Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma

Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 45
(#) LackaPacka hozzászólása Jún 23, 2013 /

Volt még benne tinta, de mégis cserét írt ki. Nyomtattam tesztoldalt, meg tisztítottam a görgöket. Hülye kérdés tőlem: alkohol nincs itthon, csak körömlemosó és pafüm.
(#) Cinca válasza LackaPacka hozzászólására (») Jún 24, 2013 /

a körömlemosó az aceton, azzal rá ne menj, mert felold minden műanyagot.
Kontaktspray, féktárcsatisztító spray is jó. Ha vannak erősen oxidált kontaktok, akkor én először toll radírgumival felpolírozom és utána tisztítom meg. Sajnos ez a hibajelentés sokszor jön canon modelleknél. A fej elektronikájában van egy eeprom. Hogy most az ment el, vagy annak valamelyik vezetéke szakadt meg, azt nem tudom, de nem ismeri meg a fejet, mint sajátját. míg most, hogy frissen vetted, kérdezd meg az eladót, hogy mi legyen. Lehet, hogy visszaveszi.
(#) LackaPacka hozzászólása Jún 24, 2013 /

Lepattintott az eladó!
Nos, megpróbálom a tisztítást.
Ha esetleg tudsz egy bontott fejet, akkor vevő lennék rá.

Köszönöm a segítséget!!
(#) Cinca válasza LackaPacka hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

nekem nincs, de a tipusszáma után biztosan találsz egyet. QY6-0075.
Az ip 4500/ 5300 mp610/810 használja ugyanezt a fejet. Részesítsd előnyben az olyan gépeket, ahol a papírbehúzó vagy más mechanika hibás. Azokban, amelyikek nem indulnak be, majdnem mindíg egy zárlatos fej ellőtte a panelt. Olyanokból ne várj jó fejet.
Üdv.
(#) nyiki77 hozzászólása Júl 11, 2013 /

Sziasztok!

Kis segítség kellene. Canon MP 140 nyomtatón resetelést hajtottunk végre tintapatron töltése után azóta ha bekapcsolom a gépet a papírt abban a pillanatban behúzza majd átmegy ratjt utána kerregő hangot ad kiírja az E2 vagy E3 hibakódot a kézikönyv ajánlására a color gombot megnyomva semmit nem csinál.
Mi a teendő vele segítsetek. Elöre is köszönöm.
(#) kecske0 hozzászólása Júl 31, 2013 /

Sziasztok!!

Van egy Canon mx300 nyomtatom, most kaptam.
Az a kérdésem hogyha kifogy a tinta akkor a készülék nem csinál semmit addig amig ki nem cserélem benne a tintapatront?
(#) sprofan válasza kecske0 hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Szia!
Ha a tinta kifogy, vagy a tintaszintet jelző rész azt jelzi hogy üres a patron attól még vígan nyomtathatsz vele ameddig csak akarsz. Ha a program írja azt hogy kifogyott a tinta, az nem feltétlenül jelenti azt hogy tényleg ki is fogyott, mert az nem tinta menyiséget mér hanem nyomtatott lapok számát számolja. Ha viszont tényleg kifogyott a tinta és esetleg fel akarod tölteni házilag, akkor ne nyomtass vele tovább (például ha a színesben kifogy 1 szín, a többivel még nyomtathatsz, de ne tedd!), mihamarabb töltsd fel. Ha üresen használod akkor beéghet a fej, és töltés után durván csíkozni fog. Ezt helyrehozni pedig már csak fejcserével lehet.
(#) F40 hozzászólása Aug 3, 2013 /

Kedves Mindenki!

Tanácsotokat szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban.

Pár hónappal ezelőtt vásároltam egy teljesen új Canon Pixma MG 6350 típusú nyomtatót a Media Marktból. Igen keveset használtuk eddig a készüléket, olyan 10-20 oldalt nyomtattunk, ennek ellenére már mind a 6 tintapatronban alacsony a tinta szintje, a magenta színűt már cserélni kellene.
Felhívtam a Canon szervizt, ahol azt mondták, hogy a nyomtatóhoz csomagolt patronok ú.n. "set up", vagy "starter" patronok, melyek csak a kipróbálást, beállítást szolgálják. Írtam a Canon Hungary ügyfélszolgálatának is, akik azt válaszolták, hogy az eredeti patronok is teljes értékűek és a nagy tintafogyasztást mindenféle ködös történettel magyarázták, pl. a nem megfelelő kikapcsolással (pedig mindig odafigyelek a szabályos üzemeltetésre).

A 6 patron nagyságrendileg 25 ezer forintba kerül. Mit tegyek szerintetek? Vegyek új patronokat, bízva abban, hogy ezekkel már nem lesz gond? Vigyem vissza a készüléket és "balhézzak", hogy cseréljék ki, vagy vegyék vissza?
Az biztos, hogy 1000 Ft/oldal nyomtatási költség nem lehet normális.

Köszönettel, F40
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
(#) eyess válasza F40 hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Szerintem vidd vissza pótold ki , és inkább vegyél egy lézert .Ezzel mindig csak a bajod lesz.Beszárad , hamar kifogy , drága a fenntartása stb stb stb .
(#) Saggitarius válasza F40 hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

En is eyess allaspontjan vagyok, meg azzal a kiegeszitessel, hogy ritka hasznalathoz a Canon teljesen rossz valasztas, mivel a patron es a fej teljesen kulonallo helyen van. Ez konnyeden azt tudja eredmenyezni a ritka hasznalat eseten, hogy a tovabbito csovekbe szarad be a tinta amit igencsak korulmenyes kitisztitani. Manapsag mar nem igazan erdemes hetkoznapi tintasugaras nyomtatot venni. Tintasugarasban esetleg foto nyomtatasara valo 6 vagy tobb tintasat erdemes venni, de azt sem heti 1-2 oldal esetere.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
(#) Szelveszkisasszony hozzászólása Aug 21, 2013 /

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy MP 610-es Canon nyomtatóm. Egyik percről a másikra kiírt egy hibakódot 6A00 és semmire sem reagál. Nem vagyok szerelő így nem tudom megcsinálni, és a fejet sem tudom kivenni. Tudtok esetleg abban segíteni, hogy melyik szervizbe vigyem?A Canon által preferált Szervízpark Kft-nél nem voltak sem szakszerűek sem kedvesek. Konkrétan le akartak húzni pénzzel, mondván megnézik, de úgysem tudják megcsinálni, és akkor is ki kell fizetnem legalább 2 óra javítási díjat 8.000+ Áfa/ óra áron. Van valaki aki meg tudná csinálni nekem ezt a nyomtatót vagy esetleg tudtok ajánlani valami normális szervizt?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) eyess válasza Szelveszkisasszony hozzászólására (») Aug 21, 2013 /

A tisztító egység hibára utal a kijelzett hibakód , illetve lehet , hogy csak megakadt valamiért
Papír maradványok stb miatt akadhat el általában.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2013
(#) jani1974 hozzászólása Aug 27, 2013 /

Hello Canon pixma mp250es van. probléma c, b lámpa világit de fel van töltve a patron. csíkosan nyomtat.
(#) kameleon2 hozzászólása Nov 27, 2013 /

Sziasztok! 5 év után meghalt a Canon Pixma IP4700-asom. Egy lap nyomtatásának közepén leállt - de a táp is. Azt hittem először táp, vagy biztihiba. Nagy nehezen megküzdöttem a kicsavarhatatlan csavarral, ami a tápot rögzítette. Egyszer lehúztam a tápot, végigmértem a kimenő feszültségeket és mivel mindent rendben találtam, vissza is dugtam a csatlakozóját. Azután elindult, de a windowsos driver kiírta, hogy hívjam a szervizt és a bekapcsolást jelző, valamint a laptovábbítást jelző két led felváltva villog, mint egy astabil multivibrátor két ledje. Arra gondoltam esetleg fej, de jó lenne többet tudnom. Találtam kínai beszerzésű fejet a gyári árának kevesebb mint a feléért, de jó lenne tudnom - biztosan az -e a rossz? Esetleg más 4700-as hibás is érdekel - hátha a kettőből lehet egyet csinálni. Kívülről karcmentes, hibátlan a doboz - sajnálnám kidobni. Hol lehetne utánanézni némi szervizleírásnak?
(#) bajusze válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Szia!
Én egy Pixma MP250-nel kezdtem. Fejhibás lett! Kiderítettem hogy /de rosszul/ az Ip 4700-s fej jó hozzá. Sikerült vennem egy sérült nyomtatót. Kiderült, hogy a nyomtatófej száma egy szám eltéréssel más, így használni nem tudtam az én nyomtatómhoz. Jobban megvizsgálva a sérült nyomtatót azt megtudtam javítani, mivel csak kiesebb mechanikai hibája volt. Így azt használtam mivel a patronok megegyeztek a régi nyomtatóméval. Sokáig használtam míg egyszer csak nem indult, nem csinált semmit. Becsomagoltam és elraktam, ha lesz időm megnézem. Ezeknek az a problémájuk, hogy a fej az külön egység és így hamarabb beszárad és meghibásodik.
(#) kameleon2 válasza bajusze hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Köszi! Nekem már az is sokat jelentene, ha biztosan lenne infóm a hibajelzésről.
(#) kameleon2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Válaszolok magamnak - egyben igyekszem másoknak is átadni: Canon Pixma IP4700 Service Manual
(#) bajusze válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia!
Ma reggel elkezdtem kutakodni a gépemen és én is megtaláltam a belinkelt szervizmanuált, valamint a 4700-as sorozatét. Esetleg ebben is meglehet nézni az általad mondott hiba kódot.
http://www.timtaylor.net/tech/iP4000%20Service%20Manual.pdf
Szerviz modban nem probáltad javítani a gépet?
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
(#) bajusze válasza bajusze hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

A 2.2-es fejezetben a két LED folyamatos villogására azt írja, hogy ROM hiba, valamint szabad fordításban a hiba üzenet:
Mielőtt cseréje a logikai kártya egység, ellenőrizze a hulladék tinta mennyiségét (szolgáltatás próbanyomatot vagy EEPROM információt nyomtatott). Amennyiben a hulladék tinta összeg 7%
több, azt is cserélni az alsó helyzet egység (QM2-1205), vagy a tinta abszorberek (QC1-4222/4223/4224/4263/4264/4864/4221/4257) cseréjekor a
logikai kártya RENDSZER.
(#) kameleon2 válasza bajusze hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Van egy sanda gyanúm. A nyomtatóval semmi baj nem volt - évekig, amíg gyári kellékanyaggal nyomtattam. Elkezdtem használni utángyártott patronokat - mert nagyon drasztikus az árkülönbség - gyakorlatilag a negyedébe kerül. Volt régebben rossz tapasztalatom a színhűséggel - ezek a patronok viszont 100%-ban ugyanolyan színeket adtak vissza, mint az eredetiek. Sőt keverve sem tűnt fel különbség. Viszont, mire az utángyártott garnitúra utolsó patronja is belekerült volna - megállt a nyomtató. Amikor a hibaüzenetet nézem, felváltva villog a zöld és a sárga led. A felváltva villogás alatt éppen 10x villan fel a sárga. Ez nekem fejhibának tűnik a leírás alapján, vagy táp, vagy..... Próbáltam visszatenni régi patront, illetve egyesével beletenni - de minden esetben ugyanaz a hibakód. Persze lehet más gond is még, jobb lenne, ha pontosíthatnám. Szeretem ezt a nyomtatót, mert gyors és tökéletes fényképeket tudott csinálni. 33000Ft körül adtak árat új fejre itthon, Kínában találtam 12000Ft-nyi dollárért is. Teljesen gyárinak tűnik IP4700 nyomtatófej Csak azért aggódok - mi van ha mégsem a fej a hunyó?... Mert kiszedtem és nagyítós fejpánttal nézegettem kb. 2 órán keresztül és teljesen hibátlannak tűnik a mostani fej is...
(#) bajusze válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Hasonlóképpen jártam én is a gyári és után gyártott patronokkal. Pixma MP540-es nyomtatóm lett emiatt fejhibás. Iszonyat drága a fej. Vizsgálva a fejet én a barna fólia vezetéken pici tűhegy nagyságnyi kis beégést vettem észre. Valószínű a nem gyári tinta, gyorsabban, könnyebben beszárad, valamint a patron elektronikája nem egészen kompatibilis az eredetivel és ezért a fej elektronika nem bírja a gyűrődést és valahol beég a fólia.
Na többek között ezért váltottam márkát.
(#) kameleon2 válasza bajusze hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Sajnos mindegy melyik nyomtató. Amióta ezeket a dilis chipeket építik be csak a gond van. Lézerből vettem egy olcsón üzemeltethetőt, amibe csak 4000 Ft a 20000 oldalhoz elegendő por. 1315 lap után meg letiltott a chip, pedig kifogástalanul kinyomja a tesztjelentést, amiben azt írja 30000-et lenne képes ezekkel a kellékekkel kinyomtatni. Lehet, hogy itt az ideje egy normális printergyárat csinálni... A technológia már megvan, csak a chipeket kell kihagyni - garantált a meggazdagodás...
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
(#) johanes hozzászólása Dec 1, 2013 /

Azt írod: ideje egy normális printergyárat csinálni... Jelentem van! Engem is egy 540-es bosszantott fel, de nagyon, ette a tintát (gyárit) ha meg áttértem u. gyártottra, hanyatt esett, se kép se hang. Másfél-2 éves volt. Megfogadtam, hogy mielőtt másikat veszek (mert a javítása egy új ára lett volna) alaposan körülnézek a piacon. Ha visszanéztek, mert fórumoztam egy keveset ez ügyben, egy Brother DCP 195C-nél kötöttem ki. Beton biztos, fillérekért nyomtatok, és szerintem elmenne iskolai vízfestékkel is. Semmi beépített avulás meg ilyen galádságok. (kb. már ez is két éves)
(#) kameleon2 válasza johanes hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

AZ S400-as Canon sem volt ilyen - a mai napig megy - de sajnos ez is változott..
(#) johanes hozzászólása Dec 2, 2013 /

Igen voltak jó Canon nyomtatók pl. a barátnőmnek volt valami 2000-es gépe(talán IP) és filléres tintával évekig nyomtatott. Soha semmi nyűg vele, ezért is vettem 3 éve egy MP540-est. Eleinte tettszett, volt benne anyag, világító tartályfészkek meg ilyenek. Ott kezdtem aggódni amikor orrba-szájba fejet tisztított kérdezés nélkül. Sajnos időszakosan és keveset nyomtattam, na erre nem való, 40-50 oldal + 10-15 fejtisztítás és sehol a tinta. 40 oldal nyolcezerért, na ne már, + a gép ára másfél évig. Ha 5 kilót keresnék nettó, mint 250 kilométerre nyugatra, akkor nem érdekelne a gyári tinta ára, de így egy kicsit patika és lehúzósnak tűnik a dolog. A Brotherbe meg már el is felejtettem, hogy hol kell cserélni a tintapatront. Tavasszal kapott valami XL méretű Zafir Premium nevű tentát és azóta süt-főz.
(#) elekevi hozzászólása Dec 3, 2013 /

Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy az irodában van egy Canon Mx310 es nyomtató.
Pénteken még szkenneltem vele, tegnap reggel már ki volt húzva. Ma bedugtam és semmire nem reagál. Végigzongoráztam a billentyűit és a törlés gombot ha nyomom villog a villám jel.
Mi lehet a probléma?
Már dugtam másik konnektorba is de azzal se reagált.
Kérlek segítsetek
(#) elekevi válasza elekevi hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Életre kelt semmit nem csináltam vele. Valószínű kábeltörés?
(#) kegyes hozzászólása Dec 11, 2013 /

Segítséget szeretnék kérni.
Nekem Canon MP150-esem van megtelt a hulladéktintagyűjtője. Hogyan tudnám resetelni,hogy ismét működjön?
(#) sean hozzászólása Dec 29, 2013 /

Sziasztok. Van egy nyomtatóm, igaz nem Canon hanem Lexmark (X2350) és az a gondja hogy semmit nem csinál csak annyit hogy a patronja a jobb oldali helyzetből szó szerint átvágódik a bal oldalra (erőteljesen nekicsapódik a műanyagnak) majd vissza a jobb oldalra szintén neki a műanyagnak. Csak a bekapcsoló gombra ismételgeti az előbb leírtakat, semmi másra nem reagál, a gép felismeri de semmit nem kezd vele és a nyomtatót nem lehet kikapcsolni, csak akkor ha kihúzom. Szétszedtem de sok mindent nem tudtam vele csinálni. Egyébként nemrég nyomtatva volt vele, ki lett kapcsolva és legközelebbi bekapcsolásra már ezt csinálta. Patron nélkül is próbáltam de semmi változás, a patronba még bőven van tinta. Szerintetek mi lehet vele a gond? Megl ehet menteni vagy kuka?
(#) orsiani hozzászólása Jan 5, 2014 /

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.IP4950-es nyomtatómon a két lámpa 10x villan fel váltakozva.Az előzmények:patroncsere után fejtisztítást akartam végezni és ekkor valami hibát irt ki.Kikapcsoltam a gépet és utána már be sem akart kapcsolni.Olvasgattam itt a fórumot és arra jutottam,hogy szétkapom a gépet és kitakarítom.Meg is történt,a fejet átmostam melegvízzel+fejtisztító folyadékkal,a tintagyűjtő filceket is kiáztattam a belsőrészt is kimostam a tintától.A fejet átnéztem nem találtam rajta égési nyomokat.Összeszerelés után már bekapcsolt a gép,de a fenti hibakóddal fogadott.Érdekes,hogy ha bekapcsolom a gépet és felnyitom a tetejét a fej beáll a patroncseréhez és nem jelez hibát,de ha lecsukom a fedelet beáll a helyére és utána viszont el kezd villogni a két lámpa.Ha valaki tudna jó tanáccsal szolgálni,nagyon megköszönném!
Következő: »»   34 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem