Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CD lejátszó javítás
Sziasztok!
Van egy JVC UX-G377 mikro hifim. Bármilyen lemez (Audio CD, MP3 CD) beolvasás után: "NO DISC" felirat jelenik meg, nem olvassa be a lemezeket. Múltkor szétszedtem, és a lézer olvasófej mozgató mechanika fogaskerekét kézzel eltekertem a külső végállásba. Ezután kipróbáltam, tökéletesen működött, mindent beolvasott. Másnap viszont ugyanúgy előjött a probléma, nem olvas be semmit. Tehát szerintem nem elektronikai, hanem mechanikai jellegű hibája van, valahogy "kiakad". Most megint a belső végállásban van és újból szét kellene szednem ahhoz, hogy eltekerjem onnét. Szerintetek mit lehetne kezdeni vele? Hogyan lehetne megjavítani?
Üdv. Szerintem az a végállás érzékelővel van a gond amelyik valahol a lemezforgató motor mellett vagy környékén van, és azt érzékeli, hogy a fej a kezdő helyen van-e.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Szia!
Kapcsolót nem tartom valószínűnek, mivel beáll alapba, ha ez lenne hibás, kattogna, nem találná az alap pozícióját. Fejet mozgató motor hibája is lehet, mivel a fej hátra húzásával megforgatod, így beindul, de alapból a kommutátor koszolódása beégése miatt nem működik. Egy tisztítást megpróbálnék. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Sziasztok!
3 lemezes, tálcás CD lejátszó van a Sony mini-hifinkben, jó ideje nem képes szépen játszani a CD-ket, már a lemez felpörgetésekor is egy "nyöszörgő" hang hallatszik, lejátszás közben random helyeken egy nagy nyöszörgés megint és a szám elejére ugrik. Nem lehet tekerni sem, mert akkor is nyöszörög, aztán a szám elején találja magát. Elképzelhető, hogy egy tisztító lemez segítene rajta? Attól tartok valami komolyabb gondja van
Sziasztok!
Kaptam egy Sony xe5es cd lejátszót, viszont a cd leszórítót nem találja a tulajdonos. Ezt lehet esztergáltatni, vagy valami speciális stabilizátorról van szó. http://www.drhifi.net.au/Used%20Equipment/Sony/Sony%20CDP-XA5ES/1.htm A képek között megtalálható a leszorító, sajnos nélküle nem tudom kipróbálni a készüléket. Kérem segítsetek, ha valaki találkozott már ilyennel.
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy Technics SL-PG470A cd-lejátszót és 1-2 számnál ugrál, vagyis itt be tudja olvasni a lemezt. Ki lett cserélve a pick-up, de utána a lézer-fej elindul, 3x fel-le mozog, de a lemez motor nem indul be, vagyis nem olvassa be a lemezt (NO DISC). Ekkor össze lett szerelve a régi mechanika az új pick uppal, itt is hasonló a helyzet (lézer-fej fel-le, de a motor nem pörgeti fel a lemezt, kézi rásegítéssel sem) Mi lehet a probléma? Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.
Az új fejnél kiszedted a záróforrasztást? (Nem tudom mi a rendes neve, a statikus feltöltődés elkerülése miatt van benne ez az összefolyatás) A lézernél szokták valahol a panelon összefolyatni ónnal és ez lehet a gond. Ha mondasz egy fej típust megnézem neten hátha van kép amin látni lehetne, hogy hol kell keresni.
sininél vettem, CDM12.1, ez így elég? mert már visszavittem gariba.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
köszi előre is.
1 hetet mondtak a bevizsgálásra.
Nem nagyon találok olyan képet amin látszana, de azt megnézted előtte azt a kis panelt vagy fóliát (valamelyiknek a szalagkábelen van), hogy van-e valahol átforrasztás? Mert ha nem akkor az volt valószínűleg a gond.
egy nagyon jó barátom csinálta, elvileg megnézte és nem látott rajta semmi átforrasztást.
1 hét múlva már okosabbak leszünk, mert akkor lesz eredmény a garancia miatt. de azért köszönöm Neked az infót.
Nekem is lett egyszer sinitől (elméletileg onnan rendelték le) KSS-240 és az is ment gariba egyből. A lemezeimből 1-2 jól össze is karcolt az optika. Szóval beismerték és jött egy másik az már jó volt.
nekem nem cserélték ki egyből, mondták, hogy összegyűjtenek párat és utána küldik el bevizsgálásra.
Úgy értem, hogy nekem is bevizsgálták.
ja, értem.
neked is 1 hét volt?
Arra már nem emlékszem, de szerintem nem volt sokkal több.
Sziasztok!
Van egy Philips mikro hifim és sajnos eléggé akadozva olvassa csak a zene cédéket. Beolvassa de sokszor megakad zene közben és max 1 perc után kilép mintha végére ért volna a lemeznek. Próbáltam az olvasó fejen állítgatni több kevesebb sikerrel, de nagyon nem lett jobb. A fejet megtisztogattam alkohollal. Mi lehet a baj? Mit lehetne még vele csinálni?
Üdv mindenkinek.Van egy Denon cd játszóm és egy LG hifim.Nemnagyon akarják olvasni a lemezeket.A lézerfejen lehet állítani hogy jó legyen vagy tisztítani kellene valamivel?
Persze hogy lehet állítani a lézerfejen. Amennyiben van egy jó oszcilloszkópod, egy mérőlemezed, tudod, hogy hol kell mérni, és ismered a szem-ábrát.
Tisztítani is lehet, csak általában nem a lencse mocskolódik el, hanem alatta a félig áteresztő tükör. Ahhoz meg szét kell szedni a fejet, amit lehet, hogy nem fogsz tudni ugyanúgy összerakni. Én a komplett fejcserét javaslom.
Én javaslom neked, hogy óvatosan tisztítsd a felső lencsét isopropil alkohollat és jó puha fültisztítópálcikával, mert az is szokott poros lenni, csak ne nyomd nagyon hozzá mert össze szokták vele karistolni.
Köszi a válaszokat.Megpróbálom tisztítani.Hol tudok ezekhez fejet venni?Esetleg lehet másik cd lejátszó fejét beletenni?
Szia Matyusz,
na sikerült, kicserélték minden szó nélkül, és tuti lett. azért köszi Neked a segítséget. Panasonic DVD-hez is értesz? mert van egy dvd-rv60-am, ami nem játszik semmilyen írt lemezt, ezt meg lehet csinálni, hogy játsszon mindent?
Nem akarom leírni ezt a céget de ez azért elég rossz... Nekem is az első amit kaptam rossz volt. Az optikát nézted, hogy nem poros-e, vagy próbáltad tisztítani óvatosan fültisztító pálcikával és Isopropil alkohollal? A dvd-d belsejéről majd csinálnál képet? Sok minden csinálhatja, lehet a lézer gyengült lehet mechanikus probléma is. Ha egy picit is táncol a lemez akkor a gyárit beolvassa viszont az írottat nem biztos, az is lehet, hogy ahova felfekszik a lemez ez poros és táncol a lemez. Feleslegesen nem akarok veled hozzá optikát vetetni.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
ok, csinálok róla egy képet este.
Azt a kis táncolást a szervó képes korrigálni. A CD technológiát eleve úgy fejlesztették, hogy ne legyen szükség óriási pontosságra.
Szia,
Akkor felteszem a DVD-RV60-nak a belső képét: http://kepfeltoltes.hu/130901/P1020344_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130901/P1020345_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130901/P1020346_www.kepfeltoltes.hu_.jpg és közben megnéztem, az írt CD-ket nem játssza csak le, az írt dvd-ket viszont igen.
Ez azért van, mert a DVD-ket 635nm-es hullámhosszú vörös lézerrel olvassa, a CD-ket pedig infravörös 780nm-es lézerrel. Az infra lézer valószínűleg gyengélkedik.
Előbb mindenesetre a tápegységet nézném meg.....
ok, köszi az infót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |