Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   157 / 361
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Igazad van köszönöm de a Watchdog nekem is be van kapcsolva és fut.
(#) niedziela hozzászólása Júl 8, 2013 /

Sziasztok!
4MHz belső órajelen megy a PIC, nekem 40KHz időzítés (timer) kellene.
Megoldható, és ha igen hogyan.

Köszi !
(#) kaqkk válasza niedziela hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

A tmr2 ben bármilyen értéket beírhatsz az osztásra ...

Névtelen.png

(#) niedziela válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Szia !
Nem voltam pontos az információval, 12F629 a PIC, egyéni tmr van amit nem tudok jelenleg megírni. TMR2 nincs sajnos.
(#) kanoc86 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Na vegre sikerult
A tap volt a ludas. Erdekes volt mert mielott rakotottem a picre pontosan 5V-ot adott aztan nem tudom hogyan lett belole kevesebb... szerencsere nem 10V-ot kezdett kuldeni a VDD-re
Mar irtam hozza tobb progit is gyakorlas gyanant es mukodik tokeletesen.

Koszonom a segitsegeteket!!! (majd meg biztosan kerek, persze csak ha lehet)

Jo ejszakat mindenkinek!
(#) watt válasza niedziela hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

A TMR0-ba kezdő értéket teszel minden megszakításkor, hogy az osztás 100-as legyen. Ezt összeadással szokták csinálni(TMR0+érték), hogy a lekezelések közötti eltérést kikompenzálják és a megszakítások pontosak legyenek.
(#) mikroferi hozzászólása Júl 9, 2013 /

Sziasztok!Tudom watt hogy már az őrületbe kergetlek a buta kérdéseimmel,de ez már tényleg flow...Szóval megvan az említett gompy féle kapcsolás.Gondoltam egy egyszerű 1 jel 1 szikra programot írok rá, csakhogy lássam működik-e.NEM!Mindent átnéztem a kapcsoláson és jó.Azután ugyan azt a programot persze beállítva feltöltöttem 16f84a-ra és láss csodát működik.Vissza 16f628-ra és nem megy. Osszcillátor Hs-re van állítva,low voltage program off, watchdog off.Van tippetek hol a gond?
(#) watt válasza mikroferi hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Próbálj meg egy LED-et villogtatni, ha az megy, akkor lépj tovább!
(#) niedziela válasza watt hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Szia !

Ezt most nem igaz értem, 4MHz-mellett, a TMR0 1:1 3906Hz.
És itt aztán el is vesztettem a fonalat most.
Ahogy leírtad teljesen egyszerűnek tűnik, mégsem értem milyen kezdőértéket kellene tennem és hogyan lesz 3KHz-ből 40KHz.
Ha leírnád flowban ezt a kb 3 sort hálás lennék.
Üdv,
(#) foxi63 válasza niedziela hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Szia!
Nem oldható meg, mert mindössze 25 utasításciklusra marad idő, ez pedig szinte lefoglalja a timer ujraírása, tehát növelni kell az órajelet, vagy más PIC után kell nézni...
Tehát 20 vagy inkább 40MHz kellene.
Üdv. Foxi

Bocsánat, elszámoltam magam. Tehát 4MHz/4=1Mhz Timer0 bemenetén. 40KHz-hez 1000KHz/40KHz=25-ös osztás kell. Azt tudni kell, hogy a megszakítás lekezelése időigényes(már a belépés, kilépés is sok teendővel jár, amit nem is látsz, mert a Flow eltakarja(megoldja helyetted, de nem szól, ha nem jól csinálod...), az is előfordulhat, hogy 25 lépésben meg sem lehet oldani, azaz 4MHZ ehhez kevésnek tűnik.
(#) niedziela válasza watt hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Szia !

Ha kevés a 4MHz, akkor 8MHz-re állítom, ez nem probléma. Gondom még mindig ugyanaz, nem tudom megoldani.
Köszi,

Akkor 50 lépés marad, az se sok. Szerintem ezt valahogy másképpen kéne megoldani! (igaz pontosan nem tudom mi a feladat...)
(#) foxi63 válasza niedziela hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Megoldás lehet egy olyan PIC, aminek van ccp modulja, be kell állítani egy 40kHZ-es 50%-os pwm jelet, és ekkor nem terheli a program futási idejét. Egy utasítással ki és bekapcsolható...
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013
(#) kiskata hozzászólása Júl 10, 2013 /

Kedves Hozzáértők!
18F6722 ről szeretnék az újabb 18F67K22-re átnyergelni de elakadtam annál hogy egy egyszerű,
immár 12 bites ADC beolvavsása hibázik.
A PIC-be írva csak 0 és 4095 értéket vesz fel.
(A Flow5.5-ban ReadAsINT-el kiolvasva. Az ADC lábra 10k-n keresztül kötött és potméterrel ellenörzött a 0-5V).
Ismert a hiba, vagy csak nekem új?
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
(#) kokozo válasza kiskata hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Szia!
És ezzel az értékkel mi baj van? Szerintem ennyinek kell lennie.
(#) kiskata válasza kokozo hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Csak ezt a két értéket veszi fel...
Nekem jobb lenne ha köztes értéket is felvenne
vagyis .. most indítom a panelt... 13 vagy 4095... brrr.
pedig egy feszosztón - potin keresztül mérhetően változó feszültség van a lábon...
(#) kokozo válasza kiskata hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Másik adc lábon is ezt csinálja?
(#) kiskata válasza kokozo hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Kiprobálom...
Igen.
(#) foxi63 válasza kiskata hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Szia!
Az AD bemeneten potméter max. 10K lehet, ha van egy soros 10K is, akkor eleve hibás a dolog.
Amikor kiválasztod a csatornát,vagy új beolvasást akarsz indítani, akkor még minimunm 2TAD időt várakozni kell, utána mehet a konverzió.Ekkor biztos jó értéket fogsz kapni.
üdv.
Foxi
(#) kkrisz75 válasza kokozo hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Ha jól tudom, nekem is ezt javasoltad, más ötletem már nem volt. Bejött. Legalábbis szerintem ez.

Az An0 lábon össze vissza mért. Nagyokat ugrált ha járt a motor. (Akkor még 5.4es flow volt fent)
Aztán közbe azt is frissítettem 5.5... és mivel időm nem volt tesztelni, át is tettem az An1-re a vezetéket. Atom stabilan jelzi a hőmérsékletet. A vezeték cserén kívül semmit nem csináltam, aztán most amit be tettem pluszba, kondit, ellenállást, azt most ki is vettem, úgy van most mint ahogy először volt, csak másik lábon van a bemenet, és nulla ugrálás. Stabilan és pontosan mér megint.
(bár még rejtély, hogy 2 évig miért nem volt gondja az An0-án)

Köszi..
(#) watt válasza kkrisz75 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Ha nincs védve az analog bemenet, akkor tönkremehet egy olyan környezetben, mint egy jármű...
(#) kiskata válasza foxi63 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Ez van megépítve... A proteusban megy de a valóságban nem
(#) kiskata válasza kiskata hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

A megoldást a kommunikációs sebesség FRC-ről Fosc/2-re állítása hozta meg.
(#) kiskata válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Bocsánat. 16Mhz INTosc.
(#) kkrisz75 válasza watt hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Véde van, csak nem 3szorosan.

Kondival elöl(jeladó) hátul(pic) le van húzva testre. Bemenő max feszültség 2V, annyit ad ki a jeladó(max 150 fokon).
(Volt bent még 2 kondi és ellenállás)
(#) watt válasza kkrisz75 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Nem elég. De nem szeretnék offolni...
(#) mikroferi hozzászólása Júl 14, 2013 /

Sziasztok!Igaz Nyemi ír nekem egy programot,de úgy gondoltam megosztom veletek az első próbálkozásomat gyújtásvezérlésre.Nem számol minden fordulatnál mert a lebegőpontos számolás sokat vett igénybe.Előre szólok nem működőképes program,csak azért rakom fel,mert kíváncsi vagyok mit hol rontok,ti hogy oldanátok meg másképp a feladatot,esetleg mi az amit eleve rosszul csinálok.Várok mindenféle kritikát.Előre is köszönöm!
(#) pjg válasza mikroferi hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

A lebegőpontos számolást felejtsd el.
(#) mikroferi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

És ilyen esetben hogyan adhatom meg az értéket,mert millisecundumban mivel nincs tört szám,csak nagyon pontatlanul tudok dolgozni...Vagy esetleg indítsak egy másik timert és azzal számoltassak?Van valami iránymutatásod ez ügyben.És eleve a program alapja életképes lehet szerintetek?
Következő: »»   157 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem