Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   816 / 1274
(#) soos csaba válasza kocici17 hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Szevasz, az elkókat már le cseréltem, igaz még az 1-10nF-os kondikat nem néztem át de azokat is át nézem majd:
(#) Leraz válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Szia.Az EPROM lábainál és a környékét most le spray-vel.Dohányfüst,por szokott ilyent okozni nála még akkor is ha nem látszik.
(#) kocici17 válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Sajos nem találom a rajzát, igy nem tudom leirni, hogy kiket cserélj, csak az álltalános "alapkoncepció"szeriti behetárolást tudtam csak leirni, "és ráadásul német tasztaturán", ami mindennek a teteje. Igy hemzseg a helyesirási hibáktól.
(#) Tomi Orosszka hozzászólása Jún 26, 2013 /

időközben rátaláltam még egy kis alkatrészre ami tönkre égett kicseréltem de ugyan az a jelenség
változás semmi

még arra nem tudtam rájönni mi adja a nyüszögő hangot

lehet butaság,de piros led az nemtud elromlani??
(#) Leraz válasza Tomi Orosszka hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Még ha csak ezt nem tudnád......
Inkább egy hozzáértőnek szólj mielőtt baj lenne.

Igaz semmit nemtudok csak gondoltam hátha nem nagy a probléma és orvosolható könnyen.Ezért kértem itt segítséget.
(#) frend válasza kadarist hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Sziasztok
Csak az este sikerült ki cserélni az elkokat, és most már sikerült beállitani a 12V ot.
Van egy másik TV gondom, Schneider M35 os, mükodni mükodik csak zőldes a kép.
A képcsőn levő panelen az ellenálásokat le ellenőriztem a tranyokat is de nem találtam semmi rendeleneséget.
A segitséget előre is köszönöm
(#) laszlo raduj hozzászólása Jún 27, 2013 /

Szep napot mindenkinek
Megkerlek segitsetek megjavitanom a tevemet, mert nem igazan van lehetoseg javitoba vinni.Grundig T55-3055text tipusu, halozatba dugva es bekapcsolva kigyul a piros led, de mikor bekapcsolom akor csak probalkozik begyujtani a kepernyot de nem mukodik es ujra leal standby-ba, se kep se hang nem jon ki belole, hol keresem a hibat? Remelem csak kiszaradt kondirol lehet szo mivel nagyon regi szines teve es rengeteget mukodott.
Ne haragudjatok ha veletlenul mar van leiras itt a topikban hasonlo esetrol de tenyleg rengeteg lenne viszaolvasni 600 oldalt.

elore is koszonom
(#) laszlo raduj válasza laszlo raduj hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Talan meg anyit hozzafuznek,hogy ; a tavkapcsoloja evek ota el van romolva igy mindik kikapcsoltuk a tevet, mikor bekapcsoltuk akor indult rendesen az utolso pozicioba hagyva, de az utolso napokban amikor meg mukodott mar nem indult magatol (de probalkozott),mindig meg kellet nyomni a P+(a teven csak 2 gomb van prog- es +).Most ha megnyomom a P+ probalkozik de nem indul, halatszik ahogy feszultseg ala kerul a kepernyo es a hangszoro is patan ahogy szokot , de aztan mar ahogy fent is irtam le all.
Masik dolog hogy szikrazott bent a magasfesz trafo, de azt mindig csinalta mikor foztek es goz volt a konyhaba, de szeloztetes utan megszunt, por nincs benne mert ki volt fujatva 1-2 honapja.
Remelem igy joban tudtok segiteni.
(#) kadarist válasza laszlo raduj hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Szia!
A forrasztásokat már átnézted?
(#) laszlo raduj válasza kadarist hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Szia,igen , irtozatosan sok, pocsek forasztas volt , a hagyomanyos pakamal szebeket csinalok, remelem nem maradt ki egy sem de meg igy is semi,
(#) laszlo raduj válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Szia , csak ilyent tudok a',e', o", sajna.
(#) frend válasza frend hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Kicseréltem a szineket egymás közt, kéket a pirosal eredmény piros helyet kék szin.
Zöldet a pirosal eredmény piros szin helyet zöld szin van.
Zöldet a kékel eredmény pirosas lesz a kép.
(#) laszlo raduj válasza laszlo raduj hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Ujabb fejle'me'ny, miuta'n kisu"lt ke't kondi rajtam keresztul , sikerult ra'jo"no"m , hogyha fojamatosan nyomva tartom a P+ gombot akor elindul, igy sem tudtok segiteni???? Ugy gondolom ,hogy ez egy elindult folyamat ami csak a ve'gleges lea'lla'sa'hoz vezet.
(#) 1984white válasza laszlo raduj hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Idézet:
„Ujabb fejle'me'ny, miuta'n kisu"lt ke't kondi rajtam keresztul , sikerult ra'jo"no"m , hogyha fojamatosan nyomva tartom a P+ gombot akor elindul, igy sem tudtok segiteni???? Ugy gondolom ,hogy ez egy elindult folyamat ami csak a ve'gleges lea'lla'sa'hoz vezet.”

Szia! Bocs hogy beleszólok, de így még jobban idegesítő az írásod.
Tudom, hogy nem nekem kellene szólni.
Szia!
(#) attila93 hozzászólása Jún 27, 2013 /

Sziasztok!

Van egy OVP CTV-2176RF TV, amibe villám vágott. Egyáltalán nem is világított rajta a LED. A tápot félig-meddig beindítottuk, a TEA1506 tápegység vezérlő volt zárlatos. Most világít a led már rajta, de mindenhol kb fele feszültséget mérünk a tápegység kimenetén (pl 11V helyett 5-6 körül, 14V helyett 9 körül). Itt sajnos elakadtunk. A 310V az megvan a tápegység bemenetén.

A tápegység kapcsolási rajzát csatoltam, pdf második oldalán van.
(#) laszlo raduj válasza 1984white hozzászólására (») Jún 27, 2013 / 1

Semmi gond, varhato volt ,hogy mas is beszol, el olvastam tobb szaz oldalt ezen a forumon, de valahanyszor a moderatork megszolitanak valakit az ekezetekert ott 2 dolog jellemzo;
1, tobben is feherfogat kapnak es folytatjak a beszolast, ratamadnak
2, altalaban erdelyieknek szolnak be az ekezetert, ide csak anyit fuzhetnek hogy ahonan az en XP-em van (ahogy gondolom erdelyi tobsegenel de legalabis az enyembe nincs at alitasi lehetoseg) ott le***rjak a magyarokat ekezetukel es az ekes magyarnyelvukel egyutt, a mi boltjainkba meg le***rjak ,hogy magyar bilentyut is forgalmazanak amibol akar tanulhatnank is.

Amit meg nem tudtok ,hogy olyan helyen is laknak magyarok , ahol csak a magyarvilagban volt iskola magyarul , amit megtanulhatunk azt a nagyszuleink tanitotak. De ez is jelemzo a forumra hogy eloiteleteitek vannak annelkul hogy tudnatok miert van igy.

Tudom , hogy szamotokra buzi romanok vagyunk, ithon meg hazatlanok, de akkor is buszke szekelynek valom magam.

Tudom hogy "off"-tam (szep magyar szo amit ti olyan eloszeretetel hasznaltok), de legalabb kidumaltam azt ami anyira sertete a begyem ezen a forumon, hama'r megadtatok a loketet.

szep napot nektek is
(#) kadarist válasza laszlo raduj hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Végy egy ilyen ügyes öntapadós karakterkészletet, ragaszd fel, az XP-n meg állítsd be a magyar karaktertáblát és billentyűzetet.
(#) laszlo raduj válasza kadarist hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Szia, az enyemen egyszeruen nincs lehetoseg , tizen anyi eves XP. had ne mondjam honnan van. ujab licenszre meg nincs lehetosegem amugy is ahogy hallotam beszunteti a mikrosoft a szervizeleset , mas windowsot nem bir meg a gepem. Sajnalom itt lezarul a lehetosegem.
(#) canon1990 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Szia Stevepapa!
Vettem egy nagy levegőt és újra nekimentem a Videotonnak. Lehet nem a sortrafó a ludas. Kiszedtem a sortranyót. A Bázis és az Emmiter között zárlatot mértem. Feketével jelölt kondi cserélve lett ez van a BU kollektorában. Amin a piros nyíl van el van olvadva. korábban nem vettem észre, nem tudom, hogy lehettem ilyen figyelmes. Mögötte bejelöltem azt a kis kölönálló panelt. Teljesen átforrasztottam, látszik is a képen, hogy teljesen rosszak a forrasztások.
2. képen bekarikáztam két olvadt tekercset. Kiforrasztottam a kisebbet. Megszűnt a zárlat a bázis és az emmiter között. Ezen hibák miatt olvadhattak el a tekercsek? Ezek miatt kimehetett a tranyó?

1.JPG

2.JPG

(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Ne mond már. Ugyanazt az XP-t használom amerikai billentyűvel és amint látod minden ékezet a helyén van. Legalább is remélem.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 27, 2013 1 /

), mert en melyiket hasznalom??? a magyar fejlesztest vagy talan mas nyelvut egyszerusitet valtozatban. ))

De most mar tenyleg hagyuk abba itt, tudom milyen idegesito mikor olvasol egy topikot , hatra van meg 500 oldalnyi es ilyen mas temaval gyarapitva van.

Zaroljuk magunkat ne a temat.Esetleg "priviben", itt meg mindig megoldast varok.
(#) attila93 válasza attila93 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Erre nincs senkinek ötlete?

A tápegység primer vagy szekunder részén keressük a hibát? Valami leterhelné a tápot vagy a vezérlő IC adna rossz PWM jelet a FET-nek és emiatt alacsonyabb a kimeneti feszültség a kelleténél? De mitől vagy hol mit mérhet rosszul? Minden kimenet alacsonyabb (pl 114V helyett 90V, 11V helyett 6V-ot mérünk, stb...). A FET lehet rossz benne (a táp végülis működik)?

Próbáltuk az optocsatolót kicserélni, de nem az volt a ludas. Diódákat átmértük, jóknak tűnnek. A vezérlő IC körül próbáljuk a kerémia és fólia kondenzátorokat cserélni? A TEA1506 1-es lábán 10.5V, picit ugráló feszültséget mérünk. A TEA1506 5-ös lábáról kivettük az ellenállást (I sense), de kivett ellenállással is ugyanúgy megy.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
(#) kadarist válasza attila93 hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

Szia!
A VD111 sarkain mekkora a feszültség? A táp terhelésre (izzólámpa a C142 sarkain) tartja a feszültséget vagy leesek?
(#) attila93 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

Szia!

VD111-en 10.5V volt, de lüktetett egy kicsit. Tudom, hogy 18V-os zéner, de az IC adatlapja megzavart. Cseréltük a C109-es kondenzátort, de nem újat tettünk bele. Lehet itt a hiba?

Holnap megpróbáljuk terhelni.

Köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013

Ilyen villámos helyzetben az optocsatoló is tönkremehet meg persze az ellenállások is megnyúlhatnak. Az optót feltétlenül érdemes cserélni, legalább próbaidőre.
(#) attila93 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

Az optot már kicseréltük, de sajnos nem javult meg.

A 10.5V az rendben lehet akkor? Amikor az IC ki volt szedve belőle akkor 18V volt a zéneren, most 10.5 körül ugrál.

Az R109-es ellenállást mértük és 150k ohm, a rajzon 22k van. Nem tudjuk most eldönteni, hogy meg-e hibásodott vagy gyárilag tettek bele más értékűt. Próbáltuk úgy bekapcsolni, hogy az R109-es nem volt benne és nem volt változás.

Az adatlap szerint ez a 10V jó indítási feszültség. Van még ott dióda is, azt is érdemes cserélni.
Következő: »»   816 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem