Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi én is ezt szoktam használni de nem az alap időt szeretném állítani hanem azt hogy a potit mikor kitekerem az egyik irányba ne jelenjen meg a túlcsordulásos efeketus, hogy nagyon gyorsan villog aztán meg hirtelen az alap időre vissza ugrik mikor túltekerem a potit
Helló.
Szeretném megkérdezni hogy van egy kapcsolásom ami müködik rendesen két nyomogomb bemenettel 10k ellenállás a bemeneten negtivra lehuzva. A nyomógombok a paneltól kb 10m-re vannak. Azt szeretném kérdezni hogy ha felkapcsolják a fénycső villágitást a helységbe bezavarja Pic-et és elindul mintha megnyomták a gombot. Mivel kellenne megszürni? Kondi? pl.
Szia!
Szoftveresen: ha észleled a gombnál az aktív szintet, akkor annak pl.0,1 másodpercig meg kell lennie ( folyamatosan, az utolsó aktív éltől ! ), különben hamis ! A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2013
Idézet: Inkább alulcsordulásnak tűnik, amit mondasz. Ha lemegy nullára, adj hozzá egyet! „ne jelenjen meg a túlcsordulásos effektus”
Próbáld ki 2k2-os lehúzóval és akár egy 100nF-os kondit is tehetsz parallel a kapcsolóval, hidegítés gyanánt (ha a kapcsoló/kapcsolás megengedi.)
Köszönöm szépen működik a dolog, már csak annyit próbálnék megoldani, hogyha csak szimplán hozzá adok egyet INCF paranccsal akkor működik de mikor letekerem nullára a potit eszmélet gyorsan villog úgy hogy már nem is futófény hanem csak szimplán világit az összes led ezt hogyan lehetne megoldani hogy a potit mondjuk ne 0-ig olvassa hanem csak 10-ig mondjuk ?
HW: egy kis ellenállás a potenciométer "alsó" vége és a föld közé.
SW: Ha a mért eredmény kisebb, mint 10, a D2 legyen 10.
Az SW-és megoldást CPFSEQ, CPFSGT, CPFSLT parancsokkal kéne vagy hogyan lehetne.
Itt a program részlete ezek a kódok nélkül mert nem tudom hogy őket hogyan kéne próbálkoztam velük de nem jött össze.
Tisztelt egybegyűltek!
Beszereztem, egy PGA2311-es hangerőszabályzó IC-t és PIC-el szeretném vezérelni. Amivel gondban vagyok az a serial port, ugyanis nemegészen világos, hogy miképpen kellene összekötni az IC-t a PIC-el, ehhez kérnék tanácsot. Az I2C-ről találtam mindent az megy is, de jelen esetben azt sem tudom, hogy mit keressek. Köszi. PIC 16F877-el lenne vezérelve, a PGA doksiját mellékeltem.
Tehát akkor ez az SPI. Annyira nem volt világos, hogy még megkérdezni sem tudtam normálisan, döbbenet.
Köszi, innentől már megvan, illetve ezekre a lábakra kell fel, vagy lehúzó ellneállás, mint az I2C-nél, vagy így, ahogy van összekötöm és megy?
Szia !
Doksi 5-ös ábra ( de ez persze függ a kontrollertől, pl. Siemens 80535-nél kellene felhúzóellenállás , a PIC lábai általában tudják fel-lehúzni, csak az adatirányra figyelj, meg az RA4 "nyitott voltára" ! ! ).
Rosszul kérdeztem. A PGA vezérlése mi, hogyan az megvan, a PIC-en nem tiszta még valami. Nem tudom, hogy a PIC oldaláról mit is használjak CS-nek, mert a CS láb a doksiban meg sincs említve az SPI résznél... Az RA4-et nem tervezem használni, így abból nem lesz gond.
Ha jól értem, akkor a CS állítgatását magamnak kell beleírnom a programba, hogy adatküldés előtt alacsony legyen, majd utána vissza magas szintre?
Én is így terveztem, akkor világos, köszönöm a segítséget!
Pic32 SPI gondom van.
Akadt már bele valaki olyanba, hogy MC demo projectben pic32-höz kellett használnia spi 3-as buszt ilyen féle define-ok révén?
Ugyanis nincs ilyen support pic32-höz, noha spi-ből elvileg 4 is van, de support csak közvetlenül drótozott van spi1 és spi2-höz. A legacy-ban találtam putc függvény forrás kódot, és a getc gondolom nem több egy sima regiszter olvasásnál, de az OpenSPI-nek is csak a fejlécét találtam meg, forráskódot nem. Binárisban meg a bánat tudja merre találom. Ha forráskód lenne hozzá, legalább valamelyik buszhoz, hogy lássam, mi mindenre kell ott gondolnom, amire az MC is gondolt, onnét már nem lenne nehéz dolgom, de nem sikerült olyat felkutatnom. Amit magam találtam, az ilyesmi:
Aminek működnie kellene, de nem működik. Ha ki is megy a cucc (azt nem tudom ellenőrizni a boardon), vissza egészen biztosan nem jön akkor sem semmi értelmes. Ha valaki találkozott már szemközt a problémával, és oldotta már meg működőképesre (vagy talált forrás kódot a fenti témában valahol), most sokat tudna segíteni. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
Sziasztok!
Már rég PIC-eztem, és most nem vagyok formában, ezért néhány alapvető kérdésem lenne... A mellékleten van egy vázlatos kapcsolási rajz, és ellenőrzést szeretnék kérni erre, hogy minden megvan-e... Belső oscillátort szeretnék használni, A tápfeszültség 5 V, És az RA0-ra egy megszakítást szeretnék. Bár van egy olyan sejtésem, hogy az RA0 nem a megfelelő bemenet a megszakításhoz, csak a nyákon egyszerűbb az RB portot használni a LEDekhez Ez a felállás kivitelezhető, vagy kéne még valamit módosítanom? A válaszokat előre is köszönöm!
Ami nekem így eszembe jut elsőre:
- 100nF-od kondi a táplábakra - Felhúzó ellenállás az MCLR lábon - A gomb és a portláb közé én még tennék egy 500ohm körüli ellenállást - Az RA0 láb tényleg nem használható megszakításnak A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
- 100nF megvan a panel-tervben
- A felhúzó ellenállás mekkora legyen, 10K elég? - Ellenállást - most, hogy mondtad - beraktam - És akkor programból milyen módokon lehet csinálni "állmegszakítást"? Köszi!!
Nem tudom milyen gyorsan kapcsolgatod a LED-eket. Főprogramban nem lehet megoldani? Esetleg TMR0 megszakításban figyelni a gombot és kapcsolni egy jelző bitet, amit a főprogramban lekezelsz.
10K jó lesz. Amúgy fent van egy sárga rész. Abban ezek egy része le van írva. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
Nem rossz ötlet, a gombot meg funkcióváltáshoz fogom használni, és a gomb hatására egy változót fogok átállítani eggyel nagyobbra, vagy épp 0-ra...
És a 10K elég az MCLR-re?
Igen elég a 10K az MCLR-re.
Köszönöm! További szép estét...
Sziasztok!
Ilyet még nem tapasztaltam. Itt ez a kódrészlet:
Ugye ennek azt kellene csinálnia hogy bekapcsolja a 0-ás lábat majd az 1-es és a 2-est és ezek állapotát meg is tartja. De ez valamiért nem így van. Bekapcsol a 0 majd kikapcsol. Utána bekapcsol az 1-es majd kikapcsol. Utána pedig a harmadik is. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Nincsenek túlterhelve a PIC lábai? Nekem akkor csinált ilyeneket, mikor túl sok ledet kötöttem rá direktbe.
470ohm-os ellenállásokon keresztül vannak rákötve a ledek. Nem hiszem hogy ez lenne a probléma.
Valóban ilyen egyszerű, elsőre működött. CCS-ben még az init, meg uninit sem kell.
Ennyi az egész, azért van kétszer küldve, mert mindkét oldalnak az értékét el kell küldeni, balanszzal, meg nem szórakozok.
Köszi a segítséget!
Most ott tart a dolog, hogy a kijelzőhöz kellene programot kreálni, ami SPI-n fogadná az adatot, de a mintaprogramokat, meg a netet kutatva nem találtam számomra érthető dolgot. Ebben tudna valaki segíteni?
Sziasztok!
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1451400.html#1451400 Ebben nem tud valaki segíteni?
Hello!
Itt egy kis segédprogram, időzítések számolásához. Hátha jól jön valakinek! |
Bejelentkezés
Hirdetés |