Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „A szárításnál annyira fel kell hogy fűtsön a száll mint a mosás alatt kb 6OC?” Sokkal jobban ha a fűtőszál a mosogatótérben van. Vagyis az a baj hogy egyszerre engedi be is meg ki is a vizet? Az gép aljában elvileg kell hogy legyen egy nikecel úszó nézd meg vagy vízben áll a gép alja vagy fennakadt.Akkor szokott állandóan szivattyúzni.
Idézet: „Vagyis az a baj hogy egyszerre engedi be is meg ki is a vizet?” Nem beszívja a vizet majd a keringető szivattyút hallom hogy dolgozik és utána kidobja, nem egyszerre. Ez az Idézet: pontosan hol van? „úszó”
A gép padlólemezén.Szerintem a végén vagy azért nem fűt mert kezd kinyiffanni a szál vagy pedig azért mert valahol kontaktos esetleg a programkapcsolóban összeégtek az érintkezők.
Holnap első dolgom lesz megnézni a programkapcsolóban az érintkezőket! Majd ha próba után marad a megállás továbbra is akkor veszek egy fűtőszálat. Remélem hogy kapok bele. Lehetséges hogy gyengélkedik a szál és másodszorra már nem bírja annyira
A további fejleményekről később írok. Köszöm az ötleteket!
A programkapcsolót csak okosan!!!
Szétszedni úgysem tudod(ha mégis akkor meg lehetetlen összerakni) Szóval azt nagyon ne piszkáld!!! Esetleg egy kis kontakt spray segíthet az úgysem árt neki de szerintem nem ott lesz a baj.
Idézet: Ma reggel szétbontva az ajtót 2 lábat találtam ami nagyon szétégette a bakelitot és körülötte is. illetve a kábel rajta el volt oxidalodva. Kicseréltem a sarukat megtisztítva a kábelt majd újra összeraktam, sprey stb. Beindítottam a gépet. Kb. 1 órája mos és még az elején nem kapcsolta be a fűtőszálat melegíteni (kicsit langyos a viz). Ezért most tovább tekertem. Ennek a programnak kb. 1 óra 25perc max még kimos. Szóval valami megint a fűtéssel van. „programkapcsolóban összeégtek az érintkezők.”
Hány mosogatási hőfoka van?Az ilyen öreg gépeknél általában 2 szokott lenni az 55 és a 65C. Ezekhez(elvileg) kellene lenni 1-1 klixonnak. Írtad hogy ki lett cserélve de ha tényleg 2 van benne a akkor meg kéne keresni a 2.-at is.Kövesd végig a fűtőszál vezetékeit hova mennek.Elvileg a 2 (vagy 1) klixonra kéne mennie hacsak nincsen benne valami extra védelem(pl nyomáskapcsoló)Illetve gondolom membrános nyomáskapcsoló van benne(általában a fűtő vezetéke ezen is keresztül megy)érdemes megnézni ezt is.
2 hőfoka van: 65 és 6OC. A belsejében a fűtöszáll alatt van 1 klixon (4 kabel csatlakozik rá) más nincs belül. Az aljában van az a műanyag tartály amiben a műgyanta van na annak van valami a falán (2 csatlakozó kábel).
Ma megy a gépnek a 3. mosása: 1 mosás: Megáll az elején majd amikor melegíteni kell kezdenie majd a végén a szárításnél 2 mosás: megállt csak az elején 3 mosás: folyamatban az elején már túl ment most kell hogy kezdjen melegíteni. Sok a mosatlan és kell a gép
Idézet: „2 hőfoka van: 65 és 6OC” Biztos?? Mert elég értelmetlen 5C különbséggel mosogatni.A fűtőszál a mosogatótérben van? Szerintem menj végig a dolgokon,vagyis: A prk(programkapcsoló) ad e áramot a szálnak és ha igen akkor mennyit(hány voltot) Elvileg az a szál ami a prk ból jön az bemegy a szintszabályzóba. Nézd meg hogy átkapcsol e illetve hogy a cső és ahova a cső csatlakozik tiszta e. Az a klixon akkor egy egybeépített.2 hőfokot állít. minden hőfokra van 2-2 nyelv egymással szemben(ez nem biztos mérd ki.) Ezek után ha más "nem állja az áram utját" a szál felé akkor nézd meg hogy a szál mennyi feszt kap(ha kap).Ha minen jó(és mégse jó semmi) Akkor szerintem cserélj szálat. Illetve meg lehetne próbálkozni azzal hogy amikor mosogat akkor forróvizet öntesz bele. Vagyis amikor vizet vesz fel akkor kikapcsolod és beleöntöd majd mehet tovább.
Reggel mérünk
A programkapcsolójánál írja a hőfokokat. A fűtőszál a mosogatótérben van. Most az jutott eszembe hogy lehet nem a rövid programon kellene elindítani hanem a hosszún. Akkor a másik klixon kellene hogy dologozzon. köszönöm a hozzászolásod!
A programkapcsoló ad áramot a szálnak (23oV megkapja a fűtőszál), cső tiszta, szintszabályzó átkapcsol. Forróvizet kapott a kopasz és a klixon azt érzékelte.
DE! Észrevettem azt hogy a fűtőszálnak kb. 3/4 része nincs a vízben (levegőben van). Az elejétől megfigyeltem amikor felveszi a vizet majd odaér hogy fűtenie kell és azt látom hogy van egy vonal ameddig kell hogy mennyen a viz de a szálat nem lepi el. Javíts ki de annak nem a vízben kell lennie? Különben a szál szépen elkezdett melegíteni (süti). Ja és gép is egyenesen vízben áll! Vagy az is eszembe jutott hogy lehet hogy több viz kell a gép aljába hogy ellepje. Lehet e ezen állítani?
Nem mindig kell vízben állnia(konkrétan nálam is volt egy iszonyatosan öreg bosch gép annak sem állt vízben és mégis felfűtött)Ahova a szabályzó csöve megy azt a részt tisztítsd ki lehet hogy eldugult és ez a baja.Próbáld meg hogy öntesz hozzá annyit hogy ellepje(de vigyázz nehogy kifollyon a gépből.)Ha úgy végigmegy akkor az lesz a baja.Állítani nem nagyon lehet rajta.
Jó Napot kívánok !
Segítséget szeretnék kérni. Bosch mosogatógépem van, és sajnos nem működik. Első hiba az volt, hogy nem szívta ki a vizet a gépből, lement a mosás, de elakadt a program. Kimertem. Utána már el sem indult. Eleinte, ha nem használtam 1 hétig " kiszáradt" a gép, akkor megint tudtam mosogatni, de most már ez sem megy. Egyébként 1 éve már csinált ilyet, de akkor spontán megjavult, most 1 hónapja kinlódunk. Kérdésem, hogy meg lehet javítani, ill. ha megtudja mondani, mekkora anyagi áldozat árán, mi lehet a hiba , panel hiba ...? Köszönöm a választ Gabriella
Lehet hogy tönkrement a szivattyú vagy pedig eldugult.
Idézet: „Bosch mosogatógépem van” Melyik? Rentgeteg féle tipusú kivitelű és szériájú masina létezik.
Sziasztok!
Amica mosogatógépem van, tökéletesen működött 6 éven át. Most azt produkálta, hogy az ürítő szivattyúja nem áll le, pedig nincsen eldugulva, gyorsan leszívja a vizet, ha ráöntöm. A szerviz meg kész vagyonért dolgozna. Köszönöm, ha tud valaki segíteni ebben.
A gép padlólemezén lévő nikecel úszót nézd meg lehet hogy vízben áll vagy fennakadt.
Ha víz áll az aljában akkor valahol ereszt ezt is meg kell nézni hogy hol folyik.
Nagyon köszönöm!
Közben meg is néztem, mert elkezdtem szétkapni, gondoltam meg is jön a válasz addig. Be volt ragadva, meg talán vízben is állt előtte kicsit. Nem találtam sérülést, szivárgást semelyik csövön. Az úszóhoz odafut egy be és kimeneti cső, az miért van? Most megy a tesztmosás, eddig minden oké.
Az elvileg a mágnesszeleptől jön hogyha az tönkremegy akkor a mágnesszeleptől a víz azon a csövön odafolyik és leállítja a gépet.
Sziasztok!
A problémám a következő, Indesít mosogatógépem elindítja a programot és a szivattyúzás után a víz beeresztést nem hagyja abba, egy idő után áll a víz alatta és kiáll hibakódra. Bekapcsol a szivattyú de a vizet ugyan úgy engedi tovább, amíg lenem kapcsolom. Megpróbáltam orvosolni, hátha a vízszintérzékelő presszosztát dugult el, de minden működik nincs eldugulva és a kapcsoló is kapcso,l próbalámpával megnéztem. Kontakt hibákat is átnéztem a panelban sem láttam égést vagy valamilyen problémát, igaz ahhoz nem sokat értek Kifogytam az ötletekből!
Hello, ha relés a beeresztő szelep meghajtása, akkor esetleg az beragadt. de beragadhat a szelep is. Ha triacos-tirisztoros a vezérlése, esetleg megnézheted, hogy a kívánt leállás után van e jel a processzor lábán, ha igen....akkor "gatter". Próbáld meg először a beeresztő szelepet megjáratni közvetlenül, valószínűleg hálózati feszültséggel működtethető...aztán haladj a proci felé...
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2013
Sziasztok!
Egy Ariston LFF 825 X típusú mosogatógépünk van, és tegnap óta az "A-8"-as hibát jelzi ki. Eddig a gép tökéletesen működött, nem volt vele semmi probléma, viszont a tegnapi mosásnál észrevettük, hogy a gép aljából szivárog a gőz és azóta írja ki a hibát. A gépet ma teljesen kipucoltuk és ugyanúgy a mosási ciklus végén kijelzi a hibát. Kézikönyvbe, illetve interneten sem találtam erről a hibakódról semmit. Ha valaki tudna valami megoldást, legyen szíves írja meg, előre is köszönöm.
Biztos, hogy nem, mert ha a mosási ciklus lejár, akkor a tányérok, poharak tiszták, viszont egyáltalán nem forrók.(általában várunk a kipakolással 1 órát, hogy visszahűljenek a tányérok)
A segítségeteket szeretném kérni!!!
Van egy Whirpool ADP-5966 mosogatógépem és a program elindítása előtt csak szivattyúzza a vizet nagyon sokáig és nem indul el. Korábban gyakori hiba volt, hogy hosszan szivattyúzás után f4 hibakódot írt ki, de most semmi hibakód. Köszönöm!
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Mosogatógép egy Miele G575SC régi típusú forgótárcsás gép, nincs kijelzője, semmilyen ellenőrzőlámpa sincs rajta! Eddig semmi baja nem volt, egészen máig.. Az összes állásban csak ereszti le a vizet, még a "programvége" állásokban is! Van alul egy gomba kinézetű úszó, azt kiszedtem, de az csak egy műanyagdarab. Megfújtam ennek csövét, erőlködés nélkül bugyogott a szűrő alatt. Öntöttem bele sok vizet, és szépen le is engedi, de ennyi. Végtelen ciklusban engedné le a vizet. Mi lehet a gond? Köszi, Sermonis
A gép padlólemezén lévő úszót ellenőrizd!
Szintén az úszót nézném meg a gép padlólemezén lehet hogy vízben áll vagy fennakadt.
Köszönöm a válaszod!
Hol található? A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |