Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1344 / 2544
(#) neocska válasza fakóló hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

ott valami nem jooo. Bárcsak tudnám mi okozza ezt az ingadozást. Gondolom Oszciloszkopod sincs hogy megnézd milyen jel van a bemeneten, és a kijöveten...
(#) fakóló válasza neocska hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Sajna nincs
(#) reloop válasza golem hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Mekkora ellenállás mérhető a kondenzátor lábak között?
(#) golem válasza reloop hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Folyamatosan töltődik végtelenig nem mérhető ellenállás megpróbálom még 20M mérés határral
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013

Más ötletem nincs hogy mi baja lehet. Vegyél sorra minde alkatrészt a panelröl. Ami 5% türés határon belül van az maradhat (ellenálás, kondenzátor) de a félvezetöknél (dioda, tranzisztor) ha valami furcsaság van... irj, amugy még mindig aztmondom hogy a végfok panelen van a gubanc.

A bementi 2-es csatlakozási pont kap testet? Azt kell kideríteni a T509 bázisa honnan kap negatív előjelű feszültséget.

Mi történik, ha a HHLLE pontoknál vagy a 65 vagy a 48V-t leveszem?

Tehát szerinted az ABCDEFG 5-6-7-8 mezőket nézzem át a service manual 31. oldalán, az azon szereplő alkatrészek kimérésével kezdjem?

A 2 csatlakozási pont nem kapott testet mert egy másik panelról kapja a testet de már testre tetem.

Oh, jaj! Most mi a helyzet?

A t 509 emilterén 0v van a kimeneten meg -35v van

öö, nagyábol. Ha leveszed a 48v és 65v ot akkor nem fog müködni a végfok, plusz egy két dolog, mivel nincs ami táplálja, de ezt a procija ugy érzékeli hogy tápegység hijány, s letilt mégjobban
(#) Beringer 600 hozzászólása Jún 17, 2013 /

Sziasztok! Tegnap hozzám került két fégfok modul.Itt a kapcsolási rajza is.Ez egy SABA M-212-es készülék vég moduljai.Az lenne a kérdésem,hogy a P666 pozíció számú 22k-s trimmerrel mit lehet állítani?mert gondolom a P642 számú 1k trimmerrel a nyugalmit lehet.
És még nekem az is fura,hogy pár alkatrész nem egyezik a moduléval,mint ahogyan a kapcsolási rajzon fel van tüntetve.pl:R652,R672 a kapcsolásin 82-ohmos van betéve a modulon pedig 100ohmos szerepel,R653,R673-3,3ohmos,a modulban áthidalás van,és még van egy R678,150ohmos,nekem pedig 100ohm szerepel.Kérdezném hogy miért eszközöltek változtatásokat?

Nekiállok egyesével végignézni az utolsó ellenállásig az egészet, bár sok olyan van amit nem lehet az áramkörben mérni, mert fals érték fog jönni.

Sok tütelmethozza, és sok cinezést, bár az ellenálások jok kellene hogy legyenek...
(#) MusicMan hozzászólása Jún 17, 2013 /

Sziasztok csináltam egy lm386-os erősítőt de recseg még úgy is ha nem kap jelet miért lehet?
egyszer még nem tudom ki linkelte megcsináltam de annál is ez volt a baj utána megcsináltam a sajátomat és ugyan az , megpróbálok linkelni videót hátha valaki tud segíteni.
Videó
(#) zolika60 válasza MusicMan hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Milyen tápról hajtod? Próbáld meg elemről, vagy akkumulátorról.
(#) MusicMan válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

9v varta superlife-ról
(#) MusicMan válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Akuról is ugyan az

A végfok rákötése még most sem jó, a T509 emitterén negatív feszültségnek kell megjelenni 0,6-0,7V értékben. Az R569 túlsó végére kéne vagy -7V.
(#) reloop válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Szia! A P666 a kimeneti DC-t állítja (0V-ra). Az ellenállás értékeltérések nem befolyásolják lényegesen a működést.
(#) reloop válasza MusicMan hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Úgy tűnik túlvezérled. Tegyél egy potit az erősítő elé.
A hangszóró testet kösd a táp test mellé, mert így könnyen gerjed!
(#) MusicMan válasza reloop hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Megpróbáltam a potis módszert is de még ha teljesen leveszem még akkor is ilyen hangja van, esetleg a 0,05uf kondiból én fóliát vettem de lehet, hogy kerámiát kellett volna de eszt csak holnap tudom kipróbálni de megpróbálom, hogy a hangszóró - táp mellé beforrasztom .
(#) reloop válasza MusicMan hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Választhatnál az adatlapból kisebb erősítést. Ez a 200-szoros túl nagy.
(#) fakóló válasza neocska hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Kiszedtem a Q254-et (k3850) és az alábbiakat mértem rajta DG:261; DS:261; GD:623; SD:616; SG:008; GS:008
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
(#) neocska válasza fakóló hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Van egz vesyet jo tulajdonsága a FET-nek, ha megnyit minden irányba vezet, mig nem kap egy lezáro feszültséget, amugy simma mérömüszerrel csak ezzel a modszerrel tudsz mérni.
(#) Buvarruha válasza neocska hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

GND a zászlóra, majd a draint mérve kb 0.6-nak kell lennie, ha a műszert a gate-re rakod, akkor alacsony feszültségűnél rövidzár, nagy fezsültségűnél pedig amennyinek kell lennie. MAjd a gate-et tövidrezárva a source-al megint az eredeti felállást kell mutatnia, nincs ebben semi ördöngősség.
(#) Beringer 600 válasza reloop hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

És szerinted érdemes lenne a kapcsolási rajzon fel tüntetett értékű ellenállásokat a modulba kicserélni?
(#) golem válasza reloop hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Szia!
Fel forrasztottam a hangszín szabályzó modult az R659 végén -24,5mV van T509 emitterén -24,5mV van. Még a potméter nincs beforrasztva amivel a hangerőt állítom.
(#) fakóló válasza neocska hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Megnéztem Ohm mérővel GS:4,4ohm; GD:380ohm;
GS rövidzár esetén a műszer dioda állásban DS:259; SD:620;
GS közt 9V SD180ohm; DS:178 és ilyenkor erőteljesen melegszik.
Következő: »»   1344 / 2544
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem