Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Üdv! Az általad javasolt kapcsolásnál, lehetne növelni a hiszterézist, most olyan 0,4V körül van, és nekem olyan 1,6V kellene.
Köszi!
Ebben nincs hiszterézis. Gondolom amit mérsz-lától, azt a relé teszi, mert más a meghúzó és ejtő árama. Ha korrekt hiszterézist szeretnél, miért nem használsz korrekt áramkört? pld. ezt. Van hozzá nyákterv is.. üdv!
Üdv, így is jó lesz, vagy kell rajta valamit módosítani?
Köszi!
Hello! Elvileg jó lehet. De az R13 ellenállást, inkább kösd az IC 7-es lábára, mert így a Q2 bázis-emitter feszültsége nem biztos hogy kinyitja a Q3-at. Amúgy ha nem a Led-el akarod megvilágítani az aksit, akkor kihagyhatod az egészet, és a D11-et sorba kötheted az R6 (ha jól látom) ellenállással, ami az IC kimenetéről a Q2 bázisába megy. Ott is kap a Led 7..8mA-t. üdv!
Hello! Oké, rendben, szerintem a Q3-mat bent hagyom mivel amit használnék bele ledet az olyan 15-20mA is felvesz és akkor már szépen világít, sajnos az alatt meg csak pislákol.
Köszi a segítséget, remélhetőleg hamarosan meg is épül.
Sziasztok!!
Segítséget szeretnék kérni,mert kicsit tök vagyok a dologhoz!Van nekem egy 1959-ben gyártott konverta 6-12-24 voltos töltőm.Ami ugye gyárilag szelénes volt 3ampert tudott.A szelén az idők folyamán eltűnt meg valaki előd szétszedte,No Én raktam bele graetz hidat meg elvileg beépített söntös ampermérőt 5 amperosat de így nem kicsit "túlgerjed" simán tölt 10-12 amperrel a kimeneti feszültsége rendben.Szóval ha valaki segítene egy közel analfabétának,hogy mit tegyek,az nem lenne rossz!(nekem)
Hello! A szelénes egyenirányítónak nagyobb volt a belsőellenállása. Ez most hiányzik a kőrből. Köss vele sorba egy megfelelő ellenállást, ami csökkenti a kívánt szintre az áramot. (Ne kérdezd mekkorát, mert nem fogom tudni, kb. 0,22..0,47ohm de minimum 10W-os kell. Esetleg egy 12V/55W-os refi izzóval is próbálkozhatsz.) üdv!
Szia proli007!
Köszönöm a gyors reagálást és segítséget!És ha azt még megválaszolnád,hogy van egy 10 amperos órám amit esetlegesen beletennék,de fogalmam sincs,hogy van-e benne sönt vagy milyen kell hozzá,.....szóval bonyolult nekem így magamtól.Ha az segít és Te segítesz akkor akár lefényképelem.
Meg lehet mérni az ellenállását. Ha közel nulla, akkor bent a sönt. Meg lehet nézni a műszert, mi van ráírva. De jobb híján egy ellenálláson keresztül meg kell táplálni 1mA-al. (12V-os aksi 10kohm-al) Általában nem kisebb érzékenységű az ilyen. Ha kitér, akkor kell sönt. Ha nem, akkor egyre nagyobb teljesítményű izzóval. De sokszor van belül sönt.
Helló!
Kicsit elúsztam ma,tegnap meg nemes egyszerűen bealudtam.De köszönöm a gyors válaszokat,és ha holnap összeszedném magam még biztosan zaklatnálak kicsit,persze csak ha alkalmas és van türelmed. De az eddigit is NAGYON KÖSZÖNÖM!
Nincs mit, mert nincs mit! De van számításhoz segédlet itt. De ez a téma Off, mert van külön topikja..
Sziasztok. Megszeretném építeni ezt az automata akkutöltőt. Valaki épített már hasonlót? És ha igen leírná a tapasztalatait? "Mezei" 55Ah-ás akkukat töltenék vele. Köszönöm előre is a segítséget.
Trafót letekertem, és jó lett.
Már csak dobozolni kellene...
Ti milyen házba tennétek a töltőt?
Miből szoktatok készülékházat fabrikálni?
Erre a célra tökéletesen megfelel egy rossz PC táp doboza.
Válaszod nélkül éppen azt nézegettem, a trafó éppen belefér, csak egy előlapot kell rá csinálni.
A 230V-os csatlakozó, kapcsoló, ventillátor, és a ventillátor fordulatszám szabályozó elektronikát még használni is lehet belőle. Előlapra kerül egy nyomógomb, egy digitális V mérő, és egy analóg A mérő, és 3db LED.
Sziasztok! Valaki tudna segíteni egy 12V-os 7Ah-s akku töltésére szolgáló kapcsolás összeállításában? Egy 230V/20V-os trafó adott, ehhez kéne igazítani a kapcsolást. Ha valaki tud segíteni akkor annak megköszönném
Helló!
Annyi minden felhasználható egy ilyen tápból,hogy szinte semmit sem kell kivenni belőle,apró átalakítással nagyáramú töltőt nyerhetsz belőle,de persze ez már egy másik topic.
Melyik, hol?
De az is impulzusszerű, feszültség figyelő?
Neked valamilyen "turbó guglid" van. Milyen kereső kulcsra adja ezt így első 3-nak?
A gugli ilyen okos, megjegyzi, hogy merre szoktál keresgetni, és minél többet keresgélsz egy témában, annál hamarabb ad találatot mindjárt az elején. Úgyhogy csak vigyázz, a nagy testvér mindent lát.
"pc táp átalakítása akkutöltőnek" ha jól emlékszem,vagy valami nagyon hasonló.
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Bővebben: Link Tulajdonképpen állandó akkutöltőt keresnék, amit rátehetek az aksira szinte nonstop. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Praktikusabb egy beállítható áramgenerátoros kapcsolás komparátoros feszültségfigyeléssel
és automatikus csepptöltésre kapcsolással. Szerintem itt ebben a témában találsz ilyen kapcsolást.
Köszönöm szépen a tippet!
Igaz fele kínai volt! De akkor elkezdek nyálazni a hsz-ek között! Nem kötözködés... csak nem értek nagyon hozzá, de miben praktikusabb? vagy mitől jobb?
Attól hogy az akku optimális töltéséhez
1/10 C töltőáramot beállítva végig a teljes töltöttségig 14,4 v gázfejlődés megindulásáig állandó, majd átkapcsol a beállított 10-20 mA cseptöltő áramra. Az akku bármeddig töltőn hagyható.
Köszönöm a magyarázatot!
Elvileg ahonnan szedtem ezt a linket ott is úgy definiálták hogy amikor az aksi nagyon le van merülve akkor nagyobb kapacitással tölti és ahogy emelkedik a töltöttségi szint úgy csökkenti a töltést, De akkor ezek szerint az oldalon szereplő leírás nem fedi a valóságot! Akkor inkább olyat keresnék amit írtál hogy valóban ha arról van szó folyamatosan rajta lehessen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |