Fórum témák
» Több friss téma |
Jól értem, hogy előtét ellenállás nélkül próbálgattad?
Igen jól értetted és még él a led.
Elektronikába nem nagyon vagyok otthon de minden más ami villanyszereléssel kapcsolatos az megy Van ilyen áramkorlátozó dióda?
A dióda az nem áramkorlátozó, attól még meghal.
Vagy ellenállás kell vagy áramgenerátor (power led meghajtó áramkör). Az ellenállás is csak akkor jó ha jóval kisebb áramot állítasz be a megengedettnél!!
Szia!
Vettem hozzá 1ohm 2w-os ellenállást Azért ilyen kicsi ohm számút mert 12 voltról hajtom és nem akarom, hogy a feszültség lecsökkenjen nagyon. Még mindig ugyan az a jelenség. Vagy milyen fajta ellenállás kéne hozzá? Kérhetek egy ellenállás fajtát és értéket? 11-voltnál nem szeretném ha kevesebbre menne le a feszültség. Ma mán úgy volt, hogy elmék a nagy trafóházba és rákötöm a 20kV-ot. Köszi előre is.
Megpróbálhatnál beszerezni kipróbálásra úgynevezett multifuse alkatrészt. Pl. 800 mA-eset szerezz be, az nagyjából 1 A-nél korlátoz biztosan. Egy próbát megér szerintem. Ha próbálkozol vele, mérd folyamatosan az áramot lehetőleg. És ha tudsz, számolj be az eredményekről.
Rendben köszi
Az nem lehet gond az ellenállással, hogy a plusz oldalra tettem?
Bocsass meg, szoktal olvasni is?
ARAMMAL kell hajtani. A feszultseg csak lehetoseget ad, a tenyleges dolog, amit hasznalsz belole, az az aram. A fali konnektor is tolthet mobilt par milliamperrel es hajthat ipari daralot 8 A-el. Az ellenallast fogd fel ugy, mint egy szukitot a vizcsoben. Egyebkent ne otletszeruen vegyel ellenallasokat, hanem egy sorozatot, mondjuk 20 Ohm mar biztosan eleg lesz. Aztan 10,5,2,1. Ezeknek a kombinalasaval (sorba es/vagy parhuzamosan valo kapcsolasaval) sokfele eredo ellenallast eloallithatsz. Kozben mered az aramot. A LED adatlap szerinti ertek kozeleben legyen.
Igen szoktam
Arra rájöttem, hogy nem a feszültség a lényeges hanem inkább az áram. Találtam egy kalkulátort neten és az adta ki. De már most már kezdem felfogni.
Sziasztok!
Van nekem két POWER LEDem amit stroboszkópként szeretnék majd használni.Azt szeretném megkérdezni,hogy kb mekkora hűtőfelület kellhet majd a két lednek? Én egy fényvető dobozába szeretném beletenni és így sajnos csak kicsi hely van.Ti hogyan oldanátok meg a hűtését? Ennek a dobozába szeretném tenni.Bővebben: Link 4×3cm nyák amit beletudtam csavarozni az aljára.Ezen két led van most.
Szia!
Nekem a 10W-os Power led-hez ez kicsi volt: alu 6x5x3 Minél nagyobbat próbálj bele tenni. Mérd meg majd a maghőmérsékletet. Mivel ez nálad villogni fog így kisebb hűtés is elegendő. Amivel én sokat szívtam az az áramerősség mivel ellenállással nem nagyon lehet belőni ezért vennem kellet hozzá egy meghajtót 1500 postaköltséggel együtt Honkong-ból. Azzal már jó de még mindig nagyon melegszik. Egyenlőre nincs időm kísérletezni vele de majd ha kész lesz írok.
Én összedobtam egy kapcsolást hozz.Sajna nem tudom mérni a hőmérsékletét.Egyébként mennyi idő alatt éri el a maximum hőmérsékletét?(ha világít)
Nem mértem le de elég gyorsan felmelegszik. Hűtés nélkül pár másodperc és 80 fok felett jár
Néhány ezred másodperc alatt kinyírod, ha kevés, vagy nincs hűtése !!!
Proci hűtője és a venti rajta jó lehet, bár nem írtad mekkora LEDet vettél
Értem.Most van neki hűtése aztán eddig nem járattam sokáig de olyan 2-3 percig eddig egyhuzamban működtettem és a kezem bírta még a hőmérsékletét.A rézfelületet fogtam.
1W-os a ledem. Pár cm rézfelület van neki hűtésként most.(Magán a nyákon)
A kezed bírja az jó. Ha olyan 60-80 fok alatt tartod akkor nem károsodik, de olyan kb. 100-120 fok felett kezd megnyúlni a chip, és az már úgy is marad. Rohamosan csökken a fénye és az élettartama is tőle.
szerk: ha 1W csak, az passzívval is elmehet, ha nem hajtod agyon. Azt tudd, hogy a névleges áramon hajtva eléggé tud melegedni, ha picit alatta hajtod sokkal jobban jársz. Persze impulzus üzemben a névleges áram fölé is mehetsz, ha ismered a kitöltési tényezőt, ha nem, akkor kísérlettel addig növelheted, míg beáll 50-60 fokra, akkor azt hosszútávon is bírnia kell.
800mA a max áram úgy tudom. Én pedig 650mA-ról járatom.Ha 750-el hajtanám akkor nem lenne sokkal nagyobb a fénye ugye?
Az nem stimmel. Az 1W-osak 350mA-esek szoktak lenni. Van adatlapod róla?
Nincs adatlapom de a két led kap ennyit.Az áramgenerátor 650mA-ra van belőve és a két ledem sorosan van kötve.Így megfelelő az áram.
Akkor nagyon már ne vidd feljebb, ez lehet a vége. Ez DC 650mA, vagy impulzusok (villogás) ? mert az nem mindegy!
A soros kötésnél minden LEDen azonos áram folyik, tehát mindegy, hogy egy, vagy két LED kap ennyit, ugyan az folyik rajtuk.
Nem villogással kap ennyit.Simán világított mikor mértem.Rendben nem viszem feljebb az áramot.Egyébként az áramot segített beállítani aki eladta nekem a két ledet.
Sziasztok!
Van egy 10W-os power ledem és 700mA-ert bír az adatlap szerint. Én lekorlátoztam 500mA-re. Az lenne a kérdésem, hogy ha 700mA-ert adnák neki akkor nagyobb lenne a fény ereje?
ah* én is így gondoltam. csak biztos ami biztos
Köszi a segítséget! A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
Üdv Mindenki
Olyan kapcsolásra volna szükségem ami képes 6db 5W-os rgb ledet villogtatni külön-külön.A program része már megoldható egy barát részéről de ha már valaki épített hasonlót kérem segítsen.Gondolom ez csak PIC vagy AVR használatával lehetséges.Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném. Üdv Norbi
Hello!
Nem tudni mit is szeretnél, ha a programozás nem gond.. A PIC vagy AVR kimenetére egy-egy Fet kell, és villoghat a Led. üdv! proli007
Sziasztok!! segítséget szeretnék kérni tudom lerágott csont a történet de nekem még is komoly fejtörést okoz... adott 50!!!! db 3w power led 3,4 -3,6 V közti nyitó fesszel ... hogy kellene nekem ezt bekötni hogy mind egyenletesen világítson illetve hogy tudnék hozzá megfelelő tápot vásárolni az oké hogy 150 w össze teljesítmény de vagy leégetem a tápokat vagy fele csak éppen világit most úgy kötöttem be hogy 8 van párhuzamosan majd 3 ilyen 8as sorba kötve igy próbálom esetleg egy megfelelő bekötési rajzot valaki tudna adni vagy próbálkozzak inkább 6 db kisebb táppal ki mit javasolna a problémámra köszönöm előre a megtisztelő válaszokat üdv ...
Hello!
"8 van párhuzamosan majd 3 ilyen 8-as sorba" Ez a legrosszabb megoldás. Ha három lenne sorba, és ezekből 8 soros csapat párhuzamosan, már kedvezőbb lenne. De gondolom 12V-ról járatod, akkor minden hármas csoporttal sorba egy 1,5ohm-os ellenállás kellene. Tápból, meg inkább 12V/200W, mint 150W-os. De van hozzá segédprogram itt üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |