Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
ott valami nem jooo. Bárcsak tudnám mi okozza ezt az ingadozást. Gondolom Oszciloszkopod sincs hogy megnézd milyen jel van a bemeneten, és a kijöveten...
Mekkora ellenállás mérhető a kondenzátor lábak között?
Folyamatosan töltődik végtelenig nem mérhető ellenállás megpróbálom még 20M mérés határral
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
Más ötletem nincs hogy mi baja lehet. Vegyél sorra minde alkatrészt a panelröl. Ami 5% türés határon belül van az maradhat (ellenálás, kondenzátor) de a félvezetöknél (dioda, tranzisztor) ha valami furcsaság van... irj, amugy még mindig aztmondom hogy a végfok panelen van a gubanc.
A bementi 2-es csatlakozási pont kap testet? Azt kell kideríteni a T509 bázisa honnan kap negatív előjelű feszültséget.
Mi történik, ha a HHLLE pontoknál vagy a 65 vagy a 48V-t leveszem?
Tehát szerinted az ABCDEFG 5-6-7-8 mezőket nézzem át a service manual 31. oldalán, az azon szereplő alkatrészek kimérésével kezdjem?
A 2 csatlakozási pont nem kapott testet mert egy másik panelról kapja a testet de már testre tetem.
A t 509 emilterén 0v van a kimeneten meg -35v van
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
öö, nagyábol. Ha leveszed a 48v és 65v ot akkor nem fog müködni a végfok, plusz egy két dolog, mivel nincs ami táplálja, de ezt a procija ugy érzékeli hogy tápegység hijány, s letilt mégjobban
Sziasztok! Tegnap hozzám került két fégfok modul.Itt a kapcsolási rajza is.Ez egy SABA M-212-es készülék vég moduljai.Az lenne a kérdésem,hogy a P666 pozíció számú 22k-s trimmerrel mit lehet állítani?mert gondolom a P642 számú 1k trimmerrel a nyugalmit lehet.
És még nekem az is fura,hogy pár alkatrész nem egyezik a moduléval,mint ahogyan a kapcsolási rajzon fel van tüntetve.pl:R652,R672 a kapcsolásin 82-ohmos van betéve a modulon pedig 100ohmos szerepel,R653,R673-3,3ohmos,a modulban áthidalás van,és még van egy R678,150ohmos,nekem pedig 100ohm szerepel.Kérdezném hogy miért eszközöltek változtatásokat? A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
Nekiállok egyesével végignézni az utolsó ellenállásig az egészet, bár sok olyan van amit nem lehet az áramkörben mérni, mert fals érték fog jönni.
Sok tütelmethozza, és sok cinezést, bár az ellenálások jok kellene hogy legyenek...
Milyen tápról hajtod? Próbáld meg elemről, vagy akkumulátorról.
A végfok rákötése még most sem jó, a T509 emitterén negatív feszültségnek kell megjelenni 0,6-0,7V értékben. Az R569 túlsó végére kéne vagy -7V.
Szia! A P666 a kimeneti DC-t állítja (0V-ra). Az ellenállás értékeltérések nem befolyásolják lényegesen a működést.
Úgy tűnik túlvezérled. Tegyél egy potit az erősítő elé.
A hangszóró testet kösd a táp test mellé, mert így könnyen gerjed!
Megpróbáltam a potis módszert is de még ha teljesen leveszem még akkor is ilyen hangja van, esetleg a 0,05uf kondiból én fóliát vettem de lehet, hogy kerámiát kellett volna de eszt csak holnap tudom kipróbálni de megpróbálom, hogy a hangszóró - táp mellé beforrasztom .
Választhatnál az adatlapból kisebb erősítést. Ez a 200-szoros túl nagy.
Kiszedtem a Q254-et (k3850) és az alábbiakat mértem rajta DG:261; DS:261; GD:623; SD:616; SG:008; GS:008
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Van egz vesyet jo tulajdonsága a FET-nek, ha megnyit minden irányba vezet, mig nem kap egy lezáro feszültséget, amugy simma mérömüszerrel csak ezzel a modszerrel tudsz mérni.
GND a zászlóra, majd a draint mérve kb 0.6-nak kell lennie, ha a műszert a gate-re rakod, akkor alacsony feszültségűnél rövidzár, nagy fezsültségűnél pedig amennyinek kell lennie. MAjd a gate-et tövidrezárva a source-al megint az eredeti felállást kell mutatnia, nincs ebben semi ördöngősség.
És szerinted érdemes lenne a kapcsolási rajzon fel tüntetett értékű ellenállásokat a modulba kicserélni?
Szia!
Fel forrasztottam a hangszín szabályzó modult az R659 végén -24,5mV van T509 emitterén -24,5mV van. Még a potméter nincs beforrasztva amivel a hangerőt állítom.
Megnéztem Ohm mérővel GS:4,4ohm; GD:380ohm;
GS rövidzár esetén a műszer dioda állásban DS:259; SD:620; GS közt 9V SD180ohm; DS:178 és ilyenkor erőteljesen melegszik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |