Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   114 / 198
(#) Pixi válasza matyusz hozzászólására (») Jún 2, 2013 /
 
Hát ebben nem találtam TL494-et hanem csak 594-et ami SMD. A BUZ11-ek párban vannak egymással szemben, és a hangszóró kimenetekkel vannak kapcsolatban a lábaik. Így sztm ezek a végfok FET-jei lesznek. De azokat akár hogy mérem nem mutat zárlatot a műszer. A panel szélein lévő egyetlen alkartésznél sem mutat zárlatot, csak kettő van amik a tekercsre vannak kötve, ezekre U1610 van írva, és a CR1 CR2 helyeken vannak.
(#) matyusz válasza Pixi hozzászólására (») Jún 2, 2013 /
 
Akkor vagy rossz sematikus rajzot küldtél, vagy rosszul gondolod. Egy képet esetleg tudnál küldeni róla, tetejéről és az aljáról. Úgy hátha birom mondani miket mérj.
(#) Pixi válasza matyusz hozzászólására (») Jún 2, 2013 /
 
A rajz a típis számhoz stimmel, és a nyákon is rajt van hogy 60IX.
Csatoltam a két képet.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
(#) Troga hozzászólása Jún 2, 2013 /
 
Nagyon köszönöm a segítséget, még esetleg annyi, hogy megtudnád mondani hogy hogy kell hidalni? ehhez a részéhez abszolút nem értek köszi
(#) Pixi válasza Troga hozzászólására (») Jún 2, 2013 /
 
Minden erősítőnél meg van hogy kell hídban rákötni a hangszórót. Annyi, hogy a 4 csatlakozóból a megfelelő kettőre kell kötni ami vagy az első és utolsó, vagy az első és 3.
(#) matyusz válasza Pixi hozzászólására (») Jún 2, 2013 /
 
Egyenlőre mást nem tudok mondani, csak hogy mérd meg az összes nagyobb fetet BUZ11 Irf540... ha ezek jó akkor meghajtó részben kell keresni valami zárlatot. De a BUZ11-esek pedig a tápért felelnek (a képen mondjuk nem látszik melyik melyik) és ha ezeket nem úgy nyitja az ic, akkor fűteni fog. Ha nem találsz hibát akkor esetleg forraszd ki az összes végfok fetet IRF540-ek meg ha van párjait is. Még előtte persze mérd meg a Schottky diódákat is, de mivel nem bírom beazonosítani a képeken az alkatrészeket így nem tudom megmondani, hogy melyik oldalán és hol és mit keress és mérj. És bal oldalon azt a 2 diódát is.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
(#) Pixi válasza matyusz hozzászólására (») Jún 2, 2013 /
 
Az úgy segít ha minden nagy alkatrészhez odaírom micsoda?
Amúgy az tuti, hogy a BUZ11-ek 1-1 lába a hangszórókra megy! IRF-ből meg csak kettő van.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
(#) matyusz válasza Pixi hozzászólására (») Jún 2, 2013 /
 
Igen az segíthet. Még annyi hogy lehet zárlatos elkó is.
(#) Pörzsi válasza Troga hozzászólására (») Jún 2, 2013 /
 
Itt a képen jól látszik a BRIDGED felirat, ha hidalni akarod oda kell kötnöd a hangszóró megfelelő vezetékeit. Hangszóró tekercseit úgy kötöd sorba, hogy az egyik (+) pólust összekötöd a másik (-) pólussal.
(#) Pixi válasza matyusz hozzászólására (») Jún 3, 2013 /
 
Csatolom a módosított képet.

60IX3.jpg
    
(#) Subcso hozzászólása Jún 5, 2013 /
 
Jó napot!
Nem nagyon értek így az elektronikához.
Az a bajom hogy, van egy erősítőm ami lekapcsol járó motornál is meg álló motornál is és szól egy kicsit a zene és lekapcsol. Jah és leverte a tápkábelen lévő biztosítékot 40A-est
Mi lehet a hiba rövidzárlat vagy az erősítő megadta magád?
(#) zolika60 válasza Subcso hozzászólására (») Jún 5, 2013 /
 
A hangszóró nem megfelelő impedanciájú, esetleg valahol időszakosan zárlatos ezért kapcsolgatja le a védelem.
(#) kopaszs hozzászólása Jún 7, 2013 /
 
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem.Kaptam egy autóerősítőt ki akarták dobni de mondtam hogy nekem kell.Nem hiszem hogy fordított tápot kapott de lehet hogy valami táp problémája van.A probléma hogy bekapcsolom átvált pirosról zöldre ahogy kell de villog anélkül hogy valamit is rákötöttem volna ráadásul az L hangszóró kimenetelen rendesen 5.3v dc mértem oda ha hangszórót kötök akkor az egész kikapcsol nem világít semmi a másik oldala az R az akadozva szól mint mikor kevés a táp.Mi lehet vele?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) kopaszs hozzászólása Jún 7, 2013 /
 
2db 50N06 POWER MOSFET,1db NS502A 1db NS802C,1db TL494CN kapcsolóüzemű tápegység IC és 1db TL074CN fontosabbak.
(#) matyusz válasza Pixi hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Üdv.
Szóval a polaritásra nagyon ügyelj ahova azt írtad, hogy szakadás ott annak is kell lennie. Mit is csinált mikor ráadtad a feszt és a rem-re is adtál +12V-ot? Akkor azt kéne megnézni, hogy ha kiveszed a 2x2db IRF540-et persze ha csináltál hasonlót nehogy kiszakadjon a lyukgalván, mert szerintem ahova te U1610-et írtál az lehet, hogy elnézted, mert 4 db-nak kell benne összesen lenni. Hűtés nélkül ne próbálgasd és nézd az áramfelvételét mindig ha így nem nagy az áramfelvétel nézd meg a 12V os feszstabon a 12V-ot és az lm340-en kimenetén is 12V nak kell lennie. De én a helyedben azt csináltam volna amit az elején mondtam, nem szednék ki semmit amíg ki nem mértem mindent, így kímélem a panelt. Szóval a BUZ11-ek nek mindenféleképpen a tápnál kell legyenek, nem kéne köze lennie a kimenethez, nézd meg a sematikus rajzot. Szóval multi diódavizsgáló és az összes TO220-as alkatrészt mérd meg legelőször értem ezalatt a BUZ11 eket az irf540-eket és a 12V-os feszstabokat legutoljára. Ha esetleg nem tudod hogyan kell kimérni őket szólj és szívesen segítek. És bocsánat az össze vissza kusza mondatokért.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Bocsánat csak most nézem, de a sematikus rajz szerintem nem ezé az erősítőé. A leírt módon méregess addig még nézelődök. Ja és azt is elnéztem, hogy nem IRF540 hanem IRFZ44 bocsánat -.- Szóval a mérés még mindig fenn áll, és a tápfetek az IRFZ40-ek kell legyenek.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) Pixi válasza matyusz hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Hali!
Semmit sem téveszettem össze így van ahogy írtam, és a képen is látszik, hogy a BUZ lábak a hangszóró kimenetre vannak kötve. IRF-ből pedig csak kettő van! Már végig mértem mindent és nincs zárlat kivéve a két U jelünél, amik a tekercekre vannk kötve, és a két szélső láb közt van zárlat, de mivel egyiket kivettem és kimértem úgy nem volt zárlat.
A leírás minden lapján ott van hogy 60IX és a nyákon is rajt van így nem értme miért nem stimmel a rajz. A szakadást pedig már én futattam fel cinnel, mert az ott fel volt égve átszakadt a fólia a zárlattól, de mikor próbáltam oda kötöttem sorba a multimétert áram mérésre állítva, és 1-től indult, és felment 4-5mp alatt 5-re ott elvettem a kábelt, és ugye akkor melegedett a két BUZ.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) matyusz válasza Pixi hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
A rajz azért nem stimmel, mert neked a BUZ11-ek a végfeteid (bocsánat érte csak rajz alapján tapogatóztam) amit felraktál sematikus rajzot abban meg párban voltak IRF540 és 9540 nálad ilyen nincsen. Szóval megpróbálok keresni rajzot hozzá. Ha találtam valamit rögtön jelentkezem.
(#) Pixi válasza matyusz hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Oké, köszi! Amúgy ez a rajz a gyártó oldaláról volt. Rockford Punch 60ix
(#) matyusz válasza Pixi hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Hogy micsodaa? Hát az a szakadás az nem a Táp +és - ? Ezt kimérnéd nekem, hogy azt ott nem kötöd össze, és hogy szakadásmérésen melyik hol sípol? Ha minden igaz a te általad írt "táp-" a bal oldali nagy göb a jobb oldali meg a + , de nem tudom rendesen kivenni a képről. Ha én jól látom akkor te egy jó nagy zárlatot csináltál pedig akkor az árammérőddel. Legalább is a képen úgy látszik. Ja és a táp be környékén nézd meg azt a 2 diódát. Rajzot még nem találtam hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) Pixi válasza matyusz hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Az nem a plusz és minusz közt van, hanem az a plusznak a benője. De mivel ebben nincs belső biztosítésk, így sztm külső nem volt rajt, és ott égett át a legkeskenyebb részen a fólia. Nem csináltam zárlatot az 100%!
Amúgy menj rá a képre jobb klikk és nyisd meg új ablakban, és akkor sokkal nagyobb lesz a kép, jobban látható minden.
Diódák jók!
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) matyusz válasza Pixi hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
De hiába... Még kinagyítva sem egyértelmű. Itt így úgy látszik mint ha + - t összekötötted volna.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) Pixi válasza matyusz hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
(#) mrbini hozzászólása Jún 9, 2013 /
 
Sziasztok!
Az alábbi tápegységet szeretném megépíteni. A kérdésem pedig az lenne, hogy a kimeneti földet összeköthetem az akku negatívjával? Előre is köszönöm a segítséget.

Autó.lay6
    
(#) emmzolee válasza mrbini hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Akkor sok lesz a zavar. Miért nem úgy akarod csinálni ahogy a tervemen van? Párhuzamos ellenállás - kondi. Így hidegítve van a szekunder negatívja is.
(#) mrbini válasza emmzolee hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Maga a táp ehez az erősítőhöz lenne és egy LM1036-ot gondoltam elé szabályozónak. Az autómagnónak pedig az RCA kimenet árnyékolása pedig test szokott lenni.
(#) matyusz válasza Pixi hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Szóval, akkor forraszd össze azt a szakadást, és vedd ki az összes buz11-et, ezután a "Táp+" -al sorba köss ampermérőt, és nézd az áramfelvételét. Azért nem a szakadás részen mondom, hogy mérd, mert ha valami kis vezetés is van közötte már nem úgy tudsz átfolyó áramot mérni, ezért a táp+ al sorba mérj. Hűtéssel próbáld, ha lehet, a bordától mindent el kell szigetelni, ha így is nagy az áramfelvétel akkor megyünk tovább, ha nehézkes a kiforrasztásuk akkor inkább vágd el a BUZ fetek után a lábat olyan 2,5-3mm-re aztán majd összeforrasztod. És ha az áramfelvétel még mindig nagy lenne mérd meg a 2 nagyobb elkón a feszültséget, hogy megvan-e a szimmetrikus fesz, ha 1-2 tized volt eltérés van az még belefér ha nagyobb, akkor mérni kéne az U1610-esek gate feszét és az iRFZ40-ek gate feszültségét is, minden mérést majd írj le, hol miket mérsz, aztán a 12V os feszstabok kimenetét is le kéne mérni.
(#) Pixi válasza matyusz hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Rendben, akkor majd délután meglesem és kiveszem a BUZ-okat, és lepróbálom aztán írok. A kivétel nem gond van kiforrasztóm is.
Majd a leírásod alapján is méregetek, és leírom hol mennyi a fesz.
(#) Pixi válasza matyusz hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Na meg volt a teszt! BUZ-ok nélkül 0,5A az áramfelvétele az erősítőnek, de kellen egy kis segítség a BUZ-ok kimérésben, mert azt gyanítom azokkal lesz a gond!
(#) matyusz válasza Pixi hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Na most hogy így ki vannak véve mérd már meg, az összes feszt, a kondikon a tápnál a szimmetrikus + - V ot a feszstabok kimenetén a 12V-ot az IRFZ40ek Gate pontján a nyitófeszt és az U1610esek gate pontján is mérd meg a nyitófeszt. Ha ezek megvannak írj eredményt.
Következő: »»   114 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem