Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Üdv mindenkinek!
Bakelites rádiókat mivel lehet tisztítani és fényt adni ,ami tartós fogdosás álló.
A bakelitfelület fényesre polírozható polírpasztával. Ha fogdosás éri, finom denszeszes ronggyal meg kell törölgetni.
Köszönöm a segítséget megpróbálom autó polírozó pasztával.
Egy kis segítségkérés újra. A mellékelt kapcsolási rajzon lévő csatlakozási pontot hol keressem a készülékben. A 100P lába megvan csak szabadon lóg...
A denaturált szesztől matt lett az egész.Az autó polír pasztától kicsit kifényesedett de a karcok látszódnak.Csiszolásra(VIZES 1000 papír) egy sárga valami lejön de matt marad,mincs fénye.
A denaturált szesztől matt lett az egész.Az autó polír pasztától kicsit kifényesedett de a karcok látszódnak.Csiszolásra(VIZES 1000 papír) egy sárga valami lejön de matt marad,mincs fénye.
A jelölt pont az antennakör KF szívó komplexuma(a 100pF+a vele soros tekercs), azért van, hogy a KF freki ne jusson ki az antennára. Ha a készülékben benne vannak, akkor az antennacsatlakozó közelében kell lennie, ha hiányzik, ma már az sem nagy baj, akkor okozhat zavart, ha a közelben más is pont a "Kossuth"-ot hallgatja KH.-n.
A polírozás persze, hogy a karcokat nem tünteti el. Csodálkozom, hogy a bakelit a denszesztől mattul, nekem még ilyen tapasztalatom nem volt(pl. ősi "Magyar Királyi Posta" bilétás bakelittelefont is így pucoltam, addig volt csak matt, amig koszos volt).
Sajnos már késő, az eredeti ráégetett felületet lecsiszoltad róla valószínű. Nem lett volna szabad csiszolópapírral nekimenni. Le kell ez egészet fújni szilikonnal, vagy még jobb gépolajjal átkenni, majd száraz ruhával jól áttörölni.
Köszi. Pont ezért furcsállottam a dolgot, hogy hová kössem, de nincs benne ez a tekercs, így változatlan marad.
Keresek R636 Velence rádióhoz forgatógombot. Tud valaki segíteni?
Vakerán, Zsibvásáron gyakran találni ilyeneket.
Szerintem a képen nem az eredeti gombokat látod.
Szerinted hogy nézhetett ki az eredeti?
Kevered szerintem a R646-tal.
Bővebben: Link A Velencének sok változata volt/van. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Igazad lesz.
thehunter által belinkelt képen a rádió gombja a Videoton R035F -éra hasonlít. Helyesbítek. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Szerintem mosd le még egyszer denaturált szesszel és fújd be színtelen lakkal. Az visszahozza az eredetihez hasonló fényt.
Előtúrtam a régi képeimet, még az Orion mánia előtti korból és az én Velencémnek is az általad belinkelt gombja volt.
Nagyszerű!! Akkor már nem egy, hanem kettő forgatógombot kell szereznem!
Igy néz ki az eredeti R646-os gomb
Vagy itt is az az érvényes hogy szerelték azzal ami volt raktáron. Szerintem ez sem hagyható figyelmen kívül. Akkoriban a motorok is jórészt így készültek számtalanszor előfordult, hogy belefutottunk ebbe.
Ezzel messzemenőkig egyetértek! Dolgoztam szerelő üzemben hajdan a cocializmus fénykorában. Építettük be azt ami volt. Bármi megtörténhetett.
Sziasztok!
Valaki segíteni tudna abban, hogy Junoszty 301 típusú lemezjátszóban melyik állásban van faszültségválasztó gomb 220 volton? Esetleg akinek van ilyenje az ha lehet fotózza le.
Általánosságban: Feszültségmentesen is kimérhető. A 220-as állásban a hálózati dugaszon a fesz.váltó egyéb állásához képest a legnagyobb ellenállást mérheted. A kisebb feszültségű állásokban a kisebb menetszámok és nagyobb huzalátmérők miatt kisebb ellenállást mérsz.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
Legújabb szerzeményem. PHILIPS Princes de Luxe táskarádió 1975ből. Működik. kicsit recsegősen, de megy. Kis idő és olyan lesz mint az új.
Kivéve, ha 240-es állás is van rajta. De abból meg nagy baj nem lehet...
Igaz, de nem akartam ennyire bonyolítani.
Szerintetek a mellékelt képen lévő kékes TV-t érdemes megmenteni az utókornak. Már csak azért kérdezem mert nem rég jutottam hozzá egy ezresért, alkatrésznek szántam eleve. De egy gond ütött lehet nem érdemes szétszednem. A tv-ket nem gyűjtöm csak mégsem hagyhattam ennyiért ott az előző tulajnál. Aki szerint persze lehet működik, na ki is próbáltam, betettem a hiányzó biztosítékokat. De semmi, nem sültek meg a biztosítékok valószínűleg a sok por meg ez az miatt érintkezés hibás lehet sok helyen. Nem is bonyolódtam bele tovább csak felmerült a kérdés bennem, hogy szerintetek mennyi az esélye, hogy valakit találjak a környéken aki gyűjti a tv-ket és adna érte rádiót? Mennyire ritka ez a készülék? A hangszóró membránját valószínűleg egy egér elrágta a 3/4-ét, de pont van belevalóm...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |