót,félig álljon ki és úgy nyomod össze,akár több helyen is,egymáshoz képest elforgatva.Én így készítettem több hegesztőkábelt is sarú prés hiány miatt.
Kettő darab 10mm átmérőjű és 20cm hosszú vörösréz rúd segítene?Szívesen adok ingyen a projekted érdekében.Bubis borítékban szerintem elmegy.Ha kell,keress meg magánban egy postacímmel együtt.
Szia!
Köszönöm, kereslek privátban. Üdv: Zsolt
Sziasztok!
Nos a nyers mechanika képei. Gondoltam, ha a mikróban volt ventillátor, akkor ebben is lesz. (Hasznosítsuk újra, amit lehet.)
Szia!
Nekem bevonatos vörösrézként adták a boltban, de most hogy mondtad megcsiszoltam az egyiket és tényleg sárgaréz, valami vastag és kemény bevonattal (reszelő nem akarta levinni, csak a flex) majd meglátjuk a vallatás során, legfejebb lecserélem. Tudom, hogy nem sokat jelent ilyen nagy áramoknál, de egy elég komoly és pontos digit műszerrel mérve abszolut 0 OHM-ot mértem a sarukon.
Köszönöm a tapasztalatod megosztását, az első éles próbánál majd vigyázok, aztán ha fröccsen, vagy nagyon melegszik, sarucsere.
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy a kapcsolóüzemű tápok működését mennyire zavarja meg a viszonylag nagy mágneses tér? Csak azért kérdezem, mert a primert kapcsoló relé segédtápjának ilyet találtam ki és nem tudom, hogy biztonsággal betehetem-e a dobozba a MOT mellé. Illetve mégegy kérdés: A primert kapcsoló relé működését nem zavarhatja ugyanez?
A kapcsitápról nem tudok nyilatkozni,de én építettem egy óriás pillanatforrasztót mikró trafóból,a dobozban van egy triakos szabályzó a trafóhoz,egy ventilátor táp és egy relé ami a nagy trafót kapcsolja nyomógombbal vagy lábpedállal,nem vettem észre semmilyen zavart a nagy mágneses térerő miatt,nem zavarodik meg semmi,pedig eléggé össze van zsugorítva.
Hali!
Érdekes, meg kérdezhetem az alkalmazásodat, mit lehet ezzel pillanatforrasztani?
Sziasztok!
Elkészült a minimálkoncepciós elektronika. (Kizárólag itthon fellelt anyagokból.) A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2013
Nos még 1-2 kép (elővettem a digit fényképezőmet, mert az előző telós képek elég sz...ok lettek).
Aztán meg eldöntöttem, hogy nem építkezem bele abba a trafó melletti lyukba, mert kezelhetelen lenne.
A külső doboz fedele most szárad, azzal festettem ami volt, piros lesz.
Ja és egy kicsit szívtam a 24V impulzus táppal, mert tegnap ahogy össszeraktam, megmozdítottam a meghajtó tranyó hűtőbordáját, és kiment a házban a villany.
Rosszul rakta össze a "kici kínai" és az egyik bemenőköri egyenirányító dióda beleért a meghajtó tranyó hűtőbordájába. Hál istennek, csak a saját elektronikus biztije és 2db 1N4008 ment ki. Olyan picike az egész áramkör, hogy bajban lettem volna, ha nem tudom megcsinálni. Most van benne a tápkábelen (ez a fotón nem igazán látszik) egy üvegcsöves 1A-es bizti lezsugorcsövezve.
Sokszor gondot okozott,hogy hogyan tudnék megforrasztani vastagabb kábeleket,hogyan tudnék a végükre sarut tenni úgy,hogy az jó is legyen.A legnagyobb forrasztópákám 75W,nagyobb nem volt.Ezzel a masinával (a szabályzó fél állásban) akár a 25-ös sarut is felforrasztom a kábelra minden gond nélkül.Nem túl sokszor kell,de jó ha van,500W pákát nem lett volna érdemes vennem.A satu pofái közé is be tudom tenni a forrasztót,ekkor szabad mind két kezem és a lábkapcsolóval tudom működtetni,természetesen csak szakaszos üzemre való.
~40 (vagy még több) évvel korábbi megoldás. Cinfürdő. Befenekelt csődarab bő burkolattal. A kettő közé gyöngyökbe fűzött cekaszspirál. A külső burkolattól azbesztlemez szigeteli (hő és fesz.). Ma már elvben tilos. Bár vannak az iparban olyan körülmények, ahol egyszerűen nincs helyettesítő.
Az olvadt forrasztóónban (amiben ólom is van, ami szintén tilos), megfelelő folyasztószerrel 50-es, 100-as kábelre is rá lehet forrasztani a sarut. Egy-két alkalomra nem érdemes legyártani, de ez igaz a mikrotrafós pillanatpákára is.
Szia!
Nálam adott volt egy lábkapcsoló, kimaradt egy projektből, így arra szavaztam. Közben megcsináltam a felső kart. Tettem egy rövidzár próbát (egyenlőre csúcsok nélkül, mert még mindíg nem tudtam beszerezni), akkorát szólt, hogy az asszony beszaladt az udvarról, de a sárgaráz sarúk túlélték. Most éppen azon agyalok. hogy mi lenne a jobb: 1. Ha rugóerő ellenében erőkarral emelem a felső kart. 2. Rugó tartja felső helyzetben, és én szorítom le hegesztésnél. Egyenlőre az elektromágneses megoldást elvetettem, mert ahhoz be kellene raknom egy 24V/4A DC tápot, meg a méretet is megnövelné. Azt hiszem, a második megoldás mellett döntök, mert azért mériscsak fa szerkezet. A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
Sok esetben foglalt mindkét kezed, ülsz a ..., a lábaid viszont szabadok.
Szia!
Fogtam a felajánlásodat, írtam is privit. de nem válaszoltál. Meggondoltad magad ? Üdv: Zsolt A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
Dehogy gondoltam meg magam,nem kaptam üzenetet!! Már kérdezni is akartam,hogy mégsem kell? Természetesen tartom az ajánlatomat továbbra is.Hova küldted az üzenetet? A profilomban ott az email cím,de jöhet ide is a HE. üzenőbe.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
Szia Zsolt!
Megjöttek az üzenetek,de itt is válaszolok,holnap útnak indulnak a rézrudak,a feleségem éppen most címzi a bubis borítékot. Jó építést kívánok! A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
Nos erdgab kollégának hála megjöttek a vörösréz rudak.
Az egyik elektródát hirtelen meg is csináltam. A másik majd holnap, most más dolgom is van. Ilyen kis ponthegesztőnél, mekkora az ideális csúcs méret? Én olyan 2mm-re esztergáltam. (A rúd átmérő 10mm) A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Nos akkor az eredmény.
0,75mm saválló lemez, 1,25mm saválló alátét, acélcsavar. Nem lehet szétfeszegetni őket. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |