Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nincs ezekkel semmi baj. Teljesértékű elektroncsövek, csak túl nagy teljesítményt nem szabad várni tőlük.
Van egy 160 MHz -es 1W -os adóvevőm, szubminiatűr csövekkel, minden pozícióban ilyenek vannak.
Persze, hogy nincs. Ha valamikor a telepes rádiók, meg kezdetleges adóvevők működtek, akkor miért ne? Kapcsolástechnika, meg a célra alkalmas csövek kérdése az egész.
Szia Laci!
Most jutottam el az előersőítőhöz, viszont nem találom a linked a picasán. Át tudod küldeni mailban a te általad ajánlott csöves trafós előerősítő dokumentációját. Köszönöm szépen!
Bővebben: Link
A link az változott 2012 óta de remélhetőleg itt megtalálod . A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
Köszönöm szépen!
Az utánaépítésre van valami jó tanácsod ?
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni ezzel az erősítővel kapcsolatban. A hangerő változtatásával erősebben hallhatóvá válik a brumm. -A kapcsolás légszerelve van megépítve. -A GND mindenhova sorban kerül nem pedig csillag pontosan. -A fűtést kiközepeltem Illetve HA hozzáérek a kondi házához akkor eltűnik a brumm. Mit tegyek ,hogy alap állásban néma legyen?
Szia!
Csillagpontos földelés használj. A kondi régi alu házas?
Igen az
A kis kimenő trafókat nem tudom hogy te magad tekered vagy nem ? Erre kellene odafigyelni mert itt is ezen mulik minden hisz kimenő trafók ezek is csak az illesztésük más mint egy hangszórósnak .
Akkor az legyen a csillagpont.
Szia!
A tekerési irányok azok, hogy vannak benne csinálva? Minden információt szívesen fogadok! Köszönöm szépen!
Sziasztok!
Találtam egy kapcsolást, amiben van egy dolog, amit nem értek. Mellékeltem a fájlt. Néhány összekötésen vannak sokszög alakú dobozokban számok. Ezeket nem tudom mire vélni, ráadásul szerintem hiányzik is pár (3, 5, 7). Az az ötletem támadt, hogy a kapcsolás két panelen van, és ezek az összekötő vezetékek. Ez lehetséges? Köszi előre is!
Szia! Elképzelhető, de csak akkor, ha ehhez nincs több rajz. Még gondoltam először valamilyen távvezérlőre is, de vannak szabályozók(GAIN, VOLUME, HI, MI, LO), ezért ez nem. Mondjuk a két panel meg valahogy nem stimmel. Meg az is furcsa(nekem), hogy a betáp. 14 V váltó 1 A mellett. Ezenkívül a(z) 2,4,6-8,10,12-14,16 részlet sem tiszta(GAIN potméternél). Szerintem ezt az előfokozatot(mert az) le lehet egyszerűsíteni. Bocs, hogy egy kicsit sok lett, de nekem ez jött le.
Nem találtam hozzá több rajzot.
Egyébként igen, ez egy előerősítő, amin közvetlenül rajta vannak a potméterek. A betáplálás a legkevesebb, ha valami hasonlót szeretnék építeni, majd áttervezem. Hogy érted, hogy le lehet egyszerűsíteni?
Üdv Agépész
A hatszögletű számok csatlakozó sorszámai , ahogy írta Kristi távvezérlő vagy két készülék egymás mellet , előerősítő és a kezelő egység ( hangerő , hangszín ......) összedugható(va) . A 12V-ból 287 Voltot alkot . A transzformátor = átalakító ,(trans(z)= át (form = alak) , nagyból kicsi és fordítva . Üdv.
A kapcsolás olyan helyen funkcionál, ahol a felhasználó mindkét keze - és lehet egyik lába is - foglalt. Tehát szájharmonikázó trolivezető, vagy gitáros.
Ugyanis van egy olyan alkatrész a kapcsolásban - FOOT SW. Ilyesmire gyanakszom...
Nagy valószínűséggel gitáros fogja kapcsolgatni, mert ez egy gitár torzító pedál rajza.
Gondoltam erre én is, de hagyjunk esélyt más alkalmazásnak is...
Így tud a mindennapokban hasznosulni a fejlett technika.
Ez egy csöves gitár előfok, egy Electro Harmonix finomság. Gyanítom hogy a kapcs. rajzon azok a számok a panelkivezetések számozásai lehetnek, és semmi párhuzamosítás meg távvezérlő - egyszerűen a dobozba beépített és rögzített potiegységhez ezeken a pontokon csatlakozik a nyák.
Köszönöm a hozzászólásokat, megerősítettek abban az elképzelésben, hogy azok a számok valamiféle átkötések. Van valami ötletetek arra, hogy hol tudnék olyan trafót venni, ami erre 287 (vagy 300) voltra tudna transzformálni? Az lenne a legcélravezetőbb, ha 230 lenne a primer oldal, de arra is gondoltam, hogy két trafót sorba is tudok akár kötni (230-ról valami kisebb feszültségre, aztán ezt 287 közelébe).
Ez utóbbi megoldás elég gyakori, szerintem jó lehet.
Érdemes bontott készülékekből szerezni ilyen trafót. Mivel ez az előfok nem vesz fel a fűtésen kívül nagy teljesítményt, ezért ajánlom a '60-as években gyártott elektroncsöves Videoton rádiókat. Ahol szintén csöves az egyenirányítás, az a jó(EZ 80). Ilyen például a Szimfónia de luxe. 220-as a primerjük, de túlélik. 2*250V-os szekunder+2*6,3V fűtésnek. Ki kell mérni őket. Ezek a trafók max. 50VA-esek, a célnak bőven megfelel. Lehet trafót tekertetni is, de ez sokkal drágább, főleg akkor, ha nincs ilyen ismerősöd, vagy nem tudod magad elkészíteni.
Üdv mindenkinek. Tundna valaki nekem EL34 SE erősítőre valami bevált kapcsolást ami már meglett építve. Neten van sok de az rizikós ...
Szia! RT Évkönyv 1969-ben találsz párat. Ott van kimenő és hálózati trafó terv is. Igény szerint elhagyhatóak dolgok, úgy mint: keverő, hangszínszabályzó.
Köszönöm esetleg valami linket tudnál küldeni ahonnan letölthetem?
Sziasztok!
Az ECC 82 melyik orosz csővel helyettesíthető? 6n1p, 6n2p esetleg 6n8sz? Fázisfordítóban és feszültségerősítő fokozatban van két ilyen cső. Nekem vannak itthon ruszki csöveim, gondoltam, hátha ki tudnám váltani. Ja a Plachtovics György-féle 70W-os hibrid kapcsolásról van szó.
6H8C
Szia! Tessék itt a kért cikk. üdv pali
Végfokozathoz kéne trafó primer oldali impedanciát számolni. Valaki tudna segiteni, ezt hogyan tehetem meg? (Nem, nincsen a cső adatlapján erre utaló dolog, nem erre találták ki.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |