Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   927 / 1385
(#) Mdavid válasza eyess hozzászólására (») Jún 3, 2013 /
 
Igen, tudom, hogy meg lehet csinálni, eddig nem is volt semmi probléma. A türelemmel sincs szerintem baj, mert a 4. próbálkozásnál már 20 percen át folyamatosan lamináltam a lemezt, ez lett a legjobb, de még ezen is vannak apró szakadások. :S
(#) sastas01 válasza eyess hozzászólására (») Jún 3, 2013 /
 
Szia!
Nálad még mindig hiányolom a kimart nyákokat...
(#) Mdavid válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /
 
Amúgy jogos, a tintás rész nekem is tökéletes volt.
(#) eyess válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /
 
Van olyan is pedig csak keresni kell .De egyébként az az igazság , hogy ami elkészül , és maratva , aztán beültetésre kerül az nem mindig kerül lencse végre .Ennek sokféle oka lehet , vagy mert nem publikus , mert nem lehet , vagy , mert gyorsan kell , és nincs ilyenre idő stb stb stb .De egy régebbi képet kerestem neked , is , hogy maratva is olyannak kell lennie mint , vasalva , vagy laminálva .Tehát amit látunk még maratás előtt annak bizony tökéletesen stimmelni kell maratás után is.Én azért szoktam hozzá fűzni is , hogy az maratva is ilyen lesz mint maratás előtt .Ha valakinél pedig nem, akkor ott a közbenső folyamatokban hiba van.

kép.jpg
    
(#) nagym6 válasza eyess hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Csak egy vélemény. A házi technikákhoz célszerűbb lenne vastagabb vonalak, nagyobb forrszemek (nem az SMD lábaknál). Mivel hely van bőven. Mindenképpen csökkenne a hiba kockázata. Elhiszem, hogy van aki így is megcsinálja (kimaratva értem), de ez olyan önszivatás féle dolog, amikor jócskán lehetne könnyíteni.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
(#) nagym6 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Próbáld nagyobb hőfokon, nálam ha nem tapad a festék, hőfokot növelem, és jó lesz. A nagy panel esetében hosszabb idő alatt ér át, ezalatt jobban kihűl, mire újra a meleg a hengerek közé ér -egy adott pontját nézve.
(#) Mdavid válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
A problémára végül megoldás volt, hogy keresztbe raktam bele a laminálóba a lemezt. Kicsit szenvedett vele, de az eredmény eddig tökéletes!
(#) nagym6 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Mert hamarabb kerül újra melegre -egy pontát nézve. Nagy panel esetében valószínűleg a panel előmelegítése segítene. Vagy esetleg jóval lassabban menne át a laminálón, és csak egyszer. Csak elképzelés, még nem próbáltam.
(#) Mdavid válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Eddig még nem alakítottam át semmit a laminálómon, gyári állapotában van, de úgy tűnik, ha nagyobb nyákot szeretnék készíteni, muszáj lesz hozzányúlnom..
(#) every hozzászólása Jún 4, 2013 /
 
Ez mitől van?
A bal oldali az fényes 135g-os műnyomó a jobb pedig 80-os közönséges fénymásoló papír.
A műnyomónál az Atmega8 lábai össze érnek.
Nyomtató: Konica-Minolta bizhub C452
(Bár a síma papír sem tökéletes szerintem)
Köszi!
(#) _vl_ válasza every hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Mekkora felbontással nyomtattad? Vektoros vagy pixeles forrásból?
Az ott egy 0.8mm-es lábtávolságú IC akar lenni? Milyen széles a láb és mennyi a szigetelősáv szélessége az eredeti terven?
(#) every válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Igen atmega8a-au
(#) pjg válasza every hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
A másolóban gyári, vagy utángyári festék van?
(#) johny999 hozzászólása Jún 4, 2013 /
 
Sziasztok,

meg tudnátok mondani hogy milyen arányban kell vegyíteni a sósavat, hidrogén-peroxidot és a vizet, ha ezzel szeretnék maratni? Eddig vas-kloriddal csináltam a nyákokat de valahogy nem vált be.

Előre is köszi.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
(#) _vl_ válasza every hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
A lábak - szerintem - túl szélesek a lábtávolsághoz viszonyítva. További problémaforrás, hogy nem is egyenletesen vannak a szünetek a lábak között, kinagyítva jól látszik pl. a jobb felső saroknál, hogy kisebb a rés. Az az IC 0.8mm-es lábtávolsággal készült, nálad ebből kb. 0.62mm a láb, és 0.18mm marad a szigetelésre, a jobb felső saroknál ez lement 0.12mm környékére. Nem csoda, hogy gondok vannak.
Szerintem ennek az IC-nek 0.5mm kényelmesen elég a lábhoz, és akkor 0.3mm maradna szigetelőszélességnek. Az szerintem gond nélkül menne.
A nyomtató ettől függetlenül nem nyomtat szépen a műnyomóra, lehet, hogy valami mesterséges felbontásnövelő technikát alkalmaz, azért vannak a vízszerintes rücskök.

p.png
    
(#) hotib válasza johny999 hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
770ml víz, 200ml sósav, 30ml hidrogén-peroxid. 30%-os legyen mindkettő, akkor nem lesz nagyon gyenge. ~A5 kétoldalas nyákot (egyik oldalról teljesen le kellett szedni a rezet) ebből fél liter kb. 20 perc alatt szed le. Ehhez lötyögtetni kell. Ellenben nem füstöl...
Ha "durvábbat" akarsz, kevesebb vízzel kezd a vegyítést, de nyákot én nem marnék töményebb oldattal.
Peroxidot első sorban fodrász kellékesnél kapsz, de én festék boltban vettem legutóbb. Sósav meg akár a tecsóban is, csak az kicsit gyengébb. Víz meg a csapból
(#) sastas01 válasza hotib hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Jó az füstőlősen is, csak legyen szellőzés. Nálam olyan 100 ml víz, 50 ml sósav 40 ml hidrogén peroxid vált be. Szeretem, ha gyorsan dolgozik. A hátránya, hogyha sok rezet kell lemarni hamar telítődik, de ilyenkor egy kis víz segít.
(#) johny999 hozzászólása Jún 4, 2013 /
 
Koszi mindkettőtöknek. Kipróbálom.
(#) nagym6 válasza every hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Konica Minolta nemtudommilyen számú nyomtató nekem nagyobbat nyomtatott mint a tervben volt, másik nyomtató viszont ugyanazt jó méretben nyomtatta. Esetleg ez is lehet hiba oka?
(#) eyess válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Ez nem önszívatás mivel , ha ilyen processzorhoz kell nyák , akkor nem csinálhatsz se kisebbet se nagyobbat , hanem pont ilyet , mert akkor nem lesz jó.
Megjegyzem én sem mindig csinálok pont ilyet , de ha ilyen kellene ez se lenne gond már megcsinálni.Az önszívatás szerintem nem ott kezdődik , hogy egy ilyet meg kell csinálni , hanem ott hogy ki ki , vagy rájön hol hibázik , vagy nem jön rá , és egymás után gyártja a rossz minőséget.Ezt mindenkinek észre kell venni , hogy mi nem jó , mivel nincs egyforma feltétellel rendelkező felszerelés egy nyák elkészítéséhez .Innentől mindenkinek meg kell találni a helyes utat a jó végeredmény eléréséhez.
(#) Temela válasza every hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Üdv!

Fényes papírhoz illik beállítani a nyomtatóban a fólia kezelés funkciót- ,hogy mire nyomtasson - óvatosabban kezeli...
(#) eyess válasza every hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Nos itt az lesz a baj , hogy túl sok a festék ,Le kellene venni a fekete tónusból nem tudom a felbontás milyen volt .De ha egész leveszed , akkor jó lesz ilyen közelii dolgoknál , ezt kell tenni.
Látszik , hogy a baloldali műnyomónál mivel fényes a felülete össze is folytak a padek , de a sima fénymásoló papírnál nem tudott , mert előbb ivódik bele mint , hogy szét tudna folyni.
Ha lejjebb veszed a festéket , és sima papírra kinyomtatod , akkor jónak kellene lennie.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013

kép.PNG
    
(#) nagym6 válasza eyess hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Idézet:
„ha ilyen processzorhoz kell nyák , akkor nem csinálhatsz se kisebbet se nagyobbat”

Én változatlan nyáktervre, -ugyanekkora nyákra- gondoltam a vastagabb vonalakat.
(#) eyess válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Értem én , hogy mire értetted .Ez a feltétel lehetséges persze , ha az adott nyákméret lehetővé teszi a vastagabb vonalvezetést.
(#) nagym6 válasza eyess hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Még egy problémám a vékony vonalakkal. Korrózió esetén, (mostoha körülmények) amikor a szélesebb vonalakon még csak látszik a korrózió, az ilyen vékony vonalak már sehol sincsenek. Gyári nyákokról van szó, védőlakk lepattogva. Sok ilyet javítottam, ahol lehetett volna szélesebb, és nem lett volna probléma évek múlva.
(#) eyess válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Igen ez igaz valóban.De mint tudjuk a mai világ nem arról szól , hogy valami sokáig tartson.
Főleg a gyár csak modult cserél aztán el van végezve a javítás stb stb stb.
(#) nagym6 válasza eyess hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Ez is igaz valóban.
(#) Mdavid hozzászólása Jún 11, 2013 /
 
Valaki tudna mondani néhány dolgot a nyomdai levilágításról? Hogyan működik, milyen rajzot kell nekik küldeni, hány réteg kell, stb.
(#) sastas01 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Mit is szeretnél pontosan? Nyomdai minőségű film kell vagy Nyákgyáró cégeknél történő gyártásra?
Előbbinél egy vektoros PDF vagy nagyon jó minőségű kép minden rétegről amit szeretnél (sima 2 oldalas panelhez 2 PDF fájl). Megadod, hogy pozitív vagy negatív kell-e és hogy hány darab. Ahol én csináltatom 500 Ft A4-es területenként a film, és egy A4 a minimum rendelés. Ha az emberke jó hangulatban van és csak 1-2 mintát adok akkor azzal telepakolja az A4 et.

Utóbbiról nincsen információm.
(#) kameleon2 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Mi érdekel pontosan? Évekig DTP-ztem (néha most is)..
Következő: »»   927 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem