Fórum témák
» Több friss téma |
Nyugodtan. Visszakötöd, és újra működni fog.
Infrát cseréltem egy 1550 es rendszerben. Engedtem megszólalni a tamper miatt próbaként. Kóddal hatástalanította a tulaj. Visszakötöttem az új infrát, miden mozgás minden zónán kijelződik a kezelőn ahogy kell, de nem lehet élesíteni a rendszert mert nem jelenik meg a zöld "üzemkész" fény. A memória folyamatosan világít. Tamper hibára riaszt, kóddal megáll de élesíteni nem lehet.
Nem mozdulok be. Minden zóna záródik. Csillag 2 re zöld led villog más nem világít. Segítenétek? Köszönettel Peti
Még egy kérdésem lenne: a DSC 1550-et be lehet állítani úgy, hogy a élesítési késleltetés alatt sípoljon (amyg kimegyek az ajtón, az idő lejártáig), mint pl a 1616?
Nem lehet, mert nem tudja.
Köszi, akkor ezt is meg kell szokni.
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék, hogyha a DSC PC1616-ot számítógéppel szeretném programozni, akkor ezen bekötés szerint elkészített soros kábellel kell tegyem? Köszönöm!
Sziasztok!
Hátha tud valaki segíteni. Van egy DSC 1616h + pk5500 + pk5501 rendszerem. Két gondom van: 1, A PGM2-re szeretnék távfelügyelethez rádiós átjelzőt, de nem tudom időzíteni, ha riasztás volt akkor negatívra kapcsol és addig marad is amíg meg nem szakítom a felhasználói kóddal. Ideális az lenne, ha mondjuk csak addig kapcsolna negatívra amíg pl. a sziréna szól. (szekció 170 és a 171 erre nincs hatással) 2, A kezelőkkel ugyan ez a helyzet riasztás után addig sípolnak amíg haza nem érek és be nem lépek. (szekció 018 / kapcsoló 5 OFF-ban van) Ha valakinek van valami ötlete kérem ossza meg bátran ![]()
Szia 009-ben __ (PGM1) 01"behatolás és tűzsziréna kimenet"(PGM2) nél tudod beállitani hogy sziréna követö legyen, persze igy ha két particiod van akkor mindig fog mind a két particióra riasztást küldeni.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Van egy pici raktáram (1 önálló kis raktár, egyetlen ajtóval, nyílászáró nélkül). Ide kezdtem telepíteni egy riasztót. Rendszer elemei: 1db PC585 központ, 1db PC1555RKZ 8 LED-es billentyűzet, , 1db LC100PI passzív infra, 1db nyitásérzékelő, 1db DIAMEC 12V 7,2 Ah akkumulátor, 1db PS-128-7 kültéri hang + fényjelző, (7,2-es akkuval), 1db Transzformátor, 16Vac, 60VA, DSC T1 tamperkapcsoló 1. zóna: Nyitásérzékelő (deol-ba kötve) - Zónaazonosítás: 01 Késleltetett 1.-esként szeretném beállítani majd 2. zóna: Passzív infra (deol-ba kötve) - Zónaazonosítás: 04 Követő – ként szeretném beállítani majd 3. zóna: A kültéri sziréna szabotázsa (eol-ba jelenleg) - Zónaazonosítás: - 11, 24 órás betörés –nek szeretném 4. zóna: A központ tamperkapcsolója (eol-ba jelenleg) - Zónaazonosítás: - 11, 24 órás betörés –nek szeretném Kicsit megzavarodtam. A központ tamperkapcsolóját elég csak bekötnöm simán a zónába eol lezárással, eol-ra programozva? A kezelőn lévő zónát nem szeretném használni. Azt ott le kell zárnom ellenállással? (ha igen láttam csak eol- lezárással lehetséges) Illetve a kezelőt elég csak simán bekötnöm a központba a leírás szerint, azt nem kell lezárnom ellenállással? Ha kell hogyan? A szirénát jelenleg eol lezárással oldottam meg. Ha deol-ban szeretném azt hogyan csináljam? Ha ebben tudnátok segíteni, akkor már csak a programozás lenne majd hátra, amivel már erősen barátkozok, elolvastam 6x, remélem menni fog… Remélem, nem kérdeztem nagy hülyeségeket, főként kameráztam, eddig….
Ha nem használod a kezelő zónát akkor nem kell se bekötni, se lezárni. A riasztódoboz tamperja tulajdonképpen akár mi lehet még NC is mivel ahhoz., hogy rövidre zárd, elvágd előbb úgy is ki kell nyitnod, akkor meg úgyis szabotázst küld.
köszönöm a segítséget. Esetleg PS-128-as szirénára deol bekötésre van ötleted? Vagy maradjon eol-ban?
Szia
Azt is simán kötheted EOL-ba, mert ha vágják vagy hozzányulnak akkor mindenképp szabotázst jelez.
Üdv mindenkinek!
Volna egy kérdésem egy 1616os központnál,amikor a zónák tipusát szeretném beállitani a (001) pontban,akkor hogy kell ezt tennem? *8 5555 001 01 01## *8 5555 001 02 03## *8 5555 001 03 03## *8 5555 001 04 03## *8 5555 001 05 03## vagy *8 5555 001 01 01#02 03#03 03#04 03#05 03## vagy *8 5555 001 01 03 03 03 03## előre is kösz a segitséget
*8 5555 001 01 03 03 03 03 00 00 00
Köszi a segitséget.Holnap igy fogom beirni.
Sziasztok!
A központon most állítanám be a 013-as szekciót. Deol-ban van az 1-2 zóna kötve, és eol-ban a 3-4-es. (sziréna, doboz tamper) Felmerült bennem a kérdés, ha bekapcsolom a Kettős ellenáll. lezárt hurok opciót akkor a 3-4-es zónám nem fog hibásan működni, hibát jelezni??
A 3-4 es zónát átállíthatod NC re és akkor nem kell ellenállás sem. Szabotázsra és nyitásra ugyanúgy jelezni fog
Ha jól értelek, akkor lehetőség van minden zónára egyenként meghatározni milyen kötésű legyen? Ezt hogyan lehet a programozásban megcsinálni? A 013-as szekcióban a 2-es gomb -ot nyomom akkor ez a beállítás nem minden zónára vonatkozik?
Üdv mindenkinek!
Van két problémám. -Az egyik a saját 1616 központomnál,ami a multkori (kb 6 hónappal ezelőtt) próba során rendesen kapcsolta a riasztó a szirénát, tegnap pedig beélesitettem,amikor bejelzett a központ,telefonra azonnal értesitett,de nem kapcsolt a sziréna.Ma le is mértem,a központnál,de semmi kimeneti jel. Kis szirénám van a + táp és a bell - között,a bell+ és bell- között meg 1Kohm ellenállás.Mi lehet a gond?Esetleg kicsi az 1Kohm érték,vagy esetleg ki-be lehet valahol kapcsolni a hangos riasztást? - A másik gondom pedig az hogy a kolega nagy unszolására(mivel hivatlan vendégei voltak kb10napja),neki is bekábeloztuk a házat és egy 1616 központot vett amit bekötöttem(sima baráti alapon).Ott meg az a gond,hogy az 1es belépő zónában a beállitott késleltetési pár másodperc után riaszt a központ,telefonra hiv,de nem riaszt a sziréna.A többi zónában minden rendben 03as kódnál azonnal hangosan riaszt,és telefonra is hiv. Minden segitséget megköszönnék. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
Sorry, benéztem csak 1404 es központnál tudod átállítani Zóna attribútumok 101-108 (14 NC, 15eol, 16deol)
Hangos riasztás [014] 1. Led On
Zóna hangos [ 101-108 ] 1. Led On
ok, akkor hagyom deol-ban, beállítom a szekcióban . remélhetőleg nem lesz gond a 3-4-es zónánál. Köszi, hogy ránéztél.
Szia
A 1616 és testvérei is tudják de szernitem (nincs most füzet elöttem) tudja az 585-ös is.
Előttem sincs füzet, de emlékeim szerint a 585 még nem tudja, a 1616 és társai talán a 4.2 verziótól és csak a központon lévő zónákra... de le van az írva rendesen.
Találtam füzetet, valoban nem tudja az 585.
átnéztem még egyszer az 585 leírását de én nem látom benne. Szerintem nem tudja. Így gondolom minden zóna kötésnek megegyezőnek kell lennie.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |