Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia4 Köszi a választ. Közben találtam ilyen trafót az egy hyundai tvben volt. Esetleg az jó lehet bele? Még egy kérdés, ha kiderül, hogy a sortrafója is rossz akkor, ha van hozzá bontott trafód az is érdekelne.
Nem tudom, ezekben már nem volt, de ettől még lehet. Valószínű, hogy a tranyót a E-W zárlat pusztította el. A tekercs annyira jó, hogy indulni fog vele esetleg geometriai torzítása lesz.
Mi az az E-W zárlat? Köze van a trafóhoz? Kitudnád fejteni nekem egy kicsit bővebben ezt az E-Wt? Hiába így lehet tanulni, ha kérdez az ember Sajnos még gyerek cipőben jár a szakmai tudásom a tévészerelés terén.
Ha jól láttam, a tekercs és a kondi az E-W fokozatban van. Ez a vízszintes eltérítés azon fokozata ami a képet a képernyő két oldalán " kiegyenesíti " . Magyarul a függőleges vonalak tényleg függőlegesek és egyenesek lesznek. Ennek hiányában, rossz működése esetén a vonalak, ferdülnek görbülnek.
Azért van ez a torzítás, mert a képernyő közepén rövidebb utat kell megtennie az elektronsugárnak, mint a felső és alsó szélek közelében.
Jó napot mindenkinek
Van egy tévém a minek a tápegység részénél kinyílt egy elektrolit kondi nem találtam hozzá pont olyat hasonló Eredeti: 160 V / 22 uF Helyettesítő: 160 V / 10 uF Azt kérdezném hogy ez okozhat-e problémát? Válaszukat előre is köszönöm.
Inkább nagyobbat rakj bele 160 V 47 mikrót
Szia!
A csere után érdemes lenne ellenőrizni a kondenzátorra jutó feszültséget, mert lehet, hogy túl nagy és ettől ment tönkre az eredeti.
Sziasztok lenne egy Akai ATX-RF 2165 típusú tévé. Az a gond hogy sokadik próbálkozásra bekapcsol ugyan, de általában bekapcsolás után visszakapcsol 1 2 másodperc elteltével készenlétibe. Ha esetleg volt már hasonló hiba amit javítottatok akkor szívesen vennék egykét ötletet. köszi
Szia!
A forrasztások jóságát átnézted már?
igen de távirányítóval kapcsolom szóval a tévé nyugton marad a kapcsolgatások során
A tápegység feszültségeit kellene ellenőrizni és a forrasztásokat még egyszer alaposan átnézni.
Jó napot mindenkinek
Nekem is ez a problémám éppen hogy be nem jön a kép de kikapcsol A flyback feszültsége lehet a probléma Ha az akkor hogyan lehet javítani?? Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
Adott egy Akai ct-g215D TV és az lenne a kérdésem, hogy mi okozhat a sortranyó B-E közötti zárlatot? A sortranyó az jó, ki is van forrasztva és így is zárlat van. A válaszokat előre is köszönöm.
Milyen tranyó van benne? Némely tranyókba bele van integrálva a B-E ellenállás, kiforrasztva azt méred néhány ohm. 25-40 körüli, beforrasztva a tranyót hajtó trafó szekunder részét méred, ami pár tized ohm.
Oké köszönöm erre voltam kíváncsi Akkor az ott nem is gond, hogy olyan kicsi az ellenállás mert akkor az egy trafót mérek, akkor másfelé kell keressem a hibát. A sortranyó BU2508DF, de ez jó, mert azt írtam is hogy kimértem és 23 ohm a beépített ellenállása, és a többi irányba is jó. Az alap hiba az, hogy a Standby Led sem világít, és nem is lehet bekapcsolni.
A választ nagyon szépen köszönöm és a továbbiakat pedig előre is A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Mérd át a táp diódáid, mindkét oldalon, primer szekunder. Nézd meg hogy egyáltalán a táp működik e.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Tehát vegyem ki a sortranyót, és a helyére egy izzót tegyek? A test alatt az Emitterre gondolsz ha jól gondolom. A tranyót tehát tegyem félre ne forrasszak be lábát meg semmi?
Köszönöm az eddigieket.
Maga a hang mint ha menne a sortrafó ha jól emlékszem az van, már ha jól emlékszem kimértem ott a kondikat meg a diódákat meg a Graetz hidat is de majd újramérem.
A diódákat kimértem, jónak tűnnek. Amit csinál, bedugom és hallatszik a nagyfeszen az a bizonyos mély "dörrenő" hang de a standby led nem világít, és nem is bírom bekapcsolni se a tv egyik gombjával sem. A tápon pedig feszeket mérjek? Testhez képest 5V, 12V...
A 180V megvan az biztos, mert még most is tartja a kondin a feszt, de nagyon lassan sül ki.
Amit hallasz az a lemágnesező hangja, nem a nagyfeszé! Igen mérjél feszültségeket a tápban, szkóppal egyszerűbb lenne megállapítani mennyire működik a táp
Szkópom nincsen, A 180V ot a cső panelján mérem ahova oda is van írva (mondjuk 160V amit ott mértem, de persze már biztosan sült ki valamennyit a kondi)
A sortranyó collektorán mérj , kiforrasztott tranyónál.
A tranyót egybe ki és a forrpontjain test(emitter) és kollektor között mérjek feszt? Bedugva. Bocsánat az értetlenkedésért csak nem szeretnék hülyeséget csinálni.
Kihúzott dugvilla mellett esélyt sem adsz arra, hogy ott feszültség legyen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |