Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszi! Igazából a LED-ek kiválasztása érdekelt, amire meg is adtad a választ!
Én valószínű egy 16F627A-ba írok progit, és PC-ről soros porton keresztül tervezek egy effekt áttöltési lehetőséget. Még át kell gondolnom, milyen látványelemeket lehetne tervezni.
Szia!
A kódot is fel tudnád tenni? Köszi
Akkor itt lennének a képek. A dobozban a "vezérlés" kapott helyet, a lámpában pedig a LED-ek elhelyezése látható. Jobb lett volna RGB leddel megoldani az egészet, de abból elfogadható árú nem volt.
Jó lett! Az RGB LED- és ez a megoldás között látható különbség? A lámpa tejüvege szerintem eléggé összefolyatja a színeket nem? Persze a pontszerű fényforrás biztosan jobban gerjeszti. Szerinted?
Kerestem Telux LED-eket, de nem találtam. Segítenél típusszámmal?
Köszi! Szerintem az RGB ledes változat se nagyon különbözhet színhatásilag, talán tényleg a pontszerűségben térhet el a dolog. Ha viszont sikerül beszerezni olyan ledeket amiknek nagy a sugárzási szögük akkor szerintem lényegtelen, hogy egy ledből vagy háromból állítod elő a színeket. Ahogyan írtad a tejüveg "elintézi" a színek keverését, összefolyatását. Talán egy előnye van az RGB-nek, az hogy abból csak egy led kell és nem három, egy kicsivel egyszerűbb kivitelezni.
A ChipCad árlistáján én sem találtam, nekem ott az eladók mutatták, ha jól emlékszem 100Ft. körül volt egy darab. A Conrad oldalán ha rákeresel ott találsz róla néhány dolgot.
Tudnám még ajánlani a CREE ledeket, nagyon jók csodálatosan világítanak, viszont egy kicsit drágák.
Nemteljesen ki, mit épített, de nemtudtam hova a legjobb feltenni, tehát ide teszem.
Kaptam egy régi videoton rádiót (csöves: R4902), csak kiporolás, csőtisztítás, kontakt spré kezelés, és egy skálaizzócsere is kellett neki, és már szólt is. A korához képest nagyon jó állapotba van. Rohadt büszke vagyok magamra
én meg megcsináltam egy 24 portos switch -t (csakhogy keménylegyek)
Linksys? Teljesen te epitetted vagy MegCsinaltad? Mi baja volt?
Nem, nem én építettem! Én csak megcsináltam, mert nem működött: "Link Pro OfficeSwitch 24FS" <- ő volt az. A szűrőkondi, diódák, összes ELKO, szűrőtekercs...etc. ők mentek tönkre. De mostmár működik!
Sok lesz az OFF Idézet: „A szűrőkondi, diódák, összes ELKO, szűrőtekercs...etc. ők mentek tönkre.” Csak nem látogatóba ment hozzájuk a villám bácsi? :eplus2:
Ilyen radionk volt otthon gyerekkoromban ... pedig azert meg nem vagyok egy regi darab
Muszi, ha 1-2 adonal tobbet is akarsz hallgatni rajta akkor erdemes lenne athangolni a CCIR savra az URH reszet.
Én 1db RGB leddel csináltam,amit nem a lámpa közepébe,hanem az alján lévő beugráshoz tettem.1ébként ugyanolyan ledből csináltam mint vanzerr.Ezeket a ledeket Flux néven keresd.
üdv:travolta
A PIC programjaval vannak gondok nem a tranyokkal!
Nem teljesen a PIC progival vannak gondok, hanem az író program beállításaival. Az alábbi linken le van írva minden mit hogyan kell beállítani.
Link
Igy van,de ezt az RGB-s topikban leirtam en is.Igaz az 1 masik linken talalhato IKEA moodlamp volt.De a lenyeg az volt,hogy nem igazan tetszett a mukodese.
Igazad van, ez utóbbi kapcsolásnak nekem sem tetszik a működése. Az előzőekben említett kapcsolás pedig sokkal egyszerűbb, szebb a működése, na meg a lényeg, hogy olcsóbban megépíthető.
Na ez igy igaz.En majd hanyat estem,mikor meglattam,hogy a luxeon rgb led 4rugo.Inkabb kihagytam.
sziasztok!
kész lettem a tápommal (a PCB-féle táp 0-24V/0-5A) képek alul még a kábeleket kéne valahogy elrendeznem
Jó lett.
A 17.kerületben van 1 kis műszaki bolt.Ott sikerült vennem.
Sziasztok! Végre elkészült életem első csöves erősítője! Kisebb nagyobb kudarcok után végre feléledt./a kudarcok főként a Hang&technikának köszönhető mivel a kimenő bekötést rosszul közölték le/ Íme egy pár kép elkészülése közben. A hangja pazar!
szia!
ez nagyon jó lett! a végleges állapotról nem tennél fel képet?
Sajna nincs még digitális fényképezőm, azokat kölcsön géppel csináltam.Ha tudok kérni kölcsön akkor pótolom. Addíg ezek vannak:
T zoly15 láttam te is megdolgoztál a tápodér. Gratulálok! Kárpótlásul egy előző erősítőm/QUAD405
|
Bejelentkezés
Hirdetés |