Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Én csak képcsőcserénél sütögetem ki vagy sorkimenőcserénél, egyébként nem nyúlkálok ilyan részre,ahol nagyfesz van.
Egyébként fogsz egy mérőzsinórt egyik felét testre a másikfelét benyomod a nagyfeszsapka alá.
Köszi a segítséget, a bu körül összesen 3 kondi van abból 1 lába elvált, amásik 2 pedig kráteres.
Estére lesz meló.....
Az a gáz,hogyha kikráteresedik a forrasztás akkor a lábnál nagyon melegszik s általában beledöglik a kondi.
Annyira filléres tétel inkább cseréld ki mind, mert ha véletlenül megöl még valamit az többe fog fájni.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy régi orosz picike feketefeér TVm, full tranzisztoros, és a problémája annyi, hogy látszólag minden üzemel, kép is van, de nem a megszokott mákszem es kép, hanem szürkés fehéres kép rajta világos fehét csíkok futnak, de csak 4-5 darab egymástól 2-3 centire.... Pár elkot már kicseréltem benne, mert sok ki volt száradva....hiába régi cucc.... Ha valaki tudna segíteni a fent leirt problémában nagyon hálás lennék... Köszönöm!
A tápot megpróbálom, bár szerintem minden fesz.ok.
A hang KF-el az a gond, hogy ebbe az ic-be megy bele a tunertől jövő IF jel (ami elvileg megvan, ha kép van) és ide jön be az összes AV hang jele. A kimenete közvet- lenül a HF végfokra megy. Ha elmegy a hang se TV se AV funkcióban nincs. Attól tartok, hogy a vezérlő procival nem kommunikálnak, mert olyan mintha némítanám. Ezenkívül gyanús a csatorna váltás is, olyan mintha kapna egy pofont, hogy induljon.Van szkópom, meg min- den műszerem, analógban nem adnak el, de ez kínai. Most írtam egy jó hosszút és lehet, hogy nem jó a logika, de jó volna megjavítanom, mert a képe nagyon jó. Köszi hogy reagáltál a kérdésemre és érdekelne, hogy mi a véleményed így több info után.
Elég régen javitottam Schneider digit gépet nincs előttem a panel, nem emlékszem ez melyik fajta. Csináltak ezekből többféle digitlapot. Csinálnál egy fotót a digitlapról ?
Próbáld meg azt hogy amikor bekapcsolod és nincs hang, hajszáritóval melegitsd meg a gyanús részeket ha megjön a hang akkor meg hűtőspray-vel hütsd le. Igy lehet a legegyszerűbben kideriteni a melegedős gondokat.
Szevasztok! Én új vagyok itt. Szükségem lenne egy Videoton TS 4327 tv rajzra. Ha valakinek van,és segítene,azt megköszönném! Üdv
Hello
Adot egy Alien 37cm tv,táp problémája van.Próbáltam az izzós módszerel,nem ég.A kisebb készülékeknél is bejön ez a módszer?A puffernel is csak 210 volt van,normális ez?ellenálások rendben van,a táp tranyója egy fet,azt meg nem tudom hogy kell kimérni,segitségeteket kérem,köszi ui a saszi száma 11AK36 mellékelem a tápját,az hiszem ez az
Nem nagyon ismerem pont ezt a gépet de az mindegyik impulzustápos gépre igaz,hogy a puffernél meg kell lennie a 300 voltnak. Ha megy a táp legalább az első inditást meg kellene csinálnia. Nem szoktam a fetet méregetni sima multival csapott már be engem is. Csere a biztos.
A kis elkókat mind cseréld ki, és elsőnek keresd meg miért nincs meg a 300 V.
Sziasztok !
Thomas TVrol lenne szo. Kattogott a tap, kicserelmtem egy 10µF/50V (rajzon bejelolt) kondenzatort 10µF/100V -ra (ez volt itthon) es elindult. Mukodik. Csakhogy: -Sisztergessel indul (Valamelyik trafo) ilyenkor picit szethuzza a kepet es remeg a kep. -Aztan beall 'normalis mukodesre' -egy ido utan neha eltunik a kep , aztan ujra mukodik. -Tapot beallitva 115V-ra nehany perc mulva visszaesik 100V korulire. -A rajzon bejelolt (PHm9531) alkatresz annyira melegszik hogy azt hiszem a forrasztasok is megolvadtak a labainal. Segitsegeteket elore is koszi.
Szia. Milyen rajzon jelölted be ???
Nézd meg a sorvégtranyó kollektorában levő nagyfeszültségű kondit, cseréld ki. Aztán az összes gyanús forrasztáson menj végig.
Udv !
Azt hiszem hogy a sorveg trafora kapcsolja a tapfeszt az a nagyon melegedo valami. Amig nem nyomom meg a savvalto gombot addig is melegedik, pedig elvileg addig kikapcsolt allapotban kellene legyen,..nem? Nincs adatlap, nem tudom mi az...
Bocsanat..nem rajzon van bejelolve, hanem a mellekelt kepen.
A képen, ha jól megnézed, egy elkó van bejelölve az SMPS trafó alatt.
Mérd meg a fűtőfeszültséget, hogy megfelelő értékű-e.
De a hiba nagy valószínüséggel az emisszióvesztes képcső. A képcső katódból nem tud kilépni megfelelő mennyiségű elektron. A katód általában nikkelből van és valamilyen földfém rárakásával növelik az emisszió képességet. Ez lepereg idővel és a kép ezüstözötté defókuszoltá válik, ezért a képpontok kontraszt hiányosak, elmosódottak. A csíkok amit látsz, azok a soreltérítés visszafutás csíkjai. A visszafutás alatt a képcsövet le kellene zárni, hogy ne látszódjanak. De a képcső hiba miatt a képcsövet sem kinyitni, sem lezárni nem tudja a gép tisztességgel ezért a csíkok. A képcső gázosodása is hasonló jelenséggel jár. Egy féle képpen lehet javítani a helyzeten, ha "túlfűtöd" a képcsövet. Persze ez az élettartamát nem hosszabbítja meg. De ha amúgy is kuka, akkor meg mindegy. Léteznek képcső generáló eljárások, szerintem kevés eséllyel. pld. üzemen kívül jelentősen túlfűtöd a képcsövet, akkor javulni szokott. Az is elő szokott fordulni, hogy a gép már régóta üzemen kívül van és akkor "ellustul" tartós üzemeléssel idővel regenerálódik, de csodát ne várj. üdv! proli007
Szia
Ezen a képen én egy árva jelölést nem találok, de nem is fontos. Gyanitom a sorkimenő trafó áthúz valahol. Kapcsold be sötétbe és nézd meg ,hogy nem látsz-e áthúzást valahol, és nem érzel-e ózonszagot. Ha igen akkor biztos, hogy sorkimenő.
Szia !
Koszi ! Az egyik jeloles a 'tap tarfo' jobb also sarkanal van , egy kondi, piros keretben. Ez mar a cserelt kondi. Ettol indult meg . A masik jelolesnel meg feher alapon irja hogy PH-m9531, ez a tap trafo folott talalhato.Ez az nagyon melegedo alkatresz, ami nyomkovetesnel kiderult hogy ez kapcsolja ra a tapot a sorkimenore. Lenne meg ket kerdesem : D1554 helyett mehet BU 508? es ebbol melyik tipus? A TV fokapcsolorol bekapcsolva halvany havazast mutatott, majd a savvalto gombbal indult keppel egyutt. Nem kellene a sorkimeno kikapcsolt allapotban legyen alapbol?
De igen.Ahogy elnézem van ennek gondja bőven. Kellene a rajza tedd fel ide az egészet mert fejből nem ismerek minden TV-t pláne ha még isten tudja hány kilóméterre van tőlem.
Többféleképppen indulnak gépek. Van amielyiknél a sorvég áram alatt van készenlétbe is de amig nincs sorpulza addig nem indul el, van amelyik tranyon,relén stb.. keresztül kapja a sortápot és úgy indul, van amelyiknek a nagytápjot kapcsolják ki - be.
Szia
csak most lattam a kerdesedet...nem meg olvasom el az oszes 12 oldalt ugyhogy bocs ha meg irta valaki....... Tehat 99 % a kovetkezo a problemad: a csattogas az a triplorod volt vagy ha beepitve van akkor a magas fesz. trafo.....a csatogastol(rahuzott a testre) kiment az E-W erosito...amejik lehet hogy be van epitve a fuggoleges elteritesbe(vagy pont a fuggoleges elterites van kimenve) remelem sgitetem, szia Idézet: „Nincs rajz ..sajnos” Tipus, alaplap-szám?
Tipus: Thomas
Model 51 TCB 061 TX Nagyobbik panelon: 0703-A20028-02 Kissebbik panelon : 0703-A20030-01 Kiskezeddel vidd rá a kurzort a linkekre, ott a rajza. :yes: Nem működik mindenhonnan... Katt ide:Thomas TCB061
Sziasztok!
Az én TV-m is rendetlenkedik Amikor bekapcsolom nincs kép. be be jön egy egy pillanatra de elugrál. majd kb 5 perc mulva már minden tökéletes. Először arra gondoltam kontakt hibás, mert mikor a káblt megmozfgattam hátul történt valami, sé egy kcsiit bejött a kép. De nem kontakthibának tűnik . olyan mintha meg kéne várni mig valami bemelegszik odabent, és utána jó. TV szerelőnél már volt, megcsinálta (vagyis csinált vele valamit) de 2 hét nem telt bele és már megint elkezdte. nem vittem vissza, mert féltem ráborítom az asztalt (ennyi pénzért megcsinálhattta volna rendesen is.,.. ) szóval valaki tudja mi lehet a hiba? házilag meg lehet oldani vagy ne is próbálkozzak? amugy a TV egy JVC super multi 21 kössz előre is : uli
210V:
Ha diodakbol van berakva a graetz erdemes mindegyiket megnezni mukodokepes-e.(amugy is) Szaraz lehet a pufferkondi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |