Fórum témák
» Több friss téma |
Valahol meg lehetne ennek az IC-nek az adatlapját?
Nagyon régen néztem egy katalógust az iskolában és emlékeim szerint ez egy 10 bites A/D konverter.
Ez nem az.
Ezt az alkatrészt a MEV gyártotta a 70, 80-as években.
Sziasztok, ez most nem alkatrész hanem egy eszköz, de nem ismerem és a google sem segített. Képet csatoltam róla, hátha valaki felismeri.
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Szerbusztok.Van egy csepalaku kék szinü kondenenzátorom NJ 22 -es jelöléssel.Az én müszerem nem alkalmas ennek a mérésére,ezekböl a szinkodkbol sehogysem jutok elöre.Ha valaki segitene azt meg köszönném. Nekem különben 22Pf-osra van szükségem.
majorka
Sziasztok! Van egy régi Yamaha A-720-as erősítőm! a kapcsolók közül pár kontaktos, ki szeretném cserélni, de sehol sem találok a benne lévő kapcsolókról információt!
JElölésük: 4-2NS SEA (12 lábas nyomókapcsolókról van szó) Szívesen fogadok bármiféle infót! Előre is köszönöm! Szép napot!
Sziasztok. Tegnap hozzájutottam a mellékletben szereplő "valamihez". Mono jack dugo és két led a másik végén. Mi lehet ez és mire használható, mert amúgy egyen 5V-ról nem működik, és a dugót mértem a multim diódavizsgálójával, a ledek jónak tűnnek, ellenállás állásban semmit nem mutat. A LEDek mellett, a fehér papír alatt öntapadós anyag van.
Aki látott már ilyent, kérem ossza meg velem a véleményét.
Ha például ez egy infra sorompó adó része és az a led egy infra led, akkor nem is fogod látni, hogy működik. Ha pedig megküldted 5V-al akkor lehet, hogy többé már nem is látod működni.
Idézet: én is ilyenre tippelek, de vigye kánya, a dugó meg a kábel még jó lesz valamire. „Ha például ez egy infra sorompó adó része és az a led egy infra led”
Ez lehet akár egy fototranzisztor is. A forrásod tud valamit róla?
Szia, nincs forrásom, ugyanis a vásárban vettem több mindennel együtt (egy szatyorral 300Ft) és nem tudtam szét választani a nyomtató kábeltől.
Szia! Azt írtad, hogy két led van rajta. A képen csak egy látszik. Próbáltad már szétszedni? Ha van egy szatyorra valód, akkor egyet áldozz fel rá, hátha van még benne valami más is ami miatt nem tudod "életre" kelteni.
Szia, Két led van: ugyan úgy mint a fejhallgatón. Ahogy írtam egyik végén egy mono jack dugó, a másik végén egy-egy led.
Hello! Én inkább valami polc világításra saccolnék. Adj neki 5V-ot egy 1kohm-on keresztül, azzal kárt nem tudsz benne tenni, viszont lehet kiderül a dolog. Ha még is infra lenne, akkor meg a telefon kamerán keresztül látod. üdv!
Szia, ha 5v feszültséget adok neki 100 ohm-on keresztül, akkor a tápom le megy 1.2v körülre, mintha zárlat lenne. De már szétvágtam, úgy volt kiöntve gumiba a LED, mint a jack dugó (szerelhetetlenül) a fényképezőre nem gondoltam.
Köszönöm a válaszokat.
Hello!
Nem 100ohm-ot írtam, hanem 1kohm-ot. Az tízszer több... Ha 100ohm-ot teszel sorba 5V mellett, akkor maximum 50mA folyhat. Ami Led esetén előfordul hogy sok. Táp viszont nagyon gyenge, ha erre "lekönyököl", mert ha 1,2V van a kimenetén az csak 12mA jelent, ha nincs is más a körben mint a 100ohm. De ha a Led- kapcsain méred az 1,2V feszültséget nem a tápon és nem világított a Led, akkor viszont tényleg infra. Viszont felmerül a kérdés, minek készül ilyen kapcsolásból egy kazallal? De valami itt mintha nem lenne kerek.. üdv!
Hali!
Meg mondom én hogy mi ez! A Philips DVDR-9000-es készülékhez adtak ilyet, és ezt az infra LEDet kellett betenni a SAT vevő box elé, és volt a DVD felvevőn egy olyan funkció hogy SAT recording, és akkor ezen keresztül vezérelte a SAT vevőt! Nekem is van ilyen odahaza! ![]() üdv PIXI A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
Ha már itt vagyok én is kérdezék!
A képen látható IC-t nem tudja valaki hol lehetne beszerezni?
Az én ic-mre (AN6731) nincs valakinek ötlete?
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2013
Szia, ne ved komolyan , de mintha akor talakoztam volna ilyen IC-vel(bekotesi rajzal), amikor motor vezerlest kerestem a neten, es a labak is egyeznek az elmeletemel , mert 5 lab van a kapszulan, 2 tap, 2 motor, 1 vezerles, persze atol barmi lehet.
Sziasztok!
Csatoltam három képet két kondenzátorról. Mosogatógép vezérlőpaneljén volt a szürke, és a kedvesem a sárgát kapta helyettesítőnek a boltban. Valóban jó helyette? Mert a felirat szerint a szürke .1µF a sárga meg .1K A szürke méretei: 18x5x11 mm A sárga méretei: 18x6x12 mm Ezek ha jól tudom váltóáramú nagyfesz. kondenzátorok. (erre utal az X2 ?) (Szerintem ilyeneket használtam (más értékkel) kompakt fénycsövek felvillanás mentesítésére is.) Az MKP / MPX jelent valami hasznosat? -- Előre is köszönöm a felvilágosítást! ![]() Üdv, Norbert
Szia!
Itt csak a ".1" számít és ez azt jelent, hogy 0,1 uF, azaz 100nF.
Köszi! Tehát a sárga megfelel a szürke helyett? Bátran cserélhetem vele?
Bennem viszont felmerül, hogy miért is kell kicserélni a kondit. Ha baja esett, akkor meg ugye az a kérdés, hogy mi is okozta neki a baját, és más kárt nem okozott-e.
A beepitve.jpg képen a 400V-os elko alul engedett. De az értéke még jó a műszer szerint. A készülék közel 7 éves. Olvastam más Candy típushoz, hogy idővel az X2-es kondit csrélni kell, mert a program végén az utolsó egy perc örökké tart. Ezekből kiindulva cserélem az összes elko-t és az X2-es kondit. ~150Ft-ot rááldozok, hogy menjen újabb 7 évet a vezérlő
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |