Fórum témák
» Több friss téma |
Igazad van köszönöm de a Watchdog nekem is be van kapcsolva és fut.
Sziasztok!
4MHz belső órajelen megy a PIC, nekem 40KHz időzítés (timer) kellene. Megoldható, és ha igen hogyan. Köszi !
A tmr2 ben bármilyen értéket beírhatsz az osztásra ...
Szia !
Nem voltam pontos az információval, 12F629 a PIC, egyéni tmr van amit nem tudok jelenleg megírni. TMR2 nincs sajnos.
Na vegre sikerult
A tap volt a ludas. Erdekes volt mert mielott rakotottem a picre pontosan 5V-ot adott aztan nem tudom hogyan lett belole kevesebb... szerencsere nem 10V-ot kezdett kuldeni a VDD-re Mar irtam hozza tobb progit is gyakorlas gyanant es mukodik tokeletesen. Koszonom a segitsegeteket!!! (majd meg biztosan kerek, persze csak ha lehet) Jo ejszakat mindenkinek!
A TMR0-ba kezdő értéket teszel minden megszakításkor, hogy az osztás 100-as legyen. Ezt összeadással szokták csinálni(TMR0+érték), hogy a lekezelések közötti eltérést kikompenzálják és a megszakítások pontosak legyenek.
Sziasztok!Tudom watt hogy már az őrületbe kergetlek a buta kérdéseimmel,de ez már tényleg flow...Szóval megvan az említett gompy féle kapcsolás.Gondoltam egy egyszerű 1 jel 1 szikra programot írok rá, csakhogy lássam működik-e.NEM!Mindent átnéztem a kapcsoláson és jó.Azután ugyan azt a programot persze beállítva feltöltöttem 16f84a-ra és láss csodát működik.Vissza 16f628-ra és nem megy. Osszcillátor Hs-re van állítva,low voltage program off, watchdog off.Van tippetek hol a gond?
Próbálj meg egy LED-et villogtatni, ha az megy, akkor lépj tovább!
Szia !
Ezt most nem igaz értem, 4MHz-mellett, a TMR0 1:1 3906Hz. És itt aztán el is vesztettem a fonalat most. Ahogy leírtad teljesen egyszerűnek tűnik, mégsem értem milyen kezdőértéket kellene tennem és hogyan lesz 3KHz-ből 40KHz. Ha leírnád flowban ezt a kb 3 sort hálás lennék. Üdv,
Szia!
Nem oldható meg, mert mindössze 25 utasításciklusra marad idő, ez pedig szinte lefoglalja a timer ujraírása, tehát növelni kell az órajelet, vagy más PIC után kell nézni... Tehát 20 vagy inkább 40MHz kellene. Üdv. Foxi
Bocsánat, elszámoltam magam. Tehát 4MHz/4=1Mhz Timer0 bemenetén. 40KHz-hez 1000KHz/40KHz=25-ös osztás kell. Azt tudni kell, hogy a megszakítás lekezelése időigényes(már a belépés, kilépés is sok teendővel jár, amit nem is látsz, mert a Flow eltakarja(megoldja helyetted, de nem szól, ha nem jól csinálod...), az is előfordulhat, hogy 25 lépésben meg sem lehet oldani, azaz 4MHZ ehhez kevésnek tűnik.
Szia !
Ha kevés a 4MHz, akkor 8MHz-re állítom, ez nem probléma. Gondom még mindig ugyanaz, nem tudom megoldani. Köszi,
Akkor 50 lépés marad, az se sok. Szerintem ezt valahogy másképpen kéne megoldani! (igaz pontosan nem tudom mi a feladat...)
Megoldás lehet egy olyan PIC, aminek van ccp modulja, be kell állítani egy 40kHZ-es 50%-os pwm jelet, és ekkor nem terheli a program futási idejét. Egy utasítással ki és bekapcsolható...
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013
Kedves Hozzáértők!
18F6722 ről szeretnék az újabb 18F67K22-re átnyergelni de elakadtam annál hogy egy egyszerű, immár 12 bites ADC beolvavsása hibázik. A PIC-be írva csak 0 és 4095 értéket vesz fel. (A Flow5.5-ban ReadAsINT-el kiolvasva. Az ADC lábra 10k-n keresztül kötött és potméterrel ellenörzött a 0-5V). Ismert a hiba, vagy csak nekem új? A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Szia!
És ezzel az értékkel mi baj van? Szerintem ennyinek kell lennie.
Csak ezt a két értéket veszi fel...
Nekem jobb lenne ha köztes értéket is felvenne vagyis .. most indítom a panelt... 13 vagy 4095... brrr. pedig egy feszosztón - potin keresztül mérhetően változó feszültség van a lábon... A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Kiprobálom...
Igen. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Szia!
Az AD bemeneten potméter max. 10K lehet, ha van egy soros 10K is, akkor eleve hibás a dolog. Amikor kiválasztod a csatornát,vagy új beolvasást akarsz indítani, akkor még minimunm 2TAD időt várakozni kell, utána mehet a konverzió.Ekkor biztos jó értéket fogsz kapni. üdv. Foxi
Ha jól tudom, nekem is ezt javasoltad, más ötletem már nem volt. Bejött. Legalábbis szerintem ez.
Az An0 lábon össze vissza mért. Nagyokat ugrált ha járt a motor. (Akkor még 5.4es flow volt fent) Aztán közbe azt is frissítettem 5.5... és mivel időm nem volt tesztelni, át is tettem az An1-re a vezetéket. Atom stabilan jelzi a hőmérsékletet. A vezeték cserén kívül semmit nem csináltam, aztán most amit be tettem pluszba, kondit, ellenállást, azt most ki is vettem, úgy van most mint ahogy először volt, csak másik lábon van a bemenet, és nulla ugrálás. Stabilan és pontosan mér megint. (bár még rejtély, hogy 2 évig miért nem volt gondja az An0-án) Köszi..
Ha nincs védve az analog bemenet, akkor tönkremehet egy olyan környezetben, mint egy jármű...
Ez van megépítve... A proteusban megy de a valóságban nem
A megoldást a kommunikációs sebesség FRC-ről Fosc/2-re állítása hozta meg.
Véde van, csak nem 3szorosan.
Kondival elöl(jeladó) hátul(pic) le van húzva testre. Bemenő max feszültség 2V, annyit ad ki a jeladó(max 150 fokon). (Volt bent még 2 kondi és ellenállás)
Sziasztok!Igaz Nyemi ír nekem egy programot,de úgy gondoltam megosztom veletek az első próbálkozásomat gyújtásvezérlésre.Nem számol minden fordulatnál mert a lebegőpontos számolás sokat vett igénybe.Előre szólok nem működőképes program,csak azért rakom fel,mert kíváncsi vagyok mit hol rontok,ti hogy oldanátok meg másképp a feladatot,esetleg mi az amit eleve rosszul csinálok.Várok mindenféle kritikát.Előre is köszönöm!
És ilyen esetben hogyan adhatom meg az értéket,mert millisecundumban mivel nincs tört szám,csak nagyon pontatlanul tudok dolgozni...Vagy esetleg indítsak egy másik timert és azzal számoltassak?Van valami iránymutatásod ez ügyben.És eleve a program alapja életképes lehet szerintetek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |