Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1346 / 2544
(#) kadarist válasza mezei dávid hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

A te paneledről tegyél fel képet!
(#) Buvarruha válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Milyen problémát?
(#) Koncsar válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Szia! Milyen probléma lehet abból, hogy tápáganként van 30000µF kondi? Idáig is 20000µF volt.
Üdv
(#) zolika60 válasza mezei dávid hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Ahogy kadarist is írta a tiédet szeretnénk látni.
(#) kadarist válasza Koncsar hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Szia!
Ha bírják a diódák meg a biztosítékok a megnövekedő bekapcsolási áramlökést, akkor mehet a nagyobb puffer.
(#) reloop válasza Koncsar hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Szia! Elég a 2x20,000uF. Az igaz, hogy a nagyobb kapacitás több energiát tárol, de fel is kell azt tölteni. A nagyobb töltőáram több veszteséggel jár, és több zavar okoz.
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Szia! Köszönöm.
(#) szamóca válasza Koncsar hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

A többi házi feladat.

6x10000.LAY

(#) Koncsar válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Kösz Szami!
(#) mezei dávid válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Rendben ,felteszem .
(#) Villamos válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Köszönöm szamóca a választ és meg próbálom megcsinálni ahogy írtad. Még egyszer köszönöm szépen. Amúgy meg én is szeretem ezt a Pio-t nagyon.
(#) Koncsar válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Így már jó is.
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

István segítenél panelba forrasztható csokikat rátenni a lay -ra? Mert nem találom őket
(#) reloop válasza mezei dávid hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Szia! A táp rákötése szikrázhatott, mert jelentős áram kell a C2 feltöltéséhez, ami a tápfeszültséget szűri.
A jack aljzat test pontja úgy látom nincs beforrasztva, pótold! Arról akartad működtetni?
Az áramkör életképességét könnyen feltérképezheted, ha megméred testhez képest az 1, 2, 4, 5 lábakat. A kiértékelésben szívesen segítek.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Koncsar hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Egy ilyen csúcsegyenirányításnak kis kondival is elég kicsi az az idő, amíg a diódák vezetnek. Ha még nagyobb a kondi, akkor ez még kisebb idő lesz. Mivel a kondit mégiscsak fel kell tölteni, nőni fog a csúcsáram. Ettől még rosszabb lesz a trafó tercselésén folyó áram effektív értéke, tehát jobban fog melegedni. A lágyindítás is tovább fog tartani, továbbá teljesen felesleges.

Alkotó írt egy érdekes dolgot , ha jól láttam a VF2-es topicban. Ő azt mondja, ha túl nagy a kondi, akkor lassabb lesz az erősítő, hiszen a kondikat egy-egy áramcsúcs után, fel kell tölteni! Ugye minnél nagyobb a kondi, ehhez annál több idő szükséges, vagyis esetleg előfordul ( ha mondjuk kicsi a trafó ), hogy nem lesz annyi fesz a végfoknak, mint amennyi kell.

A maradék kondit tedd el a következő kütyübe... a kondi sosem volt olcsó mulatság, ha elfogy, akkor pénzt kell adni érte...

Szia! Én most tettem fel kétszer 20000µF -i kondi rajzot. A kondik akkumulátor szerepet is játszanak szerintem. Kis trafó esetén meg mindíg leülne a tápfesz ha kondihiányos a kör.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2013
(#) (Felhasználó 46585) válasza Koncsar hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Nem attól űl le, hanem a kis trafótól. ha sok kondi van benne, azokat fel is kell tölteni. Ehhez meg nagy trafó kell. De ha neked úgy jó, akkor használd úgy.
Néhány ilyen kondi még nagyon messze van az akkumulátortól. Számolj utánna, mennyi töltés fér el egy kondiban és mennyi egy akksiban...

Egyértelmű
(#) zolika60 válasza mezei dávid hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Valószínűleg az a baja, amit reloop barátunk is ír. Nincs beforrasztva a bemeneti csatlakozó testpontja. Forraszd be és próbáld újra.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2013

2x62V AC 1200VA a trafó
(#) Koncsar hozzászólása Jún 19, 2013 /

Ha valakinek szüksége van rá.
(#) djloui hozzászólása Jún 20, 2013 /

Sziasztok, biztos mindenki ismeri az N-MOS 350 nevű végfokot ennek kvázi komplementer mosfet a vége kapcsolás szerint IRFP450, ami N-es e helyett IRFP240 jobb lenne szerintetek? Már csak azért is mert ebből van itthon. Na meg azért is mert az IRFP450 tápokban szoktam inkább látni, ezért lehet a hangja sem ugyan olyan. Tudom a 240-en sem egy álom audio MOSFET de mégis több végfok kapcsolás található ezzel a MOSFET-tel
(#) szamóca válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Pár éve írtam erről itt, hogy egyes neves erölködőgyártók a kevesebb kapacitást preferálják az említett ok miatt. (no meg a nagyobb haszon miatt) Van azonban előnye is a nagyobb kapacitásnak, nagyobb reduktornak. Egyrészt ugye a tárolt energia több, és egy nagyobb reduktor, szekunder tekercsének az átmérője is vastagabb ami kisebb belső ellenállást eredményez, ami szintén nem hátrány. Aztán van aki erre, van aki arra esküszik.
(#) mezei dávid válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Igen. Most már értem miért kellett a saját kép.Hát itt nem semmi a hozzáértők akik segítenek.
üdv:md
(#) szamóca válasza Koncsar hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Tudom nem népszerű az elméletem, de a közös csillagpontot (ami itt pl. egy nagy felület) nem itt kellene létrehozni, hanem a legérzékenyebb részhez minél közelebb.
(#) Buvarruha válasza szamóca hozzászólására (») Jún 20, 2013 1 /

Ha túl alacsony a belső ellenállása, akkor bármit is csinálsz vele, brummos lesz a rendszer, szóval az sem jó.
(#) szamóca válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Mint másban, ebben sem értek egyet veled. De írtam, kinek ez, kinek az.
(#) zolika60 válasza mezei dávid hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Remélem megjavult.
(#) Buvarruha válasza szamóca hozzászólására (») Jún 20, 2013 1 /

Tekerj meg egy transzformátort jó vastag huzalból és próbáld ki. Csúnya brumm lesz a vége.
(#) blasz hozzászólása Jún 20, 2013 /

Sziasztok buta kérdésem van:a jelvezetéknek árnyékolt kábel helyett fúróval sodrott vékony vezetéket/0.5mm/ használnék,az megfelelne?Vagy melyik árnyékolt vezeték jobb,a rézhálós vagy a fémhálós?
Köszi
Következő: »»   1346 / 2544
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem