Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szevasz, az elkókat már le cseréltem, igaz még az 1-10nF-os kondikat nem néztem át de azokat is át nézem majd:
Szia.Az EPROM lábainál és a környékét most le spray-vel.Dohányfüst,por szokott ilyent okozni nála még akkor is ha nem látszik.
Sajos nem találom a rajzát, igy nem tudom leirni, hogy kiket cserélj, csak az álltalános "alapkoncepció"szeriti behetárolást tudtam csak leirni, "és ráadásul német tasztaturán", ami mindennek a teteje. Igy hemzseg a helyesirási hibáktól.
időközben rátaláltam még egy kis alkatrészre ami tönkre égett kicseréltem de ugyan az a jelenség
változás semmi
még arra nem tudtam rájönni mi adja a nyüszögő hangot
lehet butaság,de piros led az nemtud elromlani??
Még ha csak ezt nem tudnád......
Inkább egy hozzáértőnek szólj mielőtt baj lenne.
Igaz semmit nemtudok csak gondoltam hátha nem nagy a probléma és orvosolható könnyen.Ezért kértem itt segítséget.
Sziasztok
Csak az este sikerült ki cserélni az elkokat, és most már sikerült beállitani a 12V ot. Van egy másik TV gondom, Schneider M35 os, mükodni mükodik csak zőldes a kép. A képcsőn levő panelen az ellenálásokat le ellenőriztem a tranyokat is de nem találtam semmi rendeleneséget. A segitséget előre is köszönöm
Szep napot mindenkinek
Megkerlek segitsetek megjavitanom a tevemet, mert nem igazan van lehetoseg javitoba vinni.Grundig T55-3055text tipusu, halozatba dugva es bekapcsolva kigyul a piros led, de mikor bekapcsolom akor csak probalkozik begyujtani a kepernyot de nem mukodik es ujra leal standby-ba, se kep se hang nem jon ki belole, hol keresem a hibat? Remelem csak kiszaradt kondirol lehet szo mivel nagyon regi szines teve es rengeteget mukodott. Ne haragudjatok ha veletlenul mar van leiras itt a topikban hasonlo esetrol de tenyleg rengeteg lenne viszaolvasni 600 oldalt. elore is koszonom
Talan meg anyit hozzafuznek,hogy ; a tavkapcsoloja evek ota el van romolva igy mindik kikapcsoltuk a tevet, mikor bekapcsoltuk akor indult rendesen az utolso pozicioba hagyva, de az utolso napokban amikor meg mukodott mar nem indult magatol (de probalkozott),mindig meg kellet nyomni a P+(a teven csak 2 gomb van prog- es +).Most ha megnyomom a P+ probalkozik de nem indul, halatszik ahogy feszultseg ala kerul a kepernyo es a hangszoro is patan ahogy szokot , de aztan mar ahogy fent is irtam le all.
Masik dolog hogy szikrazott bent a magasfesz trafo, de azt mindig csinalta mikor foztek es goz volt a konyhaba, de szeloztetes utan megszunt, por nincs benne mert ki volt fujatva 1-2 honapja. Remelem igy joban tudtok segiteni.
Szia!
A forrasztásokat már átnézted?
Szia,igen , irtozatosan sok, pocsek forasztas volt , a hagyomanyos pakamal szebeket csinalok, remelem nem maradt ki egy sem de meg igy is semi,
Szia , csak ilyent tudok a',e', o", sajna.
Kicseréltem a szineket egymás közt, kéket a pirosal eredmény piros helyet kék szin.
Zöldet a pirosal eredmény piros szin helyet zöld szin van. Zöldet a kékel eredmény pirosas lesz a kép.
Ujabb fejle'me'ny, miuta'n kisu"lt ke't kondi rajtam keresztul , sikerult ra'jo"no"m , hogyha fojamatosan nyomva tartom a P+ gombot akor elindul, igy sem tudtok segiteni???? Ugy gondolom ,hogy ez egy elindult folyamat ami csak a ve'gleges lea'lla'sa'hoz vezet.
Idézet: „Ujabb fejle'me'ny, miuta'n kisu"lt ke't kondi rajtam keresztul , sikerult ra'jo"no"m , hogyha fojamatosan nyomva tartom a P+ gombot akor elindul, igy sem tudtok segiteni???? Ugy gondolom ,hogy ez egy elindult folyamat ami csak a ve'gleges lea'lla'sa'hoz vezet.” Szia! Bocs hogy beleszólok, de így még jobban idegesítő az írásod. Tudom, hogy nem nekem kellene szólni. Szia!
Sziasztok!
Van egy OVP CTV-2176RF TV, amibe villám vágott. Egyáltalán nem is világított rajta a LED. A tápot félig-meddig beindítottuk, a TEA1506 tápegység vezérlő volt zárlatos. Most világít a led már rajta, de mindenhol kb fele feszültséget mérünk a tápegység kimenetén (pl 11V helyett 5-6 körül, 14V helyett 9 körül). Itt sajnos elakadtunk. A 310V az megvan a tápegység bemenetén. A tápegység kapcsolási rajzát csatoltam, pdf második oldalán van.
Semmi gond, varhato volt ,hogy mas is beszol, el olvastam tobb szaz oldalt ezen a forumon, de valahanyszor a moderatork megszolitanak valakit az ekezetekert ott 2 dolog jellemzo;
1, tobben is feherfogat kapnak es folytatjak a beszolast, ratamadnak 2, altalaban erdelyieknek szolnak be az ekezetert, ide csak anyit fuzhetnek hogy ahonan az en XP-em van (ahogy gondolom erdelyi tobsegenel de legalabis az enyembe nincs at alitasi lehetoseg) ott le***rjak a magyarokat ekezetukel es az ekes magyarnyelvukel egyutt, a mi boltjainkba meg le***rjak ,hogy magyar bilentyut is forgalmazanak amibol akar tanulhatnank is. Amit meg nem tudtok ,hogy olyan helyen is laknak magyarok , ahol csak a magyarvilagban volt iskola magyarul , amit megtanulhatunk azt a nagyszuleink tanitotak. De ez is jelemzo a forumra hogy eloiteleteitek vannak annelkul hogy tudnatok miert van igy. Tudom , hogy szamotokra buzi romanok vagyunk, ithon meg hazatlanok, de akkor is buszke szekelynek valom magam. Tudom hogy "off"-tam (szep magyar szo amit ti olyan eloszeretetel hasznaltok), de legalabb kidumaltam azt ami anyira sertete a begyem ezen a forumon, hama'r megadtatok a loketet. szep napot nektek is
Végy egy ilyen ügyes öntapadós karakterkészletet, ragaszd fel, az XP-n meg állítsd be a magyar karaktertáblát és billentyűzetet.
Szia, az enyemen egyszeruen nincs lehetoseg , tizen anyi eves XP. had ne mondjam honnan van. ujab licenszre meg nincs lehetosegem amugy is ahogy hallotam beszunteti a mikrosoft a szervizeleset , mas windowsot nem bir meg a gepem. Sajnalom itt lezarul a lehetosegem.
Szia Stevepapa!
Vettem egy nagy levegőt és újra nekimentem a Videotonnak. Lehet nem a sortrafó a ludas. Kiszedtem a sortranyót. A Bázis és az Emmiter között zárlatot mértem. Feketével jelölt kondi cserélve lett ez van a BU kollektorában. Amin a piros nyíl van el van olvadva. korábban nem vettem észre, nem tudom, hogy lehettem ilyen figyelmes. Mögötte bejelöltem azt a kis kölönálló panelt. Teljesen átforrasztottam, látszik is a képen, hogy teljesen rosszak a forrasztások. 2. képen bekarikáztam két olvadt tekercset. Kiforrasztottam a kisebbet. Megszűnt a zárlat a bázis és az emmiter között. Ezen hibák miatt olvadhattak el a tekercsek? Ezek miatt kimehetett a tranyó?
Ne mond már. Ugyanazt az XP-t használom amerikai billentyűvel és amint látod minden ékezet a helyén van. Legalább is remélem.
), mert en melyiket hasznalom??? a magyar fejlesztest vagy talan mas nyelvut egyszerusitet valtozatban. ))
De most mar tenyleg hagyuk abba itt, tudom milyen idegesito mikor olvasol egy topikot , hatra van meg 500 oldalnyi es ilyen mas temaval gyarapitva van. Zaroljuk magunkat ne a temat.Esetleg "priviben", itt meg mindig megoldast varok.
Erre nincs senkinek ötlete?
A tápegység primer vagy szekunder részén keressük a hibát? Valami leterhelné a tápot vagy a vezérlő IC adna rossz PWM jelet a FET-nek és emiatt alacsonyabb a kimeneti feszültség a kelleténél? De mitől vagy hol mit mérhet rosszul? Minden kimenet alacsonyabb (pl 114V helyett 90V, 11V helyett 6V-ot mérünk, stb...). A FET lehet rossz benne (a táp végülis működik)? Próbáltuk az optocsatolót kicserélni, de nem az volt a ludas. Diódákat átmértük, jóknak tűnnek. A vezérlő IC körül próbáljuk a kerémia és fólia kondenzátorokat cserélni? A TEA1506 1-es lábán 10.5V, picit ugráló feszültséget mérünk. A TEA1506 5-ös lábáról kivettük az ellenállást (I sense), de kivett ellenállással is ugyanúgy megy. A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
Szia!
A VD111 sarkain mekkora a feszültség? A táp terhelésre (izzólámpa a C142 sarkain) tartja a feszültséget vagy leesek?
Szia!
VD111-en 10.5V volt, de lüktetett egy kicsit. Tudom, hogy 18V-os zéner, de az IC adatlapja megzavart. Cseréltük a C109-es kondenzátort, de nem újat tettünk bele. Lehet itt a hiba? Holnap megpróbáljuk terhelni. Köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013
Ilyen villámos helyzetben az optocsatoló is tönkremehet meg persze az ellenállások is megnyúlhatnak. Az optót feltétlenül érdemes cserélni, legalább próbaidőre.
Az optot már kicseréltük, de sajnos nem javult meg.
A 10.5V az rendben lehet akkor? Amikor az IC ki volt szedve belőle akkor 18V volt a zéneren, most 10.5 körül ugrál. Az R109-es ellenállást mértük és 150k ohm, a rajzon 22k van. Nem tudjuk most eldönteni, hogy meg-e hibásodott vagy gyárilag tettek bele más értékűt. Próbáltuk úgy bekapcsolni, hogy az R109-es nem volt benne és nem volt változás. A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |