Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő probléma
 
Témaindító: proksa1, idő: Márc 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   39 / 85
(#) fakóló válasza reloop hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
Szia! Volt időm átnézni a 31. oldalt az f3 mezőt, az egyenirányítóknál lévő feszültségekre (32.2; 44,9) mérjek rá, illetve a HHLLE pontoknál (AC65,3; AC48)?
(#) reloop válasza fakóló hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
Igen, a megadott feszültségek hiánya, vagy fals értéke okozhat hibát. Koránt sem biztos, hogy ezért kapcsol le a védelem, de ezek ellenőrzése nélkül kár tovább lépni.
(#) fakóló válasza reloop hozzászólására (») Márc 29, 2013 /
 
Szia! Megmértem és a T251 trafó kimenő lábainál az 5,6v helyett 16v-t mérek. Ez a trafó hibája?
(#) fakóló válasza reloop hozzászólására (») Márc 29, 2013 /
 
A HHLLE pontoknál pedig a H-test 33-33V; az L-test 24-24V.
(#) fakóló válasza reloop hozzászólására (») Márc 29, 2013 /
 
A T251-es trafónak 230V-t kell kapnia?
(#) reloop válasza fakóló hozzászólására (») Márc 29, 2013 /
 
Csak annyit tudok, mint ami a dokumentációban van. Az egyik tekercs névleges feszültsége 5,6VAC. A másik lehet 16V, sajnos erről nem találok leírást.
(#) horsolke hozzászólása Ápr 6, 2013 /
 
Van egy asztali Pioneer (SX-202L) erősítőm, rádió remekül működik, de ha RCA-val kötöm össze pl számítógéppel, vagy telefonnal akkor nagyon torzít a mély hangoknál. Valamivel lehet javítani azzal a dolgon, ha leveszem a hangerőt a gépen, és az erősítőn hangosítok de úgy sem az igazi...

Valakinek tapasztalata, ötlete ezzel kapcsolatban hogy mi lehet a probléma?
(#) sa93 hozzászólása Ápr 28, 2013 /
 
Jó estét / napot mindenkinek!
Van egy kis problémám. Van itthon egy Daewoo RM-711-es Hi-Fi-m, ami össze van kötve (fejhallgató kimeneten keresztül) egy nagyobb teljesítményű Daewoo erősítővel egy 3,5-ös Jack / RCA kábellel. Nagyon szépen muzsikált, péntekig.
A probléma: Ha az RM-711-est AUX vagy CD állásba teszem, begerjed. Kipróbáltam úgyis, hogy a fejhallgató kimenetről leválasztottam a nagyobb erősítőt, és csak a saját hangfalai szóltak. Így nem gerjedt, tehát valami a fejhallgató kimenettel van. A kábelt kipróbáltam úgy, hogy a telefonomat, és majd az MP3-asomat kötöttem össze vele a nagy erősítővel. Így sem gerjedt. Ma eljutottam odáig, hogy szét szedtem. Kimértem az összes testet, nem szakadt meg egyik sem, mind össze van kötve. Kimértem a jobb, bal csatornákat, azok sem szakadtak meg, csak a kimeneti SMD ellenállások értékeit mutatta a műszer. Szkópom sajna nincs, hogy jobban meg bírjam nézni a kimenetek.
A gerjedés kb. 60-200 Hz-es (vagyis az erősítő analizátora azt mutatta, meg a hangja is kb. akkora), tehát egy például 100 pF-s kondi nem sokat segítene (Szerintem).
Ha valakinek van valami tippe szívesen fogadom, vagy ha valaki tud Service Manual-t Daewoo RM-711-hez (nem találtam sehol), azt is megköszönném.
A segítséget előre is köszönöm.
(#) reloop válasza horsolke hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /
 
Valószínűleg a Phono bemenetre - ahova dinamikus lemezjátszót lehetne kötni - csatlakoztál. Keress másikat, ha van!
(#) reloop válasza sa93 hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /
 
Szia! Bele kéne hallgatni a felhallgató kimenetbe, mert független is lehet a hangszórókat hajtó végfoktól. Ha az is rendben, akkor földhurok gyanús az eset. Vannak egyéb eszközök is csatlakoztatva a készülékekhez?
(#) sa93 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /
 
Köszönöm szépen a választ. A fejhallgató kimenet is a végfokról megy, csak van benne egy osztó (elég ócska megoldás). Ma eljutottam odáig, hogy egy kicsit komolyabban belenézzek. A hurok ki van lőve, egyik sem földelt, egy dugaljból üzemelnek és minden test össze van kötve benne normálisan (ez volt az első, amit kimértem ), egyszerre mindig csak egy készülék volt rákötve és csak egy földelt gitár erősítő volt közötte, a többi nem. Na, a lényegre térek most már.
Nagy valószínűséggel a végfok IC távozott el a szilícium mennyországba. A bal csatorna kimenete jó, szólt. A jobb csatorna gerjedt. Az IC bemenetein meg volt normálisan mindkét csatorna jele (halkan, de kivehető volt), de kimeneten már gerjedt a jobb csatorna.
Rámértem az elkókra, jók voltak, DC fesz. nem volt a kimeneten. Ezután rámértem közvetlenül az IC lábaira DC mérővel. A bal csatorna kimenetén majdnem a tápfeszültséget mértem (11,3 V). Viszont a jobb csatornán ez a feszültség már csak 4,6 V. Ergó majdnem 7 V az offset a két kimenet között. Tehát szerintem ott az IC lesz a hibás.
(#) gadlesz hozzászólása Máj 3, 2013 /
 
hello!
van egy SABA erősítő most szereztem 2x100. vagy 4x50w-os. Rá van kötve 2db 20w os hangfal.
Amikor bekapcsolom rajta a loudness-t és mélyet kéne adnia akkor furcsán torzít.Nem tudom hogy mi lehet a baja.Kérlek segítsetek!
Előre is köszönöm
(#) sa93 válasza sa93 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Azóta meg lett a hibája. Elmentem múlt héten egy elektronikai boltba és rendeltem végfok IC-t hozzá. Úgy voltam vele, ha jó is, kárt úgysem okozok benne, ha kicserélem. Tegnap meg is jött és kicseréltem. És az volt a "rossz tevő), mert nagyon szépen szól. Még talán szebben is az új IC-vel (a régi UTC volt, ez meg TA IC).
(#) reloop válasza sa93 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Ügyes vagy
(#) anonym1s hozzászólása Máj 10, 2013 /
 
Syiasytok.
Van egy Technics SU-V560 tipusu hibas erositom.
A hiba az, hogy nem jon ki belole hang. Van az elolapon ket led, az egyik Voltage control a masik Current drive. Amikor bekapcsolom az erositot, a voltage control led is vilagit folyamatosan, de a current drive nem vilagit, az marad soteten.
Van tipp hogy mi lehet a baja?
(#) fakóló válasza reloop hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Szia! Most volt időm ismét foglalkozni a yamaha rx-397 erősítővel. Megmértem a feszültségeket, a HHLLE pontoknál stimmel a megadott értékekkel (HH: 65,3V én 65,7V-t mérek; LL:48V én 49V-t mérek). Viszont az utána lévő egyenirányítónál D111 a megadott 32,8-44,9 helyett 78V van, hasonlóan a D112-113-114-115-nél is a megadott érték dupláját mérem, 32,2 helyett 51V. Van ötleted miért?
(#) fakóló válasza reloop hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Szia! Még annyit, hogy ha a HHLLE csatlakozót lehúzom akkor is vissza kikapcsol.
(#) fakóló válasza reloop hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Szia! Még egy kérdés, a T251 trafó kivezetésénél az 5,6V-nak kikapcsolt állapotban is meg kell lennie, mert kikapcsolt bekapcsolt állapotban is 16V van rajta és a trafó is kapja folyamatosan a 230V-t.
(#) feri87 hozzászólása Júl 7, 2013 1 /
 
Sziasztok!Segítséget szeretni kérni hozzá értő emberektől.Van egy Sharp optonica sm3000h típusú erősítőm ami következő jelenséget csinálja.Be kapcsolom az erősítőt és néhány másodperc múlva kattan egyet és le kapcsol és ha kapcsolgatom a hangszín szabályzót akkor a relé tilt és ki be kapcsol a képen aszt hangszín szabályzót mozgatom akkor kattog a relé és nem áll meg zöld fénynél vissza lekapcsol pirosra.Az erősítőre semmi nincs rákötve.Nem tudom mi lehet a baja vagy valami gyenge lenne benne vagy valami érintkezési hiba lehet nem tudom.

Kép 013.jpg
    
(#) Buvarruha válasza feri87 hozzászólására (») Júl 7, 2013 1 /
 
Rengeteg erősítős topik van, ezért nem kellett volna nyitni egy témát. Amúgy valószínű, hogy DC van a kimeneten, nem szimpla kontakthiba lesz.
(#) CHZ válasza feri87 hozzászólására (») Júl 7, 2013 /
 
Szedd szét, nézd át a forrasztásokat, kimelegedett forrasztás lehet.
Nagyítóval az egész panelt vizsgáld meg, első lépésre ezt javasolnám.
(#) feri87 hozzászólása Júl 7, 2013 /
 
Köszönöm a válaszokat és elnézést az új topik miatt.Szét szettem az erősítőt és a bal oldali végfoknál a panelt ki vettem és akkor jó nem kapcsol le és folyamatosan ég a zöld fény.viszont a panelt el kezdem mérni műszerrel,de nem nagyon értek hozzá, annyit mondtak ,ha mérek vele ha sípol akkor nem jó ha számokat mutat akkor jó na én el kezdtem mérni de semmi ,mindre mutat számot és ugyan így megmértem a tranzisztorokat és arra is mutat számokat ugyan annyit mint a jobb oldali.
(#) feri87 hozzászólása Júl 8, 2013 /
 
Tisztelt Buvarruha! Szeretném megkérdezni mit jelent az hogy dc van a kimeneten mert sajnos én nem értek hozzá
(#) feri87 hozzászólása Júl 8, 2013 /
 
Tisztelt CHZ! Szét szettem a panelt átvizsgáltam hozzá értő ember újra átforrasztgatta ,de akkor is csinálja.
(#) CHZ válasza feri87 hozzászólására (») Júl 8, 2013 / 2
 
Kevés az információnk, mérni kellene.
Panelről egy jó felbontású kép sem ártana.
(#) szabjan válasza feri87 hozzászólására (») Júl 8, 2013 / 1
 
Jajj.
Így elég messziről indulunk, hogy számokat mutat a műszer...
Igen valószínű, hogy egyenáram mérhető a hangfal kimeneten. Egyenáram nem juthat hangszóróra így bekapcsol a védelem.
Ha van műszered, először 200 Volt DC re állítva meg kéne nézned mennyit mutat amikor még nem kapcsol ki a védelem. A hang(falat)sugárzót
kösd le róla, de ha úgy túl hamar lekapcsol a védelem akkor hagyd rajta. valószínüleg folyamatosan nőni fog.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2013
(#) feri87 hozzászólása Júl 9, 2013 /
 
Először is köszönöm a hozzá szólásokat.Csináltam képeket a erősítőről és a panelről is viszont az erősítőt bekapcsoltam és megy több mint fél órán keresztül és utána ma gátol lekapcsol.Áram alatt hangszóró csíptetőbe bedugtam a mérőt 200volt dc-re állítva és 00.5 -öt mutatott és nem ment se lejeb se feljebb a hűtőborda viszont iszonyatosan meleg volt .A panelt ha kiveszem akkor mérő nem mutat semmit csak 000-át.Sajnos ettől jobb képet nem tudok csinálni.
(#) levaitamas válasza feri87 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /
 
Hello!
Mérned kellene, ezt helyetted nem tudjuk megcsinálni. Tápágakban áramot kellene mérni, végtranzisztorokat kiforrasztani és megmérni diódavizsgálóval (B-E, B-C, E-C). A meleg hűtőborda és a kimeneti DC zárlatos végtranzisztorra utal.
(#) feri87 válasza levaitamas hozzászólására (») Júl 11, 2013 /
 
Hello! Köszönöm a válaszodat. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a végfoktranzisztort hogyan kell mérni műszerrel ha lehetséges?
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
(#) CHZ válasza feri87 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /
 
Azt írtad, hogy van amikor működik.
Ha ez valóban így van, tranzisztorhiba nem lehet.
Következő: »»   39 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem