Fórum témák
» Több friss téma |
Házi építésű, erről a tápról még nem nagyon láttam semmi publikációt.
Akkor megfelelőek a trafó paraméterei?
Mihez megfelelőek?
A TDA-val összerakott erősítő áramkörnek.(Mármint a trafó 25V-os megcsapolásos része)Csak nem tudom hány amperes az a rész.Ez az erősítő max mennyi amperrel üzemel?
A trafó mérete itt másodlagos, mert azokat úgy szokás méretezni, hogy az összes szekunder együttes teljesítménye teszi ki a vasmag terhelhetőségét. Te csak egy tekercset használsz ezért annak a huzalvastagságából lehet kiindulni. Ezt 1mm-esként adod meg. Ha nagyon engedékenyek vagyunk, és elfogadunk mondjuk 4A/mm2 áramsűrűséget, akkor az 1-es huzal elvisel 3,14A áramot.
Ez egy végfokozathoz elegendő. Eddig tartott az egzakt rész, de van egy másik oldala is a kérdésnek. Nem kell feltétlenül szinuszos teljesítményre méretezni, mert a zene ehhez képest csak töredéke mértékben "terhel", ha egy bizonyos időintervallumban átlagolod. Ezt elfogadva, akár két végfokot is ráköthetsz, hiszen a vasmag bírja, és a kritikus huzalméret se olyan problémás, ha impulzusszerű a terhelés. Ha így teszel, akkor annyi történhet rossz esetben, hogy a csúcsoknál csak részben tud utántöltődni a puffer, és egy kicsit "fulladozik" az erősítő, na de ehhez már olyan hangerő kell, aminél eleve tompul egy kicsit a füled. Összefoglalva, próbáld ki, és hallgasd meg. Ez nem kerül semmibe, és ha esetleg nem tetszik az eredmény -szerintem jó lesz-, akkor még mindig vehetsz egy éppen ide való trafót, amit már az elején is meg lehetett volna tenni, hiszen éppúgy egy alkatrész mint a többi.
Köszönöm a választ holnap azonnal nekiállok a tesztelésnek.
Ha most éleszted a végfokot, akkor kellő körültekintéssel, és áramkorláttal végezd!
Ez már volt élesztve egyszer akkor szólt rendesen (labortápegység).
Hi Mesterek.
Olyan kérdésem lenne hogy 2 db TDA hidat meglehet hajtani egy műveleti erősítővel, vagy ildomosabb egy műveleti egy TDA-ra? Segítséget előre is köszönöm.
Hali
Gyors kérdés 2x 32V fesz van a trafóban TDA7293 vagy 7294 -et ajánlanátok hozzá? Előre is köszu a választ
Hány VA? Pl nekem tda 7294 megyen olyan 2x40VAC -ról ha az emlékezetem nem csal, de csak 120VA a toroid, s esik a feszültség, már 1 éve megyen az erősitő.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2013
Hali
ez csak normáől trafó és 200VA de trafó szűkén két mono 100W-os modult terveztem rárakni , és valószinü ellenálás a poti elé
Hát ez sok, vegyél TDA 7293 mat ami birja 50Vig, vagy van a TDA 7294-nek egy olyan verzója TDA7294s ,nagyon ritkaság, de annak az adatlapja más és anyit tud mint a 93, lehet parallel is hidalni.
Akkor még annyit hogy a 94 és a 93 (ha jól néztem az adatlapot) akkor mindenben megeggyezi tehát betehetem abba apanelba ami a 94 nek lett gyártva ?
Persze, csak visszafele nem kompatibilis 93-mas panelba ha raksz 94 est az csak akkor fog menni ha nem használod a paralel kapcsolást.
mármint nem kell híd csak sima alap 1 végic-s kapcsolás
Sziasztok! A problémám a következő. Egy STK025-ös végerősítőt kellene kiváltanom egy modernebb s szintén jó paraméterű végerősítővel. Választásom ezért a TDA7294-re eset.
Tapasztalt zenehallgatóktól kérdem, hogy mennyire jó ennek a DTA-nak a hangzása? Leírások szerint kitűnő. Még ki kell mérnem a tápfeszültségeket. De úgy gondolom, hogy ezekkel nem lesz gondom. Legfeljebb a tápegység teljesítménye lesz kicsit kicsi az új végfokhoz. Erőre köszönöm az építő jellegű véleményeket és segítséget.
Egy gondosan megépített 94-es rendkívül tiszta, torzításmentes, "nyers" hangzású. Én ezt szeretem, sok amatőr zenekar is használja . De sokan nem ezt szokták meg, igényelnek egy kis harmonikus torzítást, egy előerősítővel adnak neki, (Fetest, de akár még csövest is).
Hali
mi a véleményetek erről az előerősitőről TDA 7294 elé
Szia!
Nagyon szép telt, testes hangzása lesz ettől az erősítőnek. A zene szinte életre kel a harmonikus dúsítástól.
Köszi a véleményt csak azért kérdem mert jobbat nem találtam ami egyszerű és olcsó lenne meg kibirná a szálitgatásokat mert basszgitár elé menne az ekvalézer meg a mikroshopptol "kölcsönöztem " ha már le lehet tölteni és ingyeneseq
Persze csak vicceltem az előbb. De miért tennél egy mikrofonokhoz készült erősítőt oda? Kell egyáltalán kiegészítő jelszintemelés?
Sajnos a gitár nem mai darab(40 éves) és a hangszedői nem annyira erőteljesek mint ha újak lennének mellesleg a ekvalézeren belül nincs semmi erősités no meg az ekvalézer után be kellene paszírozni egy aktív szűrőt hogy ne legyen olyan rosz hangja mert az egészet úgy szeretném felépiteni h 3 rom utas legyen gitárt is rá tudjak kötni ne csak basszert meg aztán semmi nem köt láda téren mert az is meg kell csinálnom
Érdemes lenne egy kis aktív keverőt betenni az erősítő elé, ami sok problémát orvosolna.
Ezen mit értessz egyszerre csak egy gitár lessz rajta miért kellene aktív keverő ?
Szia! A kérdésed teljesen független a TDA7294-től, leszámítva a 700mV körüli teljes kivezérléshez tartozó bemeneti feszültség igényt és a 22k bementi ellenállást. Gitáros témában keresd a megoldást.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |