Fórum témák
» Több friss téma |
Mit takar a DI? Akkor ez most még nem is sima dióda, van benne más is?
Direct injection,vagyis ez egy sima lézerdióda
![]() Nincs más közeg,vagy alkotórész a közvetlen fény előállitáshoz,mint pl a kristályokkal előállitott zöldnél. A direct szó a közvetlenre utal,közvetlen fénykibocsájtás.Azthiszem. Van akinek van pénze,nem sajnálja: 4 dióda kombizva: A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
Na de akkor a mostani zöld diódában van kristály is, vagy mi?
Nincs.
A jelenleg témában levő Osram diódában nincs optikai kristály,a zöld lézersugárzás közvetlen a félvezető struktúrában jön létre(ld.: félvezető lézerek) ellenben az ez előtti technikákkal. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
Jaa, félre értelmeztem a mondatod, így már rétem
![]() Idézet: „De max egy év és szerintem megjelennek a komoly teljesitményű DI(direct inject) zöldek” Az utána lévő részt külön értelmeztem ![]() Néztem videót, nem is tudom eldönteni melyiknek van szebb zöld színe, a dpss-nek vagy a diódáénak.
Amig nem próbálod ki,eldönteni sem tudod.
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
1 éve én is ezt mondtam volna,de az az idő elmúlt.
Egyetlen forintot nem fogok többé lézeres bigyókra költeni.Hozzák ők nekem a pénzt... ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
Az egyetlen oka a pénz.
A következő lépés már nagyságrendekkel több befektetést igényelne és sajnos ezt nem tudnám megtenni. Értsd:Nem csinálok kicsit,ha van már nagy.Inkább egyre nagyobb és nagyobb,több és több. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
Ezzel én is egyet értek mert nekem is pont emiatt áll a projekt mert az nincs az a pénz amit ilyen dolgokra tudnál fordítani.
Tybord
Hali vettem egy 100mw zöld laser pointert ehhez szeretnék építeni egy olyan elektronikát amivel különböző disco effekt elő állítható . Googliztam elég sokat és találtam 3 féle variációt .
Idézet: „1, Hdd olvasó elektronikájával (hátránya nagy helyet foglal ) 2, 3 darab pc ventilátor amire tükör van ragasztva (Nehéz pont jól el helyezni őket) 3, Egyszerű kis dc motort meg hajto kegy sztereó erősítővel és ki fixálom hogy ne tudjon át ugorni . (Nehéz megfelelően a tükröt felfogatni és fixálni hogy ne forduljon túl )” Tud e valaki valami jobb megoldást ajánlani ? Ha valaki ezek a variációk közül valamelyiket megépítette adna valami le írást a mozgató elektronikájához ?
Szia Ha ilyen egyszerű dolgokat akarsz építeni akkor olvasd vissza a topicokat és találsz rá kész dolgokat.
Nekem ennyi lenne a lényeg nem kell különböző dolgokat kirajzolnia csak az a bizonyos scanner effekt meg a társai lenne a lényeg . Igen vissza olvastam de ti mit ajánlotok azért kérdezem .
Sziasztok!most lehet h hülyeséget fogok kérdezni, de van 1 lézerem és szeretnék belőle építeni egy ilyesmi scannert és azt szeretném ha a motorokhoz nem kellene külön vezérlést építeni hanem ezzel a vezérléssel menne. Csak az a baj h a motorok elég keveset mozdulnak el. És az lenne a kérdésem h valahogy meg lehetne e oldani azt h a 2 motor jobban elmozduljon?
A diszkólézerek mikrolépéses léptető motorjainak vezérlése speciális,egy előre programozott MCU-val működik.
Nincs lehetőség "scanner lámpát" épiteni belőle. Sőt,egyáltalán nincs lehetőség léptetőmotoros scanner lámpát épiteni megfelelő tudás nélkül,ezek 7 pecsétes titokban készülnek,mármint ami a programjukat illeti.A mechanika egyszerűbbnek tűnhet,de ez csalóka... Ha van ismerősöd,irhat egy programot,amit egy mikrovezérlőbe (PIC-be például) beégethet és elkésziti a megfelelő áramkört a léptetők vezérléséhez. Célszerűbb,ha veszel egy kész gépet.Kérdés,egy szobába kell-e ilyen ![]()
Sziasztok!
Egészen jól haladok a Mamba DLL íráshoz, már csak a DAC-ot kellene hozzá megépíteni. A mamba feilseri a DLL-em, kapom az adatokat is rendesen stb. PIC-el akartam megoldani a hardware-t, de lassúsága miatt azt találtam ki, hogy egy 5.1-es hangkártyából csinálok DAC-ot. Meg is írtam a drivert, működik is, olyan szinten, hogy jön ki a jel, csak kipróbálni nem tudom, mert se lasershow-m, se szkópom ![]() Azért írok, hogy valaki csinált-e már hangkártyából DA-t? Jó ötletnek találjátok? Ha bejön, akkor elég olcsón kivitelezhető lesz, 10ezer alatt már lehet kapni áusb-s hangkarikat. Ami miatt aggódom, hogy nem tud állandó szinten kiadni feszültséget, de ahogy elnézem, erre nincs is igazából szükség, mert a scanner sosem áll, még akkor sem, ha csak egy pontot rajzol.
Először is:
Gratulálok a haladáshoz. Másodszor: USB hangkariból is lehet hardware-t épiteni lásd: A "LASERBOY" is erre épül. LAssú,nem túl szép,de gyakorlatilag 10ezerből kijön,ahogy emlitetted is. Csupán egy külső,korrekciós áramkörre van szükség,a DCkimenet elimináláshoz(virtuális nulla pont létrehozáshoz) Nem emlékszek hogy ebben a topicban bárki is foglalkozott volna vele,de ez egy nagyon olcsó és elfogadható minőségű lézerSÓ vezérlés lehetne,kezdőknek. Remélem,sikerrel jársz és publikálod is a munkád eredményeit. Feri *szerk.* Idézet: „Ami miatt aggódom, hogy nem tud állandó szinten kiadni feszültséget, de ahogy elnézem, erre nincs is igazából szükség, mert a scanner sosem áll, még akkor sem, ha csak egy pontot rajzol.” A scanner ha nem kap jelet,akkor is halad át rajta áram,ami a központ,vagy a null-állás megtartásához szükséges.Ezt a szervó erősitő biztositja,a PD fokozat jeleiből feldolgozva. Néhányszáz milliampert mértem a galvón,ha nem kapott jelet. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Köszi!
Megnézem az oldalt, köszi! Hátha ad valami plussz ötletet! Igen, arra én is gondoltam, hogy műveleti erősítőkből még egy kis áramkört mögé kell illeszteni, de az már csak nem lesz gond ![]() Ha van rá igény, publikálhatom! De szerintem még pár hét eltelik, lassan haladok, kevés időm van rá ![]()
Nem vagyok benne biztos,de ez a Laserboy nyilt forrású,ingyenes.
Kezdetnek épitsd össze és próbálkozz vele,aztán mehet a mambához is az átirás. Ha sikerülne,szerintem én is kipróbálnám,csak úgy a móka kedvéért.
Sziasztok!
Tegnap építettem én is egay "lézershow,"-t, 1 gagyi pointerből, meg egy DVD olvasónak az elektromágneses lencsemozgatójáva vagy mivel. ![]() A lényeg az volt, hogy a kis lencsére ráragasztottam egy mini tükröt, a tekercsét 1 kis erősítőre kötöttem, így gépről vezéreltemm és tudtam csinálni pásztázó csíkot, meg a zene ütemére mozgó csíkot. ![]() Az lenne az elképzelésem, ha ennek tetejébe még a lézert is villogtatnám valamilyen (alacsony) frekvencián (mondjuk egy 555-el + fet-el megoldható?) Esetleg valami más elképzelés a tükör mozgatására? (galvón kívűl) Előre is köszi! ![]() Idézet: „Esetleg valami más elképzelés a tükör mozgatására? (galvón kívűl)” https://sites.google.com/site/lpfthings/scanner003.jpg A lézer villogtatásához pedig ehhez megfelelő -modulálható- áramkört javaslok,amit az ne555 villogtat,ki és bekapcsol.
Hmm, ez nem rossz.
![]() Kb hány mW-os lézer kell ahhoz, hogy szobában, teljesen sötétben jól látható fénycsíkot csináljon a lézer? (vöröset tudok csak szerezni, dvd íróból, vagy esetleg pionterből)
Na ma szkóphoz jutottam, kipróbáltam mit tud a hangkártyán keresztül a mamba
![]() Elég jó eredményt értem el szerintem. Viszont szeretnék egy kis segítséget kérni, mert nemtudom, hogy sebességben valósat kapok-e. Egy olyan képre lenne szükségem, hogy adott sebessségen adott ábra milyen jelalakot mutat, és hány Hz-en. Ugyanis ha csak egyetlen pontot rajzolok, akkor sima négyszög jelet kapok, és az 1000pps-en 25Hz a szkópom szerint. Tud nekem valaki gyári DAC-al szkópos mérést csinálni?
Na csináltam pár mérést, ilyenekre lenne szükségem!
Érdekes...A pont miért nem állandó?Nem mozog az,miért látszik a szkópon igy?
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2013
Szerintem azért, mert be van állítva, hogy mindíg térjen vissza a középpontba a galvo. Ugyanis ha nem lenne, a kimeneti csatolókondik miatt odaugrana a pont, azután visszakúszna a 0-ba
![]()
Mondjuk ha kikapcsolom azt a beállítást, akkor is van valami pattogás(nem szkóppal néztem, csak meghallgattam)
Idézet: „kimeneti csatolókondik” Mi köze a DAC-nak ezekhez? Ki kell venni őket és azzal a bizonyos korrekciós erősitővel offset-elni a kimenetet.
Hát az, hogy most nem vettem ki, úgy vannak a képek a szkópról
![]() Amúgy természetesen ki lesz véve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |