Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1544 / 2208
(#) tyraw válasza mofesa hozzászólására (») Jún 30, 2013
Ez minden osztályban érvényes marad? Illetve, ezzel nem csak 1 csőre nézem illetve kapom meg, tehát PP-ban duplázni kell?
(#) mofesa válasza tyraw hozzászólására (») Jún 30, 2013
Éppen, hogy nem minden csőnél. Ezt grafikonokból tudnád meg, ha van ilyen.
(#) tyraw válasza mofesa hozzászólására (») Jún 30, 2013
Értem. Hát van grafikon. Grafikon birtokában, hogy megy az impedanciameghatározás? Illetve ez hogyan különbözik triódára/tetródára/pentódára?
(#) adamo32 hozzászólása Jún 30, 2013
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni,hogy ezen a PL 504-es fejhallgató erősítő kapcsoláson mit kellene módosítani, hogy 75 Ohm-os fejhallgatóval tudjam használni?Bővebben: Link
(#) CIROKL válasza adamo32 hozzászólására (») Jún 30, 2013
Egyszerűen csak 75 ohm- os illesztésre kell tekerni a kimenőt és kész !
(#) adamo32 válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 30, 2013
Ok! De ebben nincs kimenő. Vagy csak én nem látom?
Vagy arra gondoltál,hogy tekerjek hozzá egy kimenőt?
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
Igen , ott van a kimenős változat is , az a megoldás!
(#) adamo32 válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 30, 2013
Köszönöm a segítséget!
Nincs mit de megkérdezhetném miért ezt nézegetted , csöves fejhallgató erősítőt szeretnél akkor vannak ettől sokkal jobbak és nem sokkal bonyolultabbak is .
(#) kristikoma válasza endrusz hozzászólására (») Jún 30, 2013
Bocs, elküldtem neki, nem olvastam el rendesen a hsz-ét, SE erősítőre vágyik EL 34-ből. Időközben elküldtem a jót(RT Évkönyv 2000)
(#) viktorio333 hozzászólása Jún 30, 2013
Sziasztok itt az új 6F5P kisérletem.
(#) kristikoma válasza viktorio333 hozzászólására (») Jún 30, 2013
Szép lett, egy ilyet mindig feldob egy EM 8x varázsszem!
(#) havranarpi válasza viktorio333 hozzászólására (») Jún 30, 2013
Tényleg nagyon szép.
Szerintem Em87-A magasságából ítélve
(#) adamo32 válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 1, 2013
Pusztán kíváncsi voltam, hogy milyen lehet a hangja fülesként. Meg ehhez itthon volt inden.
Egyébként, egy ECC 82-vel felépített hibrid füles erősítőt használok, de hajt a kíváncsiság.
(#) adamo32 válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 1, 2013
Most ezt néztem ki, csak ehhez még be kell szerezni az alkatrészeket.Bővebben: Link
(#) Vales válasza viktorio333 hozzászólására (») Júl 1, 2013
Szép Munka, Gratulálok!
(#) pucuka válasza tyraw hozzászólására (») Júl 1, 2013
Van a fórumon kimenőtrafós topik tanulmányozd. A kimenő trafó az erősítő része, de nem a csőé. A kimenőtrafó csak a terhelést transzformálja a cső anód munkaellenállásának. Ez önmagában egy négypólus, amit nemcsak áttételre, hanem frekvencia menetre is tervezni kell.
(#) kisastra hozzászólása Júl 1, 2013
Üdv!
A következő kapcsolást megépitettem , egy kicsit kissebb a trafom mint ami kéne (nem teljesitményben) oda irtam a mért értékeket . Rettenetesen torzul szol hiába állitgatom a potmétereket , valamint nem értem az egyik cső anodján mért 0 v van .
Az előfok csövei 6n2p, valamint 6n1p .
Esetleg valakinek valami ötlete?
Nagyon szépen köszönöm

Kép.jpg

(#) mofesa válasza kisastra hozzászólására (») Júl 1, 2013
Forrasztásokat ellenőrizted a Csőfoglalaton, a kimenő hozzá csatlakozó, illetve a közép kivezetésén?
(#) kisastra válasza mofesa hozzászólására (») Júl 1, 2013
Köszönöm Valóban a középmegcsapolástol az egyik fél nem kap szuflát :S most ráraktam a másik kimenőtrafot a helyzet jobb lett de még mindig nagyon torz, amikor lekapcsolom akkor mig ki nem sülnek a kondik ugye szol és ott van amikor tisztán szol . merre probáljak modositani Ön szerint?
Munkaponti beállítással és az nvcs módosításával (ha kell) tudnál rajta alakítani.
Természetesen tudok modositani bármin ez még csak deszkamodell , az ncsv re nem igazán reagál maximum elhalkul jobban .
Ez a "dolga" , teljesítménycsökkenéssel jár a tevékenysége.
(#) mayky válasza mofesa hozzászólására (») Júl 1, 2013
Szerintem nem csökken az erősítő teljesítménye, az érzékenysége esetleg.
(#) bakos13gab válasza mofesa hozzászólására (») Júl 1, 2013
Maykynak van igaza, szerintem sem jár a kivehető teljesítmény csökkenésével, de a kimenő teljesítmény adott bemenő jelszinten kevesebb lesz.
rendben de gondolom mivel kevesebb a feszültséggem valahol modositanom kéne az ellenállásokon de merre kezdjem?
(#) viktorio333 hozzászólása Júl 1, 2013
Köszönöm mindenkinek!EM 84
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2013
(#) tanker91 hozzászólása Júl 2, 2013
Üdv,

egy csöves előfokot szeretnék csinálni (nem csöves végfokhoz) ECC85 vagy ECC82-vel. A tápot 2 egymás felé fordított trafóval szeretném megoldani. A kérdésem az lenne, hogy kb. hány wattosaknak kellene lenni a trafóknak?
(#) kristikoma válasza tanker91 hozzászólására (») Júl 2, 2013
Lehetőleg olyan trafót válassz, amelyen van 6,3V fűtésre. Valószínűleg a nyákos(Puskás) trafóra gondolsz. Azok általában megfelelnek. Amúgy tudsz számolni is: P(összes)= P(anód)+P(fűtés). P(anód)=U(anód)xI(anód). P(fűtés)=U(fűtő)xI(fűtő). A két teljesítményt összeadod, és a sorban következő nagyobb teljesítményű trafó kell bele. Például: ha teljesítménynek 44W jön ki(csak példa), akkor 50W-os trafó minimálisan kell.
(#) kristikoma válasza kristikoma hozzászólására (») Júl 2, 2013
Még mielőtt valaki kifogásolná, az U(anód) a tápfeszültséget jelentené, csak megkülönböztetés végett írtam így.
Következő: »»   1544 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem