Fórum témák
» Több friss téma |
Jobb oldalt a 8 lábú ic mellet balra.
Alul kivettem egy tda 2822l ic-t mert hátha az a zárlatos de ugyanúgy forrósodik a stab. ic. Arra kellene rájönni hogy mekkora feszt állít elő.Kicserélném.Hátha!
Ha minden igaz az egy LD1117-es és 3,3V-ot állít elő a scaler ic-nek. Ami nagyon valószínű azért melegszik mert a scaler átment zárlatba ezért terheli a fesz stab-ot. Cserélni lehet szórakozásból vagy az SMD forrasztást gyakorolgatni, de túl sok reményt ne fűzz hozzá. A TDA ic-t nem muszáj visszatenned, az csak a hangszórókhoz kellett. Ha végképp halott a cucc az lcd háttérvilágítását legyen az CCFL vagy LED meg lehet menteni és sok jó dologra használható. (én például csomagtér világítást csináltam egx 17"-os monitor 2 csövéből)
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2013
Ettől féltem.Építettem egy 2 din-es autónavigációt az autómba és ez lett volna a monitora.Kereshetek másikat.Ha scaler-nek megtalálom a betápját úgy ellenőrizhetem hogy zárlatos-e.Megnézem a google-n.
Ez valóban döglött.Kivettem és külső tápról a stab ic 9 voltot eresztett át.Adtam a scalernek külső tápról 3.3voltot de ugyanúgy fehér kép.Köszönöm a segítséget!
Én szóttam.
De persze meg kell próbálni, hátha.
Sziasztok!
Került hozzám egy fujitsu siemens 19 es lcd (l9za) monitor. Nem csinál semmit még a készenléti led sem kel életre. A tápot átkondiztam (volt benne pár púpos), a 12 és az 5 v megvan, ill. a vezérlő panelen a 3,3v is. A gombsort is átmértem az is jó. Hol lehet a gond?
A rossz kondik mellett valószínűleg tönkrement a scaler a sok tüskétől amit kapott.
Köszi! Ez azt jelenti, hogy scaler panel csere, vagy kuka az egész?!
Igen. Ha IC foglalatban van a mikrovezérlő, vagy eeprom a panelen, akkor érdemes lehet leszedni a foglalatot és felforrasztani, hátha.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Sziasztok! Van egy Samsung 943NW típusú monitorom. Egy laza éve nem kapcsoltam be, akkor a következő miatt nyugdíjaztam: nem stabil a fényerő és cicereg a táp. Nem kínoztam, eltettem, gondolom tápegység és/vagy inverter baja lehet. Ti hol kezdenétek a hibakeresést? Szeretem ezt a kis monitort még ha öregecske is, ha meg lehetne javítani pár ezer forintból, megtenném. Esetleg ha itt Zalában lenne rá vállalkozó személy (ha csak újrakondizni kell, stb), az is írhatna. Köszi!
Előbb kapcsold be. Amúgy valúszínű, hogy csöves.
A hibajelenség ugyanaz. Bekapcsol, pár perc múlva sistergő / cicergő hang és vibrál. Olyan "tápegység-zaja" van fülre. Érdemes vele foglalkozni? Hozzáférek döglött monitorokhoz olcsón, meg lehet nézni valahol milyen panellel / alkatrészekkel kompatibilis? Érdemes erre házilag vállalkozni? Nem vagyok teljesen laikus, sok mindent megjavítottam már, papíron műszerész vagyok, de LCD monitorhoz még nem volt szerencsém. Gondolom ki lehet bontani a csövet az inverter után és kompatibilis típussal lehet helyettesíteni, nem? LCD 943NW repair - ezt néztem, nekem is bele kellene lesnem púpos kondik után kutatva, nem? Na előveszem a csavarhúzóim és jelentkezem...
Ha sistereg és vibrál a kép, az nem tápegység, hanem fénycső hiba.
Ez a jelenség. Mit tudok tenni? Mondjuk a 940-esé nem lenne jó bele?
Ezt így nem tuhatom, szét kell szedni, meg kell nézni.
A Service Manual alapján szétszedtem, most már két darabban van az elektronika és az LCD panel. Megnézem az elektronikát van-e púpos kondi, utána hogyan tovább? A fénycsőhöz hogy férek hozzá, vagy az annyira a panel része hogy csak egyben cserélhető? Bocs ha hülyeséget kérdezek de mint írtam, monitort még nem javítottam.
Na szóval: a tápegységen semmi érdekesség, kondik szemre rendben, még komolyabb égési ("hőfolt") nyom sincs a panelen, nem egy melegedős típus. Innentől az LCD panel, node ott merre? Ha leszedem a kis takarólemezt csak egy rakat szalagkábelt látok.
A fénycsövek az LCD panel mögött vannak és oldalra kihúzhatóak. A vezetékeik pedig jól felismerhetőek, mert viszonylag vastagabb a szigetelésük.
Megvan. A tokból szépen kidőlt maga az LCD panel, mögötte nagy fehér tükröző réteg. Oldalt megvannak a kábelek, viszont nem tudom kihúzni mert a gumibogyó útjában egy kis lemezdarabka és a fekete keret áll. Mit bontsak tovább? Lásd melléklet!
Szia!
Idézet: „A fénycsövek az LCD panel mögött vannak és oldalra kihúzhatóak.” Ez milyen típusú monitornál van így? Nekem ez még soha nem sikerült. Mindig szét kellett szednem a keretet és a lapokat is ki kellett vennem úgy hogy a sorrend maradjon az eredeti. Magyarán nagyon szét kellett bombázni ahhoz hogy csövet cseréljek. A notebookkijelző még sokkal rosszabb mert ragasztgatva van több helyen.
Szia!
Az lcd szalagkábelére nagyon vigyázz, mert ha csúnyán nézel rá akkor is megsérül. Én mindig szétbontom a keretet is. Ez legtöbb esetben pattintós. Egyre nagyon figyelj: a polarizáló lapok eredeti sorrendjét feltétlen őrizd meg és ne garázsba vagy műhelybe szedd szét ezt a részét, hanem pl: fürdőszobába a por elkerülése végett!! A csöveken vékony szilikongumi is van és ezeket tedd majd rá az új csövekre távtartás végett. Utóbbi forrása pl vatera mert javaslom az újakat ha már ennyire szétkaptad a monitort.
Nekem az LG monitornál, simán egy oldalra kihúzható sínbe vannak a csövek. Csak a keretet kell levenni, de magát az lcd-t meg a lapokat nem kell babrálni, meg azt egy másik keret tartja.
Ezt darabokra kellett szedni. Mindegyik kis csövecske vége fekete, egyértelmű itt a gond, elhasználódtak, mondjuk nem kevés órát mentek. Most összerakom valamennyire ne porosodjon, szerintetek hol lehet beszerezni ilyen neonokat?
Feljebb írták a vakerán digitális harcsát. Én is tőle vettem csöveket, azóta is hibátlanok.
Köszönöm Neked is és többieknek is a segítséget, felveszem velük a kapcsolatot.
A fejleményekről majd tájékoztatlak benneteket, remélem sikerrel járok.
Üdv.!
Van egy Orion LCD TFT-1905 monitorom, viszonylag jól bírta a kiképzést, viszont egyik napról a másikra valami gáz csúszott be a működésébe, ugyanis mikor bekapcsolom bejön egy darabig a PC, de mire az asztalt is betölti kattan egyet és kikapcsol, mi lehet a probléma? - valaki esetleg tud segíteni? - előre is köszönöm!
Első körbe meg kéne nézni, hogy másik géppel is ezt csinálja.
Néhány régebbi típust eltekintve ez sajnos nem igaz, nem céljuk, hogy a csövek könnyen cserélhetek legyenek.
Igen én is mindig onnan veszem és már 20+ darabnál tartok.
Mind hibátlan volt, egyet véletlen én törtem el.
Igen, másik gépnél is sajnos fent áll ez a probléma...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |