Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   165 / 244
(#) reloop válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 7, 2013 /
 
Szia! Trafó vagy aktív elem nélkül mindkét vége unbalanced. Az XLR is úgy van bekötve.
(#) mraulajos válasza reloop hozzászólására (») Júl 7, 2013 /
 
Hali!
Idézet:
„Trafó vagy aktív elem nélkül mindkét vége unbalanced. Az XLR is úgy van bekötve.”

Légyszi ezt egy kicsit bővebben kifejteni. Köszönöm!
(#) Szabi1 válasza mraulajos hozzászólására (») Júl 7, 2013 /
 
Az XLR rajta anya szóval egy Balanced forrásbol csinálhat unbalancedet?
(#) reloop válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 7, 2013 /
 
A balanced az a szimmetrikus jeltovábbítás. Kell hozzá a jel, a jel fordított fázisban és a test.
Az RCA csak a jelet (a sima vagy a fázisfordított közül az egyiket) és a testet továbbítja.
Hogy konkrét fény derüljön rá, mérd ki szakadásvizsgálóval a vezeték végein mi-mivel kapcsolódik össze.
Szerk.: elég bólintani.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
(#) bencikusz hozzászólása Júl 8, 2013 /
 
Szép-jó estét, kollégák!
A véleményeteket szeretném kérni az alábbi szubládáról. Bővebben: Link
Van valakinek tapasztalata vele?
Előre is köszönöm.
Üdv.b
(#) p1go válasza bencikusz hozzászólására (») Júl 9, 2013 /
 
Üdv
Ennyiért találsz börzén jó állapotú használtat is, ami sokkal többet tud.
(#) mraulajos hozzászólása Júl 14, 2013 /
 
Hali!
Tisztelt hozzáértők!
Gerjedésgátlóval kapcsolatban szeretnék érdeklődni, úgy általában.
1 - egy gerjedésgátló, egy mikrofon?
2 - hová kell ezt beiktatni?
3 - esetleg másra is van használva, nem csak mikrofonra?
Köszönöm!
Bővebben: Link
(#) FIGIRI válasza mraulajos hozzászólására (») Júl 15, 2013 /
 
Üdv!
Tulajdonképpen egy soksávos hangszínszabályozó, ami csak vágni tud. A végfok / aktív hangváltó / rendzservezérlő elé kell kötni, és ha bármi gerjed, akkor a gerjedés frekvenciájának megfelelő "eq" csatornán vágni fog. Ha jól van beállítva. Célszerűena monitor útjába ( ha van ) is kell beiktatni. Ha jó angolos vagy, a manuálját olvasgatva pontosabb képet kaphatsz, mint ahogy leírtam.
(#) mraulajos válasza FIGIRI hozzászólására (») Júl 15, 2013 /
 
Hali!
Köszi a segítség. Tehát ha az aktív hangváltó elé berakok egy ilyen gerjedésgátlót, az figyeli nekem, akár magasan akár mélyen, és levág, ha jól van beállítva.?
(#) FIGIRI válasza mraulajos hozzászólására (») Júl 16, 2013 /
 
Üdv, és szivesen!
Gyakorlatilag igen, bár én a saját hallást többre tartom, mint az ilyen eszközt. Bár egy "hirtelen" gerjedésnél ( nagy erősitésre vett mikr. csatorna, mert a fószer halkan beszél, aztán jól beletüsszent és sikít az egész rendszer ) nagyot segithet, a kezdődő, finom sipolást, vagy "visszhangos" gerjedést még nem biztos hogy fogja kezelni. Jelzem, hogy ilyen eszközt nem használok, csak olvastam már a "haszutmellémafort".
(#) andras99 hozzászólása Júl 21, 2013 /
 
Sziasztok!
Kellene választanom az alábbiak közül, ugyanis az általam kinézett VoiceKraft LK688 hangsugárzó a közeljövőben nem lesz kapható:
- Soundsation SSP10-08P
- Master Audio SB200
- Vagy berakom ezt egy kb. 22literes zárt ládába valamilyen magassal
- FS Audio MM-8-80 (bár ezen nincs állványhüvely és csíptetős a csatlakozója)

Ja bocsi, nem írtam mire kell: augusztus elején lesz egy "koncert" ismerősök körében, amit nekem kell hangosítanom. Jöhet még egyéb ötlet is ilyen árban.
(#) p1go válasza andras99 hozzászólására (») Aug 2, 2013 /
 
Bérlés nem merült fel?
(#) Davidd hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
Sziasztok! Kicsit erdeklodnek afelol hogy amennyi teljesitmenyem van[tudom nem minden a teljesitmeny] milyen rendezvenyre eleg, mit merjek vele elvallalni. Van ket darab topom ami 2x200w[aza tda7294 hid fog hajtani], egy darab t.amp ta2400- ami ket hog scoopot fog hajtani.[nemsoka keszvannak, vasarnap jon a festes es mutatok kepet] Van egy dinamika kompressorom/limiter, aktiv crossover amit en keszitettem, 100Hz ig engedem le a topokat, 120ig fel a hogokat. Van egy aktiv topom ami 10"melykozeppel rendelkezik, felvett teljesitmenye a halozatbol 150W. Ez mire eleg? Az aktivat gondoltam visszafele az eloadonak/djnek. Masik dolog, ha mondjuk komoly cucc lesz akkor hogy lenne a jo elrendezes, ha a dinamika kompressor ottlene melletem es latnam a jelszitet rendesen stb, es onnan balanced jellel be a crossoverbe, vagy a limiter is maradjon a vegfok(ok)nal es ahoz vezessen balanced kabel? Egy kepet csak mutatok a kis hogokrol Ne felejtsem el irni milyen hangszorok vannak a cuccokban: magas,melykozep,melynyomo [tudom sal de ebben a hogban mit se mondjak szepen szol szerintem, igaz alig volt hajtva meg csak epp hozzalett nyomva de akkor is igy jonak tunik.]
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
(#) Davidd hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
Meg lenne egy kerdesem, csak keson jutott eszembe es nem tudtam modositani. Tolcseres ladakrol lenne szo. A zart vs nyilt tolcseres. Melyk megy le melyebbre? tudom hangszoro parametereitol fugg. De most csak maga a lada. Melyk terhelhetobb jobban? Magamtol arra gondolnek hogy a zart megy melyebbre, mert hogy a zart resz visszafogja a membran igy lassabban mozog es melyebb. Nagyobb terhelhetosegre is arra gondolnek hogy a zart, mert nem engedi olyan konnyen mozogni a membrant es nem ut bele a magnesbe. De hallotam masok szerint a nyilt terhelhetobb mert jobban szellozik, [mert ugye a zartban felmelegszik a levego]. Most akkor hogy is van ez?
(#) sound.man válasza Davidd hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
Kialakításuktól függ.
(#) ozpecs válasza Davidd hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
Ez egy borzasztó nehéz kérdés, most épp feszten az egyik helyszínen frontban összesen csak két ev200-as volt két bandpass mélyládával pár száz wattal hajtva összesen és elég volt (mély 2x1000W-os erősítő top 2x400. De... mellette 4db RCF310 monitorba meg digit keverők (Yamaha01v ill Soundcraft expression2 felváltva) stage kábel meg vagy 15-20 mikrofon állványok meg egy csomó egyéb kábel és itt főleg csak jazz meg verses müsorok voltak (Harcsa Veráék, Novák Jánosék, KARC, Bujdosó trió.....) na most akkor mire elég jó kérdés
(#) Davidd válasza ozpecs hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
Köszönöm, nem egy ekkora rendezvényre gondoltam, de így is tudhatom mi fog majd kelleni. A másik kérdésemre ha tudnál valamilyen szinten/módon válaszolni nagyon megköszönném. Nagyon érdekel a dolog.
(#) ozpecs válasza Davidd hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
Félreértesz, ez egy kis helyszín volt, kifejezetten visszafogott kis hangerővel jazz és hasonló müsorokkal, és a legnagyobb létszámú zenekar is csak kb. 8 fős volt A másik szinpad amit szintén mi hangosítottunk ott 6 db 18"-os mély meg egy dupla 15" os koncentrikus hangszórókkal szerelt láda sidefillbe meg 3 db 15" plussz tölcséres driiveres láda volt frontban (D:A:S) mellé 6 db monitor 12"+driveres és minimum 24 csatis keverő vagy Soundcraft, vagy Yamaha stage kábelek fények stb és még az is kis szinpadnak minősült, ott a legnagyobb igényü a kistehén zenekar volt vendégekkel ott el is fogyott kb 22-24 csatorna Erősítőben kb frontban itt azért volt (visszafogottan mert többet is tudott volna ) kb 8kW
(#) Davidd válasza ozpecs hozzászólására (») Aug 6, 2013 /
 
Hát igen, ez már valami. Egyszer el szeretnék érni én is egy ilyen szintet. De meg kiskorú ként még nemtudom ezt megengedni. Majd egyszer... Most amennyi cuccom van, kicsit meg kell álljak vele, mert jövőre szeretnék egy autót(töltöm a 18 at) és hát szüleim is potólnak a kocsira, en meg a kocsiba valóra gyüjtök.(hangcuccok) Köszönöm ezt a leírást, így legalább tudom hogy még egy 8 ch pultal se sokra mennék.
(#) ozpecs válasza Davidd hozzászólására (») Aug 6, 2013 / 1
 
Nekem is van meg volt olyan is van ahova az is elég csak az igények nagyon hamar ugranak felfelé. Mindenhol az a tévhit, hogy a hang(fal)sugárzó az ami a legfontosabb, és csak azon meg az erősítőn múlik Most szinte az összes hálózati kábelem majdnem (80%) ban kint volt. Egy hosszabbító számolj csak....fekete gumikábel pl 260Ft/m a végére 3-as elosztó IP44 pl 3000 Ft a másik végére gumírozott villásdugó pl 800Ft. Ez egy 10 m-es kábelnél 6-7 ezres na ebből legyen csak 20 darabod és ez nem is olyan sok Mikrofonkábel: kb méterárban ugyanannyi rendes dugó 500-1500Ft. Hangdoboz és erősítő közé kábel duplája majdnem ott min 8-900-1800-ig egy egyszerű Neutrik speakon (2-4 púlus) a 8 pólus esetében 3500.....de az csak nagyobb rendszer esetében kell. Egy használható miki min 10 de inkább 20-25 ezres na ebből még kisebb rendezvényre is kell egy 5-10 darab... soroljam még? a hang(fal)sugárzó erősítő pár kábel tipikusan nagyon kis rendezvényre ill. discora elég
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2013
(#) ozpecs válasza Davidd hozzászólására (») Aug 6, 2013 / 1
 
Ja disconál meg az iszonyat mélyhangok miatt nagy az igény hang(fal)sugárzókban, mert élőzenében 40Hz alatt nem nagyon van semmi ott meg igen (elektronikus zene) és az sokkal több és nagyobb cuccot igényel ezen a téren. De most is volt olyan kis helyszínünk is (beszélgetős meg vetítős) ahova elég volt két hangdoboz nem is túl nagy meg pár miksi kis 5-6 csatival meg vagy 100-200 m kábel.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2013
(#) Davidd válasza ozpecs hozzászólására (») Aug 6, 2013 /
 
Na igen, egy diszkónál mondjuk tényleg annyi kell hogy "cincogjon meg puffogjon" de nagyon. Majd elválik mi lesz. Ám az biztos, hogy tényleg árak azok vannak kábel, csatlakozók, ..., Ez az összes cucc a tied? Van saját cég vagy egynél dolgozol? Én is most ruháztam be pár kábelre ez az, de ez persze kevés. Akkor mondhatom, hogy egy kisebb-közepes buliba azért már nem maradok szégyenbe, persze beltéren. Mondjuk kicsit belegondolva így lehangoló picit számomra, hogy ennyi minden es ez még csak az alapvető dolgok. Dolgoztál már line-arryval? Azokról mi a vélemény, esetleg házilag érdemes lenne-e készíteni ? Még egy kérdésem lenne, méghozzá az hogy ilyen alkalmakra mélyik fajta koncepcio a jobb: az aktív vagy a passziv?(hangszorokra értem)
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2013
(#) sound.man válasza Davidd hozzászólására (») Aug 6, 2013 / 3
 
Kisebb rendezvényekre pl.:falunap nem kell 6db 18"-as sub stb. Sőt neked még 24 sávos keverő sem kell. Van aki segíteni jár ide, valaki meg felvágni. Senki se ilyen cuccal kezdte mint amiről szó van ezt elhiheted, aki azt mondja igen, az hazudik. Szépen csináld meg amit most elkezdtél és fejlesztgess ahogy tudsz. Szóval még a kistehén zenekarral ráérsz.
(#) Davidd válasza sound.man hozzászólására (») Aug 6, 2013 /
 
Köszönöm a bíztató szavakat. Így is fogok tenni. Csak most lenne (mondhatnám úgy is hogy egy irányzat), hogy majd valamikor készítsek 2 duplatopot, vagy 4 topot vagy próbálkozzam házilag a line-arry épitésével? Pláne az első kettő között nemtudok dönteni hogy mélyik jobb, mondjuk a 4 topba +2 magas is van a duplákhoz képest.
(#) sound.man válasza Davidd hozzászólására (») Aug 7, 2013 /
 
Szerintem 4 szimpla top, line array az otthon kivitelezhetetlen normálisan. Viszont a hidalt TDA topra szerintem kevés lesz.
(#) ptesza válasza sound.man hozzászólására (») Aug 7, 2013 /
 
Hidalt TDA 7294 az 200W X2. TOP-ra, sub nélkül leviszi a fejét az embereknek. Több zenekart kielégít ez a teljesítmény.
(#) bajtaig válasza ptesza hozzászólására (») Aug 7, 2013 /
 
Egy méterről nagy érzékenységű hangszórót hajtva talán, 16 méterről már 24 dB-el halkabb, és ne feledjük hogy kültéren is használni akarja !
(#) Davidd válasza ptesza hozzászólására (») Aug 7, 2013 /
 
Így van 100Hz-től fogva vágva vannak a toppok. Subnak hogscoopok vannak építve. Mondjuk nekem is volt ilyen félelmem, hogy esetleg kevés lesz az a teljesítmény. De kipróbálom szépen megépítem megfelelő trafóval és meg látom mit fog tudni. Igen kültéren is szeretnem, igaz még ez igy magában nem sok, de majd bővül. Köszönöm az eddigi információkat, nekem is szimpatikussabb 4 top mint 2 dupla. Már csak a tölcséres subokra nem kaptam választ, esetleg ha visszalinkelem hogy erre keresem még a választ. Még egyszer köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2013
(#) ptesza válasza bajtaig hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Csak úgy halkan megkérdezném szerinted mik a célok egy hangosításánál? 130 dB? Mennyivel lenne jobb ha szerezne egy 500W körüli erősítőt?
(#) sound.man válasza ptesza hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Nálunk annó két 15" rutse felé amibe 2x950W RMS volt, két darab 12" dynacord F12 másolat 2x800W-os végről épphogy elég volt felé, kb 2x500W-ot kapott RMS-be. Kinek mi a hangos. Diszkóra 2x200W top nem sok. Sőt kontrollnak is necces szerintem. Viszont ez embere válogatja, hogy kinek mi hangos. Valakinek 2x100W is hangos, valakinek 2x1kW a hangos.
Következő: »»   165 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem