Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok
Láttam itt az oldal szélén egy olyan (kínai) hirdetést, amelyben vezeték nélküli telefontöltőt kínálnak.Felteszem a telót egy kis dobozra, és feltölti az akksit.Odáig sejtem, hogy ezzel feszültséget indukálnak, csak azt nem értem hogy miben.Mert elvileg a telefonba nem kell semmi pluszt beépíteni. Ha valaki tudja, árulja már el nekem legyen szíves. ![]()
Én úgy tudom, hogy egy új hátlapot kell a telefonra felszerelni. És a hátlapban lévő tekercsben indukáódik a feszültség. E nélkül szerintem nem működik.
Én nem láttam ezt, hogy új hátlap kell, de lehet, hogy átsiklottam felette. De ez logikus megoldás lehet!
A hátlapba be kell ragasztani egy lapot amin van egy érintkezö a telefonhoz. Pl Samsung S3 És utána tölti ha rárakod arra a töltö lapra. De nem minden telohoz van és még S3-nál is vannak kivételek.
Akkor még nem egy kiforrott dolog.Felejtős.
Köszönöm a válaszaitokat.
Timer moduloknál is változók értékének decfsz paranccsal történő csökkentését a legpraktikusabb használni azon célból hogy a várakozást meghosszabbítsuk, vagy van ennek más módja is?
most PIC programozására gondolsz?
Köszi, akkor megprobálok egy kinaipicon turni valami ilyesmit
![]()
Szerintem akkor lene értelme ha nem kellene rárakni. Ezzel az erövel be is tudom dugni a töltöt.
![]()
Egyszer kell rárakni a hátlap tekercset. Azután csak a töltő közelébe kell tenni a telót.
Sziasztok! Inverterről szeretném járatni a gépem, ami a fogyasztásmérő szerint 200 W-ot eszik. Két inverter közt vacillálok. Az egyik 350/700 wattos, a másik 500/1000 wattos. Melyiket érdemesebb megvennem, tekintve a gépem induláskori 600 wattos peakjét? Ezen kívül lámpákat és tévét is járatnék róla egy időben.
Szerintem, mindenképpen a nagyobbikat válaszd, főleg ha még plusszban mást is rá szeretnél aggatni.
A tápegységedet megnézted, hogy tűri-e az UPS-eket?
Köszi a választ! Nézem-nézem, de nem látom. Róla van szó: HKC usp 3430
Közben most nézem, hogy 600 W-ot nem húzhat le, mert csak 430 W-os. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Sajnos én sem tudom megállapítani. De sok tápot egyszerűen nem tűr meg az ups, egyszerűen leáll, vagy el sem indul, ha rajta van.
Például sok jó Chieftech is ilyen. Le kellett cserélnem a frankó tápomat belépőszintű DEER-re, hogy egyáltalán használni tudjam az UPS-emet. A mostani PC-mben Xilence-em van, ez működik vele. Ha még aktuális lesz, holnap délelőtt utána kérdezek ismerősnél, ő jobban benne van a témában. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Nem UPS-t szeretnék, hanem egy autós invertert...
Aktuális lesz. Köszi! A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Értem, ahhoz sajnos nem tudok érdemben hozzászólni.
Viszont azt az infót kaptam, hogy a te tápegységedet tűrik az ups-ek.
Szia, es koszonom. Szamomra tokeletesen kielegito valasz, nem vagyok en meg "mikrokontroller" szinten. Talan anyit kerdeznek meg ,hogy a rajzon a tap az 15v ? Kisebel (6,9,12v) hogyan viselkedne a kapcsolas? Az ellenalasok kozul valamelyik igenyele nagy teljesitmenyt? Esetleg ha szimulalnal egy lezer ledel , mondjuk egy olyanal amirol a legtobb szo esik(aramfelvetel szerint nem tipus) a DVD-olvasóból lézer? topikban.
udv
Köszi szépen! Van egy másik is, úgyhogy akkora baj nem lehet.
Esetleg azt meg tudná mondani valaki, hogy gondozásmentes akkuhoz melyik típusú töltésvezérlő jó? Két fajta van, ha jól tudom.
Hello! A táp nem 15V, hanem 5V, csak annak tűnik. (V1 az energia forrás, az ezt követő 5 pedig a feszültség.) Magasabb feszültséggel ugyan így működik, csak a Fet vesztesége (ezzel a hőtermelése) nő. Nem kel bele 0,6W-nál nagyobb ellenállás, legfeljebb a Fet-re hűtőborda.
A szimulátorban nincs lézer dióda, de nem is kell, A kritérium csak annyi, hogy a tápfesz legyen nagyobb, mit a Led nyitófeszültsége +1V. üdv!
Szia! Nagyon koszonom.
Sziasztok!
Erre valaki megoldást? A két proci hűtő borda elég lesz a kb 48 w-s pertier elem által termelt hő elvezetéséhez? Köszönöm! ![]()
Peltier az a pertier
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Sziasztok!
Neten láttam először a videót egy tranzisztoros kivezérlésjelzőről . Ahogy látható a videón is a LED égők 2 sorban vannak elhelyezve és sztereóban működnek, viszont a kapcsoláson csak egy LED-sor van berajzolva. Ahoz kéne segítség hogyan tudnám énis 2 soros stereóba kötni az égőket. Esetleg valami különlegesebb dugó kell hozzá? Válaszokat előre is köszi: amairiol
A megoldás egyszerű, ami a rajzon van kétszer kell elkészíteni.
A videón látható kivitelezésnél a BC549 tranzisztornál ketté van választva az áramkör.
Igen, nagyjából értem. Még annyi lenne a kérdésem, hogy ha 2x megépítem az áramkört ahogy az látható, akkor hol kapcsoljam össze őket? Esetleg a BC549-es tranzisztornak kéne összekötögetnem bizonyos lábait?
Testet és tápfeszültséget mindhárom panel kap. Betűvel jelöltem a vezérlő jel összekötési pontjait.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.Vettem a Vaterán egy Samsung Galaxy s plus telefont,kedden megérkezett,szerdán pittyogott hogy tegyem fel töltőre,feltettem,el is indult a töltés,később ránéztem,nem töltött,nem is tudtam bekapcsolni.Ma bevittem szervizbe,mert még garanciális,ott meg töltött,1 óra alatt 49%-ra töltött fel.Haza jöttem,feltettem töltőre,el is indult a töltés,csak éppen nem töltötte,csak vissza felé ment a % rajta.Aztán meg ki írta hogy megszakadt a töltés,mert túl alacsony vagy magas az aksi hőmérséklete.Szerintem magas volt,mert iszonyú forró volt a hátlapja,a szervizbe nem volt forró.Nem gyári aksi van benne,hanem az előző tulaj Angliából hozatta.Mi lehet szerintetek a baj? Gyári aksival menne? A szervizes azt mondta hopgy ha itthon nem megy,akkor gyári aksival kéne meg próbálni.Előre is köszi a válaszokat.
Mostmár minden tiszta! Köszönöm szépen, nagy segítség volt.
![]()
Helló mért nem válogatsz ezek kőzül, biztos találsz megfelelőt a vasadba. Arrol nem is beszélve hogy ezek-ér még a vizsga bázisokon sem szolnak mert szabvány termék, és hidd el nagyon jok a tapasztalataim ezek-el a termékek-el én kb 3 éve használom öket a kocsimba, és csak ajánlani tudom mindenkinek. Van 6,12, 24 V-os kiszerelésbe.
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |