Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátor töltő

Témaindító: josephx, idő: Jan 18, 2006
Lapozás: OK   133 / 303
(#) dani9228 válasza proli007 hozzászólására (») Jún 6, 2013 /

Üdv! Az általad javasolt kapcsolásnál, lehetne növelni a hiszterézist, most olyan 0,4V körül van, és nekem olyan 1,6V kellene.
Köszi!
(#) proli007 válasza dani9228 hozzászólására (») Jún 6, 2013 /

Ebben nincs hiszterézis. Gondolom amit mérsz-lától, azt a relé teszi, mert más a meghúzó és ejtő árama. Ha korrekt hiszterézist szeretnél, miért nem használsz korrekt áramkört? pld. ezt. Van hozzá nyákterv is.. üdv!
(#) dani9228 válasza proli007 hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Ja, már értem! Oké, köszi!
(#) dani9228 válasza dani9228 hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Üdv, így is jó lesz, vagy kell rajta valamit módosítani?
Köszi!
(#) proli007 válasza dani9228 hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Hello! Elvileg jó lehet. De az R13 ellenállást, inkább kösd az IC 7-es lábára, mert így a Q2 bázis-emitter feszültsége nem biztos hogy kinyitja a Q3-at. Amúgy ha nem a Led-el akarod megvilágítani az aksit, akkor kihagyhatod az egészet, és a D11-et sorba kötheted az R6 (ha jól látom) ellenállással, ami az IC kimenetéről a Q2 bázisába megy. Ott is kap a Led 7..8mA-t. üdv!
(#) dani9228 válasza proli007 hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Hello! Oké, rendben, szerintem a Q3-mat bent hagyom mivel amit használnék bele ledet az olyan 15-20mA is felvesz és akkor már szépen világít, sajnos az alatt meg csak pislákol.
Köszi a segítséget, remélhetőleg hamarosan meg is épül.
(#) kisspanyol hozzászólása Jún 26, 2013 /

Sziasztok!!

Segítséget szeretnék kérni,mert kicsit tök vagyok a dologhoz!Van nekem egy 1959-ben gyártott konverta 6-12-24 voltos töltőm.Ami ugye gyárilag szelénes volt 3ampert tudott.A szelén az idők folyamán eltűnt meg valaki előd szétszedte,No Én raktam bele graetz hidat meg elvileg beépített söntös ampermérőt 5 amperosat de így nem kicsit "túlgerjed" simán tölt 10-12 amperrel a kimeneti feszültsége rendben.Szóval ha valaki segítene egy közel analfabétának,hogy mit tegyek,az nem lenne rossz!(nekem)
(#) proli007 válasza kisspanyol hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Hello! A szelénes egyenirányítónak nagyobb volt a belsőellenállása. Ez most hiányzik a kőrből. Köss vele sorba egy megfelelő ellenállást, ami csökkenti a kívánt szintre az áramot. (Ne kérdezd mekkorát, mert nem fogom tudni, kb. 0,22..0,47ohm de minimum 10W-os kell. Esetleg egy 12V/55W-os refi izzóval is próbálkozhatsz.) üdv!
(#) kisspanyol válasza proli007 hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Szia proli007!

Köszönöm a gyors reagálást és segítséget!És ha azt még megválaszolnád,hogy van egy 10 amperos órám amit esetlegesen beletennék,de fogalmam sincs,hogy van-e benne sönt vagy milyen kell hozzá,.....szóval bonyolult nekem így magamtól.Ha az segít és Te segítesz akkor akár lefényképelem.
(#) proli007 válasza kisspanyol hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Meg lehet mérni az ellenállását. Ha közel nulla, akkor bent a sönt. Meg lehet nézni a műszert, mi van ráírva. De jobb híján egy ellenálláson keresztül meg kell táplálni 1mA-al. (12V-os aksi 10kohm-al) Általában nem kisebb érzékenységű az ilyen. Ha kitér, akkor kell sönt. Ha nem, akkor egyre nagyobb teljesítményű izzóval. De sokszor van belül sönt.
(#) kisspanyol válasza proli007 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Helló!
Kicsit elúsztam ma,tegnap meg nemes egyszerűen bealudtam.De köszönöm a gyors válaszokat,és ha holnap összeszedném magam még biztosan zaklatnálak kicsit,persze csak ha alkalmas és van türelmed.
De az eddigit is NAGYON KÖSZÖNÖM!
(#) proli007 válasza kisspanyol hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Nincs mit, mert nincs mit! De van számításhoz segédlet itt. De ez a téma Off, mert van külön topikja..
(#) csikosgabi hozzászólása Jún 30, 2013 /

Sziasztok. Megszeretném építeni ezt az automata akkutöltőt. Valaki épített már hasonlót? És ha igen leírná a tapasztalatait? "Mezei" 55Ah-ás akkukat töltenék vele. Köszönöm előre is a segítséget.
(#) szili83 válasza szili83 hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Trafót letekertem, és jó lett.
Már csak dobozolni kellene...
(#) szili83 hozzászólása Júl 5, 2013 /

Ti milyen házba tennétek a töltőt?
Miből szoktatok készülékházat fabrikálni?
(#) zolika60 válasza szili83 hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Ami épp akad a házkörül.
(#) Ge Lee válasza szili83 hozzászólására (») Júl 5, 2013 / 1

Erre a célra tökéletesen megfelel egy rossz PC táp doboza.
(#) szili83 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Válaszod nélkül éppen azt nézegettem, a trafó éppen belefér, csak egy előlapot kell rá csinálni.
A 230V-os csatlakozó, kapcsoló, ventillátor, és a ventillátor fordulatszám szabályozó elektronikát még használni is lehet belőle. Előlapra kerül egy nyomógomb, egy digitális V mérő, és egy analóg A mérő, és 3db LED.
(#) kormy95 hozzászólása Júl 7, 2013 /

Sziasztok! Valaki tudna segíteni egy 12V-os 7Ah-s akku töltésére szolgáló kapcsolás összeállításában? Egy 230V/20V-os trafó adott, ehhez kéne igazítani a kapcsolást. Ha valaki tud segíteni akkor annak megköszönném
(#) Watson válasza szili83 hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Helló!
Annyi minden felhasználható egy ilyen tápból,hogy szinte semmit sem kell kivenni belőle,apró átalakítással nagyáramú töltőt nyerhetsz belőle,de persze ez már egy másik topic.
(#) szili83 válasza Watson hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Melyik, hol?
De az is impulzusszerű, feszültség figyelő?
(#) Alkotó válasza Watson hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Neked valamilyen "turbó guglid" van. Milyen kereső kulcsra adja ezt így első 3-nak?
(#) pucuka válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 9, 2013 / 1

A gugli ilyen okos, megjegyzi, hogy merre szoktál keresgetni, és minél többet keresgélsz egy témában, annál hamarabb ad találatot mindjárt az elején. Úgyhogy csak vigyázz, a nagy testvér mindent lát.
(#) Watson válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

"pc táp átalakítása akkutöltőnek" ha jól emlékszem,vagy valami nagyon hasonló.
(#) SzT3 hozzászólása Júl 10, 2013 /

Sziasztok!

Erről mi a véleményetek? Bővebben: Link
Tulajdonképpen állandó akkutöltőt keresnék, amit rátehetek az aksira szinte nonstop.
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
(#) gerenk válasza SzT3 hozzászólására (») Júl 10, 2013 / 1

Praktikusabb egy beállítható áramgenerátoros kapcsolás komparátoros feszültségfigyeléssel
és automatikus csepptöltésre kapcsolással.
Szerintem itt ebben a témában találsz ilyen kapcsolást.
(#) SzT3 hozzászólása Júl 10, 2013 /

Köszönöm szépen a tippet!
Igaz fele kínai volt! De akkor elkezdek nyálazni a hsz-ek között!
Nem kötözködés... csak nem értek nagyon hozzá, de miben praktikusabb? vagy mitől jobb?
(#) gerenk válasza SzT3 hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Attól hogy az akku optimális töltéséhez
1/10 C töltőáramot beállítva végig a teljes töltöttségig 14,4 v gázfejlődés megindulásáig
állandó, majd átkapcsol a beállított 10-20 mA cseptöltő áramra.
Az akku bármeddig töltőn hagyható.
(#) SzT3 válasza gerenk hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Köszönöm a magyarázatot!

Elvileg ahonnan szedtem ezt a linket ott is úgy definiálták hogy amikor az aksi nagyon le van merülve akkor nagyobb kapacitással tölti és ahogy emelkedik a töltöttségi szint úgy csökkenti a töltést, De akkor ezek szerint az oldalon szereplő leírás nem fedi a valóságot!
Akkor inkább olyat keresnék amit írtál hogy valóban ha arról van szó folyamatosan rajta lehessen.
Következő: »»   133 / 303
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem